2021-09-09 61 瀏覽
早放工快脆食避開人潮🤭1800入座有呢個好處~就係唔洗嘈又冇人空氣都清新啲~蕃茄龍蝦🦞海鮮鍋晚餐set~~有菇有菜有魷魚🦑蜆蝦🍤想食飯嘅配飯又得~個蕃茄湯底好濃郁吸晒啲海鮮嘅精華牛油果軟殼蟹卷🥑🦀超級巨型嘅一條仲要啲蟹肉佔嘅比例好多仲有上面嘅木魚令到個味道更上一層樓精選壽司拼盤有我最愛嘅蔥吞拿魚茸左口魚壽司同三文魚子壽司🍣樣樣都好新鮮原來左口魚唔燒就咁食都好味係另一個口感唔食set仲有好多選擇晚餐set包埋飲品同沙律就抵食啲❣️Staff好有禮貌收碟又好快手😎
早放工快脆食避開人潮🤭

1800入座有呢個好處~
就係唔洗嘈又冇人空氣都清新啲~

蕃茄龍蝦🦞海鮮鍋
晚餐set~~有菇有菜有魷魚🦑蜆蝦🍤
想食飯嘅配飯又得~

個蕃茄湯底好濃郁吸晒啲海鮮嘅精華

唔食set仲有好多選擇

晚餐set包埋飲品同沙律就抵食啲❣️

Staff好有禮貌收碟又好快手😎
2021-09-04 44 瀏覽
間餐廳就walk in 都可以嘅。咁就如果係平日啦就唔需要訂位都有位嘅。咁就有呢個set dinner啦。咁我哋就嗌咗一個佢最卡食嘅石板燒牛小扒。同埋就嗌咗另一個魚生丼,仲有小食芝士年糕。咁嘢飲就嫁咗杯青檸梳打同埋水果茶。石燒就可能要視乎個醬汁而睇下好唔好食咁樣啦。咁同埋都會關乎這一燒嘅技術。咁我覺得個石燒咗普通喇。個魚生丼就幾好食。感受個飯係飯底幾好食呀 。咁都係最好食嘅係個芝士年糕。芝士年糕好難唔好食。咁兩杯嘢飲就係都唔好飲嘅。杯水果茶純粹就是係雜果賓治點樣囉。建議大家叫番最普通嘅可能凍檸茶就算啦。然後就係服務態度就普通啦張枱佢好曬咁樣囉。

海葡萄角切魚生沙律🥗-見成日過嚟都係食嚟食去嗰幾味,今次一於試吓啲新嘢,就試吓呢個海葡萄沙律,價格略嫌偏貴,因為沙律份量唔多,而且魚生都偏小,大概有四串好似寶石咁嘅海葡萄🍇海葡萄食落好爽口,咬落卜卜脆.和牛壽喜燒配烏冬- 味道一流,呢個係每次必叫濃郁壽喜燒湯再配埋一啲娃娃菜,菇,豆腐,京葱等等壽喜燒嘅配料,一定係先食咗啲牛肉,然後就由佢慢慢燉煮,令到啲配料索晒個湯汁(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)最尾加入烏冬,暖乎乎好好食!.追加加蜂蜜牛油粟米🌽-叫壽喜燒可以追加好多小食,全部個價錢都非常之實惠,自從上次加完呢個蜂蜜牛油粟米之後就完全迷上左,勁甜好易入口!粒粒金黃色,真係欲罷不能.芝士煎餃子🥟- 呢個我係見到好似都算係店舖特色嘅小食之一,但味道不太驚喜,純粹日式煎餃子上面鋪芝士.牛油果加州卷- 個牛油果係面,有少少wasabi混淆試聽,唔小心食到好攻鼻! 但加州卷係性價比之王!.稻庭冷烏冬- 烏冬彈牙,唯一係唔夠凍,解如果有個冰底會更加好,每次黎男朋友都必叫,因為店鋪無蕎麥麵食🤣.日本野 (銅鑼灣廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓

