2022-05-22 24 瀏覽
今晚和友人到裕民坊逛街,新商場當然一定要仔細逛逛。在餐廳門口大大吸引了的一定是有格調的擺設和格局,完全是度假感覺,令人覺得好舒服,放工來嚐一頓美食,簡直是視覺和味覺的大大享受。主食方面,先挑選冬陰功海鮮義大利麵,冬陰功味道深入義大利麵中非常入味,而且愛辣的友人非常喜歡這個辣香。泰南紅咖哩慢煮牛肋條,紅咖哩都有滿滿的辣度,而且咖哩的醬汁令我們不得不要加點多塊泰式咖哩配薄餅配著吃,簡直是極大享受!而且牛肋條真的要趁熱吃,味道香濃,要上去充滿咖哩味的肉質,非常香而入味。小食方面不得不點泰式鹹蛋黃單股雞翼,外脆配上鹹蛋黃,內軟咬上口仲有肉的嫩,非常值得一吃再吃。另外一道小食是烤炭燒魷魚,魷魚有鮮味而且彈牙,煮的火候剛好,加上蘸上醬汁,味道就更加清爽。飲品當然不少得西柚冰涼特調和泰式奶茶,除了飲品新奇之外,亦有保留了特色的飲品。最後用一個甜品為今頓飯做完美的總結,提拉米蘇杯的層次間隔做得非常好,而且不會太膩,所以上口時啖啖都覺得齒頰留香。
My friend and I went to a restaurant called "Thonglor No. 9"(東羅 泰館)located in Shop 309, 3/F, Yue Man Square, 33 Hip Wo Street, Kwun Tong(觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓309號舖)The restaurant is docorated in modern Thai style with outdoor sitting area adjacent to the greenery platform!The restaurant offers Thai cuisines with modrrn twist."Char-grilled Pattaya style herbs marinated chicken" 芭提雅炭烤脆燒雞(半隻)HKD$168/half birdThe chicken skin is golden crispy!!The meat is tender,soft and moist!!With refreshing papaya sa

(觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓309號舖)

芭提雅炭烤脆燒雞(半隻)
HKD$168/half bird

With refreshing papaya salad as the side

Tasty! recommended!

"Char-grilled Tiger prawns skewers " (2 pcs)
炭燒虎蝦串燒(2隻)
HKD$58

The prawns are very fresh and sweet with nice smoky flavour!!

"Char-grilled ribeye steak boat noodles "
炭燒肉眼牛丸船粉
HKD$88

The beef ball is incredibly tasty,bouncy and springy.
15 分鐘 (堂食)
2022-05-21 29 瀏覽
位於裕民坊開張不久的泰式餐廳,全店用了米白色的裝修,感覺舒服。門口有兩張泰國風情的木椅及背景,適合打卡。😌 ▪️東羅手打蝦棒🦐 $30作為泰式小食不過不失,炸得鬆脆。▪️冬陰功海蝦意粉🍝 $72性價比高,冬陰功微辣,但可接受。▪️泰式蘆筍蟹肉炒飯 $68🍚飯身炒得很香粒粒分明,蟹肉恰到好處。▪️美祿恐龍雪糕杯 $38美味又抵食。▪️泰式奶茶不像傳統一樣甜,清清的但保留茶香。雪糕🍦忘了後上,餐廳店員主動幫手雪回雪櫃,值得加分。👍🏻

