2023-04-13 53 瀏覽
今日落雨天氣涼涼哋 同朋友嚟到元朗好出名嘅校長燒肉 呢間主打又有得打邊爐又有得燒烤仲有得食刺身壽司包羅萬有好多選擇 夜晚任食價錢都係268 坐得好舒服地方好大來到燒烤區 有好多款唔同嘅肉 金沙骨 豬腩肉 牛仔骨 牛小排 雞軟骨 幾款雞翼 一口和牛等等仲有其他款 幾有特色 好似魷魚 好多款唔同嘅魚腸仔打邊爐區有肥牛 娃娃菜 生菜 油麥菜仲有幾款湯對畀你選擇最最最有驚喜係刺身區 冇諗到主打食燒肉嘅店舖刺身都咁新鮮 返兜咗好多次食特大赤蝦 三文魚同埋帶子三文魚又厚又鮮甜一啲雪味都冇 真係回本!!!飲品區而家仲增設養生花茶,食到熱氣都唔驚!

仲有其他款 幾有特色 好似魷魚 好多款唔同嘅魚腸仔

打邊爐區有肥牛 娃娃菜 生菜 油麥菜仲有幾款湯對畀你選擇

三文魚又厚又鮮甜一啲雪味都冇 真係回本!!!

飲品區而家仲增設養生花茶,食到熱氣都唔驚!

2023-04-12 60 瀏覽
相信元朗人一定有聽過元朗校長燒肉🤤當日揀左 $258 餐 冇記錯係set B!烤肉、火鍋、壽司、刺身、沙津、餐前小食、熟食、飲品、酒精飲品、甜品及雪糕烤肉方面 土匪雞翼、水牛城雞翼、三文魚、香辣雞扒、黑椒雞扒、韓風魚柳、豬柳漢堡以上都係小編食完再食既食既烤肉,蛋白質滿滿的一天😋刺身有好多選擇 😋必食:三文魚榮螺片馬刀貝其他選擇仲有:玉子八爪片仿蟹肉棒希靈魚吞拿魚𩶘魚 沙津方面有我最鍾意既車厘茄同生菜,仲一定要配柚子醋😜熟食一定係茶葉蛋、洋蔥圈、炸雞柳☺️飲品同酒精飲品最特別係有得飲花茶,夠曬養生另外都有梅酒同清酒
相信元朗人一定有聽過元朗校長燒肉🤤

當日揀左 $258 餐 冇記錯係set B!
烤肉、火鍋壽司刺身、沙津、餐前小食、熟食、飲品、酒精飲品、甜品及雪糕

烤肉方面
以上都係小編食完再食既食既烤肉,蛋白質滿滿的一天😋

刺身
仿蟹肉棒
希靈魚
吞拿魚
𩶘魚

沙津方面有我最鍾意既車厘茄同生菜,仲一定要配柚子醋😜

熟食
一定係茶葉蛋、洋蔥圈、炸雞柳☺️

飲品同酒精飲品
最特別係有得飲花茶,夠曬養生
另外都有梅酒同清酒
2023-04-10 1899 瀏覽
出開元朗, 要數性價比高又好味的烤肉店, 非校長燒肉莫屬。位於西裕街的校長燒肉, 地下是接待位置,上樓梯會見到iron man的1:1高大模型, 小孩打卡的好地方。入店原來這裏不只得烤肉, 還有日式壽司刺身,熟食,雪糕及甜品等。數十款食物, 選擇奇多。我們先吃了刺身,有3隻手指般大的赤蝦, 蝦肉清甜新鮮,爽口彈牙。三文魚,魚肉嫩滑, 吞拿魚魚味較鮮。烤肉, 首先以較為肥膩的五花腩片來烤,把油份逼出起爐,腩肉味道淡淡的,配以海鹽及孜然粉,帶出腩肉的味道。烤肉當然少不了雞翅, 這裏有蒜香雞翅,燒至金黃色,外皮香脆,蒜香味香濃。雞軟骨,烤至金黃色,粒粒香脆可口, 軟軟的雞軟骨,一邊烤一邊撒上孜然粉,十分惹味。一口豚肉粒,切至四四方方的, 每一粒烤至脆脆的外皮鎖住肉汁, 肉味濃郁。水魷,軟滑的水魷,燒完後把水蒸發,燒至乾身, 散發出陣陣的魷魚味, 每一口十分有嚼口。金黃色的玉米,十分香甜, 每粒玉米表層烤至金黃色,如果有牛油烤,味道應該會更徍。日本小蕃薯,蕃薯外皮呈紫紅色,甜甜的,極重的蕃薯味道,一口一條,健康又美味。吃完來一客伯爵茶雪糕。這款雪糕有多重不同的味道,伯爵茶味道濃郁, 不太甜,

