同事之前請我飲完珍奶,食完飯見到有間台式飲品鋪“春陽茶事”,禮尚往來,買返杯飲品同佢一齊飲先🤭⭐荔枝密烏龍我就揀左荔枝密烏龍,好香荔枝密味,唔會太甜,同鳥龍茶底好夾,好清爽,啱曬夏天飲⭐胭脂芭樂冰茶同事話好香芭樂味,飲得出用新鮮芭樂打出黎,好fresh

⭐荔枝密烏龍

⭐胭脂芭樂冰茶
同事話好香芭樂味,飲得出用新鮮芭樂打出黎,好fresh

5天前
$30 (其他)
  • 胭脂芭樂冰茶
  • 荔枝密烏龍
差啲唔記得咗介紹埋因為去食放題而知道嘅台式茶飲去食放題套餐會送每人一杯我同朋友就揀咗珍珠奶茶同烏梅汁味道唔錯推介可以無糖食珍珠嘅甜本身放題可以揀冷泡茶或其他紙包罐裝有手搖茶飲配搭埋台式火鍋會覺得更滿足因為佢呢個位置都幾方便海港城行出嚟海防道或者isquare後面就係之後再去試咗蜜桃烏龍同胭脂芭樂多多味道覺得算偏濃我自己就比較鍾意減甜或者如果加珍珠嘅話就一樣飲無糖兩杯都係比較少見嘅配撘可以去一試😌
差啲唔記得咗介紹埋
味道覺得算偏濃我自己就比較鍾意減甜
或者如果加珍珠嘅話就一樣飲無糖
兩杯都係比較少見嘅配撘可以去一試😌
2024-09-14 0 瀏覽
><之前喺樓上餐廳牛品打邊爐揀比較貴嗰兩個套餐 就會每人送杯春陽茶事飲品飲過都okay 路過口痕想買其他味大大杯好啱解渴珍珠鮮奶茶(32/L)鮮奶茶香滑 珍珠份量慷慨 煙韌有嚼口 飲到最後都仲有 所以幾飽肚桂花蜜烏龍(30/L)以桂花蜜作為飲品嘅甜味來源感覺冇咁多人為添加劑飲多杯都唔怕過quota><><><><><><><><><><><><><><><春陽茶事 Chun Yang Tea尖沙咀樂道32-34號地舖
之前喺樓上餐廳牛品打邊爐
揀比較貴嗰兩個套餐 就會每人送杯春陽茶事飲品
飲過都okay 路過口痕想買其他味
大大杯好啱解渴
珍珠鮮奶茶(32/L)
鮮奶茶香滑 珍珠份量慷慨
煙韌有嚼口 飲到最後都仲有 所以幾飽肚

桂花蜜烏龍(30/L)
以桂花蜜作為飲品嘅甜味來源
感覺冇咁多人為添加劑
飲多杯都唔怕過quota
春陽茶事 Chun Yang Tea
2024-09-13 0 瀏覽
夏日炎炎,熱到出哂汗,係尖沙咀做完野,見到有間賣台式飲品既,就心郁郁先試下,就走左去飲。去到梗係嗌杯經典既珍珠鮮奶茶,佢個茶好鬼香濃又郺哂厚,d奶味又好鬼濃郁,d珍珠好Q彈同勁有呅口,帶出獨特的茶香同埋奶香既結合。另外,我又叫左蜜桃烏龍茶,佢就清香怡人,茶味好鬼醇厚同帶果香,加入適量既蜜桃,甜而不膩,清爽怡人,係夏日消暑的絕佳選擇。春陽茶事既茶品質量非常優良,佢d茶葉又新鮮,調配得恰到好處,比人喝之後會回味無窮。

2024-09-12 57 瀏覽
很有趣,剛在旁邊牛品打邊爐,見佢有得揀春陽茶事的飲品,食完一落樓下就見到這間鋪頭。雖然差不多入秋,但天氣依然悶熱,响街企一陣已經標晒汗。所以見到又忍唔住買杯飲下。個牌有超多嘢揀,有啲唔係咁多地方有得賣,例如:翡翠檸檬愛玉。不過晚上又唔想飲太甜,所以我揀咗個桂花蜜烏龍微甜,而朋友則揀了荔枝蜜烏龍。個人覺得這裡的調味相當不錯。特別是桂花蜜烏龍,桂花和茶味互相配合,不會蓋過對方,加上冰凍的效果,既消膩又消暑。而荔枝蜜烏龍,則是少少酸少少甜,味道清新,也是涼透心的好選擇。

• 桂花蜜烏龍
1️⃣ 葡萄柚綠茶(夏季限定 )特別適合夏天,超消暑解渴!這款飲品不僅使用新鮮葡萄柚,底下也有可口的果肉。葡萄柚的酸味明顯,回味中帶有一點苦澀。建議選擇少冰少糖,這樣能更好地平衡口感!健康小知識;葡萄柚含有豐富的維生素C,有助於增強免疫力, 綠茶富含抗氧化劑,有助於抵抗自由基,促進健康好味指數:🍡🍡🍡📍 尖沙咀樂道32-34號地舖🚇 港鐵尖沙咀A1出口,步行約2分鐘🕒 Mon-Sun : 11:00-22:00