▪️東羅手打蝦棒🦐 $30
作為泰式小食不過不失,炸得鬆脆。

▪️冬陰功海蝦意粉🍝 $72
性價比高,冬陰功微辣,但可接受。

▪️泰式蘆筍蟹肉炒飯 $68
🍚飯身炒得很香粒粒分明,蟹肉恰到好處。

▪️美祿恐龍雪糕杯 $38
美味又抵食。

▪️泰式奶茶
不像傳統一樣甜,清清的但保留茶香。

雪糕🍦忘了後上,餐廳店員主動幫手雪回雪櫃,值得加分。👍🏻

2022-04-19
10 分鐘 (堂食)
  • 蟹肉炒飯
2022-05-20 59 瀏覽
.呢到除左環境好岩打卡之外,其他野都麻麻地😓我地叫左兩個午市套餐,所謂套餐其實唔包餐飲,要加錢既。lunch hour去食入座率都唔夠五成🤔東羅泰滷豬手飯 ($72)賣點得一個,就係「大份」,好多豬手,好多飯。豬手係炆得好淋,不過淡而無味,冇滷水味,出面普通超市買到既分分鐘好食過佢,雖然佢有比酸汁點豬手,但都係無補於事😑溏心蛋冇蛋味,見到有啲醬油係面其實係冇味😑泰式咖喱配薄餅(+$18)普通薄餅配普通咖喱汁,冇特別。香桃花茶(熱) (+$9)有香桃味,終於有樣野係有味😑泰式炭烤雞髀船麵 ($72)雞脾大大隻,都有炭燒味,但唔重,食落都係冇咩味😑麵普通。香茅斑蘭茶 (熱) (+$15)只有香茅味,無論焗左幾耐都飲唔到斑蘭味。除左女店員有禮貌之外,男經理服務態度麻麻,問佢拎野、埋單都係沉默🤔只可以講呢到裝修係ok,打卡位係出面啲位置,入面就普通卡位梳化位為主。
呢到除左環境好岩打卡之外,其他野都麻麻地😓

東羅泰滷豬手飯 ($72)
賣點得一個,就係「大份」,好多豬手,好多飯。
東羅泰滷豬手飯
東羅泰滷豬手飯

泰式咖喱配薄餅(+$18)
普通薄餅配普通咖喱汁,冇特別。
泰式咖喱配薄餅

香桃花茶(熱) (+$9)
有香桃味,終於有樣野係有味😑
香桃花茶、香茅斑蘭茶

泰式炭烤雞髀船麵 ($72)
雞脾大大隻,都有炭燒味,但唔重,食落都係冇咩味😑麵普通。
泰式炭烤雞髀船麵
泰式炭烤雞髀船麵

香茅斑蘭茶 (熱) (+$15)
只有香茅味,無論焗左幾耐都飲唔到斑蘭味。

午餐
2022-05-18 29 瀏覽
觀塘裕民坊一帶已經全新翻身,今日去咗裕民坊商場三樓嘅平台餐廳食泰菜,有少少露天位,可以望住出面啲田園景。坐低叫咗我最鍾意食嘅柚子沙律配大蝦,柚子鮮甜,難得個大蝦係新鮮製造,熱辣辣同埋有半隻蝦身已經剝殼,方便你食用。叫咗泰國鹵豬手,豬手已經炆煮到非常淋身,入口即刻會化開,旁邊最緊要有少少酸菜同埋一直溫泉蛋,呢度個醬汁較濃味,杰身少少,比較適合送飯食。炭烤脆燒雞,即叫即燒,等嘅時間會長一點,大約15分鐘,不過唔緊要,外皮香脆,咬開隻雞髀充滿肉汁,旁邊再配埋少少青木瓜火箭菜蕃茄沙律,感覺冇咁油膩,仲有半個檸檬同埋啲甜酸汁俾你掂下,提升鮮味。最後叫咗一個炭烤肉眼船麵,面有炸過嘅豬皮,牛肉,牛丸,芽菜及青菜,最緊要個湯底夠深色,味道非常濃郁,幾正宗!餐廳價錢定位唔錯,主菜都係百多元,食物質素嚟講,算唔錯,有埋中庭田園景望吓,環境都幾舒適!
2022-05-18 24 瀏覽
今日專登去觀塘搵朋友聚聚,朋友話佢屋企樓下有一間不錯的泰國餐廳,所以一於決定去試試。芒果紅菜頭米紙卷呢個米紙卷好特別,用了紅菜頭和芒果做餡,紅菜頭非常多汁,芒果夠甜,味道挺特別。脆炸豆腐配泰式魚露豆腐炸得外脆內軟,非常香口,沾染一些魚露,更能提升味道。東巴蟹肉炒飯炭烤雞肉串炒飯夠鑊氣,蟹肉料挺多,雞肉串的雞肉鮮嫩,唔會燒得好燶,非常恰到好處。泰式鹹蛋黃卡邦尼意大利粉我好鍾意食呢個意粉!味道唔單止香,而且口感非常creamy!另外還有陣陣香菇味,值得一試!椰子沙沙 椰子香非常濃郁!口感順滑,入口有滿滿的cream!好正!芒果青檸薄荷特飲味道清新的薄荷令人精神為之一振!最後食埋甜品,簡直係滿足和完美!

