2021-04-23 498 瀏覽
想到食,有時真係唔知食咩好。所以自助餐就最好不過,唔想煩,見到咩就食咩。仲係任食任飲👍🏾元朗好多地道小食,但眼見一間裝修轉移左位置的校長燒肉日韓料理,真係好大間,食物仲十分之多,價錢又好合理。可惜自助餐時間唔夠。因為太多品種,一次過無可能試得曬。刺生壽司🍣必食的,雖然品種不算多,最起碼有我的最愛三文魚就滿足啦,仲係任食!燒肉品種就十分多,豬,牛,雞,腸仔,秋刀魚,多春魚.....仲有我的最愛漢堡扒同埋粟米🌽仲有不同的菇菜類.....火鍋配料也不差,主要的菜式都有齊。仲有點心,蝦餃,燒賣,包,珍珠雞。飲品啤酒係韓國啤,仲有黑啤,各式的飲料。除此之外仲可以自己選擇喜愛的花茶,自己沖。如果食過校長都會感覺時間唔夠,因為真係好多野食!
火鍋配料也不差,主要的菜式都有齊。
仲有點心,蝦餃,燒賣,包,珍珠雞。
飲品啤酒係韓國啤,仲有黑啤,各式的飲料。
除此之外仲可以自己選擇喜愛的花茶,自己沖。
如果食過校長都會感覺時間唔夠,因為真係好多野食!

2021-04-09 414 瀏覽
When I stepped into Captain Japanese & Korean Restaurant, a bunch of mouth-watering food awaited me with vibrant decorations. The atmosphere of the restaurant brought out a casual and relaxing vibe. The sashimi was very fresh, for example salmon, shrimp. They were all amazing in terms of flavour and quality.The roasted salmon sushi brought out a shiny and pale look, with white strips laid horizontally on the surface. A suitable amount of cheese was splashed on the sushi. It created an attractive

The roasted salmon sushi brought out a shiny and pale look, with white strips laid horizontally on the surface. A suitable amount of cheese was splashed on the sushi. It created an attractive image. While eating it, the salmon sushi rolled into my mouth, it was soft as butter, it flowed through my tongue while retaining the strong flavour. It was marvellous!

After eating the fabulous sushi, I was roasting the chicken chop to try it out. When roasting it, the chicken became more and more golden with some dark orange spots. The skin of it looked more juicy and fascinating. When tasting it, a strong roasted flavour flowed through my mouth. The meat was exploding with juice and melted in my mouth like lava. It was an amazing experience.

After that, I grabbed some desserts before leaving the place. The brownie was delicious but not so sweet. It had a marvellous smell and a rich chocolate flavour. The sea salt ice-cream combined both salty and sweet flavours.

2021-04-08
2021-03-30 631 瀏覽
💖聽說元朗有一間性價比高的日韓自助餐廳——校長燒肉日韓料理,趁著下午有時間便和家人一起來嘗。1⃣️醬料區這裡配有十多款醬料和配料,變化多樣。2⃣️肉/海鮮區域Meat這裏有四十多款新鮮肉類、海鮮任君選擇,包括雞肉🐔、牛肉🐮、豬肉🐷、魷魚🦑、香腸🌭等,搭配不同的醃製手法例如蒜、咖喱、韓式辣醬等。餐桌上提供火鍋及韓式烤肉區,可以煮麵食🍜。3⃣️亞洲薈萃在這裡你能找到不少熱食,包括鳳爪、魷魚🦑、茄子🍆等,吃膩了肉和壽司的朋友可以來這裡嘗試一下熱騰騰的美食!4⃣️中式佳餚這裡有不少中式點心和菇類蔬菜🍄🥬,可以直接食用或做成火鍋🍲,享受熱騰騰的美食!5⃣️沙律區Salads這裡有各種沙律🥗,包括土豆🥔沙律、中華沙律等,總有一款適合你!6⃣️壽司/刺身區 Sushi / Sashimi這裡提供十多款壽司🍣,份量不會很大,剛好適🈴️。壽司飯不會很硬很冷,質量不錯。刺身大概十款,包括三文魚、吞拿魚、希靈魚等,還有鮮甜的海蝦🦐。7⃣️冰淇淋Ice cream冰淇淋區提供五種口味,包括巧克力🍫、香草、海鹽🧂、椰子鳳梨🥥🍍、比利時脆餅。每款口味都很滑膩濃郁,個人很喜歡椰子鳳梨味,椰子香甜可口,搭配清新的鳳梨,味道香甜但不膩。媽媽很喜歡海

