2019-05-15 38 瀏覽
去朗豪坊買完化妝品血拚完,老公甘乖幫手拎野同等左我甘耐,食餐日本野賞勵下他先~例牌叫個蟹籽沙律,蟹籽、青瓜絲同蟹柳絲比例幾好,好開胃。剌身叫左三文魚、甜蝦、帆立貝同我至愛既島池魚,新鮮得嚟仲要厚切,抵食!天婦羅蝦反卷同鰻魚飯CP值好高,料足之餘又好味。清酒煮蜆好鮮甜,蜆肉脹卜卜厚肉兼無沙。鵝肝煎得啱啱好,配埋沙律同多士食,唔會太漏炸雞軟骨好食,食落唔會成口炸粉,老公好快掃左半碟甜品叫左日本櫻花水信玄餅,口感清甜,晶瑩通透既外層,加上櫻花的點綴,好靚!

例牌叫個蟹籽沙律,蟹籽、青瓜絲同蟹柳絲比例幾好,好開胃。

清酒煮蜆好鮮甜,蜆肉脹卜卜厚肉兼無沙。

鵝肝煎得啱啱好,配埋沙律同多士食,唔會太漏

炸雞軟骨好食,食落唔會成口炸粉,老公好快掃左半碟

2019-05-09
2019-05-13 41 瀏覽
香港人出名肯博,肯挨,工作壓力大。點樣係如此急速既城市舒緩生活壓力就各式其式,而小妹就選擇左得閑同朋友家人食餐好既。上星期荷蘭老闆來香港寫字樓,講起係果邊食既日式All you can eat完全唔得,直至有緣品嚐真正既日本料理,才驚嘆日本魚生是無比好味,一食難忘。其實香港真係是美食天堂,小妹有感這方面幸福不已。銀鱈魚西京燒定食($148)食得多魚生,熟食既最愛就非銀雪魚莫屬,肉質香滑滑甜,日本珍珠飯粒粒好味,整個定食包含兩大塊香燒銀雪魚,香噴噴的珍珠飯,麵豉湯,魚生,沙律和雪米糍,非常豐富。特上壽司定食 ($128)友人點了超級豐富的壽司定食。八款新鮮刺身壽司,三年卷物,賣相已令人垂涎欲滴,入口令人有置身東京魚市場品嚐新鮮刺身壽司,非常正!另外還有麵豉湯,烏冬,沙律和雪米遲。最適合大食人士,咁嘅價錢係邊度搵。

銀鱈魚西京燒定食($148)

特上壽司定食 ($128)

2019-05-05
2019-05-07 37 瀏覽
村上居酒屋香葱拖罗豆腐 香葱唔使讲咩未讲到唔使大大粒鱼籽,本身已经好浓味再加啲豆腐冲淡一淡去炸鱼翅2000唔系净系做真嘅原来可以打嚟食味道真系别出心裁呀立鱼薄切 贝尔萝卜葱丝 清淡可口嘅鱼肉新鲜同埋真系唔明日本人处理鱼生嘅手法佢哋真系可以做到好 处理得好好咁上台再加埋啲配料即系我哋食咗之后呢我都觉得好清新嘅感觉蕃茄沙律意大利汁同千岛汁番茄配以千岛汁牛油果软壳蟹蛋卷净系睇个样都畀佢吸引咗啦唔系食饭咁简单啲牛油果香滑鼠或蟹壳真系软壳嘅系完全感受唔到𠮶种骨落地嘅汁烧牛仔骨 送到面前网络都唔简单虽然细细件 分享两个人嚟讲多咗啲喇不过肉食嘅嘢冇办法我哋都要享受一个咁丰富嘅晚餐烧汁同出面有好大分别价位前少少同埋真真系比出面又呕同埋呢支系多咗啦明太子鸡翼一口脆皮冇问题呀再耐少少入面就列出嚟呀你个名太子果然厉害日本青椒 入口金条带有苦的味道一般食饭系唔同佢烧嘅味道真系好正好正烟肉金菇烟肉金菇烟肉荔景到密麻麻系薄薄一段包住啲金菇消炎丸系咁好味非凡多春鱼入口真系好唔同外脆入面嘅多春鱼依然系咁 好味。蒲烧饭团两个上一个图心一个三文鱼两个望落去都好
村上居酒屋