1️⃣ 葡萄柚綠茶(夏季限定 )

好味指數:🍡🍡🍡

📍 尖沙咀樂道32-34號地舖
🚇 港鐵尖沙咀A1出口,步行約2分鐘
🕒 Mon-Sun : 11:00-22:00
#fatchubellly尖沙咀📍 春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)之前經過尖沙咀見到一間好似主打茶味台式飲品嘅舖頭,咁我通常都係飲開珍珠奶茶,所以今次想試吓其他台式飲品,春陽茶事有好多唔同種類嘅飲品!💥蜜桃烏龍烏龍茶味好突出☕️飲落好浸味好濃郁入面仲有好多蜜桃果肉🍑食落好鮮甜多汁點綴左成杯嘢飲✨整個感覺好Fresh同解渴!😝💥桂花蜜烏龍呢杯嘢飲好特別👍🏻係加咗桂花同埋蜜糖桂花味道好清新!係好健康嘅味道~👀鍾意養生嘅你地 不妨試吓呢杯!🗣️春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34號地舖
#fatchubellly尖沙咀

📍 春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)

💥蜜桃烏龍
整個感覺好Fresh同解渴!😝

💥桂花蜜烏龍
呢杯嘢飲好特別👍🏻
係加咗桂花同埋蜜糖
桂花味道好清新!
係好健康嘅味道~👀
鍾意養生嘅你地 不妨試吓呢杯!🗣️

春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)
2024-09-07 0 瀏覽
春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34號地舖夏日炎炎消暑茶香港天氣咁濕熱,喺街2分鐘已經熱到出哂汗想飲凍嘢,尖沙咀樂道春陽茶事就腳叫咗白桃烏龍,超驚喜!粒粒白桃肉,超好飲,烏龍味濃, 非常夾包裝仲有好可愛,好搞鬼,飲第一啖已覺得好消暑,少少甜少少酸仲有少少檸檬肉,一啲都唔會過甜過酸,勁refresh,飲完透心涼,夏天又搵到一個消暑良品,讚。另外仲嗌咗珍珠奶茶,珍珠煙靭,茶底味道是我喜歡的,每次嚟尖沙咀行開都會嗌嘅茶飲品,推介!
春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)
夏日炎炎消暑茶

叫咗白桃烏龍,超驚喜!粒粒白桃肉,
超好飲,烏龍味濃, 非常夾
2024-09-05 46 瀏覽
牛品打邊爐嘅時候喺餐單上面可以免費揀到春陽茶事嘅飲品😌好少可以任食邊爐入邊有咁精緻嘅手調飲品選擇💕上次試過佢哋嘅翡翠檸檬綠茶,清新解膩!今次就試一試佢哋嘅金橘檸檬😙飲落都唔錯,唔會過甜。佢哋仲有得免費選擇珍珠鮮奶茶,實在太吸引😍好可惜如果飲咗奶茶嘅話就一定食唔落火鍋,唯有下次經過下便嘅門市再自行購買😚💬 食完飯經過樓下仲見到餐牌上面有台式經典嘅檸檬愛玉,平時喺香港都比較難搵到,懷念台灣口味嘅朋友絕對可以嚟試一試!

2024-09-05 0 瀏覽
牛品台式火鍋嗌牛御品吃到飽套餐 會送春陽茶事指定飲品一杯可選老烏梅汁 珍珠鮮奶茶 古意冬瓜茶 檸檬汁QR code 下單完可坐定定 有職員會代取上枱烏梅汁是打邊爐的好拍檔,好適合一路食肉,酸酸甜甜又解膩~ 珍珠鮮奶茶是我個人所愛,重茶味,好喝!喜歡它們的新包裝yamama💕
牛品台式火鍋嗌牛御品吃到飽套餐
會送春陽茶事指定飲品一杯
可選老烏梅汁 珍珠鮮奶茶 古意冬瓜茶 檸檬汁
QR code 下單完可坐定定 有職員會代取上枱

烏梅汁是打邊爐的好拍檔,好適合一路食肉,酸酸甜甜又解膩~

珍珠鮮奶茶是我個人所愛,重茶味,好喝!

