2021-05-03
🍴東京蟹皇飯 HKD128成個蟹蓋起面 上枱好有氣勢🙈打開見到勁多蟹膏蟹肉 份量多到就算食曬成碗飯都有剩😍 成碗飯係微暖狀態 撈埋蟹子同葱花食 鮮味十足😽不過就咁食啲蟹膏就會比較鹹 食食下都需要飲茶沖一沖淡😹-🍴北海道雪花牛肉鍋 HKD78 (加烏冬HKD18)又係大大鍋🥰雪花牛肉都幾多 而且唔會話好韌👅不過湯底就清得黎又有好重嘅甜味 好矛盾 總之要落一落豉油🧐除左牛同烏冬之外 仲有大量嘅蔬菜同粉絲 不過粉絲質感唔煙韌 似係幼版嘅烏冬多啲🤣-🍴炸雞軟骨 HKD48MVP❗️上枱份量多之餘 粒粒係炸到有酥脆嘅感覺😋仲要唔係得粒骨 每粒帶有少少肉嘅質感😙炸得唔乾又唔會太油 岩岩好 好食😜-🍴廣島吉列蠔 HKD48呢個就普普通通啦 炸粉都唔厚 不過蠔味就略嫌唔好夠 純粹過下口癮🤡-🌼食飽飽仲會送忌廉泡芙嫁🙈另外仲有得買壽司 刺身 生蠔外賣等等☺️✾💛味道覺醒指數: 3.8/5 抵食指數: 3.7/5服務指數: 3.5/5.
🍴北海道雪花牛肉鍋 HKD78 (加烏冬HKD18)
🍴炸雞軟骨 HKD48
🍴廣島吉列蠔 HKD48
✾
💛
味道覺醒指數: 3.8/5
抵食指數: 3.7/5
服務指數: 3.5/5.