芒果紅菜頭米紙卷

脆炸豆腐配泰式魚露
豆腐炸得外脆內軟,非常香口,沾染一些魚露,更能提升味道。

東巴蟹肉炒飯炭烤雞肉串

泰式鹹蛋黃卡邦尼意大利粉

椰子沙沙
椰子香非常濃郁!口感順滑,入口有滿滿的cream!好正!

芒果青檸薄荷特飲
味道清新的薄荷令人精神為之一振!

最後食埋甜品,簡直係滿足和完美!
🤩碳烤肉眼牛丸船麵 $88 這個cp值之選,份量超多,可以兩個女生食,湯底好濃郁,麵線掛湯,肉眼都好好吃,真的吃的出炭烤的味道,肉質軟腍😍😍😍😋泰式咖哩配薄餅 $38 十分喜歡吃薄薄脆脆又多層次的薄餅,這個味道好吃,但咖哩口味有點重,不點咖哩單吃也可以😋 😚巴東蟹肉炒飯 碳烤雞肉串$118 這個都很大一碟飯,炒至粒粒分明,乾濕度剛好,蟹肉會放在面不會消失在炒飯中😂,雞肉串味道正常  🙂泰南紅咖哩慢煮牛肋條 $148 這個份量不多,牛肋條表面有些微乾,但肉質都可以,不會柴 🥰Tiramisu $48  有別於平常的,這個造成一顆顆蛋糕配cream,因為一顆顆的就沒了tiramisu 的幼滑感,但味道都有濃郁咖啡香  😍𝑭𝒐𝒍𝒍𝒐𝒘睇更多😍@Nevergetfat

🤩碳烤肉眼牛丸船麵 $88

😋泰式咖哩配薄餅 $38

😚巴東蟹肉炒飯 碳烤雞肉串$118

巴東蟹肉炒飯 碳烤雞肉串

巴東蟹肉炒飯 碳烤雞肉串

🙂泰南紅咖哩慢煮牛肋條 $148
這個份量不多,牛肋條表面有些微乾,但肉質都可以,不會柴
泰南紅咖哩慢煮牛肋條

🥰Tiramisu $48

Tiramisu

😍𝑭𝒐𝒍𝒍𝒐𝒘睇更多😍@Nevergetfat
Tiramisu
2022-05-16 27 瀏覽
隨著放寬晚市堂食,大家都像餓鬼出籠,約人食飯都要排期。今日終於約到很久沒見面的表姐吃晚飯。為方便表姐放工,相約她在觀塘這個新商場「揾食」。泰國菜是她的摯愛,所以一看到這間店就二話不說,直接走進去了。我們點選了幾款菜式,也有店員推介的菜式。泰式酸柚子蝦沙律大蝦香口彈牙,柚子新鮮清甜,開胃必選。巴東蟹肉炒飯配碳烤雞肉串蟹肉量多,炒飯夠火候,炒得粒粒分明且不肥膩。烤雞肉串入味不乾身泰館冬陰功湯有兩隻大蝦,足夠2-3人每人一小碗。非常香濃的湯頭,比平常的冬陰功湯辣,喜好辣的朋友會鍾意,不能吃辣的朋友注意啊! 泰式咖哩配薄餅夠晒酥咖哩汁好好味呀,甜甜地咁,我鍾意食。烤原個椰菜花配青咖哩醬這個菜式,我和表姐都好鍾意,齋看賣相已經很出色。青咖喱醬香口,椰菜花焗得剛好。重點係食完都唔怕肥芭堤雅炭烤脆燒雞半隻皮脆肉嫩,沾些醬汁更能帶出鮮味。伴碟的沙律菜還有青木瓜絲,貫徹泰式風味。整體水準都不錯,價錢也不貴,值得再來。
我們點選了幾款菜式,也有店員推介的菜式。

泰式酸柚子蝦沙律

大蝦香口彈牙,柚子新鮮清甜,開胃必選。

巴東蟹肉炒飯配碳烤雞肉串

泰館冬陰功湯

有兩隻大蝦
,不能吃辣的朋友注意啊!

