2024-05-09 21 瀏覽
食牛品火鍋放題,隨餐附送一杯春陽茶事手搖飲品,原來茶飲店喺正火鍋店樓下,懶得睇餐牌,所以喺五大人氣推介度揀兩杯,應該都唔會太差,另外芝士奶蓋同埋沙冰系列都好吸引,仲不時有期間限定嘅特價~🔘翡翠檸檬愛玉非常經典嘅台式飲品,每次到台灣必飲,今次又飲到熟悉嘅味道,可能係叫咗微糖嘅關係,檸檬非常有存在感,都幾夠酸,打邊爐飲啲酸嘢啱晒,另外愛玉都好多好有咬口~🔘鳳梨蜜烏龍呢杯茶底非常香濃,烏龍茶味好出,因為叫咗微糖,所以甜度啱啱好,鳳梨味都飲到,味道好清新非常解膩,都幾大杯飲極都仲有~就算唔打邊爐,行過都可以買杯嘢嚟飲吓~

🔘翡翠檸檬愛玉

🔘鳳梨蜜烏龍

就算唔打邊爐,行過都可以買杯嘢嚟飲吓~

原來而家打邊爐係有台式手搖送㗎!喺牛品度打邊爐,就可以獲贈一杯免費手搖。今次我哋就試咗▫ 黑糖珍珠鮮奶 $35黑糖珍珠煮得好入味,珍珠口感煙韌彈牙,連埋牛奶入面令牛奶充滿黑糖嘅香氣,口感有層次。雖然呢杯糖甜度同冰量固定咗,但唔會過份甜膩,甜度控制得恰當😚▫ 甘蔗綠茶 $29入口味道清新輕盈,淡淡甘蔗既清香味,茶味唔岩岩好,非常消暑解渴,又岩打邊爐!🤩打邊爐嘅食評可以去返牛品到參考!整體而言覺得呢一個嘅性價比真係非常之高☺️☺️

▫ 黑糖珍珠鮮奶 $35

▫ 甘蔗綠茶 $29

打邊爐嘅食評可以去返牛品到參考!
整體而言覺得呢一個嘅性價比真係非常之高☺️☺️
2024-05-09 18 瀏覽
台式飲品店位於Isquare隔離,我地係樓上牛品打邊爐,會送一杯呢度既台式飲品,仲會有專人送上樓上,非常好服務。呢間茶飲店都幾特別,原來個配方係以低糖爲主。正常甜度係剛剛好,好適合健康人士。不過如果半糖就會真係無咩甜味,所以記得不需要少甜。我地叫左珍珠奶茶同翡翠檸檬綠茶。珍珠有淡淡清香,茶味順滑。而翡翠檸檬綠茶就酸酸甜甜非常解渴。Menu仲有好多不同飲品都好想試試!價錢不貴,炎炎夏熱下,如果經過都可以買來試下!!

