2018-12-20 145 瀏覽
做完運動唔想食得太heavy,於是就去左食壽司,入到去見到仲有午市set,於是就叫左個魚生飯定食er⋯⋯啲魚生正正常常,但個飯酸到阿媽都唔認得,唔駛落咁多醋下話?!個沙律同湯都正正常常啦果然板長唔係間間好食最愛都係奧海城果間
個沙律同湯都正正常常啦
果然板長唔係間間好食
最愛都係奧海城果間
2018-12-19 91 瀏覽
板長其實開到咁多間分店都有佢原因食物質素膽水準都keep到幾唔錯首先叫咗個海膽櫻花赤酢丼要$168 其實偏貴 不過都值得既因為海膽好鮮甜又大份 物超所值!另外叫咗個松葉蟹三文赤酢丼有三文魚、蟹肉同埋蟹依個有少少失望因爲啲蟹肉太少同埋唔夠鮮甜有啲太乾個定食變得唔夠味道下次未必會再叫!反而啲板長既壽司係好有水準尤其玉子燒同帆立貝真係抵食同令人回味無窮🙊下次再幫襯都會食返壽司同刺身相對丼/定食黎講 壽司性價比係好高既👅
板長其實開到咁多間分店都有佢原因

因為海膽好鮮甜又大份
物超所值!

另外叫咗個
松葉蟹三文赤酢丼
有三文魚、蟹肉同埋蟹
依個有少少失望因爲啲蟹肉太少同埋唔夠鮮甜
有啲太乾
個定食變得唔夠味道
下次未必會再叫!

反而啲板長既壽司係好有水準
尤其玉子燒同帆立貝

真係抵食同令人回味無窮🙊
下次再幫襯都會食返壽司刺身
相對丼/定食黎講
壽司性價比係好高既👅

2018-11-24
2 分鐘 (堂食)
2018-12-18 67 瀏覽
久久沒食過板長 覺得性價比唔高耐無食 睇下佢有冇進步先去到門口 已經sell緊做會員之後可以草分又可以thru mobile 去order咁咪坐低就落單啦 發現呢間分店啲人好似好忙 走嚟走去但連張QR code紙都漏咗比我 咁點落單呢?又要行電子化 但又唔夠完善🤷🏻‍♀️是晚唔算好多人食 照理上菜應該好快但世事往往都係難預料今晚叫咗個 吞拿魚甘口醬油漬丼跟麵豉湯💲108賣相唔錯既 不過我冇諗過連隻蛋都係凍😂麵豉湯 似元X三文魚湯 都係有啲蘿蔔同三文魚碎 但過後有啲咸吞拿魚口感尚算新鮮 但個味同我expect有d出入 不過不失都唔算太薄身 但如果呢個價同服務嚟講我唔太接受到 嘢食好味但服務質素低都係冇用 冇下次!
久久沒食過板長 覺得性價比唔高
耐無食 睇下佢有冇進步先
去到門口 已經sell緊做會員
之後可以草分又可以thru mobile 去order
咁咪坐低就落單啦
發現呢間分店啲人好似好忙 走嚟走去
但連張QR code紙都漏咗比我 咁點落單呢?
又要行電子化 但又唔夠完善🤷🏻‍♀️

是晚唔算好多人食 照理上菜應該好快

但世事往往都係難預料
今晚叫咗個 吞拿魚甘口醬油漬丼跟麵豉湯💲108
賣相唔錯既 不過我冇諗過連隻蛋都係凍😂

麵豉湯 似元X三文魚湯
都係有啲蘿蔔同三文魚碎 但過後有啲咸

都唔算太薄身 但如果呢個價同服務嚟講
我唔太接受到 嘢食好味但服務質素低都係冇用 冇下次!
2018-11-14 223 瀏覽
俾大家睇下兩個人食食左咩有暖笠笠玉子燒$20油甘魚(柚子醬)$9,好食過油甘魚海鹽$9,蟹膏蟹肉軍艦$13,韓風三文魚軍艦$9。蔥粒吞拿魚蓉卷,$25,芝麻味香,魚蓉軟稔北海道奶油薯餅,$15呢度已經係兩件。無薯味,奶油creamy 同「漏亅,最好放起尾段先食 成餐最期待的特選海鰻壽司盛,$128,用料新鮮,飯的酸度剛好,食多幾舊都唔會飽飽滯滯松葉蟹三文魚丼加麵豉湯。$95,松葉蟹絲形容較合適。加一服務費後共355元
俾大家睇下兩個人食食左咩

