2022-05-01 109 瀏覽
食完飯好飽但又想食甜品🤣🤣但又食唔落伍最出名嘅疏乎厘🥲所以就決定食冰🤣點知佢個冰勁大份,有埋勁多oreo 碎同朱古力醬!勁好食,食唔停口🤤仲覆佢個性價比超高,下次一定要試佢嘅疏乎厘!
2022-04-20 129 瀏覽
有日無啦啦朋友仔話送外賣一搵之下先發現 依家12點幾都真係無乜選擇依間甜品舖之前已經想試好耐 但每次去開嗰頭 都會揀咗另一間今次全因佢開得夜 先有機會試到睇住mami live食甜品 真係人間一大樂事Oreo朱古力流心梳乎厘班戟 $88(朱古力醬+花生碎+雲呢嗱雪糕)醬, topping, 雪糕全部都係自己揀外賣梳乎厘嚟講 口感都算fluffy~Oreo+朱古力 又係幸福嘅味道🦦一切開 朱古力醬就湧晒出嚟好濃郁 好好味雪糕放係杯到 再加花生碎🍨有啲似食緊新地咁😂
有日無啦啦朋友仔話送外賣
一搵之下先發現 依家12點幾都真係無乜選擇
依間甜品舖之前已經想試好耐 但每次去開嗰頭 都會揀咗另一間
今次全因佢開得夜 先有機會試到
睇住mami live食甜品 真係人間一大樂事

Oreo朱古力流心梳乎厘班戟 $88
(朱古力醬+花生碎+雲呢嗱雪糕)
醬, topping, 雪糕全部都係自己揀
外賣梳乎厘嚟講 口感都算fluffy~
Oreo+朱古力 又係幸福嘅味道🦦
一切開 朱古力醬就湧晒出嚟
好濃郁 好好味
雪糕放係杯到 再加花生碎🍨有啲似食緊新地咁😂
2022-03-26
外賣自取
宵夜
2022-03-16 316 瀏覽
閒日下午難得放假去食個下午茶無得去真係日本係呢度止下癮先佢既裝潢打卡一流我地分別叫左灸燒焦糖布甸麻糬窩夫同Oreo朱古力流心梳乎厘班戟另外再叫多一杯芝士奶蓋四季春,極邪惡既下午茶呀!首先黎既係Oreo朱古力流心梳乎厘班戟班戟本身蛋味香濃,加上入口即化既口感減輕左唔少罪惡感入面既朱古力稱為溶岩都不為過,好澎湃好足料!而佢既雪糕球都可以自選味道,朱古力配伴碟既香蕉好夾.後上既灸燒焦糖布甸麻糬窩夫,一切落去真係嚇一跳因為窩夫幾乎全件都係麻糬,外脆內軟食落又唔覺好滯而灸燒焦糖布甸非常綿密,介乎係醬料同布甸本體之間既口感好特別同樣蛋味都好香濃,又係食唔停之選.最後飲返杯四季春結尾唔會好甜,奶蓋都係偏鹹香既芝士食完咁多甜野都有中和既作用.
閒日下午難得放假去食個下午茶
無得去真係日本係呢度止下癮先
佢既裝潢打卡一流

另外再叫多一杯芝士奶蓋四季春,極邪惡既下午茶呀!
首先黎既係Oreo朱古力流心梳乎厘班戟

班戟本身蛋味香濃,加上入口即化既口感減輕左唔少罪惡感
入面既朱古力稱為溶岩都不為過,好澎湃好足料!
而佢既雪糕球都可以自選味道,朱古力配伴碟既香蕉好夾
後上既灸燒焦糖布甸麻糬窩夫,一切落去真係嚇一跳
因為窩夫幾乎全件都係麻糬,
外脆內軟食落又唔覺好滯
同樣蛋味都好香濃,又係食唔停之選
最後飲返杯四季春結尾
唔會好甜,奶蓋都係偏鹹香既芝士
食完咁多甜野都有中和既作用
2022-02-25
2022-03-12 290 瀏覽
⚠️而家疫情嚴重大家要保重身體,唔出街就bookmark定遲d去,再吾係可以買外買返屋企慢慢食⚠️ 💛黃店📜”有料案內所 (井財街) (屯門)📍地址:屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖🤍 分店地址: 屯門 📝評價💬📢 Oreo朱古力窩夫 $68Oreo朱古力芝士奶蓋刨冰 $41雙重Oreo嘅味道👅👅 Oreo朱古力窩夫比起刨冰味道更加出😍呢個價錢都幾抵食而且新鮮出嚟卜卜脆🧇好大份仲有雪糕😆😆😆雖然刨冰oreo 味道唔算太多 奶蓋更加cover到個甜味 但係真係好抵食 ☺️超級大份好似食極都食唔完😂😂😂🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩 #美食推介 #屯門美食 #屯門黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店 #黃店系列#instafood #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #懲罰黃店 #foodiehk #良心小店 #hkfoodies #Yellowfood #852food #相機食先 #香港美食指南 #hkfoodblog #一路食一路post #foodieks