價錢不貴,炎炎夏熱下,如果經過都可以買來試下!!
2024-05-06
2024-05-08 10 瀏覽
晚上去左尖沙咀嘅樓上鋪牛品打邊爐,揀左個晚市牛御品套餐,就會跟送春陽茶事嘅茶飲品。總共有四款飲品選擇,最後叫左一杯翡翠檸檬綠茶同一杯烏梅汁。翡翠檸檬綠茶點左半糖,綠茶茶底味道幾清香,整體味道偏酸,幾開胃,啱打邊爐飲。另外烏梅汁唔係局限得酸味,烏梅嘅香氣都幾十足,點左半糖之下就中和返烏梅嘅酸度,飲落幾順喉,都係開胃飲品嘅選擇。茶飲店就係火鍋店旁邊,Full menu 都幾多飲品揀,下次可以試下其他飲品先。
晚上去左尖沙咀嘅樓上鋪牛品打邊爐,
揀左個晚市牛御品套餐,
就會跟送春陽茶事嘅茶飲品。
總共有四款飲品選擇,
最後叫左一杯翡翠檸檬綠茶同一杯烏梅汁。
另外烏梅汁唔係局限得酸味,
烏梅嘅香氣都幾十足,
點左半糖之下就中和返烏梅嘅酸度,
飲落幾順喉,都係開胃飲品嘅選擇。
茶飲店就係火鍋店旁邊,
Full menu 都幾多飲品揀,
下次可以試下其他飲品先。
去牛品晚市打邊爐有春陽茶事飲,點左兩杯真係好值得介紹:古意冬瓜茶是台灣經典的飲品之一,以冬瓜為主要原料製成。這杯茶散發著濃郁的冬瓜香氣,口感微甜而清爽,不帶任何苦澀感,而且自然的甜味使得它無需添加糖也能品味出美好的滋味。另一方面,老烏梅汁也是台灣受歡迎的飲品之一,這杯汁散發著濃郁的烏梅風味,口感微酸,但不至於過於酸澀,恰到好處,非常適合消暑解渴。烏梅獨特的風味使得這杯汁平衡了甜和酸的味道,讓人喝起來既清新又有活力。此外,烏梅還有助於促進消化,在用餐後享用一杯老烏梅汁有著一定的益處。總結而言,古意冬瓜茶和老烏梅汁是台灣特色的飲品,它們各自擁有獨特的風味和口感,無論在夏季消暑還是用餐時,都是絕佳的選擇。無論你對於清爽的冬瓜茶還是微酸開胃的老烏梅汁有興趣,這兩款飲品都能帶給你一個愉悅的飲品體驗。
去牛品晚市打邊爐有春陽茶事飲,點左兩杯真係好值得介紹:

2024-04-09
店名:春陽茶事地點:尖沙咀樂道菜式:台式飲品店餐牌:原茶系列、紅豆系列、芝士瑪奇朵系列、鮮果系列、鮮奶系列、甘蔗系列、古早味系列。有中有大兩個size,可加配料。大size飲品真係大大杯,等左5分鐘都唔洗。飲管獨立包裝自己攞。金桔檸檬 $30 加珍珠加$3金桔檸檬我地無減糖,飲落有檸檬既酸同金桔既鹹,唔會太淡或者太甜,金桔味好香。加$3加珍珠,分量多到多過1/4杯!黑糖珍珠鮮奶 大 $38黑糖珍珠鮮奶底層有好多黑糖珍珠,面頭就係鮮奶同冰。我將成支飲品上下倒轉搞混先飲,鮮奶好滑溜而黑糖珍珠好有咬口。雖然甜度同冰量固定,不過味道絕對唔會過甜。By the way,原來食牛品嘅晚市牛御品套餐會送春陽茶事嘅嘢飲。
店名:春陽茶事
地點:尖沙咀樂道
菜式:台式飲品店
金桔檸檬,黑糖珍珠鮮奶
金桔檸檬 $30 加珍珠加$3
加珍珠
加$3加珍珠,分量多到多過1/4杯!
金桔檸檬,黑糖珍珠鮮奶
黑糖珍珠鮮奶 大 $38

2024-04-30
5 分鐘 (外賣自取)
加珍珠
2024-04-27 24 瀏覽
啱啱係牛品食打邊爐,套餐包含咗免費贈送嘅春陽茶事嘢飲味道十分唔錯😌👍🏻翡翠檸檬綠茶清新得來又唔會過甜,微微嘅檸檬味令整體清甜解膩,配火鍋一流!💬 食完火鍋都忍唔住落嚟門店睇一睇佢哋嘅餐牌,好多樣都好吸引,等我下次經過開嚟試一試佢哋其他嘅熱門飲品先🤭Just had Beef Bang hot pot, and the complimentary Chun Yang Tea included in the set was really good 😌👍🏻The Jade Lemon Green Tea was refreshing without being overly sweet, with a subtle lemon flavor that balanced out the sweetness perfectly. It paired excellently with hot pot!💬 After finishing the hot pot, I couldn't resist stepping into the store to look at their menu. Ther