有暖笠笠玉子燒$20

蔥粒吞拿魚蓉卷,$25,芝麻味香,魚蓉軟稔

• 特選海鰻壽司盛
2018-11-02 165 瀏覽
講到咁多間連鎖壽司店,板長一路都係我最愛,因為價錢合理又好食。無論近年泰國菜,韓國菜,四川菜開到幾多都好,日本菜始終都係最岩我地香港人口味既。而日本菜入面我既最愛就當然係sushi la.今日係期待已久既出糧之日,當然要食好西獎勵一下自己。出糧日就可以瘋傳叫壽司唔洗就住就住。今次就叫左勁多三文魚,火炙三文魚同松露油甘魚。都係一如以往咁好食呀。個d 壽司飯都係有浸好香既醋味, my favorite 呀! 板長真係間間分店都keep到水準。

而日本菜入面我既最愛就當然係sushi la.

今日係期待已久既出糧之日,當然要食好西獎勵一下自己。

出糧日就可以瘋傳叫壽司唔洗就住就住。

2018-10-17 153 瀏覽
超級鐘意吃刺身得我來到板長壽司得旺角店,服務態度超級nice,點了吞拿魚刺身丼飯用的是拖羅,是最頂級的吞拿魚,肥美甘香入口即溶啊,撈起飯來吃真是一絕。還點了一大盤刺身,三文魚同吞拿魚都是厚切,一口滿足曬,海膽超鐘意啊,超級新鮮,牡丹蝦都好鮮甜,簡直是生肉獸得福音來嘎!
2018-10-08
20 分鐘 (堂食)
2018-09-21 234 瀏覽
我同朋友都好鍾意食壽司🍣,是夜工作到晚上八點多,經過板長壽司,看見不用排隊😍,我同朋友便選擇在這裏用餐~自從香港仔分店結業之後,我就很久都沒有來板長壽司店☺️☺️☺️☺️☺️這個吞拿魚丼肥美,吞拿魚肉油脂豐腴,大吞拿魚肉肉質細嫩,我覺得不錯👌🏻另外,我哋都叫咗壽司拼盤,一克有九件壽司,除了三文魚之外,我覺得其餘8款都很吸引,尤其是海膽和吞拿魚壽司👍🏻👍🏻仲有一個蒸蛋,比起元氣食到嘅蒸蛋,板長壽司就跟足料

仲有一個蒸蛋,比起元氣食到嘅蒸蛋,板長壽司就跟足料
2018-09-05 246 瀏覽
等唔到旺角牛角放題,於是乎去左旺角板長壽司🍣。一入到去侍應服務態度幾好,全程都笑笑口好nice,都唔會吹你落單。我嗌左個$118溫泉玉子佐賀和牛他他丼,跟個麵豉湯。個湯就都係一般大連鎖店既湯,無特別,個和牛丼就無乜牛肉既香味,肉質口感都尚好,但唔好expect係日本食和牛啦,呢個價呢個質數都叫預左,但依然味道上可以改善。個飯都唔差,最滿意都係呢樣,幾有嚼口,黏度都夠。另外有個炙燒三文魚壽司,🍣新鮮程度一般,香都算香,但口感麻麻,可能唔係好凍,所以淋淋地,個飯團就唔錯,正正常常,不過建議如果想搵好食既海鮮丼可以繼續做下功課,貪方便滿足下女朋友既日本野慾都得既
等唔到旺角牛角放題,於是乎去左旺角板長壽司🍣。