💛黃店
📜”有料案內所 (井財街) (屯門)
📍地址:屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖

🏵味道指數:👅👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️

歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩

#美食推介 #屯門美食 #屯門黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店 #黃店系列#instafood #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #懲罰黃店 #foodiehk #良心小店 #hkfoodies #Yellowfood #852food #相機食先 #香港美食指南 #hkfoodblog #一路食一路post #foodieksk黃店 #yellow屯門 #foodieksk屯門 #foodieksk甜品 #黃店甜品 #甜品 #窩夫
Oreo朱古力芝士奶蓋刨冰
Oreo朱古力芝士奶蓋刨冰
2022-03-11 122 瀏覽
-<<🍧🍓>>位於屯門虹橋小店💛簡直係性價比最高本身想去食班戟 但當日太熱轉戰刨冰❄️.✨士多啤梨藍莓芝士奶蓋富士雪山 | $38 | 7.5/10比佢份量嚇親😱成座山咁高‼️奶蓋有鹹香texture似乳酪~水果份量都多剉冰淋上士多啤梨汁🍓偏甜冇藥水味底下啲冰黐埋左一舊 要用力啲剉開😂睇返個價錢…😳太抵了(出面閒閒哋都要$60-100一個冰).P.S. 一段時間前去~而家好似加咗少少價 ($41)但都好抵食🤩🤩.📍 有料案內所 Fuwa Fuwa 屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖
<<🍧🍓>>
位於屯門虹橋小店💛簡直係性價比最高
本身想去食班戟 但當日太熱轉戰刨冰❄️
比佢份量嚇親😱成座山咁高‼️
奶蓋有鹹香texture似乳酪~水果份量都多
剉冰淋上士多啤梨汁🍓偏甜冇藥水味
底下啲冰黐埋左一舊 要用力啲剉開😂
睇返個價錢…😳太抵了(出面閒閒哋都要$60-100一個冰)
📍 有料案內所 Fuwa Fuwa
屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖
2022-02-28 142 瀏覽
💛黃店📜” 有料案內所 (井財街) (屯門)📍地址:屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖🤍 分店地址: 屯門 將軍澳📝評價💬📢 Oreo朱古力窩夫$68炙燒焦糖布甸麻糬窩夫$68 Tiramisu 梳乎厘班戟 $86屯門必食甜品💛🥞🧇勁推 店員又nice好fun😂平日中午都差吾多滿👍🏻👍🏻窩夫口感卜卜脆 雪糕又多口味選擇😏又大份 食到勁飽😍😍真係好好味😋甜度適中 伴碟水果又多又fresh💛麻糬超煙靭⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️大推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💛💛呢個地方好岩同朋友傾下計食下甜品😋🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰 💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️ #美食推介 #屯門美食 #屯門黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店 #黃店系列#instafood #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #懲罰黃店 #foodiehk #良心小店 #foodieshk #hkfoodies #Yellowfood #852food #相機食先 #香港美食指南 #hkfoodblog #一路食一路post #美食地圖 #foodieksk黃店 #yellow屯門 #food
💛黃店
📜” 有料案內所 (井財街) (屯門)
📍地址:屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖

🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️
🏵味道指數:👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰 💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️