1⃣️醬料區
這裡配有十多款醬料和配料,變化多樣。

2⃣️肉/海鮮區域Meat

3⃣️亞洲薈萃

4⃣️中式佳餚

5⃣️沙律區Salads

6⃣️壽司/刺身區 Sushi / Sashimi

7⃣️冰淇淋Ice cream
冰淇淋區提供五種口味,包括巧克力🍫、香草、海鹽🧂、椰子鳳梨🥥🍍、比利時脆餅。每款口味都很滑膩濃郁,個人很喜歡椰子鳳梨味,椰子香甜可口,搭配清新的鳳梨,味道香甜但不膩。媽媽很喜歡海鹽味,咸咸甜甜交織,風味特別。除了冰淇淋,還有冰鎮哈密瓜🍈、西瓜🍉和鳳梨🍍,每款都清甜爽口!那裡還有奶油泡芙和清酒、梅酒🍶等三種酒供大家選擇。

8⃣️飲料區
飲料區有約二十多款罐裝、紙包裝飲品🥤🧃,任君選擇。

9⃣️花茶區
花茶區有約二十多款花茶底料🌹🍵,供食客自行炮製。

💖用餐時間兩小時,每人消費加一後才$163,十分抵食。餐廳🍴十分熱鬧,食客眾多。店舖佈局合理,用餐區與食物區十分近,取食物十分方便,侍應態度好。這間自助餐廳性價比超高,下次經過元朗一定會再來品嚐!😋😍
2021-03-29 6446 瀏覽
生日行山和好友欣賞完千島湖清景台美景後,回程到來校長燒肉食放題,任食確實幾開心的。一入店內便望到樓梯間放置左件人型大小的iron man模型,相當逼真有型。而餐廳算幾大,張張都大枱座位疏鬆,枱與枱相隔遠,好有自成一角的感覺。放題分左幾個時段,當中我地揀左五點食到七點,兩小時都係每人$148,仲包埋刺身都算抵。該店可同時燒烤和打邊爐,美食選擇多,除了各類燒肉外、壽司刺身、中菜點心、沙律甜品樣樣都有。飲品有清酒、梅酒、汽水、罐裝飲品及紙裝飲品,當中最喜歡清涼爽,解渴解燥又無氣,飲多都唔易飽肚。燒烤食材食材勁多選擇,就算豬牛雞都分左不同部位和口味。食材有一口牛、蒜香牛肋條、蒜香牛扒、豬扒、牛仔腸、香草魚柳、韓風魚柳、秘製叉燒、金沙骨、麻辣雞腎、一口豚、咖哩雞軟骨、麻辣雞軟骨、蒜香雞軟骨、梅肉片、豬五花、牛五花、多春魚、秋刀魚、三文魚、鯖魚、魷魚鬚、魷魚翼、雞扒、韓風雞扒、咖喱雞扒、雞中翼、土匪雞中翼、印度風雞中翼、韓風雞中翼、炸魚蛋、貢丸、豬柳漢堡、煙鴨胸、芝心丸、麻吉燒、日式蟹柳、紅布腸、雞肉腸、台灣腸、午餐肉、火腿片、芋絲、四方魚腐、金菇、金菇肥牛卷、牛油雜菌、雞軟骨餃子等等。在煎鍋上放