2018-09-05
2018-08-27 163 瀏覽
得閒無聊😬見到板長都會想入去食今次入到去見到有新的一碗飯 好像丼丼屋🧚🏻‍♀️我都叫咗一個三文魚蟹子蟹肉飯😍 食落去好甜 唔會有一種好凍冰冰嘅感覺 而且份量都好足 我同朋友兩個一齊食到夠❤️另外仲叫咗我好鍾意食嘅芝士鰻魚壽司🍣 吞拿魚壽司🍣 芒果軟殼蟹壽司🍣真心每一件壽司都大大件 如果個嘴細啲都唔可以一次過放落個口到😆
得閒無聊😬見到板長都會想入去食
另外仲叫咗我好鍾意食嘅
芝士鰻魚壽司🍣 吞拿魚壽司🍣
芒果軟殼蟹壽司🍣
2018-08-25 120 瀏覽
壽司平平地又唔想食爭X又唔想行咁遠食千X就會食板前宜家order野變左全部電子化, download個app就可以order野食啦! 做會員系無優惠既, 不過有得儲分, 當錢咁用~
壽司平平地又唔想食爭X又唔想行咁遠食千X就會食板前

2018-08-14 156 瀏覽
上星期五行過見到海鮮刺身丼飯的賣相好吸引,但太多人排,決定放棄,今日再行過竟然無人,就決定入去試下! 叫左海膽北海丼跟麵豉湯及蟹肉三文魚籽稻庭冷烏冬。先講丼飯,有兩塊三文魚、兩塊油甘魚、兩粒帆立貝、仲有少許蟹肉同海膽,老實說同圖片出入幾大,三文魚及油甘魚都係薄薄一片,食落有點冷凍感覺和雪藏味道,有點失望!但海膽算不錯,沒有苦味!至於麵豉湯,昆布是滑溜爽口,但味噌味道偏鹹!反而稻庭冷烏冬比想像中吸引,魚籽好新鮮,蟹肉量都算多,加上隻流心蛋,口感不錯!
2018-08-13
2018-07-04 337 瀏覽
平時真係好少食板長,今日難得喺旺角試吓。款式無我想像中咁多,大刀有我最愛嘅軍艦上碟嘅時候驚奇嘅係比平時出邊嘅蟹籽壽司軍艦大件!開心!壽司就不過不失,如果咁嘅價錢其實同爭鮮唔係爭好遠。海膽手卷鮮味嘅,但係外觀就比較水一啲唔係好吸引,但份量都幾足夠。北海道帆立貝稻庭烏冬-分量一半,湯底不錯同蘿蔔都入味,唯獨$80一碗嘅烏冬份量較少。總結係冇咩特別感受,不過不失。
上碟嘅時候驚奇嘅係比平時出邊嘅蟹籽壽司軍艦大件!開心!
壽司就不過不失,如果咁嘅價錢其實同爭鮮唔係爭好遠。
海膽手卷
鮮味嘅,但係外觀就比較水一啲唔係好吸引,但份量都幾足夠。
總結係冇咩特別感受,不過不失。
2018-02-24 939 瀏覽
身為壽司刺身控的我以前曾經都是板長壽司的粉絲今次見到佢門口Post呢幾款刺身飯就吸引左我去食啦 同朋友分別點左三文魚親子丼同火炙丼同張圖有少少出入、我覺得粒狀嘅三文魚會比較好、片狀嘅口感會冇咁好而且佢亦切得比較薄~不過三文魚嘅味道都算新鮮朋友嘅火炙丼入面既火炙三文魚同埋火炙左口魚邊就麻麻地喇我都試左少少、兩樣都係凍冰冰嘅無火炙嘅感覺同味道海鰻既味道亦都好怪⋯料既份量唔多、總括就是唔抵食而且味道一般~
身為壽司刺身控的我
以前曾經都是板長壽司的粉絲
今次見到佢門口Post呢幾款刺身飯就吸引左我去食啦

