2022-01-23
冇咗晚市堂食,又想食下日本野之下知道太子始創對面有間日本野,放工下晝去開附近就決定支持下佢,果然冇令我失望😋🔎 小食拼盤 $78呢個小食拼盤與其話係小食,不如話佢係前菜拼盤😂 佢入面有螺肉、八爪魚🐙、同埋素翅海蜇☺️ 三款食落去都好爽口,螺肉、粉絲海蜇都有啲辣辣地,三個一齊食完非常開胃,食指大動,同埋最重要既係平時我個肚麻麻哋食完都冇唔舒服😃🔎 天婦羅蝦(5件)🍤 $68即刻叫完應該係即刻炸起咁上,食落去脆卜卜熱辣辣好香口,另外佢炸粉比例正常唔會太多,配埋個醬咁食又脆又淡淡肉🤪🔎 煉奶芝士年糕 $32第一次試依個配搭 — 煉奶配芝士年糕,感覺有啲似順德炸鮮奶,但係食落去更加煙韌,食極啲芝士都可以拉落去咁樣超惹味,一甜一鹹咁既食落都 match 🤓🔎 雜錦刺身定食 M01 $158佢呢個刺身性價比好高,一個刺身拼盤就包含咗海膽,係原個海膽,仲有北寄貝,三文魚,帶子等等,仲有我最鍾意嘅甜蝦,兩個人食到非常飽肚😃 一啲腥味都冇☺️ 當中三文魚一啲都唔肥,而且切落去都厚身食落去好有口感,另外不得不提嘅係佢個海膽真係好正😛😛壽司系列🍣🔎 香蔥拖羅卷 🔎 北寄貝壽司🔎 燒三文魚壽司 拖羅配埋香蔥有啲爽
🔎 小食拼盤 $78
🔎 天婦羅蝦(5件)🍤 $68
🔎 煉奶芝士年糕 $32
🔎 雜錦刺身定食 M01 $158
壽司系列🍣
🔎 香蔥拖羅卷
🔎 北寄貝壽司
🔎 燒三文魚壽司
拖羅配埋香蔥有啲爽口咁好fresh,第一個食佢好開胃😋下次一定會再戰😉😋
📍 東京街日本料理 (太子) 💛
太子西洋菜南街228號地舖