2020-01-03
紅橋黃店林立,呢間開業半年左右嘅有料案內所,有好多小食甜品選擇😻!—————————————————🔹炙燒焦糖布甸梳乎厘pancake ($73) 〔配雪糕、士多啤梨及藍莓〕🔹珍珠奶茶窩夫($68) 〔配奶茶雪糕、奶茶忌廉、珍珠、地瓜圓及芋圓〕🔹士多啤梨藍莓芝士奶蓋刨冰 ($36)..以為佢36蚊細細碗啦,點知臉盆咁大!幾個人share都得,奶蓋超濃芝士香,就好似茶飲店芝士系列嘅刨冰版,帶微莓香又靚,加埋煉奶鹹鹹甜甜咁,無得頂🍓.班戟勁動L 🥰 面頭有一層薄薄嘅焦糖,外層炙燒至脆身、食落好香好有蛋味,好似食緊蒸蛋咁濃🤣 班戟嗒落鬆軟微甜,帶點蓬鬆空氣感,但不至於食落一陣風,比起近期食嘅窩子更好食!.窩夫係鬆軟型,個人覺得外面再脆啲會更正,奶茶忌廉同雪糕茶味都好香濃,又唔會甜到漏,啱啱好~😍
—————————————————
🔹士多啤梨藍莓芝士奶蓋刨冰 ($36)