#美食推介 #屯門美食 #屯門黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店 #黃店系列#instafood #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #懲罰黃店 #foodiehk #良心小店 #foodieshk #hkfoodies #Yellowfood #852food #相機食先 #香港美食指南 #hkfoodblog #一路食一路post #美食地圖 #foodieksk黃店 #yellow屯門 #foodiekskcafe #foodieksk屯門 #foodieksk甜品
Oreo朱古力窩夫
有料案內所 (屯門/將軍澳)🧇 @fuwafuwapancakess 經常吃甜品做正餐的我平時吃超多甜品🍮,竟然會找到間想之後特地到訪屯門吃窩夫/梳乎厘pancake的小店!🥰😍超特別的味道,與眾不同!!🎉[Tiramisu梳乎厘pancake 🥞$86](10/10)!!!性價比高!!!梳乎厘Pancake有蛋香🥚!!超鬆軟~Tiramisu 醬好吃😋[炙燒焦糖布甸麻糬窩夫 🧇$68](10/10)!!!!布甸醬不得了🥳💛充滿蛋香麻糬窩夫🧇超煙韌😍加了木薯粉/糯米粉的比例剛剛好薄薄的炙燒焦糖面脆綠茶雪糕不重綠茶味🍵[深宵食堂日式炒麵 🍜$46](5/10)沒有太多配料🧐沒有特別不會encore 🤣[大阪燒 🇯🇵](5/10)很多菜🥬 很多煙肉、豬肉片🐷回頭率:✅✅✅✅✅(甜品比鹹食高質很多~)推介:焦糖布甸醬💛的窩夫/梳乎厘pancake #屯門foodhealsme#將軍澳foodhealsme #新界foodhealsme#九龍foodhealsme #甜品foodhealsme #日本foodhealsme 📍有料案內所 (井財街) (屯門)屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖📍

!!!性價比高!!!
梳乎厘Pancake有蛋香🥚!!超鬆軟~
Tiramisu 醬好吃😋

[炙燒焦糖布甸麻糬窩夫 🧇$68](10/10)
!!!!布甸醬不得了🥳💛充滿蛋香
麻糬窩夫🧇超煙韌😍加了木薯粉/糯米粉的比例剛剛好
薄薄的炙燒焦糖面脆
綠茶雪糕不重綠茶味🍵

[深宵食堂日式炒麵 🍜$46](5/10)
沒有太多配料🧐沒有特別
不會encore 🤣

[大阪燒 🇯🇵](5/10)
很多菜🥬 很多煙肉、豬肉片🐷

回頭率:✅✅✅✅✅(甜品比鹹食高質很多~)
推介:焦糖布甸醬💛的窩夫/梳乎厘pancake

#屯門foodhealsme
#將軍澳foodhealsme

#新界foodhealsme
#九龍foodhealsme

#甜品foodhealsme
#日本foodhealsme

📍有料案內所 (井財街) (屯門)
屯門井財街15號金銘大廈地下3號舖

📍有料案內所 (毓雅里) (將軍澳)
將軍澳毓雅里7號富麗花園地下1號舖
Tiramisu梳乎厘pancake 🥞
炙燒焦糖布甸麻糬窩夫 🧇
  • 炙燒焦糖布甸梳乎厘班戟
2022-02-06 186 瀏覽
🔹炙燒焦糖布甸梳乎厘班戟🥞🍮 ($86)呢到嘅梳乎厘班戟比較似海綿蛋糕 比較厚身😅 我覺得唔夠空氣感😅 蛋味都叫重 加埋雪糕食會好食啲😋 面頭有層焦糖脆脆 同埋吉士醬😀評分: 🌟🌟🌟🔹珍珠奶茶梳乎厘班戟🥞🧋($86)我覺得上面嗰款好食過呢一個🤣 呢一款梳乎厘係配珍珠同芋圓 但我覺得唔係好夾🌚 面頭有奶茶cream 如果多啲奶茶味就好😀評分: 🌟🌟🌟🔹Wasabi明太子章魚燒🍡 ($42)份量好多 有8粒章魚燒 大大粒👍🏻 外皮都幾脆😀 但入面嘅章魚好細粒🤣 面頭嘅木魚有好多 差啲見唔到啲章魚燒😂 唔係好食到wasabi同明太子味😅評分: 🌟🌟🌟🔹和風唐揚雞軟骨🍗 ($36)雞軟骨幾好食 炸得啱啱好 又熱辣辣又脆卜卜😋 配上沙律醬更好食👍🏻👍🏻評分: 🌟🌟🌟🌟
🔹炙燒焦糖布甸梳乎厘班戟🥞🍮 ($86)
評分: 🌟🌟🌟

🔹珍珠奶茶梳乎厘班戟🥞🧋($86)
評分: 🌟🌟🌟

🔹Wasabi明太子章魚燒🍡 ($42)
評分: 🌟🌟🌟

🔹和風唐揚雞軟骨🍗 ($36)
評分: 🌟🌟🌟🌟
2021-12-27 381 瀏覽
屯門近紅橋的人氣甜品店,梳乎厘班戟是人氣之選!-小丸子紅豆抹茶梳乎厘班戟-一份有兩塊梳乎厘班戟,而且有雪糕和小丸子配料,當一個甜品的話兩個人都夠食!班戟幾厚身,充滿空氣感,夠鬆軟。
屯門近紅橋的人氣甜品店,梳乎厘班戟是人氣之選!