刺身;

玉米

吃完來一客伯爵茶雪糕。這款雪糕有多重不同的味道,伯爵茶味道濃郁, 不太甜, 吃完剛好清除口腔肉的膩感。
雪糕

能於同一間店吃到刺身及燒烤, 簡直性價比沒有第二家可比美。
刺身;
玉米
2023-04-08 62 瀏覽
我覺得都幾好食,同埋好多野食,仲好食過某啲酒店lunch buffet 仲要平好多!!時段B $238 19:15~21:15 任食兩個鐘有燒烤 有火鍋 有壽司 有刺身 有甜品 有雪糕 有飲品 有酒 有花茶 有沙律 仲有熟食 同炸物 【必食】燒左幾轉雞軟骨🤤再加d 七味粉 正正子金菇肥牛劵我朋友都食多幾條有肥仔五花腩,用生菜包加d 韓式辣醬炸芋芯波波 放題基本都食😆同埋個章魚小丸子都好食 我食左三粒多春魚都唔錯 冇煎到甩皮甩骨 絕對質素保證特別喜歡個花茶吧 自助形式 花茶加幾多都得 清熱氣一流甜品我比較中意個朱古力武雪糕批同有唔同味嘅奶凍真係超多野食同飲!!兩個鐘都好夠,食到好飽,冇肚痛,大滿足!

時段B $238 19:15~21:15 任食兩個鐘
有燒烤 有火鍋壽司刺身甜品 有雪糕 有飲品 有酒 有花茶 有沙律 仲有熟食 同炸物
【必食】
燒左幾轉雞軟骨🤤再加d 七味粉 正正子
金菇肥牛劵我朋友都食多幾條
有肥仔五花腩,用生菜包加d 韓式辣醬
多春魚都唔錯 冇煎到甩皮甩骨 絕對質素保證
特別喜歡個花茶吧 自助形式 花茶加幾多都得 清熱氣一流
甜品我比較中意個朱古力武雪糕批同有唔同味嘅奶凍
真係超多野食同飲!!
兩個鐘都好夠,食到好飽,冇肚痛,大滿足!
  • 雞軟骨
  • 五花腩
2023-04-04 1200 瀏覽
今日經過元朗,真係有選擇困難症,想食既野太多,即刻諗到要黎校長燒肉,就可以食到好多唔同種類既款式😋!食物選擇非常豐富😏,價錢好吸引!平日晚上19:15~21:15任食2小時先 大人$238 小童$158如果夜後21:30~23:30 再平D大人 $178 小童148真係好抵食😁👍!先講環境,好有特色,用動漫人物做主題🤖🦸,裝修有個性,座位亦都好闊落,空間感十足🤗,雖然係食燒烤,但唔會覺得好大煙味😆。最重要係食物種類真係好多😋,刺身,壽司,冷盤,熟食,炸物,火鍋,燒烤食物,仲有點心供應😲,點解我個胃咁細😂😂,真係食唔到咁多野,所以主攻回本食物🤭。首選當然係刺身,壽司🍣,真係估唔到質素唔差,尤其係帶子同赤蝦,好有驚喜,鮮甜彈牙👍。壽司細細件,款式都唔少,好滿足🤭。再來就係燒烤食物,老實講,味道唔算好出色😅,調味比較淡,好彩有得自己再加黑椒,辣粉🤭,不過種類都算幾多,一般既雞翼,豬扒,金沙骨,牛肉,都有幾款口味選擇,好似水牛城,土匪,蒜味等等。仲有D少有既食物,好似魷魚翼,韓式鱈魚片,都幾好味😉。仲有得打邊爐,不過已經好飽,只係食左D牛丸,芝心丸,牛丸有驚喜,有牛脂香味😋😋。最正係飲品種類豐

食物選擇非常豐富😏,價錢好吸引!
平日晚上19:15~21:15
任食2小時先 大人$238 小童$158
如果夜後21:30~23:30 再平D
大人 $178 小童148
真係好抵食😁👍!