夠晒酥
咖哩汁好好味呀,甜甜地咁,我鍾意食

烤原個椰菜花配青咖哩醬

芭堤雅炭烤脆燒雞半隻

整體水準都不錯,價錢也不貴,值得再來

2022-05-16 16 瀏覽
朋友搬咗去觀塘凱匯,今日放假去探下佢,之後落去樓下商場行吓,商場同以前真係有天淵之別,除了有全新的裕民坊 YM² 商場,並設有新型公共運輸交匯處。朋友請我去商場三樓東羅 泰館食泰國菜,餐廳門前擺放藤椅,以曼谷異國風情裝修,很有泰國文青Cafe的感覺,打卡一流!食品主打冬蔭功湯、串燒、咖喱海鮮、船麵等!泰館冬陰功湯,湯底非常濃郁,以鮮蝦熬製,味道特別鮮甜,2隻大蝦肉質鮮甜彈牙!東羅手打蝦棒即叫即炸,口感Q彈。脆炸豆腐軟嫩,配泰式魚露,味咸鮮帶點辣!泰式鹹蛋黃單骨雞翼,單骨雞翼方便吃,炸雞翼香脆無比,金沙陣陣咸香,加上滑滑雞肉,令人食不停口!冬蔭功雞扒漢堡配薯條,漢堡外脆內軟,雞扒厚肉煎得香口,配搭紫椰菜、紫洋蔥、芝士、特製醬汁,無論口感和味道都唔錯!薯條亦好香脆。東羅泰滷豬手,豬手滷得夠曬入味,而且已經去骨,入口啖啖肉,我最鍾意食豬手皮,滑嘟嘟!啖啖都有骨膠原的感覺。泰式炭烤雞髀船麵,大大隻炭燒雞髀燒到香噴噴,炭燒火候控制剛剛好,肉質嫩滑,充滿炭香味。豬皮炸至蓬鬆酥脆 味道微鹹,湯底色澤深褐帶濃烈香料味,麵條加入芽菜,味道口感都更豐富。

東羅手打蝦棒即叫即炸,口感Q彈。

脆炸豆腐軟嫩,配泰式魚露,味咸鮮帶點辣!

2022-05-15 16 瀏覽
今日同朋友去左裕民坊食泰國菜,餐廳裝修都好雅緻,有戶外位置都有室內既,仲有bar枱位,容客量非常足。座位都夠寬落。芭堤雅炭烤脆燒雞(半隻)$168燒雞烤得好香脆,炭烤需要等待既時間比較耐,落單既時間店員已提醒需等30分鐘左右,不過真係好值得等待。炭烤仲有d焦脆既味道好惹味,雞肉既油脂好平均,有肉汁又嫩滑。配菜仲有木瓜沙律,新鮮既沙律菜爽脆,伴有泰式醬,酸酸甜甜好開胃。泰式咖喱配薄餅 $38薄餅有好香濃既牛油味,酥化得黎好好食,沽上咖喱汁真係令人食指大動,咖哩味好出,相對都幾辣,唔太食得辣既可以沽少d汁就可以了。脆炸豆腐配泰式魚露 $38外脆內軟滑,泰式魚露味帶點咸香,加上青檸汁好夾。炭烤燒魷魚 $46東羅打手蝦棒 $38蝦棒打得好Q彈泰式奶茶 $48 奶茶香滑,茶味濃郁。泰館悠柚 $42 柚子味好清新,好可以解膩。

芭堤雅炭烤脆燒雞(半隻)$168

泰式咖喱配薄餅 $38

脆炸豆腐配泰式魚露 $38
外脆內軟滑,泰式魚露味帶點咸香,加上青檸汁好夾。

炭烤燒魷魚 $46

東羅打手蝦棒 $38
蝦棒打得好Q彈

泰式奶茶 $48 奶茶香滑,茶味濃郁。
泰館悠柚 $42 柚子味好清新,好可以解膩。
2022-05-14 534 瀏覽
觀塘近年變天,市中心重建重點項目之一,裕民坊YM2,進駐不同的商店,也少不了形形色色的食肆曼谷東羅集合了不同文青餐館和特色小店,而這餐廳的戶外座位鄰近平台花園,也發著異國風情🍀先叫了小食,炭燒虎蝦串燒配泰式酸辣汁 $58虎蝦大隻兼爽口,散發著微微的炭燒味,跟酸辣汁非常夾香草蒜蓉法包條 $42香草與蒜蓉一向都是好朋友,法包焗得非常香脆主菜叫了東羅泰滷豬手 $88豬手煮得好稔,吃到香濃的泰式配料和滷水味道,還配上令人垂涎欲滴的溏心蛋巴東蟹肉炒飯.炭烤雞 $118炒飯炒得粒粒分明,面頭還有啖啖蟹肉,配上串燒雞,增加泰式風味泰式咖哩配薄餅 $38薄餅香酥,咖哩又唔會話好辣飲品叫了椰仔沙沙 $48香濃椰子味,衝擊著味蕾,睇得又飲得東羅檸檬冰涼特飲 $48成支香芧插落去,散發著微微的香茅和檸檬味,非常清涼解渴跟朋友談着他以往的趣事,很舒適休閒的一晚。