入口金条带有苦的味道一般食饭系唔同佢烧嘅味道真系好正好正

烟肉金菇
烟肉金菇烟肉荔景到密麻麻系薄薄一段包住啲金菇消炎丸系咁好味

非凡多春鱼
入口真系好唔同外脆入面嘅多春鱼依然系咁 好味。

蒲烧饭团两个上一个图心一个三文鱼两个望落去都好

2019-05-04 40 瀏覽
下雨天來到旺角找lunch.又想食日本野。去到朗豪坊附近,找到呢間新開村上居酒屋。 旺角區呢個價錢算係幾抵食。我就叫咗個銀鱈魚套餐, 套餐包括三件三文魚, 芝麻沙律醬沙律, 麵豉湯, 仲有飯後甜品雪米糍。煎銀鱈魚香煎大大件, 肉質鮮美, 最啱 酷愛吃魚的我。特上壽司定食, 同樣配有麵豉湯, 芝麻沙律, 還有個小烏冬。 份量相當足夠。壽司手握 大小黑糖好處, 件海膽壽司好新鮮, 海膽味濃, 劍魚壽司非常之肥美, 一口還有魚油流出。餐廳環境幽靜最啱兩個人談天。如果六個人嚟, 餐廳做緊 優惠, 叫五個套餐仲送一個套餐。

煎銀鱈魚香煎大大件, 肉質鮮美, 最啱 酷愛吃魚的我。

餐廳環境幽靜最啱兩個人談天。

如果六個人嚟, 餐廳做緊 優惠, 叫五個套餐仲送一個套餐。

銀鱈魚定食

銀鱈魚定食
2019-05-04 973 瀏覽
話說上個月,朋友揀咗呢間居酒屋同豬太郎慶祝生日,喺正朗豪坊附近,大大隻寫住「村上」好易搵!.#螢光魷魚 $58 #炸河蝦 $48第一次食螢光魷魚,估唔到細細條得嚟係咁鮮,咬落仲好煙韌𠻹!少少鹹。另外前菜小食仲嗌咗炸到酥脆嘅炸河蝦,有啲似軟殼蟹同雞軟骨,成隻都食得~兩款都係好埋配酒!.#日本蠔 $136超級大隻、JumboSize嘅日本蠔!接近有成3分2隻手掌,要分兩啖嚟咬,肉質帶有海水味,咬落仲好厚肉,好新鮮呀!.#特上壽司 $248特上壽司好豐富!有齊拖羅、劍魚腩、三文魚腩、深海池魚、帶子、火炎鯛魚、甜蝦、海膽!平時食甜蝦壽司都係細細條,今次size double 上,件件都夠哂新鮮,拖羅同三文魚腩都油分十足,食到舐舐脷!.#黑松露野菌玉子燒 $78食完壽司再揀咗啲熟食,香味十足嘅黑松露野菌玉子燒,入面仲有野菌粒粒,包係入面,啖啖都好滿足。.#清酒煮蜆 $78今次嚟村上,講得最多嘅絕對係大、大、同大!連煮蜆都粒粒肥美,淡淡清酒香味,食到停唔到!.#秋刀魚 $60食到差唔多,等得耐啲嘅秋刀魚都上埋喇~魚肉鮮甜,仲油香味十足,配上少少清新酸味的檸檬汁,令魚肉嘅鮮味更加突出。.順帶一提,店
#螢光魷魚 $58 #炸河蝦 $48

#清酒煮蜆 $78
清酒煮蜆

#秋刀魚 $60
秋刀魚

順帶一提,店入面好闊落,好啱同朋友嚟聚舊𠻹㗎!
2019-04-25
黑松露野菌玉子燒
清酒煮蜆
秋刀魚
2019-05-02 40 瀏覽
來到旺角食乜好?呢條熱鬧內街....有間日式居酒屋....門前的裝修也充滿日式風氣.......有多款定食慢慢揀......款款都好想試......最後點了壽喜燒........鍋還是滾熱的.......套餐配送三文魚刺身.....沙律....還有雪糕.....好豐富丫........牛肉鍋湯味濃👍🏻👍🏻👍🏻另外點了黑豚肉鍋..........也是滾熱上枱的..豚肉份量充夠....味道不錯👍🏻👍🏻👍🏻下次可以再來試試別款定食....再來感受日式風味
來到旺角食乜好?

有多款定食慢慢揀......款款都好想試......