最重要係食物種類真係好多😋,刺身壽司,冷盤,熟食,炸物,火鍋,燒烤食物,仲有點心供應😲,點解我個胃咁細😂😂,真係食唔到咁多野,所以主攻回本食物🤭。

首選當然係刺身壽司🍣,真係估唔到質素唔差,尤其係帶子同赤蝦,好有驚喜,鮮甜彈牙👍。

壽司細細件,款式都唔少,好滿足🤭。

最正係飲品種類豐富,仲有啤酒飲,可以不醉無歸😂😂。

整體真係好滿足,價值又平,回頭率極高👍👍,如果我喺附近住,一定會係常客,真心推介🥰。

2023-04-03
  • 壽司
  • 刺身
2023-03-30 62 瀏覽
有多間分店嘅校長燒肉日韓料理 有齊燒肉、火鍋、炸物、壽司刺身、甜品等🤤呢個放題真係不得了✨燒烤雞、牛、豬、羊肉都有齊🤩枱上有唔同嘅調味料,燒烤時可以自行調味👍🏻有醃過嘅肉都好入味,肉質嫩滑我最鍾意食金菇肥牛卷,配埋調味粉好惹味💕✨火鍋有3款湯底選擇,自助形式自己拎煲去斟🤣食咗咁多肉🤭可以淥啲菜食下綠油油嘅菜都好新鮮,仲有唔同嘅菇類可以清下油膩感✨壽司刺身壽司種類繁多🍣色彩繽紛食得太飽,我揀咗食刺身❤️吞拿魚夠粉嫩😍帶子肥美肉厚,夠鮮甜✨甜品真係樣樣都好吸引👍🏻除咗雪糕🍦仲有寒天、果凍、蒟蒻、布甸等我差唔多乜都試晒🤣🤣食甜品真係有另一個胃㗎欣賞柑肉巨峰果凍👏🏻👏🏻粒柑好清,果凍夠Q彈校長燒肉放題性價比高午市同晚市早鳥時段放題百幾蚊咋‼️2小時任食真係滿肚而歸🤭
有多間分店嘅校長燒肉日韓料理
有齊燒肉、火鍋、炸物、壽司刺身甜品等🤤
呢個放題真係不得了

✨燒烤
雞、牛、豬、羊肉都有齊🤩
枱上有唔同嘅調味料,燒烤時可以自行調味👍🏻
有醃過嘅肉都好入味,肉質嫩滑
我最鍾意食金菇肥牛卷,配埋調味粉好惹味💕

火鍋
有3款湯底選擇,自助形式自己拎煲去斟🤣
食咗咁多肉🤭可以淥啲菜食下
綠油油嘅菜都好新鮮,仲有唔同嘅菇類
可以清下油膩感

壽司刺身
壽司種類繁多🍣色彩繽紛
食得太飽,我揀咗食刺身❤️
吞拿魚夠粉嫩😍帶子肥美肉厚,夠鮮甜

甜品
真係樣樣都好吸引👍🏻
除咗雪糕🍦仲有寒天、果凍、蒟蒻、布甸等
我差唔多乜都試晒🤣🤣食甜品真係有另一個胃㗎
欣賞柑肉巨峰果凍👏🏻👏🏻粒柑好清,果凍夠Q彈

校長燒肉放題性價比高
午市同晚市早鳥時段放題百幾蚊咋‼️
2小時任食真係滿肚而歸🤭
2023-03-26 76 瀏覽
放題由十一點開始,但我地十一點半先進場,食物選擇性多, 熱薰,烤肉,火煱菜色,甜品,樣樣齊先講熱薰,燒賣比較一般,並不是手打自家貨式, 其他熱食亦一般, 不竟主打係火煱烤肉;另外可能進場時間遲左,見三文魚扒已沒有,之後亦無添加烤肉,火煱菜式不錯,味道不錯,可惜一口牛不是完整方粒, 人蔘雞湯好油, 甜點款式多, 喜歡小甜點的可以多試不同款式
放題由十一點開始,但我地十一點半先進場,
食物選擇性多, 熱薰,烤肉,火煱菜色,甜品,樣樣齊
烤肉,火煱菜式不錯,味道不錯,可惜一口牛不是完整方粒,
人蔘雞湯好油,