價格略嫌偏貴,因為沙律份量唔多,而且魚生都偏小,
大概有四串好似寶石咁嘅海葡萄🍇海葡萄食落好爽口,咬落卜卜脆

和牛壽喜燒配烏冬- 味道一流,呢個係每次必叫

日本野 (銅鑼灣廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓
2021-08-29 54 瀏覽
日本野顧名思義就係食日式菜午市套餐非常多選擇而且服務都非常體貼到位餐廳座位寬躺舒適難怪午市時間座無虛席溫泉蛋牛肉丼美味得令人難以忘懷牛魔王絕對不能錯過牛肉非常鮮嫩 肉味香濃!加上溫泉蛋嘅蛋香更加係齒頰留香非常推薦大家一試呀前菜仲有中華沙律 非常清新!朋友則挑選了火炙碟魚邊海膽丼係鮮味十足嘅配搭 市面好少食到魚肉加上特調醬汁非常惹味而且份量好充足 令人相當滿足魚味非常香濃 再加上鮮味十足嘅海膽咁即係味蕾又一享受

日本野顧名思義就係食日式菜
午市套餐非常多選擇
而且服務都非常體貼到位
餐廳座位寬躺舒適
難怪午市時間座無虛席

溫泉蛋牛肉丼美味得令人難以忘懷
牛魔王絕對不能錯過
牛肉非常鮮嫩 肉味香濃!
加上溫泉蛋嘅蛋香更加係齒頰留香

非常推薦大家一試呀
前菜仲有中華沙律 非常清新!

朋友則挑選了火炙碟魚邊海膽丼
係鮮味十足嘅配搭 市面好少食到
魚肉加上特調醬汁非常惹味
而且份量好充足 令人相當滿足
魚味非常香濃 再加上鮮味十足嘅海膽
咁即係味蕾又一享受
和牛壽喜燒($208),可選飯或烏冬,壽喜燒湯底味道夠濃郁,牛肉吸左湯汁好入味,基本上唔需再加任何調味,肉質軟腍,而且份量都有好多塊。自選丼飯($168),可以選擇4款魚生,有某幾款需要額外加錢,我今次揀左牡丹蝦、帶子、三文魚、油甘魚,全部都好新鮮,沒有雪藏味道,最肥美係油甘魚,厚切爽口。芥辣八爪魚($28),我好鐘意食哩款壽司,八爪魚有咀嚼口感,加上芥辣既嗆鼻,簡直係絕配。火灸左口魚壽司($32),火灸過既左口魚可以將油脂迫出黎,食落油脂香味就更突出。炭燒牛舌串($38),牛舌size未算好大件,但勝在油脂味濃,而且爽口有咬口感覺。

芥辣八爪魚

火灸左口魚壽司

芥辣八爪魚
火灸左口魚壽司
2021-08-20 72 瀏覽
餐廳設計好和式,顏色以淺木色為主,好光猛簡潔,座位闊落舒適!午餐免收加一,跟餐仲包埋沙律🥗同飲品! .📌 青瓜沙律🥗 (跟餐)好hea既一個沙律😂 . 📌咖喱吉列豬扒丼 $68面層有啲木魚碎,增加口感!日式咖哩汁唔夠,但味道香甜唔辣!厚切炸豬扒預先切好,鬆軟,唔會太乾!旁邊仲有隻流心温泉蛋,拌勻一齊食👍🏾.📌魚生丼 $88壽司飯粒粒分明,面頭舖左啲日本葱同薑片,魚生有三文魚、油甘魚、甜蝦、蟹籽、玉子,但唔算太新鮮,一般!.📌汽水🥤(跟餐).總括嚟講,環境坐得舒服,但食物質素一般!可以試一次,但唔會回頭!另外我都試過係同一層同一集團既Thaiology,同樣地,食物質素一般!.=========================.

📌 青瓜沙律🥗 (跟餐)
好hea既一個沙律😂
 📌咖喱吉列豬扒丼 $68

📌魚生丼 $88

📌汽水🥤(跟餐)

=========================
2021-08-18 63 瀏覽
銅鑼灣搵嘢食唔困難,但要搵到性價比高嘅其實都唔容易,呢一間夠大,坐得舒服,嘢食高質,但係價錢都合理!除咗lunch set 之外,佢食物嘅選擇就等於一間居酒屋咁多!唔記得職員話廚房因為咩問題,今日提供唔到刺身同壽司,所以我同屋企人就叫咗三文魚蟹籽丼同火炙蝶魚裙邊海膽丼試吓啦。自己勁欣賞佢個三文魚蟹籽丼,肥美嘅三文魚勁多片! $98來講真係抵到爛。至於火炙蝶魚裙邊,就好重油香,相對會比較膩,但同樣都好足料!跟餐嘢飲,凍飲或汽水都唔使特別加錢,但想特別一提嘅係,作為一間日本野,佢杯咖啡真係好濃郁,有驚喜