飲品

燒烤食材
食材勁多選擇,就算豬牛雞都分左不同部位和口味。食材有一口牛、蒜香牛肋條、蒜香牛扒、豬扒、牛仔腸、香草魚柳、韓風魚柳、秘製叉燒、金沙骨、麻辣雞腎、一口豚、咖哩雞軟骨、麻辣雞軟骨、蒜香雞軟骨、梅肉片、豬五花、牛五花、多春魚、秋刀魚、三文魚、鯖魚、魷魚鬚、魷魚翼、雞扒、韓風雞扒、咖喱雞扒、雞中翼、土匪雞中翼、印度風雞中翼、韓風雞中翼、炸魚蛋、貢丸、豬柳漢堡、煙鴨胸、芝心丸、麻吉燒、日式蟹柳、紅布腸、雞肉腸、台灣腸、午餐肉、火腿片、芋絲、四方魚腐、金菇、金菇肥牛卷、牛油雜菌、雞軟骨餃子等等。在煎鍋上放左隔油紙,煎起上來無咁油,又無咁多煙。

壽司刺身
蟹棒壽司、加州卷、豆皮壽司、三文魚壽司、芝麻鰻魚壽司、帆立貝壽司等,壽司唔算大件,而且味道唔錯都有質素的,幾有良心。
刺身即叫即切都幾新鮮,而且無限拎,但每次限取三款每款兩件,包括帆立貝、三文魚、蟹柳、甜蛋、希靈魚、吞拿魚、赤蝦。

中菜點心
好多款中式菜式,點心都有一大堆,甚至連日式蒸蛋、葡撻、章魚小丸子、炸餃子、碗仔翅都有,但總覺得來到食燒烤比較值回票價。

沙律甜品
沙律菜都有幾款,仲有埋青口和長腳蟹,感覺好似酒店食自助餐咁。

甜品款式好多不能盡錄,仲有盒裝雪糕、冰菠蘿和冰西瓜,食完都幾滿足。

2021-03-24
10 分鐘 (堂食)
  • 蒜香雞軟骨
  • 豬五花
  • 韓風雞扒
2021-03-25 673 瀏覽
今次要分享嘅哩間燒肉放題 性價比好高!成人嘅收費只係百幾蚊而又可以食到燒肉、火鍋、刺身、壽司、蒸點、炸物、清酒、甜品、雪糕......💜超多款式 想食乜都有而我個人重點推介以下幾款:🔸刺身:三文魚同蝦都好正,肥美大件彈牙!🔸壽司:款多,同埋啲壽司飯做得好好🔸海鮮類:啲魚大部分都好食,又嫩滑又厚🔸雞翼:大隻而且好入味!咖哩味最香!🔸炸格格薯塊:好香脆🔸人蔘雞湯:飲落好舒服、冇味精,人蔘味唔算強,但湯夠濃🔸腸:有好多款,脆皮腸最正🔸清酒:微度底、易入口,清清地又有米香🔸飲品:種類比其他放題多,仲要有維他系列同埋有汽利賓納!✅其實佢太多嘢食,我哋一次都試唔哂。咁多種類而質數唔差,真係堅抵食!
今次要分享嘅哩間燒肉放題 性價比好高!
成人嘅收費只係百幾蚊
而又可以食到燒肉、火鍋刺身壽司、蒸點、炸物、清酒、甜品、雪糕......💜
超多款式 想食乜都有

而我個人重點推介以下幾款:
🔸刺身:三文魚同蝦都好正,肥美大件彈牙!
🔸壽司:款多,同埋啲壽司飯做得好好
🔸海鮮類:啲魚大部分都好食,又嫩滑又厚
🔸雞翼:大隻而且好入味!咖哩味最香!
🔸炸格格薯塊:好香脆
🔸人蔘雞湯:飲落好舒服、冇味精,人蔘味唔算強,但湯夠濃
🔸腸:有好多款,脆皮腸最正
🔸清酒:微度底、易入口,清清地又有米香
🔸飲品:種類比其他放題多,仲要有維他系列同埋有汽利賓納!

