2008-01-09 21 瀏覽
細個已經鍾意snoopy,而家有cafe,梗係捧場!先嚟一杯charlie brown咖啡,咖啡面上面有charlie brown個大頭,好得意!味道都好,好香咖啡味!跟住食埋件朱古力旦糕,又係有charlie brown個樣,味道其實同一般朱古力旦糕唔係太大分別,不過係fans梗係加分啦!
細個已經鍾意snoopy,而家有cafe,梗係捧場!

2008-01-06 15 瀏覽
(5/1/08)去過旺角、尖吵咀分店,呢間較寫意。所以人手只得兩人,要杯茶都久等了。老公常聽我推介玉桂蘋果茶,行過咪飲飲。再加杯白酒芒果乳酪啫喱。玉桂蘋果茶不用說都係好正喇!啫喱如果唔係太甜,白酒啫喱配芒果杰汁,好matching!!好fresh!
2007-11-07
飽餐一頓怎可欠缺甜品??對稻香的甜品沒大興趣,離開前跟小表妹到這裡和對面的Oliva看看有什麼甜品好吃;Oliva只剩下一款檸檬芝士餅,那當然到這邊較多選擇的charlie brown。小表妹選的mango yoghurt($28)單看外型已夠吸引小女孩的注意;味道有酸酸甜甜的芒果味道,但有更濃的乳酪味道,好芝!質感很幼滑,跟OPERA是兩種不同的感覺。opera deluxe($28)面層的朱古力上有著點點金色,外表帶點華貴=P 蛋糕有著濃濃的朱古力味道,中間部份柔軟中帶點濕潤,整件蛋糕有很實在的感覺。primium chocolate($30)泡泡上的朱古力粉圖案很可愛,但我對用人手拉出的LATTE ART更有興趣,所以這方面不算很吸引。凍朱古力味道真的很濃很滑,甜味不算太甜(吃蛋糕後更加覺得不太甜),真的不錯,只是個人覺得godiva的黑朱古力更對自己口味而已。服務方面有位蠻帥的男店員相當有禮,也會主動詢問客人要不要些飲品,那杯朱古力也是因為這個原故我才去點,不然的話就會錯過這杯不錯的飲品。

2007-08-25 5 瀏覽
店, 有不少小朋友.我點了燒春雞. 味道非常普通, 雞, 跟樓下講的一樣, 沒有味道. 說到招呼, 蠻奇怪的, 點麵食會送到你桌上, 然後叫顧客自取餐具, 所以付錢時就要取餐具了.心太軟朱古力味很濃, 味道很好, 但未開始食, 己見朱古力在流出來了, 敗筆.環境也不見得好, 可能大部份人是來吃甜品的, 桌子非常小. 另外, 桌子很輕小朋友很容易把它翻倒. 冷氣也不足, 一面看書一面全身冒汗...是不會再來的了.
店, 有不少小朋友.

是不會再來的了.
2007-07-26 6 瀏覽
係到叫了個set lunch真的不太好面太粗糙及乾, 口感很差雞腿沒有雞味整體難以放入口湯方面頗為特別, 味道還可以招呼一般, 幫你送上餸菜, 但餐具卻要自取環境不錯,座位舒適
係到叫了個set lunch
真的不太好
面太粗糙及乾, 口感很差
雞腿沒有雞味
整體難以放入口

湯方面頗為特別, 味道還可以

招呼一般, 幫你送上餸菜, 但餐具卻要自取

環境不錯,座位舒適
2007-06-29 10 瀏覽
聽朋友講其他野食唔錯,但千萬唔好點個長通粉。你有冇食過用微波爐叮既長通粉?唔飽肚已經係意料中事,但..我冇預你難食到咁喎?真係好特別,個汁普通到震,配上又硬又乾又唔飽既長通粉..都係點番個Sandwich算.
聽朋友講其他野食唔錯,
但千萬唔好點個長通粉。
你有冇食過用微波爐叮既長通粉?
唔飽肚已經係意料中事,
但..我冇預你難食到咁喎?
真係好特別,個汁普通到震,
配上又硬又乾又唔飽既長通粉..