💬 After finishing the hot pot, I couldn't resist stepping into the store to look at their menu. There are so many appealing options. I'll have to come back next time and try some of their other popular drinks first 🤭
春陽茶事之前已經喺網上睇過超爆紅, 今日喺尖沙咀經過就諗住買嚟試下😍。原來食牛品嘅晚市牛御品套餐就會送春陽茶事嘅嘢飲!我哋叫咗一杯 福滿鮮奶茶, 茶底係蜜香紅茶同鮮奶, 入面超多料 有波霸珍珠、手作嫩仙草、布丁,茶韻圓潤、奶香醇厚,混搭出豐富層次口感, 幸福感滿滿❤️我哋另外叫咗杯黑糖珍珠鮮奶, 甜度同冰量固定, 本來都擔心會太甜 但係佢哋調教個甜味好好唔會太甜, 黑糖味好香 ,亦比好多黑糖👍🏻珍珠軟硬度啱啱好, 份量都好多,咬落又有咬口,黑糖溝鮮奶真係好完美, 配合起嚟好香好滑😋
春陽茶事之前已經喺網上睇過超爆紅,
今日喺尖沙咀經過就諗住買嚟試下😍。
原來食牛品嘅晚市牛御品套餐
就會送春陽茶事嘅嘢飲!
我哋叫咗一杯 福滿鮮奶茶,
茶底係蜜香紅茶同鮮奶,
入面超多料 有波霸珍珠、手作嫩仙草、布丁,
茶韻圓潤、奶香醇厚,
混搭出豐富層次口感,
幸福感滿滿❤️
我哋另外叫咗杯黑糖珍珠鮮奶,
甜度同冰量固定,
本來都擔心會太甜
但係佢哋調教個甜味好好唔會太甜,
黑糖味好香 ,
亦比好多黑糖👍🏻
珍珠軟硬度啱啱好,
份量都好多,
咬落又有咬口,
黑糖溝鮮奶真係好完美,
配合起嚟好香好滑😋
外賣自取
2024-04-27 13 瀏覽
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🧋🧋🧋🧋🧋🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥢珍珠鮮奶茶 $29 🆙奶茶帶有濃郁嘅茶香,整體上味道相對溫和,濃厚嘅奶味令飲品更加香甜。珍珠嘅QQ彈牙口感同奶茶底嘅滑順口感相互襯托,為飲品增添層次感😋。🥢仙草鮮奶茶 $32 🆗鮮奶茶一樣咁香甜濃郁,加埋滑嫩嘅仙草令到整體更昇華!個人覺得無糖嘅甜度已經好足夠🫢。📌凡惠顧樓上牛品嘅晚市牛御品套餐都會送春陽茶事嘅飲品架!🥸 評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7/10-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🧋🧋🧋🧋🧋🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🗺春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34號地舖#bakdiu尖沙咀 #bakdiu奶茶#bakdiu油尖旺#bakdiu台式飲品

🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🧋🧋🧋🧋🧋🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢珍珠鮮奶茶 $29 🆙

🥢仙草鮮奶茶 $32 🆗

📌凡惠顧樓上牛品嘅晚市牛御品套餐都會送春陽茶事嘅飲品架!

🥸 評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🧋🧋🧋🧋🧋🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)
尖沙咀樂道32-34號地舖

2024-04-20 37 瀏覽
今日朋友之約去尖沙咀逛街,走累了渴了,剛巧見到尖沙咀樂道32-34號地舖春陽茶事台式飲品店,就決定一試。細看menu有好多選擇,我哋選了甘蔗牛奶和鳳梨蜜烏龍茶少冰少糖。大大杯份量幾多,唔會太甜。鳳梨蜜烏龍茶,口感好正,既有鳳梨水果的甜美,又有烏龍茶葉的清香,是甜味和茶香味完美結合,非常之解渴。甘蔗牛奶也很特別,用料是用來自台灣正宗嘉義溪口甘蔗,天然甘蔗汁同鮮牛奶好夾,口感絲滑,令人好難抗拒。剛好樓上是牛品台式火鍋,也到晚餐時間,乾脆吃完晚飯才回家吧。美茶配火鍋絕配!