-小丸子紅豆抹茶梳乎厘班戟-
班戟幾厚身,充滿空氣感,夠鬆軟。

中午經過呢間野好多次次次佢都未開 一度以為佢執左因為佢個店名同裝修好特別 所以一直都好想試————————————-最後發現佢淨係做晚市7點先開門所以就特登計好時間去食啦-當日8點左右去到 無諗過已經幾full 要等位因為佢堂食店內坐位唔多 所以都排左陣先入到去-難得排左咁耐入到去咁興奮兩個人都叫左兩個甜品食🌟布甸麻薯窩夫好有係首先佢唔係太甜另外第一次食到有麻薯餡嘅窩夫覺得呢個配搭好新奇好好味🌟仲叫左一個珍珠奶茶厚Pancake呢個就普通D 唔太食到奶茶味但個pancake都鬆軟、有空氣感、香蛋味但就無麻薯窩夫咁吸引🌟雖然$70-90份量咁大好抵食 但食甜品原意都係想開心食下甜野呢到個份量就略嫌太大食左晚餐就未必食得落個人帶一份就夠晒飽 想試多D都唔得我就寧願佢出半份 價錢貴小小 咁起碼可以試多D野食但呢間真係好抵食👍🏻喺虹橋就比較唔方便但有機會都會再去
中午經過呢間野好多次

覺得呢個配搭好新奇好好味
灸燒焦糖布甸麻薯窩夫

🌟仲叫左一個珍珠奶茶厚Pancake
呢個就普通D 唔太食到奶茶味
但個pancake都鬆軟、有空氣感、香蛋味
但就無麻薯窩夫咁吸引

灸燒焦糖布甸麻薯窩夫
珍珠奶茶疏乎厘班戟
  • 炙燒焦糖布甸梳乎厘班戟
2021-11-25 349 瀏覽
係景峰橋底呢間甜品鋪開到11:30,所以就同朋友去左呢間食,不過嗰日星期三晚都等咗15分鐘左右,好多人去嗰邊食宵夜:)-1.小丸子紅豆抹茶冰🍵首先個冰裏面有一大層厚實奶蓋同埋煉奶綠茶粉係啲冰上面,令到冰嘅層次upgrade咗,配合紅豆同芋圓,你以為就咁完左。重點係冰裏面有綠茶雪糕,仲要唔使$40🥰cp超高-2.伯爵茶珍珠窩夫🧇首先窩夫超級鬆軟,唔會太硬同太乾,伯爵茶亦都好突出,唔會好甜好漏,曲奇雪糕仲要有一陣朱古力醬包住,側邊仲有d碎碎,超夾!-3.章魚燒雞軟骨芝士奶蓋茶首先章魚魚熱辣辣上枱,味道都唔錯,都多章魚粒,同埋木魚碎超多💕奶蓋茶就是綠茶作基底,味道都ok不過不失的,雞軟骨就普通~-價錢便宜料亦都好多🤣一定夠哂
1.小丸子紅豆抹茶冰🍵

2.伯爵茶珍珠窩夫🧇

3.章魚燒雞軟骨芝士奶蓋茶

價錢便宜料亦都好多🤣一定夠哂
  • 珍珠奶茶窩夫
中午做日式lunch,夜晚就化身甜品店,同時有售賣日式小食的屯門人氣小店🤩夜晚人氣爆棚,八點幾去到已經有很多人等👍🏻1. 珍珠奶茶窩夫配綠茶雪糕($68)四大塊窩夫,還配有少量芋圓、珍珠和紅豆,每一塊上面都有滿滿的伯爵茶cream,伯爵茶味不算太濃,忌廉口感清爽不會滯,配窩夫吃增加了窩夫的濕潤度,更易入口。由於實在太大份🤣強烈建議至少兩個人share!評分🌕🌕🌕🌕🌕2. 松葉仿蟹柳極上大阪燒($48)醬料很多,內裡餡料豐富,有大塊煙肉🥩、蟹柳同菜絲,口感味覺雙重衝擊,雖然好肥但食得好開心🤪分量同樣非常多,食得多容易滯,建議多個人share~評分🌕🌕🌕🌕🌕3. 凍芝士奶蓋四季春($30)奶蓋芝士味濃郁,入口順滑,但分量有些少。茶底本身沒有加糖,無糖人士都可以接受!茶有少少澀,但在接受範圍內。評分🌕🌕🌕🌕🌑