2021-03-22 537 瀏覽
其實我哋校長燒烤都幾熟悉, 不過呢以前就係去荃灣嗰間多嘅, 而家喺元朗做嘢咁今次就嚟元朗試一試一樣都係有好多嘅食物選擇, 我哋一家人過嚟食放題最緊要就係種類多每個人都有自己啱嘅食物, 估唔到呢度嘅擺設好似酒店buffet咁, 蓮點心都有真係好多好多選擇燒肉保持一貫水準, 好入味魚生好肥美, 蝦都係超大隻火鍋今次就試咗壽喜燒, 食完咁多肉食返啲菜中和下甜品就梗係大家嘅favorite, 奶凍, 冰菠蘿, 海鹽雪糕都有, 食完真係大滿足最重要最重要係性價比極高$148可以食咁多野,真係超抵, 唔怪得五點幾已經滿曬客, 記得下次嚟要book枱先

燒肉保持一貫水準, 好入味
魚生好肥美, 蝦都係超大隻
火鍋今次就試咗壽喜燒, 食完咁多肉食返啲菜中和下

最重要最重要係性價比極高
2021-03-13 620 瀏覽
校長燒肉又到放假當然就係約朋友去食飯啦,朋友話最近有間燒肉店午餐做做緊優惠所以啱晒食肉獸嘅我哋見到佢哋午餐都做緊個優惠百零蚊就可以食到燒烤,再加多少少錢仲可以食到刺身同火鍋,啱晒選擇困難症嘅我哋火鍋仲可以自己選豬骨,清湯或者壽喜燒湯底😬而且佢哋嘅配料選擇都幾多燒烤佢哋嘅選擇都幾多,淨係雞軟骨都已經有好多種唔同嘅味道有韓式又有麻辣飲品方便選擇都好多,有啤酒有汽水,唔鍾意飲凍野嘅朋友仲可以選擇花茶朋友都覺得幾抵食呢個價錢,提供一個唔錯嘅食物質素
校長燒肉

見到佢哋午餐都做緊個優惠百零蚊就可以食到燒烤,再加多少少錢仲可以食到刺身火鍋,啱晒選擇困難症嘅我哋

朋友都覺得幾抵食呢個價錢,提供一個唔錯嘅食物質素

2021-03-03 949 瀏覽
超高質燒肉放題😍😍除咗燒肉,連中式,日式,泰式都有,一次過可以食晒唔同款😍😍仲有炸物添🥰燒緊嗰陣可以拎熟食,勢要爭分奪秒🤣超大粒蝦餃,食咗勁多粒😂😂炸物即炸😍😍加分!超多肉汁😘

仲有炸物添🥰燒緊嗰陣可以拎熟食,勢要爭分奪秒🤣

超大粒蝦餃,食咗勁多粒😂😂

炸物即炸😍😍加分!

超多肉汁😘
2021-02-25 697 瀏覽
首先價錢真的超實惠,普通的98元齋燒肉已經有挺多選擇,有我心心念念的韭菜,可以自己燒韭菜,不過調味料再加個椒鹽就好了,店內裝修可能開了挺久,有點舊了,凳都有點脫皮,有個比較暖心的服務,下邊抄車牌,店員會提醒樓下有抄牌,通知大家,加分
2021-02-20 717 瀏覽
2021年2月19日晚市燒肉自助餐7:15pm-9:15pm成人$198+10%=$218出示長者咭減$10 即$208個人覺得刺身最好:赤蝦、帶子、三文魚壽司都很好,飲品種類多,有啤酒燒烤生料就喜歡:土匪雞翼、金沙骨有長腳蟹及凍蝦,但係啲肉質好奇怪,應該係冰鮮得太耐溶雪之後嘅效果,唔好食熟食及甜品都冇以前咁好,以前有蝦餃及燒賣很好吃,而家蝦餃出咗一轉就冇再出,不過都不好吃,品種及出品都今非昔比。唯一可取之處,這個地方有冷氣,可以任飲任食慢慢坐兩個鐘頭,價錢又唔算貴。今餐主力食刺身及飲品
2021年2月19日
晚市燒肉自助餐
7:15pm-9:15pm
成人$198+10%=$218
出示長者咭減$10 即$208
個人覺得刺身最好:赤蝦、帶子、三文魚
壽司都很好,飲品種類多,有啤酒