2024-04-18 33 瀏覽
有食牛品台式火鍋 晚市牛御品套餐,就會送⭐️春陽茶事手調飲品手調飲品係火鍋店樓下,即刻落去叫返2杯野飲嘆下🩷🤣珍珠鮮奶茶🥤———————————————————珍珠口感偏軟糯,茶底好滑好香,幾好飲古早冬瓜茶————————————————————冬瓜茶好清甜,茶香味好清澈,雖然糖度固定,但佢都唔會太甜,幾唔錯——————————————————————————————

手調飲品係火鍋店樓下,即刻落去叫返2杯野飲嘆下🩷🤣

珍珠鮮奶茶🥤———————————————————
珍珠口感偏軟糯,茶底好滑好香,幾好飲

古早冬瓜茶————————————————————

2024-04-17 16 瀏覽
春陽茶事尖沙咀樂道🍵🧀☕We ordered:芝士瑪奇朵红茶將紅茶與芝士完美結合,口感豪邁。茶的香氣與芝士的奶香交織在一起,帶來獨特的味道體驗。每一口都散發著濃郁的茶香和滑順的奶脂口感,讓人回味無窮,10分吸引,令人一試再試。🍵🧀😍烏梅檸擦也是一個令人驚喜的選擇。這款飲品結合了烏梅和檸檬的酸甜風味,清新又開胃。一口下去,酸甜的檸檬與烏梅的酸味完美平衡,帶來一種獨特的口感和回味。🍹🍋😋
春陽茶事
尖沙咀樂道🍵🧀☕

We ordered:

2024-04-16 25 瀏覽
😯原來幫襯咗牛品嘅牛御套餐就會送春陽茶事嘅飲品。就喺牛品嘅樓下。👍🏻我同朋友揀咗兩款飲品💁🏻‍♀️蜜桃烏龍:食到啖啖肉嘅蜜桃🍑,配上烏龍茶,口感豐富香氣加倍🌿。好好飲呀!甜而不膩。🫧荔枝蜜烏龍:有粒粒荔枝肉配烏龍茶🌵大口大口吸,荔枝味充盈整個口腔😊太太太清爽了💦解膩又解饞😋超適合夏天‼️春陽茶事 (樂道)港鐵尖沙咀/尖東站 A1 出口, 步行約2分鐘

我同朋友揀咗兩款飲品💁🏻‍♀️
太太太清爽了💦解膩又解饞😋超適合夏天‼️

春陽茶事 (樂道)
港鐵尖沙咀/尖東站 A1 出口, 步行約2分鐘
2024-04-16 25 瀏覽
春陽茶事係牛品台式火鍋下面,尖沙咀A出口行5分鐘就到。今日食完牛品台式火鍋嘅牛御品吃到飽套餐會每人送春陽茶事指定飲品一杯,都係一邊食火鍋一邊掃QR code 落單就得,勁方便。指定飲品有四種款選擇,分別係檸檬蜜烏龍、老烏梅汁、珍珠鮮奶茶、古意冬瓜茶。我地就揀左古意冬瓜茶同檸檬蜜烏龍。古意冬瓜茶古意冬瓜茶味道濃,飲落甘甜而且清新解渴。加上食完火鍋,冬瓜茶可以降火,解一解熱氣。 檸檬蜜烏龍檸檬蜜烏龍係春陽茶事一個招牌飲品,飲落好清新連食完火鍋嘅口氣都清走埋。春陽茶事嘅台式飲品幾岩我地口味,下次可以試埋其他飲品。
我地就揀左古意冬瓜茶同檸檬蜜烏龍。

古意冬瓜茶
檸檬蜜烏龍

春陽茶事嘅台式飲品幾岩我地口味,下次可以試埋其他飲品。
2024-04-11
2024-04-12 19 瀏覽
行街行咗成粒鐘隻腳仔都攰😅飲番杯台式飲品叉叉電先👀前排見到喺尖沙咀樂道開咗間新嘅台式飲品都多人幫襯😬一於同朋友去整返杯先🤣🧋咁多款都好似幾吸引真係花多眼諗咗一陣🤔我哋決定要布丁烏龍鮮奶🍮🧋有布甸喺入邊 飲落去幾有口感 而且幾滑😀我哋嗌咗微甜(30%)甜度剛剛好👌🏻😉檸檬蜜烏龍🍋見到Menu係推介就決定一試茶味濃 甘甘地 又冇苦澀味檸檬蜜同個烏龍茶好match 呢個配搭非常好👍🏻
行街行咗成粒鐘隻腳仔都攰😅
飲番杯台式飲品叉叉電先👀