甜點款式多, 喜歡小甜點的可以多試不同款式
O.M.G…so crazy😱意想不到人均消費只需$284(連加一服務費)便可一覽獨享海鮮•刺身•燒肉•火鍋•壽司•糕點•小炒•甜品•餐飲等..任飲任食的放題🤩簡直是抵到爛之選❤️‍🔥▫️食物認真應有盡有•包羅萬有的一點都不Hea🤩別以為餐廳有多元素的款式便只得寥寥可數的食物.錯❌錯❌錯❌..大錯特錯🫣單單只是食物區已有三份一的大區.每一區域都內涵了新鮮&精美的食物😁讓人花多眼亂的.不知從可入手🤤▪️前菜沙律•餐包•冷盤海鮮樣樣皆精😉▪️日式料理刺身•壽司•炸物樣樣均有永不落空😁章魚小丸子•火炙三文魚壽司•鰻魚壽司•芝士火炙玉子壽司•炸雞粒• 各款刺身必吃之選🤩極力推介芝士火炙玉子壽司.入口先是脆脆甜甜的焦糖.再是鹹鹹的邪惡芝士.最後當然是主角玉子🤩超正的層次.超正的享受.good good good 👍🏻 👍🏻▪️火鍋&燒肉豬🐷牛🐮羊🐏雞🐣是基本不再說😏就連海鮮都均有多款選擇.超吸引的🤩魷魚•土匪雞翼•龍脷柳•金沙骨•五花腩肉必吃之選🤤醃製得非常入味.yummy yummy 🤤▪️熟食有點喜出望外.難得有一間放題是有中式糕點&中式小炒😍肚餓時等不及食物時便可吃一吃頂一頂😍超細心的餐廳🤩小炒還有點

O.M.G…so crazy😱意想不到人均消費只需$284(連加一服務費)便可一覽獨享海鮮•刺身•燒肉•火鍋壽司•糕點•小炒•甜品•餐飲等..任飲任食的放題🤩簡直是抵到爛之選❤️‍🔥

▫️食物

▪️前菜

沙律•餐包•冷盤海鮮樣樣皆精😉

▪️日式料理
刺身壽司•炸物樣樣均有永不落空😁章魚小丸子•火炙三文魚壽司•鰻魚壽司•芝士火炙玉子壽司炸雞粒• 各款刺身必吃之選🤩極力推介芝士火炙玉子壽司.入口先是脆脆甜甜的焦糖.再是鹹鹹的邪惡芝士.最後當然是主角玉子🤩超正的層次.超正的享受.good good good 👍🏻 👍🏻