同朋友分別點左三文魚親子丼同火炙丼
而且佢亦切得比較薄~
不過三文魚嘅味道都算新鮮

朋友嘅火炙丼入面既火炙三文魚同埋火炙左口魚邊就麻麻地喇
我都試左少少、兩樣都係凍冰冰嘅
無火炙嘅感覺同味道

海鰻既味道亦都好怪⋯
料既份量唔多、總括就是唔抵食而且味道一般~
2018-01-30 695 瀏覽
本身諗住去舊舖嘅板長,點知原來執咗,就嚟咗呢間新開嘅板長,新開果然係唔同啲,裝修都好靚好整齊。等位等左大概10分鐘。上到去服務員服務非常好,仲會教我地點樣用到優惠,兩個人叫咗好多好多嘢食,買單大概$500 ,每人都係250 ,食到好飽。由於我係唔識生嘅嘢,所以三文魚花之戀我都係冇食嘅。最先嚟嘅係我最鍾意嘅鰻魚壽司,最鍾意板長嘅鰻魚係大大嚿,絕對唔會好似其他壽司鋪咁切片。大大啖咬落去,口感好豐富,仲有埋芝士係上面真係好夾,食多兩件都唔會覺得溜,鰻魚味好出。芒果軟殼蟹卷嘅芒果好滑好甜,就咁食軟殼蟹卷就有少少齋,配搭埋芒果一齊食,兩種嘅口感,濕加乾,啱啱好。到我必叫嘅腐皮壽司,甜甜地最鍾意,而且食得出係新鮮整出嚟,舊飯唔會太大舊,實在太好。呢個燒鵝肝壽司真係好好味,鵝肝燒得啱啱好,一咬落去就好似係個咀度溶化咁,真係超正。炸軟殼蟹我就嫌佢稍為有點油,不過佢下面仲有沙律可以補救返,份量都比出面既大。炸豬扒烏冬,我以為烏冬係操烏冬點不知原來係幼嘅,因為已經食到好飽,好彩佢幼身烏冬,如果唔係就肯定食唔晒,個湯底唔會太鹹,豬扒大大件,炸粉同豬扒有啲分開,豬扒仲有汁,唔會炸到乾晒好好味。總括來講,全部嘅

總括來講,全部嘅份量都好大份,肯定可以食到飽一飽返屋企,味道亦都唔會比一般嘅壽司店差。
芒果軟殼蟹卷
腐皮壽司加三文魚壽司
鵝肝壽司
花之戀
炸軟殼蟹
三文魚頭
炸豬扒烏冬
2018-01-28
10 分鐘 (堂食)
芒果軟殼蟹卷
腐皮壽司加三文魚壽司
鵝肝壽司
  • 炸豬扒烏冬
2018-01-16 517 瀏覽
適逢假日到到食晚飯都要大排長龍,唯獨呢間唔洗 ,所以就同屋企人黎左呢到食啦!我地1⃣️坐低就即刻急不及待點野食,落完單過左陣就陸陸續續上枱了,都算幾有效率好耐冇食過個燉蛋了 每次黎都係必點的佢燉得好滑 配料又足 睇圖片都知d刺身有幾肥美同埋新鮮三文魚同帆立貝又係我至愛❤️❤️haha每樣食1⃣️件 樣樣試d 食完壽司緊係要食埋三文魚腩刺身啦 再加多條燒秋刀魚 燒得剛剛好 魚肉好嫩媽媽至愛。鰻魚壽司🍣 我就麻麻啦最後出場就係蕃茄芝士燒大蝦芝士味好濃 蝦肉又夠爽囗彈牙

好耐冇食過個燉蛋了 每次黎都係必點的
佢燉得好滑 配料又足

睇圖片都知d刺身有幾肥美同埋新鮮

三文魚同帆立貝又係我至愛❤️❤️haha

每樣食1⃣️件 樣樣試d

食完壽司緊係要食埋三文魚腩刺身
再加多條燒秋刀魚 燒得剛剛好 魚肉好嫩

媽媽至愛。鰻魚壽司🍣 我就麻麻啦

最後出場就係蕃茄芝士燒大蝦
芝士味好濃 蝦肉又夠爽囗彈牙