都係點番個Sandwich算.
2007-05-09 15 瀏覽
對SNOOPY沒感覺,只對心太軟有好感。先是LUCY LIGHT,據說是有豆腐造的,但一口吃下去便立即溶化,吃不出什麼味道,而且可以冰凍一點。心太軟是我至愛,好香好香,味道好好。略嫌底層厚了一點,而且蛋糕傾斜了,哈。旁邊的裝飾增加PRESENTATION分呢。加上不錯的環境和服務,是好友相聚的好地方呢!
對SNOOPY沒感覺,只對心太軟有好感。

心太軟是我至愛,好香好香,味道好好。
略嫌底層厚了一點,而且蛋糕傾斜了,哈。
旁邊的裝飾增加PRESENTATION分呢。

加上不錯的環境和服務,是好友相聚的好地方呢!
2007-04-19 16 瀏覽
同朋友來到這兒, 要了一杯double shot 的朱古力咖啡, 和一件名叫Lucy 的cut cake, 我唔知Lucy 係咩味道, 向staff 詢問過後, 便知道這蛋糕既上層是豆腐mousse , 夾有少許黑芝麻, 中間一層是海綿蛋糕, 下層是餅乾底! 豆腐mousse很滑, 味道清淡, 帶有少許芝麻香, 蛋糕軟熟, 餅底脆, 整件蛋糕絕不甜膩, 亦不是淡而無味, 這天我想吃一件較清的甜品, 這件Lucy, 正合心水! 至於杯咖啡, 味道沒有特別之處, 但又不算差, 不過, 我飲之前忘記了先攪拌一下, 所以飲到最底的朱古力醬, 就覺得頗甜了!
2007-04-18
在澳的掃街癮未完,週三與龍再掃擔擔麵、魚蛋、八爪魚、芝士波...最後,掛住這間主題咖啡室,來了這裡吃甜品。 想要Vanilla Cream Frappa及心太軟,落單時後者卻說成了朱古力軟心蛋糕(另一款切餅),好在說明清楚情況後,店員都很願意更換,真好!另外龍需要一杯熱水送藥,店方都樂意供應,還因水溫不合更換過一次,所以服務是抵讚的! 環境就不夠旺角旗艦店優美,但都算坐得舒服了,而且最緊要是:食物好吃嘛!趁熱吃心太軟,蛋糕層幾薄,中間朱古力漿暖暖的很香甜,yummy!吃一口暖暖的心太軟,再飲一啖非常雲尼拿的冰凍Frappa,感覺自是滿足及過癮。 這餐甜品比之前的掃街餐貴一倍,但吃得開心舒服,都值得的。 我懊惱的,只是龍開始作病,令人心軟心憂心痛心傷。我的美食之旅,很需要健康的你同行呀,請加油!

這餐甜品比之前的掃街餐貴一倍,但吃得開心舒服,都值得的。

2K
2007-03-21 7 瀏覽
想0黎好耐, 尋日同朋友0黎呢頭, 咁0岩呢個商場又有分店, 二話不說就入0黎, 叫0左個Lucy Light 蛋糕, 兩份toasties (ham & cheese / egg salad 各一), 加杯hot chocolate.Lucy Light... 賣相好趣緻, 用chocolate powder 0係面畫了個Lucy 頭! 店員話係豆腐mousse cake, 不過食落無乜豆腐味, 似蛋白mousse cake 多d, 少少甜清清0地, 真係好light, 都幾好味. 不過蛋糕入面無端端有d crushed Oreo 餅, 個人覺得其實唔加好過加.Toasties 等0左幾耐, 賣相又係好得意, 有Snoopy 同Woodstock 型/字樣0既烙印XD 個包好好食, 條邊好脆, 中間就軟熟! 入面d 餡個人就覺得ham & cheese 好好多, 芝士半熔, 好食! Egg salad 味道都唔太差, 不過太乾.Hot chocolate 就甜0左少少, 而且唔夠濃香, 明顯係用粉沖的-_- 朋友就話杯iced chocolate 唔多好飲.環境一流, 乾

環境一流, 乾淨舒服, 而且d Snoopy 佈置令人覺得好cheered up! Service 都唔錯, 店員好有禮貌.

唔知點解整體感覺好似Starbucks...

好開心的一個tea!
charliebrown
2007-01-14 14 瀏覽
我寫既係荃灣廣場分店! 今晚去完珊瑚堡食下午茶, 想食甜品, 諗到呢到想黎試下! 兩人叫左兩個甜品:一. Charlie Brown assorted dessert (Creme brule, coffee mousse, and bread pudding with rasins & nuts), $48, 二. 輕盈露絲, $28! 前者用細細既杯裝住, 焦糖布丁同慕絲幾滑, 麵包布丁焗得未夠耐, 可以綿! 後者個面有露絲個樣, 一層Jelly 面係最唔好食, 中層係cream, 幾滑, 下層係海綿蛋糕, 一般啦! 我見其他既食評有雜錦甜品係$42, 點解荃灣區貴既? 不過, 佢地既服務唔錯, 我地入去志在食甜品, 無叫野飲, 俾左兩杯暖水我地! 個view 唔錯, 落地玻璃又唔趕人走! 呢個商場做緊promotion, 為吸引人, 所以出左張咭, 呢度有九折優惠!