1. 珍珠奶茶窩夫配綠茶雪糕($68)
由於實在太大份🤣強烈建議至少兩個人share!
評分🌕🌕🌕🌕🌕

2. 松葉仿蟹柳極上大阪燒($48)
分量同樣非常多,食得多容易滯,建議多個人share~
評分🌕🌕🌕🌕🌕

3. 凍芝士奶蓋四季春($30)
評分🌕🌕🌕🌕🌑
  • 珍珠奶茶窩夫
2021-11-11 255 瀏覽
夜晚想食甜品梗係黎呢間啦,佢開到零晨,岩哂想傾耐啲既朋友仔!位置係虹橋,馬路邊,門面仲有霓虹燈,咁搶眼唔使驚搵唔到🤣最低消費要每人都有一個item 既食物或飲品!舖頭唔算好大,有幾張高枱,行日本風裝修都幾得意。 本身以為得甜品食,點知都有啲熟食,想醫下肚仔或者想食甜品都滿足到☺️章魚燒 $38有8粒真係好抵,黎到個外型仲要目到粒粒飽滿,食落外脆內軟,唔係得粉漿,係真係有粒小章魚🐙碎,係有誠意既!雞軟骨炸得好脆,作為食甜品前既小食係不錯的,價錢都係30幾蚊,份量唔少,抵食👍🏻朋友極力推介伯爵茶窩夫🧇果然冇介紹錯,窩夫上面舖上滿滿既芝士奶蓋,但係又唔會蓋左伯爵茶嘅味道,超驚喜👍🏻👍🏻😍抹茶白玉紅豆冰都係朋友推介,冰底唔係綿綿冰,而係較為硬身既刨冰。佢特別之處係除左白玉同紅豆好食之外,仲加左芝士奶蓋,真係好邪惡好好食呀!佢既芝士奶蓋唔係好膩,係食完都會想再食,口感綿密!呢間推介👍🏻👍🏻
夜晚想食甜品梗係黎呢間啦,
佢開到零晨,岩哂想傾耐啲既朋友仔!

位置係虹橋,馬路邊,門面仲有霓虹燈,
咁搶眼唔使驚搵唔到🤣

最低消費要每人都有一個item 既食物或飲品!

舖頭唔算好大,有幾張高枱,
行日本風裝修都幾得意。
本身以為得甜品食,點知都有啲熟食,
想醫下肚仔或者想食甜品都滿足到☺️

章魚燒 $38有8粒
真係好抵,黎到個外型仲要目到粒粒飽滿,
食落外脆內軟,唔係得粉漿,
係真係有粒小章魚🐙碎,係有誠意既!
章魚燒

雞軟骨

雞軟骨

朋友極力推介伯爵茶窩夫🧇
伯爵茶窩夫

抹茶白玉紅豆冰

佢既芝士奶蓋唔係好膩,係食完都會想再食,口感綿密!

呢間推介👍🏻👍🏻
伯爵茶窩夫
2021-11-10 150 瀏覽
肉肉🦊本身不怎麼喜歡🧇窩夫,但是週末去天水圍住了一天,有local同事推薦說一定要試試這家小店,而且說了好幾次!肉肉秉著饞貓的特質,必須去試試!.下午兩點多還要等位,雖然中午吃了元朗的一家超愛的湘菜已經超級飽了,但是還是咬牙點了一個士多啤梨🍓冰沙和一個炙燒🔥焦糖麻薯窩夫,上來的那一刻我就知道我點對了!.首先說這個窩夫🧇,他的麻薯給的太足了吧,我都有點驚嘆,好像是在吃麻薯而不是窩夫,再配上焦糖醬無敵好吃😋,不過怕甜的小夥伴可能會覺得膩!再說士多啤梨🍓沙冰,太超值了,只要39💰,上面的奶蓋咸甜口的,陪著沙冰無敵了,沙冰底部中間還藏著一顆雪糕🍦。.店名:有料案內所地址:屯門井財街15號
店名:有料案內所
地址:屯門井財街15號
2021-11-08 144 瀏覽
我同幾個朋友黎食甜品時間已經9:00左右 當時店員有兩位 我地諗住入去果陣本身個店員已經有同我地講要安心出行 結果另一個店員突然走過黎用好差嘅態度話「係用真嘅安心出行喎」但因為我地都冇安裝到 所以決定外賣自取 等外賣期間 我見到入面有位店員好激動咁用手指住我地 又講咩安心出行 當時門口嘅客得我地 感覺好似話緊我地 如果唔係就當我誤會左 但係佢個態度差都係問題而我地叫左份炸雞 但我唔明點解炸雞炸到又鞋又琳都可以出比個客 之前都有食過 都覺正常 係唔知點解今次食物又差 服務態度又差 我哋亦都唔會再黎食

外賣自取