下次可以再來試試別款定食....
再來感受日式風味
2019-04-29 677 瀏覽
這天經過砵蘭街,被一個黃色招牌所吸引 , 發現這間質素不錯的居酒居,有驚喜!餐廳地方寬敞舒適, 裝修雅緻 , 至啱三五知己閒聊相聚。先來一客芥辣八爪魚$38 ~ 八爪魚鮮甜爽口, 芥辣刺激醒胃 , 滿咀鮮,辣和酸,入口極盡刺激!特上刺身7品$388 ~ 有較為特別的仁佐鯛, 拖羅, 油甘魚 , 海膽 , 牡丹蝦 , 池魚及三文魚。 全部都新鮮肥美,晶瑩剔透, 清甜味美!特上壽司$248 ~ 共有8款,目仁來壽司 , 帆立貝壽司 , 帶子壽司 , 甜蝦壽司 , 海膽壽司 , 三文魚壽司,吞拿魚卷及真鯛壽司。壽司飯質感輕盈軟綿,增加整體的豐潤感覺!磯煮南非鮑魚$198 ~ 鮑魚軟腍又不失煙韌, 風味濃厚 !燒芝士年糕$40 ~ 外皮微脆 , 芝士鹹香沒奶羶味 !牛仔骨$78 ~ 香氣撲鼻 , 牛味濃郁 , 牛肉控必食!鯛魚湯什菌鮮腐皮黃味小町$128 ~以鯛魚 淆製而成,不加味精,湯底鮮甜, 至愛魚湯最後以餐廳送上美麗精緻的水信玄餅為這晚餐更添滿足 !

餐廳地方寬敞舒適, 裝修雅緻 , 至啱三五知己閒聊相聚。

特上刺身7品

特上壽司$248 ~ 共有8款,目仁來壽司 , 帆立貝壽司 , 帶子壽司 , 甜蝦壽司 , 海膽壽司 , 三文魚壽司,吞拿魚卷及真鯛壽司壽司飯質感輕盈軟綿,增加整體的豐潤感覺!

磯燒南非鮑魚

燒芝士年糕$40 ~ 外皮微脆 , 芝士鹹香沒奶羶味 !
燒芝士年糕

牛仔骨$78 ~ 香氣撲鼻 , 牛味濃郁 , 牛肉控必食!

牛仔骨

鯛魚湯什菌鮮腐皮黃味小町

最後以餐廳送上美麗精緻的水信玄餅為這晚餐更添滿足 !

2019-04-25
特上刺身7品
磯燒南非鮑魚
燒芝士年糕
牛仔骨
鯛魚湯什菌鮮腐皮黃味小町
2019-04-29 465 瀏覽
本人好中意食日本菜的,聽說村上居酒屋日本菜唔錯,老公便book了食個晚飯,見時間還早就去了朗豪坊另一邊一角較為恬靜的地方公園影下相,呢一邊有花園㗎,一啲都唔似旺區鬧市,感覺好舒服,好寧靜❤影完相便準備去食晚餐了。✨✨😃😃哎呀!內裏黑蚊蚊, 唔通老公book錯時間,不是今日便問清楚,點解仲未開門嘅,oh!原來電力發生故障😢正在處理當中,要等一陣,希望盡快復原恢復電力啦!辛苦整電師父了,但又擔心停電好驚無得食😅。師父叻叻,👏👏感恩好快有番電了。馬上進入 晚餐。😀😀😋😋😋燒七味炸魚翅$75 好香口翅味極濃香蔥拖羅蓉豆腐$136(2份)拖羅和豆腐比較淡味,連埋魚子一齊食,溶埋一齊浸入口裏,味道啱啱好, 還感受到一粒粒魚子一陣聲味 嘅omega-3 極濃味,感覺很特別。👍立魚唧白身魚薄切$200  刀法好勁呀!切得好薄晶瑩通透, 賣相好靚, 仲配埋蘿蔔蔥絲添,加埋配柚子醬料,入口一絕。👏👍蕃茄沙律$48配千島汁同埋意大利汁,去晒皮的蕃茄入口味道好高擋。哈哈!牛油果軟殼蟹反捲$78食落口 軟殼蟹好香趣再配埋淡淡嘅牛油果 就中和曬整件壽司了。有心思👍汁燒牛仔骨$78 份量都唔細㗎,味道濃郁,如果有碗
✨✨😃😃
師父叻叻,👏👏感恩好快有番電了。
馬上進入 晚餐。😀😀
😋😋😋
燒七味炸魚翅$75 好香口翅味極濃
香蔥拖羅蓉豆腐$136(2份)
立魚唧白身魚薄切$200
蕃茄沙律$48
配千島汁同埋意大利汁,去晒皮的蕃茄入口味道好高擋。哈哈!
牛油果軟殼蟹反捲$78
食落口 軟殼蟹好香趣再配埋淡淡嘅牛油果
就中和曬整件壽司了。有心思👍
汁燒牛仔骨$78
份量都唔細㗎,味道濃郁,如果有碗白飯就好喇。
小食有:各$2$
明太子雞翼有點辣,雞肉比較實咗啲,日本青椒細細條有點似秋葵, 煙肉芝士金菇卷,金菇係爽口㗎。
多春魚, 趁熱食好香脆口。
梅子蒲燒飯團和三文魚蒲燒飯團各$25
有兩個心心❤❤梅子都幾酸和味道有點鹹味,配飯團配搭就啱啱好啦!
鯛魚奶湯唧立魚湯$116(2碗),魚非常濃郁鮮味,侍應生話師父每日早上由11點煮到六點鐘,時間長湯啊!味道果然一流!魚奶味濃郁,最緊要趁熱飲啊!
甜品是日本雪糕!開心果和咖啡味。
侍應生服務一流又細心,食材又夠新鮮,大部分原產地,非常滿足嘅一餐啊!👍👍