唔記得職員話廚房因為咩問題,今日提供唔到刺身壽司,所以我同屋企人就叫咗三文魚蟹籽丼同火炙蝶魚裙邊海膽丼試吓啦。
2021-08-17 47 瀏覽
再吃一回@日本野 地址: 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓電話: 26820622=================== 我話要食日本野,身邊個位即刻訂了呢間,所以話改個好名係幾咁緊要。$43 跟餐加鰻魚蛋卷呀,蛋控最愛,yummy yummy $138 火炙蝶魚裙邊海膽井,呢間架飯好抵食,火炙表面有股燒香同迫出油脂,加上海膽同裙邊(裙邊即是scallops邊)$58 和風炒野菜,一大碟椰菜爽口,加了柴魚碎好香。今次試左串燒黑豚腩肉 $38長身卷起,有脂肪油潤肉味香濃。雞腎好爽口架 $28簡單調味好食$68 原條燒茄子好厚肉,面上灑上大量柴魚碎同重蒜味,用筷子一夾茄子肉水份重且腍身,索曬汁甚為惹味。$68 炸雞脆卜卜又多肉汁架炸雞,wasabi 味架mayo 同擠上新鮮檸檬汁令到炸雞更豐富層次,香脆粉薄不油膩,沒骨食落啖啖都係肉#日本野 #日本餐廳 #日式刺身 #銅鑼灣 @nihon.ryori.restaurant
再吃一回@日本野
地址: 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓

電話: 26820622
===================

$43 跟餐加鰻魚蛋卷呀,蛋控最愛,yummy yummy

$58 和風炒野菜,一大碟椰菜爽口,加了柴魚碎好香。

今次試左串燒黑豚腩肉 $38長身卷起,有脂肪油潤肉味香濃。

雞腎好爽口架 $28簡單調味好食

2021-08-17 36 瀏覽
銅鑼灣有間餐廳個名好有趣,叫日本野簡單易明,即係賣日本野食菜單上近似居酒屋風格今日兩人到來,先選擇了一個和牛壽喜燒鍋配烏冬 $198,跟餐肉有沙律另外再追加小吃和風柚子雞翼另一位要減肥,只要了一個簡單既煙三文魚沙律特飲檸檬梳打,減肥既就熱茶,慳返特飲錢添先上沙律,加了沙律醬同蟹籽,食落脆脆口感爽口,幾開胃接住再上煙三文魚沙律有番茄仔,各種沙律菜,青瓜絲等等,拌勻芝麻醬,食落同樣清新爽口煙三文魚片帶咸香,食落沙律會無咁單調,味道亦豐富跟著上菜就係鍋埋,上面放滿美國安格斯牛肉片,厚切,油花幾平均壽喜燒湯底夠甜夠濃,牛肉煮熟味道夠,唔洗另配醬汁鍋底有豆腐,各類蔬菜,要煮多約10分鐘先食得,加埋烏冬食份量足夠相當足夠,幾抵食,肉片如果唔好切咁厚反而好D烏冬吸左湯汁好好食小吃係雞翼,焗香再加柚子醬,酸酸甜甜做開胃小吃一流微脆加柚子醬汁既酸香甜滋味口感豐富銅鑼灣廣場2期6樓平均消費$200評分8/10特色或優點 日式居酒屋風格,食物有水準,價錢合理,服務態度好,上菜有效率,菜式選擇多
銅鑼灣有間餐廳個名好有趣,叫日本野簡單易明,即係賣日本野食
菜單上近似居酒屋風格
另外再追加小吃和風柚子雞翼
另一位要減肥,只要了一個簡單既煙三文魚沙律
特飲檸檬梳打,減肥既就熱茶,慳返特飲錢添

先上沙律,加了沙律醬同蟹籽,食落脆脆口感爽口,幾開胃
接住再上煙三文魚沙律
煙三文魚片帶咸香,食落沙律會無咁單調,味道亦豐富

壽喜燒湯底夠甜夠濃,牛肉煮熟味道夠,唔洗另配醬汁
鍋底有豆腐,各類蔬菜,要煮多約10分鐘先食得,加埋烏冬食
份量足夠相當足夠,幾抵食,肉片如果唔好切咁厚反而好D
烏冬吸左湯汁好好食
小吃係雞翼,焗香再加柚子醬,酸酸甜甜做開胃小吃一流
微脆加柚子醬汁既酸香甜滋味口感豐富

