4天前
📍板神鉄板燒日本料理觀塘駿業街43號地舖今晚好開心,食咗豐富嘅「板神」週年慶鐵板燒套餐😋~南非鮑魚🐚鮑魚肉厚彈牙,鮮味十足,入口帶啲海洋嘅清甜,好有質感👍~大蝦配天使麵🍤蝦肉鮮甜彈牙,天使麵幼細滑溜,兩者配合得好perfect,口感好豐富😋 ~鵝肝🦆香濃滑溜,入口即化,帶啲微妙嘅甜味同醬汁完美平衡,超級奢華感😝 ~牛舌🐄煎得恰到好處,外層微焦脆口,肉質嫩滑而且有嚼勁😄 ~美國牛肉薄燒🥩薄切牛肉煎得啱啱好,用了上乘,牛味濃郁,入口即化,裏便包住好多香蔥同蒜片,超級好味🤗~季節野菜四款 🥦用心搭配,不同口感好豐富,爽脆又健康,我最鍾意甜甜地嘅紅椒同清新爽口嘅翠玉瓜,好有清新感😍~炒飯、麵豉湯同漬物🍚炒飯粒粒分明,最鍾意佢加咗好多櫻花蝦,成碗飯香噴噴的;麵豉湯又暖胃;漬物酸甜解膩,整體配搭非常均衡😍 ~香蕉煎餅 、焦糖麵包🍌 🍞煎餅煎得香脆,外皮配軟熟香蕉,甜而不膩,帶有輕微焦香,好好味; 焦糖麵包落咗都幾多砂糖同牛油,烤到好香脆,即使食得好飽,咬落去都仲係咁正!甜甜哋又帶牛油香,停唔到口㗎!😋~抹茶蛋糕仔配紅豆醬🍵抹茶香濃帶微苦,紅豆醬甜度啱啱好,餅底餅乾碎帶脆口感,層次分明,好Class
觀塘駿業街43號地舖
今晚好開心,食咗豐富嘅「板神」週年慶鐵板燒套餐😋
~南非鮑魚🐚
鮑魚肉厚彈牙,鮮味十足,入口帶啲海洋嘅清甜,好有質感👍
~大蝦配天使麵🍤
~鵝肝🦆
~牛舌🐄
煎得恰到好處,外層微焦脆口,肉質嫩滑而且有嚼勁😄
~美國牛肉薄燒🥩
~季節野菜四款 🥦
~炒飯、麵豉湯同漬物🍚
~香蕉煎餅 、焦糖麵包🍌 🍞
~抹茶蛋糕仔配紅豆醬🍵
抹茶香濃帶微苦,紅豆醬甜度啱啱好,餅底餅乾碎帶脆口感,層次分明,好Classic嘅日式甜品。
整餐味道層次豐富,份量十足,真係一次好有滿足感嘅鐵板燒體驗!🔥