2025-05-15
-一次一班老友記約咗我嚟到旺角嘅呢間本場燒嘢食🍖,知道咗呢度係賣日式燒烤嘅🇯🇵,而且仲係放題任食🥢,所以當時滿懷期待✨,最後冇令我失望😊我哋試咗佢哋嘅上品牛肩胛放題🍖,入面就已經夠食🍽️,而且食材都好新鮮乾淨🌱佢哋嘅頂級肩脊肉真係冇得頂💯,油脂雪花分佈好靚😍,然後瘦肉都唔少,燒起嚟吱吱作響🔥,牛油好香🥩,放入口裏可以品嚐到肉嘅鮮嫩,好滑好軟😋牛肋肉都係頂級嘅,肉入面充滿咗牛肉嘅香氣🥩,食每一啖都會流汁💦,非常美味👌然後比較細嫩嘅牛胸腹亦都唔輸其他部位,都有好有自己嘅特色風味🌟燒嘢食點可以少咗雞翼呢?🍗燒起嚟肉質滑嫩,雞香四射,再嚟一份螺肉🐚,鮮味都係食得到佢哋呢度仲有好有特色嘅炸芝士年糕🧀同中華沙律🥗,兩個味道都係比較適中嘅,炸年糕充滿咗芝士嘅香氣,而中華沙律就涼口清爽,非常解膩🌬️呢度真係無得頂,非常推薦大家都嚟試下!🎉✨
呢度真係無得頂,非常推薦大家都嚟試下!🎉✨