燒烤生料就喜歡:土匪雞翼、金沙骨

今餐主力食刺身及飲品
晚市燒肉自助餐
2021-02-19
  • 刺身
  • 壽司
  • 飲品
2020-12-23 824 瀏覽
韓風辣湯火鍋,味道香辣、惹味,火鍋配料包括有麻吉燒、魚腐、蟹棒、香腸、竹輪、芝士包心丸、芝士腸、烏冬麵。韓燒食材,包括有梅肉片、美國一口牛、漢堡扒、金菇肥牛卷、牛油雜菌、牛肋骨、雞軟骨餃子、加拿大頂級肥牛片。壽司,包括有豆皮壽司、蟹棒壽司、綜合卷物、芝麻鰻魚壽司、三文魚壽司、帆立貝壽司,綜合卷物嘅餡料包括青瓜、蟹柳、玉子、黃蘿蔔。熟食,包括有粟米蛋花湯、炸餃子、葡撻、章魚小丸子、咕嚕肉、日式煎餃、日式酸薑、醃白蘿蔔、地瓜球。蒸物,包括有茶碗蒸、小籠包、奶黃包。雪糕,包括有玄米茶雪糕、抹茶雪糕、椰子雪糕、香草雪糕,口感細滑、煙韌,味道濃郁。泡芙,口感鬆軟,忌廉味道香甜。罐裝飲品,包括有SUNDROP天然酸桔汁、SUNDROP優質牛奶咖啡。自選花茶,胎菊茶、茉莉花茶,飲落好清香,茶味濃淡適中。

蒸物,包括有茶碗蒸、小籠包、奶黃包。

泡芙,口感鬆軟,忌廉味道香甜。

自選花茶,胎菊茶、茉莉花茶,飲落好清香,茶味濃淡適中。
  • 壽司
  • 甜品
  • 飲品
中午個陣我男朋友有啲肚餓,我同佢講不如去食校長燒烤啦!咁就一齊去樓下就有個女仔接待我地,而毛地今次揀左$138(燒烤,刺身,打邊爐)嘅放題!其實今次我都係第一次去食我地一上到去,職員就好好人安排左卡位兩人枱俾我哋,而我哋好快就出去揀野食有唔同各方面嘅美食,我都差啲流晒口水(講笑😂😂😂)溫馨提示:(如果你想拎刺身佢係啲職員係要你俾個貼紙俾佢哋睇先可以俾係拎)啲壽司同三文魚刺身食一次就足夠,唔好要求太多(但都交下相先)😀 之後就開始燒嘢食啦!燒土匪雞翼,我最中意食😋燒野食嘅相唔係影得好多!請見諒🙏🏻仲有花茶專區,有唔同嘅茶放便大家可以食到有啲飽可以唔使怕肥啦最後兩個人埋只係$302!

有唔同各方面嘅美食,我都差啲流晒口水(講笑😂😂😂)

之後就開始燒嘢食啦!

燒土匪雞翼,我最中意食😋

燒野食嘅相唔係影得好多!請見諒🙏🏻

最後兩個人埋只係$302!

知道校長燒肉這間放題很久,終於來試試了。安排入座後,就出去走一圈看看。看得真讓人興奮雀躍😆,因為實在太多食物選擇,已經急不及待要起動了,而且那刻滿餓的😂。有韓燒和打邊爐用的各款肉類和蔬菜、沙律、刺身、壽司、海鮮、熟食、炸物、水果、甜品、雪糕,甚至連點心都有!真是全包宴😂,不得了😆。刺身和壽司款款都新鮮味美,火炙三文魚和左口魚更是焦香和油脂滿滿。肉類十分多選擇,基本上全部都很讚,沒有一款讓我們失望。說幾款特別喜愛的。好像雞軟骨,有三款味,分別原味、咖喱和麻辣,燒烤後全都好美味,香脆而味甘😋。肥牛片、豬五花、牛肋條、金沙骨、多款雞翼,全都肉味香濃油脂四溢,要吃完再吃🤤。然後麻吉燒中間的麻糬口感軟彈,加上外面的魚漿,完美配合。孜然肉棒,每一啖都是濃濃的孜然和豬肉油香味,不得了。台灣腸,燒過後焦香惹味。魷魚,十分新鮮彈牙,又一吃完要再吃的選擇。薯仔沙律和蘋果沙律都好味。竟然有大腳板,還有一款韓國奇異果味雪條,第一次見。這次放題吃得很開心滿足,因為食物選項真的包羅萬有,而質素也很好,這個價格,校長燒肉非常超值。
知道校長燒肉這間放題很久,終於來試試了。