喜歡它們的新包裝yamama💕
2024-09-04 34 瀏覽
喺尖沙咀行完街覺得口渴想搵杯茶飲🙈 最近越來越多茶飲店,自己都係最鍾意飲台式,因為比較傳統,經過呢間「春陽茶事」見款式都幾多,茶飲杯都好得意😎 有原茶系列、鮮果系列、鮮奶系列,全部都好想試吓添🤗 仲可以揀少甜少冰添,調教自己鍾意飲既味道🙌荔枝蜜烏龍 🍑呢杯荔枝配烏龍茶好清甜,好香荔枝味,烏龍茶好有茶香味👏甜杏桂花烏龍 🍋桂花配烏龍茶都好特別,仲有杏仁啫喱添🙌 好有口感👍 啱晒呢個天氣飲🤭🤗

荔枝蜜烏龍 🍑
呢杯荔枝配烏龍茶好清甜,好香荔枝味,烏龍茶好有茶香味👏

甜杏桂花烏龍 🍋
  • 荔枝蜜烏龍
  • 甜杏桂花烏龍
2024-09-03 28 瀏覽
香港的夏天實在悶熱得讓人無法抵擋!街頭巷尾的解暑飲品琳瑯滿目,最近發現了不少新品牌,像是養生的桃膠鮮奶珍珠和各式花茶,各具特色,真的好想分享!今天就來介紹兩款超推介的飲品,讓你在炎炎夏日也能Chill爽一夏!🍑 甜杏桂花烏龍酸甜開胃,瞬間清新!水蜜桃的香氣更是讓人欲罷不能!搭配滿滿的幼滑沙冰,喝下去透心涼,還能咀嚼到水蜜桃果肉,酸酸甜甜的滋味。🥤 經典黑糖珍珠鮮奶喜歡黑糖珍奶,絕對不容錯過!脫離奶精的束縛,選擇高質黑糖珍珠奶茶,掛杯的黑糖珍珠和香濃奶茶的組合,實在太誘人!茶香濃郁,超Q彈的珍珠,真是地道的台式味道!食牛品一定要叫,仲有優惠,性價比高。

🍑 甜杏桂花烏龍

🥤 經典黑糖珍珠鮮奶

食牛品一定要叫,仲有優惠,性價比高。
2024-09-02 35 瀏覽
炎炎夏日,熱得讓人無法忍受!在排隊等候時,來一杯清涼的飲品,絕對是最好的選擇!飲品不僅能解渴,還帶來透心涼的感覺。你可以自由選擇溫度和甜度,我這次特意選了少冰和三分甜,恰到好處!🍑 **蜜桃鳥龍** 🍑 這款飲品以蜜桃的果香搭配甘醇的烏龍茶,完美融合!每一口都能品嚐到蜜桃的果粒,口感更上一層樓。酸甜適中,輕盈清新,為炎熱的夏季帶來一絲涼意。🌼 **甜杏桂花蜜烏龍** 🌼 選用左招牌烏龍茶,茶香濃郁,回甘無比。配上來自埔里的桂花蜜,味道清新怡人。特別的是,加入了綿密滑順的甜杏凍,入口即溶,增添飲品的層次感。這種味道一試難忘,必飲之選。如果行經春陽茶事,飲杯野一定拎你消暑降溫!🧊💖

🍑 **蜜桃鳥龍** 🍑

🌼 **甜杏桂花蜜烏龍** 🌼

如果行經春陽茶事,飲杯野一定拎你消暑降溫!🧊💖
點了一杯黑糖珍珠鮮奶,黑糖味道普通,感覺份量不多,鮮奶不算香濃,感覺普通,但是一直在喝的時候都喝不到珍珠,直到奶茶都喝完之後,我把蓋子打開,才發現原來珍珠全都結在一塊,難怪剛才不停被珍珠堵住飲管,斷斷續續才把奶茶學完,還一直喝不到珍珠我喝的是冰的黑糖珍珠鮮奶,而且剛拿到就喝,所以不可能是因為我放得太久才令珍珠結塊,我猜應該是店員把珍珠放進去的時候已經結在一起,只是沒有替我把它打散,結果鮮奶都喝完,剩下底部一大塊珍珠令人不滿的事,店員把珍珠放進杯中的時候應該已經見到珍珠結在一起,但是完全沒有替我把它打散

外賣自取
2024-08-28 112 瀏覽
同事喜歡到處試茶飲店,今天吃完午飯,天氣又熱,他就推薦了這間台式飲品店。我們點了他們的人氣推薦:✨️蜜桃烏龍淡淡的烏龍茶香,裡面有蜜桃果肉,兩者的味道很平衡,夏天很適合喝,清爽又不會太有負擔。蜜桃的甜味和烏龍茶的微苦搭配得很好,喝起來很舒服。✨️珍珠鮮奶茶這杯是經典的味道,用上鮮奶,真材實料。配料是大粒的珍珠,有黑糖的香氣,口感有嚼勁。鮮奶的濃郁和黑糖的甜味融合得很好,珍珠的口感也很不錯,每一口都很滿足。這兩杯大家的評價都很高,值得下次再試試其他款式。
同事喜歡到處試茶飲店,今天吃完午飯,天氣

又熱,他就推薦了這間台式飲品店。我們點了他們的人氣推薦:

✨️蜜桃烏龍

擔。蜜桃的甜味和烏龍茶的微苦搭配得很好,喝起來很舒服。

✨️珍珠鮮奶茶

這兩杯大家的評價都很高,值得下次再試試其

他款式。