2017-12-27 238 瀏覽
有一日過香港路過這店,看到他櫥窗內的食品,便入店試試,想試下跟澳門的有什麼不同,一試之後,這店的食品很新鮮,味道也很好,燒鵝、半肥瘦义燒好正,老板對客人又好細心,他在店後的工作房出入,都到客人面前,了解客人對他店食品味道、品質問過了解,老板也跟客人聊天,就這⋯我覺得老板真的是為食客去做的⋯👍👍👍👍
2017-11-13 257 瀏覽
春園街一到放lunch時間就會逼滿人,難得旺記今日冇爆場就同同事入去食啦:-D之前ot食過四寶飯覺得麻麻地,今次同事recommend 食叉燒飯🤤🤤 價格先38蚊,冇包野飲,都算幾抵食😻 冇諗到呢個叉燒飯咁有驚喜!首先,佢嘅叉燒多到幾乎舖滿個大碗,會見到每舊都燒得好靚,叉燒肥瘦適中👅👅 每一塊咬落去都有d脆脆,應該係師傅再燒左下,所以好香甜,食落好幸福❤️❤️ 仲要有d叉燒瘦d都唔會好dry 😬 飯就比好多,食左三分一已經好飽😀

2017-04-19 569 瀏覽
喺灣仔可以食到價格相宜嘅燒味其實都唔係咁容易。今日走咗去試呢一間燒味餐廳,味道唔錯!切雞飯加凍鴛鴦一向係我嘅至愛。啲雞幾滑,薑蔥幾香,好簡單一餐但好味一餐45蚊包野飲。

一餐45蚊包野飲。