2019-04-23
2019-04-28 34 瀏覽
復活節假期間慢慢享受一餐晚飯,天氣熱食日本料理最合適。村上居酒屋是一間中型居酒屋,有卡位,有間大約可坐二十幾人房,及大廳。環境清潔,舒適。先來個小食 燒鱈魚干 ,脆帶魚香味。有美食當然要有美酒,米酒都多選擇,我揀了玉乃光,帶米香,口感柔順,是很平易近人的清酒。特上刺身七品:仁佐鯛,拖羅,油甘魚,海膽,牡丹蝦及海膽。非常新鮮,鮮甜。必食。辣酒煮花螺,肉質爽脆,每粒花螺浸滿辣汁,用竹簽挑出來一啖一粒,下酒一流。 白蘿蔔完全浸入了花螺的甜味及辣味。鰻魚飯: 面層燒得焦香,魚肉肥有肉感,飯有咬口,鰻魚汁調得剛好。
復活節假期間慢慢享受一餐晚飯,天氣熱食日本料理最合適。

先來個小食 燒鱈魚干 ,脆帶魚香味。

2019-04-20
2019-04-20 42 瀏覽
做完facial 發覺同一條街對面有一間日本餐廳。因為門面實在太吸晴 大大隻字 * 村上* 日本掛簾。店內也不算太大,可能位置在旺角,租金昂貴啦!不是每間食肆地方都有太大面積。室內陳設也很花心思,座位也不大感侷促,頭上周圍吊燈擺設也很日本化,很舒服,很窩心啊! 首先我們Order 了一份野菜沙律 $48,焼鱈魚干做前菜$28, 清甜既蕃茄,雜菜配以沙律醬汁,非常可囗,令胃口大增,仲有芥辣八爪魚$38.主食有:特上刺身7 品 $388人佐鯛牡丹蝦 油金魚三文魚拖羅海膽池魚鉄板牛油露筍響螺燒 $380 香噴噴的牛油味,露筍鮮甜,螺肉爽脆。辣酒煮螺 $88 辣味超勁但好味,螺肉新鮮配合了陣陣酒香味,正!👍🏻燒油甘魚頭 $128 大大隻魚頭,燒得香甜味十足。牛仔骨 $78 醬汁非常野味、牛味香濃,肉嫩。最後點了甜品 冲繩燒菠蘿 $30 燒過後菠蘿超甜。再加埋水信玄餅 店長送給我們吃,超開心啊!