▪️火鍋&燒肉

▪️熟食
有點喜出望外.難得有一間放題是有中式糕點&中式小炒😍肚餓時等不及食物時便可吃一吃頂一頂😍超細心的餐廳🤩小炒還有點火喉的不錯👍🏻

▪️甜品

果然好彩有留肚😍單單甜品都已有三個大雪櫃😏點可吾心動💗

▫️服務
餐廳員工很勤快的收拾餐碟.不過可能是坐在太近擺放的位置.經常傳來巨響的聲音.(建議餐廳員工可以輕放碗碟)
2023-03-21 89 瀏覽
平時行過附近都見到校長燒肉咁啱今次喺OpenRice見到佢有出優惠券好抵咼👍🏻即刻試下‼️自選3小時 黃金時段升級刺身燒烤火鍋自助餐*額外加享11款式放題[[[$198+$30平日附加費]]]三個鐘真係唔錯,因為可以慢慢傾吓計慢慢食❤️❤️而且校長燒肉真係超級多唔同嘅嘢食,三個鐘真係啱晒可以試晒咁多種嘢食🤣🤣🤣壽司刺身區❤️種類都係好多,壽司已經有超過10款以上唔同嘅種類,而且會不定期更新唔同嘅款式!刺身都係有差唔多10款🤩拍得住酒店嘅級數🎊🎊刺身嘅赤蝦真係超級正❤️❤️必食推介!又夠大隻又鮮味🔥刺身我會推介赤蝦、帶子、榮螺、希靈魚同埋玉子😋😋壽司我會推介北寄貝壽司、花之戀、蟹棒壽司、芥末八爪魚杯而燒肉基本已經有50款左右唔同嘅選擇😲😲😲特別推薦:魷魚、龍脷柳、多春魚、鮮牛肉、一口牛柳粒、黑椒雞扒、粟米、台灣腸連鹽焗鵪鶉蛋同雞蛋都有🤩🤩點心專區❤️珍珠雞唔錯呀😋粉果都好好食仲有兩款唔同嘅燒賣,都可以一試👍🏻👍🏻另外仲有碗仔翅同埋人蔘雞湯👏🏻👏🏻人蔘雞湯好正*另加11款式放題,必食推薦❤️海蝦、半殼扇貝、芝士蠔、清酒煮蜆、巨峰梳打👍🏻👍🏻巨峰梳打都幾好飲,唔會太甜👍🏻👍🏻自選花茶區🥰🥰食完燒肉同埋放題最
平時行過附近都見到校長燒肉
咁啱今次喺OpenRice見到佢有出優惠券
好抵咼👍🏻即刻試下‼️

刺身嘅赤蝦真係超級正❤️❤️必食推介!又夠大隻又鮮味🔥
刺身我會推介赤蝦、帶子、榮螺、希靈魚同埋玉子😋😋
壽司我會推介北寄貝壽司、花之戀、蟹棒壽司、芥末八爪魚杯

而燒肉基本已經有50款左右唔同嘅選擇😲😲😲

連鹽焗鵪鶉蛋同雞蛋都有🤩🤩

點心專區❤️珍珠雞唔錯呀😋粉果都好好食
仲有兩款唔同嘅燒賣,都可以一試👍🏻👍🏻
另外仲有碗仔翅同埋人蔘雞湯👏🏻👏🏻人蔘雞湯好正

巨峰梳打都幾好飲,唔會太甜👍🏻👍🏻

自選花茶區🥰🥰食完燒肉同埋放題最啱就係飲下茶消下滯
飲品都有好多唔同嘅選擇,都係一般出邊打邊爐放題嗰啲👍🏻👍🏻

甜品當然唔少得雪糕啦,大阪牛乳海鹽味嘅杯裝雪糕真係好好食👍🏻👍🏻
另外仲有啲西式甜品、果凍、啫喱等都有好多選擇😃😃

熟食區有八款熱食,主要係菜類、魚同埋燒雞,不過今次冇試到,因為覺得唔算太吸引,而且食吓食吓最尾都飽飽地🫢

同場加映「尋找兔兔」小遊戲,搵齊四隻,就可以抽籤換禮物🎁🎁真係有個小驚喜😍😍中左三獎🤣(星期一至五7:15pm-8:15pm)

總結:超級抵食👍🏻最好就揀3個鐘,慢慢食試晒佢d野!🤣而且地方夠晒大,坐得好舒服👍🏻👍🏻
2023-03-15
2023-03-17 125 瀏覽
今日約咗朋友去《校長燒肉日韓料理》食放題, 貪佢可以食燒肉連同打邊爐, 一舉兩得! 環境都好寬敞,又有特色! 刺身方面有三文魚,大大隻蝦,吞拿魚等等,大蝦口感十足,鮮甜可口。 燒烤方面, 超多選擇,包括有豬五花、牛仔骨、雞扒, 總之豬、牛、羊、雞等等, 乜都有, 食到捧住個肚走。佢仲有餃子、丸類、粟米,金菇菜, 海鮮等等,極多元化。 一邊打邊爐,一邊火鍋!超正! 又有《點心區》, 最值得推介,佢有個《花茶區》, 我食到超飽,沖杯靚茶解下膩先,非常貼心! 雖然太多嘢食, 記得留肚食甜品, 有蛋糕、雪糕、啫喱、布丁&奶凍等等, 嘩,仲有新鮮生果, 超多野楝, 大滿足! 總結下先👉食物種類超多,超多,超級多。 食物質素都Ok ,環境舒服夠大,真係好抵食 (燒肉、火鍋+刺身,包2小時任飲住食,每位$258 ),值得Encore!