先叫了小食,炭燒虎蝦串燒配泰式酸辣汁 $58
虎蝦大隻兼爽口,散發著微微的炭燒味,跟酸辣汁非常夾

香草蒜蓉法包條 $42
香草與蒜蓉一向都是好朋友,法包焗得非常香脆

主菜叫了東羅泰滷豬手 $88

巴東蟹肉炒飯.炭烤雞 $118

泰式咖哩配薄餅 $38
薄餅香酥,咖哩又唔會話好辣

飲品叫了椰仔沙沙 $48
香濃椰子味,衝擊著味蕾,睇得又飲得

東羅檸檬冰涼特飲 $48
成支香芧插落去,散發著微微的香茅和檸檬味,非常清涼解渴

跟朋友談着他以往的趣事,很舒適休閒的一晚。

2022-05-11
2022-05-06 462 瀏覽
是日與家人到觀塘購物閑逛,順路在「東羅 泰館」品嚐泰式料理,餐館分別有室內外用餐區,我們選舉室內用餐,室內佈置簡潔光亮。先嘗三款小食逗逗自己開懷進餐:泰式咖哩配薄餅,香脆薄餅配小辣咖哩,使胃口大開!炭燒烤魷魚,先嘗柔嫩細滑的炭香魷魚,再蘸少許醬汁吃,味道又有新層次。東羅手打蝦棒,啖啖蝦肉鮮味的蝦棒,配特色甜酸醬汁脆香不油膩,非常可口!碳烤肉眼牛丸船麵,先嘗極為濃郁船麵湯底,再細味碳烤的香軟牛肉,牛丸爽脆彈牙,兩款牛味濃郁,還有船麵不可缺少的脆卜卜的炸豬皮,迎合愛辣食客還會另上碎辣椒。泰館大蝦冬陰功湯粉,帶微辣的冬陰功湯,口感香濃綿密,大蝦肉鮮爽脆,蝦頭甘香美味。 氮氣檸檬茶,加壓打入氮氣的檸檬茶,除了製造出綿密的泡沫,令視覺豐富起來,過程中也起了保鮮作用,氮氣還有效減緩營養素的氧化,提高飲料對身體的益處,而且氮氣加入了茶飲之中,還可提升飲料的甜度感進而降低用糖的比例。美祿恐龍雪糕比較甜。 我比較喜歡清甜的提拉米蘇杯。

先嘗三款小食逗逗自己開懷進餐:
泰式咖哩配薄餅,香脆薄餅配小辣咖哩,使胃口大開!

炭燒烤魷魚&泰式咖哩配薄餅

炭燒烤魷魚

氮氣檸檬茶&東羅手打蝦棒

美祿恐龍雪糕比較甜。
美祿恐龍雪糕

美祿恐龍雪糕&提拉米蘇杯

我比較喜歡清甜的提拉米蘇杯。

2022-05-06
炭燒烤魷魚&泰式咖哩配薄餅
炭燒烤魷魚
氮氣檸檬茶&東羅手打蝦棒
美祿恐龍雪糕
2022-05-06 220 瀏覽
觀塘裕民坊的東羅泰館位於三樓的平台花園,日間餐廳可以望到綠油油的植物,帶有慢活氣息。裝修以木製傢俱為主,配上墨綠色瓷磚,富有泰國文青風格。晚餐餐牌以一張A4紙列印,簡單易明,已經包括沙律、湯、小食、主菜及甜品,飲品列印於另一餐牌內。泰式酸辣柚子蝦沙律柚子肉撕成塊狀,入口很有質感飽滿,味道甜美多汁。虎蝦有兩大隻,肉質鮮甜彈牙,富有香氣,蝦頭亦有不少蝦膏,質素甚高,非一般雪藏蝦質素可比。炭烤虎蝦串燒配泰式酸辣汁炭烤虎蝦的炭燒香氣比柚子蝦沙律更香,虎蝦質素甚高,是此餐最滿意的菜式。暹羅芽菜暹羅芽菜與怡保芽菜甚為相似,同樣短粗脆口,味道鮮甜。泰式鹹蛋黃單骨雞翼雞翼炸好後再撈上鹹蛋黃碎。新鮮熱辣的炸雞翼配上沙沙的鹹蛋黃碎,鹹香惹味。泰館虎蝦冬蔭功湯粉冬蔭功沒有加入椰汁,酸辣味道帶勁。金邊粉幼身爽滑,掛湯能力不俗。海鮮配料為兩大隻虎蝦,雖然再沒有其他海鮮,但虎蝦確實出色,重質不重量。炭烤肉眼牛丸船麵船粉用上牛肉眼,入口軟腍但牛味香濃,炭烤香氣亦很突出,牛丸亦爽口彈牙,味道濃郁。船粉湯底味道濃郁,金邊粉吸滿湯汁,味道不俗。泰式奶茶泰式奶茶外觀呈橘紅色,顏色吸引,味道比港式奶茶略淡,各具特色。