主食有:
三文魚
拖羅
海膽
池魚

燒油甘魚頭 $128 大大隻魚頭,燒得香甜味十足。

牛仔骨 $78 醬汁非常野味、牛味香濃,肉嫩。

2019-04-19 458 瀏覽
幾姊妹到朗豪坊購物完,想找地方吃飯,但商場內的食店都不合心意,於是齊齊走出商場,向砵蘭街方向覓食去~ 就在附近發現了''村上居酒屋"門面大大個"村上"二字非常 耀眼,更見貼滿了多款優惠套餐和日本直送的水產,酒類……等等。相當吸引!於是决定我們的晚餐就在這裡! 內進~環境裝潢亮麗,東灜味濃,空間算不上十分寬敞,但也相當適舒。 我們先點上小食,邊吃邊點其他美食~燒雪魚乾 $ 28卜卜脆,點上沙律醬十分滋味!特上刺身7品 $ 388池魚有油脂甘味,甜蝦軟嫩甜美!油甘魚,鯛魚,三文魚,吞拿魚,款款晶瑩閃爍,非常鮮味!海膽更是柔滑鮮甜!!磯煮鮑魚 $ 198清純醬油煮得夠入味,有嚼勁!辣酒煮螺 $ 88辣度適中,彈牙鮮甜!豬腩串 $ 56不油不膩鬆軟爽口,甘香!_鐵板牛油露筍響螺燒 $ 380賣相精緻,螺肉彈牙 鮮甜帶牛油香,露筍相當 爽脆。鯛魚湯什菌鮮腐皮黃咪小町 $ 108呈奶白色的鯛魚湯底令所有食材都鮮甜無比!美味!燒芝士年糕 $ 40熱辣辣,煙韌口感芝士夠甘香好滋味!鰻魚飯 $ 108鰻魚肥美,醬汁蜜味!食物美味,談談笑笑吃得暢快!最後以這個櫻花作點綴 晶瑩甜美的~水信玄餅配黑糖
我們先點上小食,邊吃邊點其他美食~

燒雪魚乾 $ 28
卜卜脆,點上沙律醬十分滋味!

特上刺身7品 $ 388
池魚有油脂甘味,甜蝦軟嫩甜美!
油甘魚,鯛魚,三文魚,吞拿魚,
款款晶瑩閃爍,非常鮮味!
海膽更是柔滑鮮甜!!

磯煮鮑魚 $ 198
清純醬油煮得夠入味,有嚼勁!

辣酒煮螺 $ 88
辣度適中,彈牙鮮甜!

豬腩串 $ 56
不油不膩鬆軟爽口,甘香!_

鐵板牛油露筍響螺燒 $ 380
賣相精緻,螺肉彈牙 鮮甜帶牛油香,露筍相當 爽脆。

鯛魚湯什菌鮮腐皮黃咪小町 $ 108
呈奶白色的鯛魚湯底令所有食材都鮮甜無比!美味!

燒芝士年糕 $ 40
熱辣辣,煙韌口感芝士夠甘香好滋味!

鰻魚飯 $ 108
鰻魚肥美,醬汁蜜味!

食物美味,談談笑笑吃得暢快!
最後以這個櫻花作點綴 晶瑩甜美的
~水信玄餅配黑糖漿~劃上了滿足的句號!
2019-04-17
2019-04-18 27 瀏覽
有朋自遠方來,當然要帶他們去吃好吃的東西,今天我就帶了一個台灣朋友來到村上,這裡也是另外一個朋友推薦的喔~特上壽司定食這裡定食選擇蠻多的,總有一款適合你的口味XD我就選了這個什麼都有的特上壽司定食,比較貪心,而且重點是壽司裡有我最愛的池魚跟鯛魚,非常新鮮!!!定食裡還有沙拉,烏冬跟麵豉湯,還附上了芝麻口味的雪米糍,真的大滿足!!壽喜鍋朋友選的是牛肉壽喜鍋,牛肉量有夠多的,而且牛味蠻重的,配上甜甜的壽喜燒湯底加白飯讓人非常開胃,看朋友三扒兩撥就吃完了就知道多好吃了,哈哈!
有朋自遠方來,當然要帶他們去吃好吃的東西,
今天我就帶了一個台灣朋友來到村上,
這裡也是另外一個朋友推薦的喔~

特上壽司定食
這裡定食選擇蠻多的,總有一款適合你的口味XD
我就選了這個什麼都有的特上壽司定食,比較貪心,
而且重點是壽司裡有我最愛的池魚跟鯛魚,非常新鮮!!!
定食裡還有沙拉,烏冬跟麵豉湯,
還附上了芝麻口味的雪米糍,真的大滿足!!