環境都好寬敞,又有特色!

佢仲有餃子、丸類、粟米,金菇菜, 海鮮等等,極多元化。

一邊打邊爐,一邊火鍋!超正!

總結下先👉食物種類超多,超多,超級多。 食物質素都Ok ,環境舒服夠大,真係好抵食 (燒肉、火鍋刺身,包2小時任飲住食,每位$258 ),值得Encore!

打完🏸波特別肚餓 ,老公話帶我食放題, 仲要係晚市火鍋 x 燒肉 x 刺生放題,我心諗,正啊!5點入座,被安排坐闊落嘅卡位,即刻急不及待出去拎野食,哇! 目測有過百款野食!有熟食、salad、肉類、丸類、壽司、點心、甜品、飲品等等,每次出去都好似發現新野 , 睇到超開心 ,質素仲要唔錯,堅正啊!刺身、沙律頭盤嘅沙律菜同刺身都好新鮮,虎蝦勁有驚喜 😍鮮甜嫩滑又大隻飽滿,雖然每次淨係可以拎一隻,但師傅都好有效率清人龍,拎完放低,再出去拎已經唔駛排隊。燒烤食材簡直琳瑯滿目 大部分肉類都有預先調味,種類好齊全 、有肥牛 、豬五花 、牛仔骨 、牛肉粒 、雞翼 ,扒類等等 ,唔係講笑,款式真係多到試唔曬 ,燒完已經好入味。火鍋食材又係多到花多眼亂, 湯底都有幾款可以揀,仲有調味區可以自己整醬熟食有炸物、點心、人參雞湯、碗仔翅、多款小菜等等,全部質素都有酒樓水準,尤其雞湯,我飲左兩大碗飲品紙包和罐裝飲品都有很多選擇,而且夠凍,仲有梅酒同清酒,最正係有花茶區可以自己配搭,例如有茉莉花 、蒲公英 、洛神花 、菊花和普洱等,啱曬貪靚養生嘅我。最加分係牆壁貼有介紹,有花茶嘅配搭同功效,今次我揀左柑桔普洱,可

正啊!

5點入座,被安排坐闊落嘅卡位,即刻急不及待出去拎野食,
哇! 目測有過百款野食!

!

刺身、沙律

燒烤食材

火鍋食材

熟食

飲品
紙包和罐裝飲品都有很多選擇,而且夠凍,仲有梅酒同清酒,最正係有花茶區可以自己配搭,例如有茉莉花 、蒲公英 、洛神花 、菊花和普洱等,啱曬貪靚養生嘅我。最加分係牆壁貼有介紹,有花茶嘅配搭同功效,今次我揀左柑桔普洱,可以降脂減肥,食多幾round都無問題啦,哈哈

甜品
都有好多款,真係要有幾個胃先得🤣

整體黎講,食物嘅質素非常不錯 ,食物和飲品嘅選擇非常多 ,價錢相當合理 ,而且店員態度主動又有禮貌,都值得一讚,真係好滿足嘅一餐。

今次小K特登去元朗個邊食個靚放題,聽朋友講有一間放題除左有放題之外,仲會有韓燒同埋火鍋,聽到有甘抵食既餐廳,當然要去試下啦🥰🥰由於Book左檯既關係,所以都唔係等左好耐就已經入到去,估唔到入面都幾大下✨基本上座無虛席,非常厲害校長燒肉有過百款食物和飲品,主要分左三個部分,分別係火鍋、韓燒和放題,在韓燒方面,款式選擇非常多,從平常經常吃到的豬、牛、雞之外,還有一些海鮮(魷魚、鯖魚、秋刀魚等等),基本上淨係韓燒呢邊已經可以足夠食到半飽😁好,到火鍋🤩湯底可以自行搭配,主要是有壽喜燒湯、日式清湯和日式豬骨湯三種,任君選擇😝配料方面,比較推薦的有牛仔骨、肥牛、芝心丸,基本上去到呢個位已經去到8成飽,之後再加少少放題,再食埋甜品就Perfect了🤣放題那邊先從點心開始,加一點熱食,然後再食一碟放題必食的魚生,已經開始食唔落😅不過唔緊要,食甜品其實仲有第二個胃架嘛,所以休息左一陣之後,每款都試少少,當中以椰汁雪燕和黑糖水晶粉較為經典☺️雪糕方面反而可以試試MELONA雪條和甜筒😋飲品方面選擇繁多,如果鐘意飲酒的朋友不妨試試校長的清酒和梅酒🤗基本上都係抱住個肚出門口,係時候又要準備減肥了😆好味指數:10