泰式酸辣柚子蝦沙律

炭烤虎蝦串燒配泰式酸辣汁

暹羅芽菜
暹羅芽菜與怡保芽菜甚為相似,同樣短粗脆口,味道鮮甜。

泰式鹹蛋黃單骨雞翼

泰館虎蝦冬蔭功湯粉

炭烤肉眼牛丸船麵

泰式奶茶
2022-05-05
2022-05-02 58 瀏覽
和同事lunch, 這沒有lunch set, 菜式新頴,有些是fusion 試下個泰館滷水豬手伴手作麵豬手份量好多,稔身,入味,厚切,十分滿足麵的質地偏硬,而且黏在一起,雖然表面已淋上豬手的黑色醬汁,但卻沒有味道,所以麵就是淡而無味而且麵再加花生粒口感更乾旁的酸汁似是為沾豬手的,有解油膩滷水蛋正常環境闊落,舒服,服務良好整體來說,是聚腳好地方,豬手份量多,味道可以,但麵有進步空間,如果有lunch set 更好
試下個泰館滷水豬手伴手作麵
豬手份量好多,稔身,入味,厚切,十分滿足

而且麵再加花生粒口感更乾
旁的酸汁似是為沾豬手的,有解油膩
滷水蛋正常
環境闊落,舒服,服務良好
泰館滷水豬手伴手作麵
2022-04-12 72 瀏覽
📍裕民坊重建後 商場加入不少特色餐廳🍴🍽️位處3樓空中平台嘅餐廳 部分更設有戶外座位可以一邊用餐 一邊感受陽光溫暖☀️呢間餐廳裝修精緻 具有泰國風情⛱️門外擺上泰式藤椅 牆身以白色綠色作主調 打造出悠閒感覺 其實餐廳係參考曼谷東羅風格去裝修 俾人一種relax嘅感覺🌀 泰式露筍蟹肉炒飯炒飯炒得粒粒分明 乾身唔會好油膩 不過蟹肉🦀唔多 成個飯有d單調 (可加入配飯魚露)🌀 東羅手撕豬肉漢堡 配泰式燒汁手撕豬肉用上豬手切絲製成 醬汁好濃味肉質夠嫩唔乾身🙌🏻🙌🏻🌀泰館悠柚好似飲緊柚子蜜加薄荷葉🍃 味道清新但欠缺茶味 🌀 特調雪條奶茶視覺上好吸引 擺盤有泰式奶茶雪條+紅茶+熱鮮奶🥛雪條有一定甜度 一開始雪條未融嘅時候會略嫌淡口所以記住一定要落熱奶整融個雪條先加茶🤗茶味夠濃郁 而雪糕亦提升咗奶茶嘅香滑程 味道外形都加分整體食物質素正常 但環境不錯 而且人流不多 唔會坐到好擠擁
📍

裕民坊重建後 商場加入不少特色餐廳🍴🍽️
位處3樓空中平台嘅餐廳 部分更設有戶外座位
可以一邊用餐 一邊感受陽光溫暖☀️

呢間餐廳裝修精緻 具有泰國風情⛱️

🌀 泰式露筍蟹肉炒飯
炒飯炒得粒粒分明 乾身唔會好油膩
不過蟹肉🦀唔多 成個飯有d單調 (可加入配飯魚露)

🌀 東羅手撕豬肉漢堡 配泰式燒汁
手撕豬肉用上豬手切絲製成 醬汁好濃味