壽喜鍋
朋友選的是牛肉壽喜鍋,
牛肉量有夠多的,而且牛味蠻重的,
配上甜甜的壽喜燒湯底加白飯讓人非常開胃,
看朋友三扒兩撥就吃完了就知道多好吃了,哈哈!
2019-04-04 84 瀏覽
今天約了朋友來到旺角砵蘭街的村上居酒屋午膳,由於時間尚早,顧客不太多,店內舒適寛敞,裝修簡單雅緻。來到居酒屋,吃前當然要飲杯啤酒。閒談一會,不約而同揀選了此店的特尚壽司定食。定食賣相不錯,有沙律、麵豉湯、烏冬和多款壽司,包括海膽、三文魚、蝦、鯛魚、油甘魚、章紅魚和帶子,材料新鮮,份量十足,尤以海膽最為突出,鮮甜肥美,入口溶化,帶子嫩滑,章紅魚肉厚而質爽。埋單每人$172,享受了一餐美味寧靜的午餐。
來到居酒屋,吃前當然要飲杯啤酒。
閒談一會,不約而同揀選了此店的特尚壽司定食。
埋單每人$172,享受了一餐美味寧靜的午餐。
2019-04-04
2019-03-30 51 瀏覽
平時行經村上居酒屋🏮都有留意到門口設計充滿日本風,於是今日放工同朋友過黎一試,順便聚舊。推開門口塊屏風布,餐廳座位入面都有屏風設計都令整體增添不少日本味道。餐牌上面款式多到唔知點揀,於是採取食小食為主,俾自己試多幾款食物。天婦羅蝦飯卷🍤原來周邊嘅飯係少少炸過,食落外表好香脆,但內裡壽司飯又好軟熟,雙重口感享受。之前未試過類似的飯卷,今次一試覺得好新鮮啊!有少少飯落肚之後就食左隻日本蠔,生蠔Size有拳頭👊🏻咁大,一啖放晒落口,咬落去係好順滑。我唔太食生蠔,但覺得呢隻生蠔都頗易入口,食得出有海水果種味道。任何菇類我都鍾意食,今次亦叫左燒鮮冬菇一試。其實都係一般冬菇,味道唔會話好驚艷,不過要燒得熟之餘,又要燒得唔乾身就真係好考師傅功力。呢度嘅燒物廚師就將燒冬菇處理得非常好👍🏻燒冬菇配埋啲醬汁和木魚,好juicy好味之後食嘅小食仲包括炸雞軟骨,不過略嫌炸粉有啲厚;燒芝士年糕熱辣辣上檯即刻食,芝士軟捻捻、煙煙韌韌,好味啊點都要有啲澱粉質落肚先夠飽,於是食份自家製魚湯烏冬作結。侍應特別叮囑話要趁熱食,因為魚湯底凍左可能會有少少腥的,好貼心哦!自家製湯底可能真係唔同啲,湯底好清甜,飲完湯都唔會口渴

點都要有啲澱粉質落肚先夠飽,於是食份自家製魚湯烏冬作結。侍應特別叮囑話要趁熱食,因為魚湯底凍左可能會有少少腥的,好貼心哦!自家製湯底可能真係唔同啲,湯底好清甜,飲完湯都唔會口渴果種,我三兩下就清晒碗烏冬!
食完成餐飯好飽好滿足
2019-03-28 29 瀏覽
朋友說早前經過朗豪坊附近,被一間招牌奪目的居酒屋吸引,於是今晚相約一試。餐廳內空間尚算寬敞,所以就算人多也不會過份嘈雜。以漬物盛(三品)為前菜,好好開胃為繼續品嚐其他美食作好準備。炸雞軟骨粒,熱騰騰上桌,份量多,皮薄而脆,佐酒一流👍🏻 蟹籽沙律,好喜歡吃這種青瓜絲加蟹柳絲的沙律,加上粒粒蟹籽,又夠凍,一下子被我吃光!吃日本菜怎能缺少刺身!鱸魚薄切刺身,師傅刀功了得,每塊都薄如紙,鮮味十足!天婦羅蝦反卷,內𥚃天婦羅蝦熱騰騰,外面飯卷輕輕煎過,有點脆脆感覺。最期待的日本蠔,又大又新鮮!有點衝動想多點一隻!鯖魚,啖啖肉,加上檸檬汁提升魚味。燒芝士年糕,和其他炸芝士年糕不同,更添煙韌感!我們還點了多款串燒一嚐,厚厚牛舌、雞翼、青椒仔和冬菇,要燒得香但又不會乾,是串燒最高境界!最後還點了餐廳自家製魚湯烏冬,魚湯味濃但絕不會腥,烏冬彈牙,為全晚畫上完美句號。

餐廳內空間尚算寬敞,所以就算人多也不會過份嘈雜。

炸雞軟骨粒,熱騰騰上桌,份量多,皮薄而脆,佐酒一流👍🏻

最期待的日本蠔,又大又新鮮!有點衝動想多點一隻!

鯖魚,啖啖肉,加上檸檬汁提升魚味。

燒芝士年糕,和其他炸芝士年糕不同,更添煙韌感!