2021-10-04
榴槤爽冰($59)一上枱已經聞到濃濃既榴槤香,最頂有大大舊嘅榴槤肉🤤榴槤肉香甜綿密,中間嘅榴槤冰香濃甘甜,冰亦係刨得非常幼滑滑,令人齒頰留香🤤芒果奶昔雙皮奶($59)表面一片片嘅芒果肉大塊得黎又香甜🤤🥭配搭住中間既芒果奶昔,令芒味更加突出🥰最底既雙皮奶口感滑溜,奶味香濃!簡直係三重滋味享受,鍾意食芒果甜品既話好難抗拒🥳😋杏仁茶燉蛋白($45)杏仁茶係小店既招牌🤩每一啖都非常細緻順滑,入口帶有豐富嘅杏仁香,同燉蛋白非常搭配!小編平時覺得杏仁茶有陣藥水味🤯但呢到絕對唔會,完全冇違和感,平時唔飲杏仁茶嘅朋友都可以一試😚全家福湯圓($49)全家福湯圖分別有黑芝麻、抹茶同榴槤味,每粒湯圓皮都非常煙韌有咬口,而且厚薄適中🤩最令小編驚喜嘅就係抹茶味,一咬落去就爆咁,味道超濃郁🤤-Almond Dessert 📍尖沙咀加拿芬道40-46號香檳大廈地下6號舖抵食指數:😚😚😚😚😚😚😚/10舔舔脷指數:😚😚😚😚😚😚😚😚/10
芒果奶昔雙皮奶($59)
杏仁茶燉蛋白($45)
全家福湯圓($49)
Almond Dessert
📍尖沙咀加拿芬道40-46號香檳大廈地下6號舖