1932 瀏覽

安排入座後,就出去走一圈看看。

有韓燒和打邊爐用的各款肉類和蔬菜、沙律、刺身壽司、海鮮、熟食、炸物、水果、甜品、雪糕,甚至連點心都有!
真是全包宴😂,不得了😆。

刺身壽司款款都新鮮味美,火炙三文魚和左口魚更是焦香和油脂滿滿。

肉類十分多選擇,基本上全部都很讚,沒有一款讓我們失望。
說幾款特別喜愛的。

然後麻吉燒中間的麻糬口感軟彈,加上外面的魚漿,完美配合。
孜然肉棒,每一啖都是濃濃的孜然和豬肉油香味,不得了。
台灣腸,燒過後焦香惹味。
魷魚,十分新鮮彈牙,又一吃完要再吃的選擇。

薯仔沙律和蘋果沙律都好味。

竟然有大腳板,還有一款韓國奇異果味雪條,第一次見。

2020-12-04 5795 瀏覽
在元朗區短期工作快將完結,趁著此刻當然相約住在附近的好友來個飯局聚聚;好友比較喜歡食放題,原本想去打邊爐放題,但又有點擔心近期疫情,經過大家商議之後就有了決定--元朗校長燒肉;從大馬路過去不過是5分鐘左右的腳程,在約定的時間見到好友後就立即進入食店了;疫情之下,量度體溫機基本上是必要裝置,第一步也必須要做的;依舊是熟悉的環境,之後侍應生帶領我們經過擺放食材食物的走廊就讓我們坐下來,在安頓好隨身物品後,好友與我馬上起行去拿取食材,展開2小時的美食之旅了!在款式豐富,有不錯質素的肉類食材中,鴨胸是當中的表表者;其次是雞中翼,有多款味道可選;先選了土匪及印度風雞中翼,混以麻辣雞腎,一口牛肉,香草魚柳,放在鋪上隔油紙的滾熱的煎鍋上,翻弄了幾下已開始釋出本身的油脂,眼看顏色的轉變,伴隨著煙燻及本身的香氣,灑上海鹽,即磨胡椒粒,少許七味粉,美味的食物就是這般煉成的!因場內免收開瓶費,用自帶的法國紅酒,配上最快煎熟的麻辣雞腎,鹹香及麻辣味的恰到好處,酒中的酸度及果香,加上雞腎的爽脆滑爽,即時開啟了味蕾,留下美好的印象!通過烹煎,將一口牛的油脂逼出,入口除卻充滿肉味及肉汁外,也更添嫩滑!接著是香草魚柳

疫情之下,量度體溫機基本上是必要裝置,第一步也必須要做的;