雪糕方面反而可以試試MELONA雪條和甜筒😋

基本上都係抱住個肚出門口,係時候又要準備減肥了😆

好味指數:10/10

• 壽司
  • 甜品
  • 前菜
2023-03-06 1159 瀏覽
入元朗探朋友兼晚飯,朋友講起好耐冇食校長放题、我最近同朋友家人就經常去荃灣店、觀塘店今晚再去我也不介意,因爲款式實在太多!食多幾次都未試得完,每次都一樣有新鲜感。 二人來到 元朗西裕街「校長燒肉」這間我是第一次來,店的裝潢除了玩味還多了種活力、入口處以 攀牆作裝飾、室内有仿 War game場風格地方比其他店還要大, 好有feel!食物區擺放與其他分店差不多、排列整齊 乾淨衛生。有我喜歡的梅酒、清酒.除燒肉外當然少不了火鍋!所有火鍋配料都非常新鲜!冷盤,沙律、鱼生,壽司都很吸引!熟食非常多款,而且美味。鱼生有質素青魚和多春魚鲜度保持得很好,肉質扎實有彈性。鱼生吃不停的,一次吃個夠!好满足呀!又一次飽到冇食糖水、雪糕、塩焗雞翼、蛋,药膳雞脚……留待下次再來食過!真係好抵食!燒肉、火鍋+刺身2小時任飲住食每位178元另加一無拘無束 食得開心奔放!
feel!
食物區擺放與其他分店差不多、排列整齊 乾淨衛生。
有我喜歡的梅酒、清酒.
除燒肉外當然少不了火鍋!
所有火鍋配料都非常新鲜!
冷盤,沙律、鱼生,壽司都很吸引!
熟食非常多款,而且美味。
鱼生有質素
青魚和多春魚鲜度保持得很好,肉質扎實有彈性。
鱼生吃不停的,一次吃個夠!好满足呀!
又一次飽到冇食糖水、雪糕、塩焗雞翼、蛋,药膳雞脚……
留待下次再來食過!
無拘無束 食得開心奔放!
2023-03-01
早幾日去左元朗搵朋友~想搵間野一邊食一邊傾~加上佢又有個細路~就決定黎校長食燒肉打邊爐~ 未入去佢個仔就俾個巨型鐵甲奇俠吸引住話要影張相先~未開始食已經好期待~ 入到去裝修都好特別~有趣唔會悶~野食除左有得食燒肉、火鍋~仲有刺身、熟食、牛角酥菠蘿包同甜品~仲有各款野飲又係任飲⋯真係可惜自己得一個胃~唔可以一次過食曬~哈哈~唯有下次再黎過~ 話說今次過黎諗住好好傾下都冇點傾~因為掛住食~燒野打邊爐拎熟食甜品~個咀好忙~個肚好飽~好滿足~~😋😋仲有各款花茶同功效都講得好清楚~好貼心~岩曬食完燒肉打邊爐可以整番杯~~

入到去裝修都好特別~有趣唔會悶~野食除左有得食燒肉、火鍋
仲有刺身、熟食、牛角酥菠蘿包同甜品~仲有各款野飲又係任飲⋯
燒野打邊爐拎熟食甜品~個咀好忙~個肚好飽~好滿足~~😋😋

2023-02-11
午餐
推薦元朗分店,坐得舒適,用餐優閒,(11:30am-15:30pm), 飲品食品款多, 最可惜無咖啡供應,但會重臨.性價比高,欣賞一班年青staff, 友善勤力,工作盡責,難得難得.

2023-02-22
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券