香草魚柳
接著是香草魚柳經過煎煮後,拿捏到準備的熟度,入口即可嚐到嫩滑的質感,鮮甜的滋味!配上帶點果香的日本清酒,帶來更加豐富的氣息!
土匪雞中翼
此刻需要多點時間去煎煮的雞中翼在空氣中已散發出熟成的味道,加上外皮帶點焦香,趁熱來品嚐,皮脆肉嫩,尤其是土匪版,亦即用孜然粉腌製的,香氣十分濃郁,襯上紅酒,留下的餘韻更綿長!印度風雞中翼,咖喱味則顯得輕柔,反而吃起來能突出雞翼本身的肉味,也相當不錯!
鴨胸,大蝦及車厘茄
之後再去食材區拿了鴨胸,刺身類的大蝦及車厘茄,又如之前的方法煎煮;
煎鴨胸
一口細嚼油潤嫩滑的煎鴨胸,再配上法國紅酒,融和了鴨皮鴨脂及鴨肉的香氣,化成果香酒香肉香那繾綣的纏綿,令人沉醉的時刻!因應現時疫情關係,將刺身級的海鮮來煎煮,不但有另一種美味,也令人吃得更安心!煎大蝦的蝦肉較為結實,但呈現出鮮甜味,配清酒是上選!
車厘茄
而車厘茄吸收了肉類及海鮮的汁醬精華,吃起來有著更豐富的層次!

既然刺身級的海鮮煎煮後這樣美味,
海鮮刺身
當然繼續;
肉類及海鮮

三文魚,帶子,螺肉及吞拿魚
三文魚的油脂豐富,且富含對人體十分有益的奧米加-3,煎到八至九戌熟後,品嚐起來十分油潤嫩滑,又有三文魚的鮮甜,佐以清酒,更覺甜美!帶子煎煮後略為收縮,但質感更厚實,風味亦更濃郁集中,帶著乾貝的甜美!螺肉煎熟後海洋氣息依舊,咀嚼起來也很爽彈,基本上與刺身吃起來差不多,但多了一份安全感,尤其配上冰凍的清酒,亦是互相提升!吞拿魚煎至五至七成熟,根本上就是自己動手版的鐵板燒,其美味程度自然不言而喻!

日式豬骨濃湯火鍋
到了此刻,又想來點蔬菜類滋潤一下,所以決定了加上火鍋;自行選擇湯底,有三款提供,最後選了日式豬骨濃湯;開了大火,然後好友揀取了冬菇,娃娃菜,枝竹,加上青口及長腳蟹(主要取其鮮味);
長腳蟹
青口及冬菇
在這些食物當中,最有驚喜的是青口,除鮮甜可口外,質感也頗為嫩滑!冬菇是火鍋中的百搭食材,當然很易討喜味蕾!此店的娃娃菜也有一定質素,吸收濃湯及海鮮甜味後就更美味了!而枝竹除卻吸收了湯汁顯得更滋味外,也有飽肚作用!

當然,'校長'尚有熟食類食物及甜品雪糕之類,而且有多種飲品任飲,的確很適合大胃王一族!

而好友及我就在燒肉類食物中已得到大大的滿足,加上自攜的美酒相配,足以讓味蕾起舞!
2020-12-04
  • 鴨胸
  • 大蝦及車厘茄
  • 螺肉
2020-11-25 448 瀏覽
食生日飯當然揀d有生日優惠既餐廳啦見到有88折咁抵即刻去食啦。就收工時間我食7點3既時段,職員好準時放我地入去。入到去我有點嚇親係好似酒店自助餐咁出去拎,而且野食好多。有刺身壽司甜蝦正呀好新鮮。仲有冷盤沙律海鮮呢個價錢竟然有長腳蟹同蝦食真係好過份。有熱食,點心,有燒烤肉類,亦有掛邊爐嘅材料真係花多眼亂。甜品櫃都有2個海鮮夠新鮮又乾淨。肉類都唔差有不同醃料,唔夠既話枱上有調味料俾你。環境好乾淨亦都好注意衛生,熱嘅嘢食會蓋好保持着溫度,而燒烤打邊爐生既野亦會分開蓋好。甜品每樣小小都有試好食!唔好過甜,雪櫃仲有雪糕雪條性價比好高嘅任食自助餐。
食生日飯當然揀d有生日優惠既餐廳啦
入到去我有點嚇親
係好似酒店自助餐咁出去拎,而且野食好多。
刺身壽司
甜蝦正呀好新鮮。仲有冷盤沙律海鮮
真係花多眼亂。甜品櫃都有2個

甜品每樣小小都有試
好食!唔好過甜,雪櫃仲有雪糕雪條
性價比好高嘅任食自助餐