銅鑼灣廣場2期6樓

平均消費$200
評分8/10
5 分鐘 (堂食)
2021-08-14 45 瀏覽
咁啱我哋都喺銅鑼灣放工,上次經過呢度,見到好似嘢食都唔錯,所以就黎試下。我哋叫咗一個大阪風吉列豬扒定食配溏心蛋同沙律,一個和牛壽喜燒配烏冬同麵豉湯,甜品就叫咗蜜桃雪葩同蘋果金寶。和牛壽喜燒可以見到牛肉片唔算太厚,放喺壽喜燒鍋連埋湯同野菜一齊煮,呢個做法令到牛肉片可以吸收多啲湯嘅味道,見到啲牛肉差唔多熟,就可以夾起點蛋汁,配埋烏冬一齊食非常之夾呀!壽喜燒汁味道夠濃,配埋湯烏冬唔會搶哂牛肉片嘅味道,另外野菜都有好多選擇有各種菇類,豆腐,蘿蔔,均衡飲食。 大阪吉列豬扒定食十分另外有驚喜,賣相有啲似大阪燒上面鋪咗好多椰菜同木魚,而且豬扒炸得好鬆脆,大大件,係兩個人嘅份量,好足料,配埋個麵豉湯清清淡淡,味道好夾。糖心蛋煮到恰到好處,有少少半凝固,而且佢採用日本蛋,食落去好重蛋味,加上餐廳好細心咁喺白飯上面加咗啲飯素,令我食得好滿足。蘋果金寶可以見到面頭舖咗好多麵包碎,然後底下有啲用糖水煮到吸曬味嘅大粒蘋果肉,再加上有肉桂粉,隔離配埋一球雲呢拿雪糕,令到嗰陣甜味層次感更加豐富,夏天食消暑解凍一流。蜜桃雪葩真係好有誠意,擺盤十分之精緻,佢挖空咗成個水蜜桃,然後將雪芭放入去成個水蜜桃入面,所以啲雪芭吸

蜜桃雪葩真係好有誠意,擺盤十分之精緻,佢挖空咗成個水蜜桃,然後將雪芭放入去成個水蜜桃入面,所以啲雪芭吸收咗水蜜桃嘅甜味之餘,有保溫效果 加上佢下面用咗一個鐵盤冰鎮雪芭,夏日透心涼。佢唔似一般嘅雪葩有好多粒粒,係好順滑,入口即溶,睇得出甜品師用咗好多心機炮制甜品,為我哋嘅晚餐畫上完美嘅句號。
2021-08-13 45 瀏覽
疫情已經持續左一年有多,好耐都冇去過旅行,唯有黎日本野食下日本野懷念下😂我去嘅時候大概係兩點半,餐廳入面冇乜人好寧靜。午市套餐最平68蚊就有得食,響銅鑼灣黎講,一啲都唔貴。C.  豚肉生薑燒丼 $78套餐包左個中華沙律同一杯野飲。豚肉片都幾軟身下,個飯都幾多薑絲,幾乎每一啖都食倒有薑,配埋面頭嘅燒汁中和一下,唔會太辣。F.  三文魚蟹籽丼 $98三文魚係厚切嘅,一層層咁砌左係中間,睇相可能會以為好小,不過其實底下有好多。蟹籽真都有好多,撈均左,每一啖飯都食倒有蟹子。98蚊黎講真係好扺好滿意!

我去嘅時候大概係兩點半,餐廳入面冇乜人好寧靜。

午市套餐最平68蚊就有得食,響銅鑼灣黎講,一啲都唔貴。
C.  豚肉生薑燒丼

C.  豚肉生薑燒丼 $78

套餐包左個中華沙律同一杯野飲。

F.  三文魚蟹籽丼

F.  三文魚蟹籽丼 $98

C.  豚肉生薑燒丼
F.  三文魚蟹籽丼
2021-08-10 48 瀏覽
二訪這間餐廳‼️第一次是在旺角分店,這次來了銅鑼灣分店‼️👅 ▫️❥$𝟮𝟬𝟴 和牛壽喜燒🍲 甜甜的湯底很清不膩‼️和牛有3大片👅 裡面有豆腐、鳴門卷、大蔥、菇類等多款蔬菜🍄 再配上滑溜的烏冬🥢 吸收了湯底的精華,夠美味‼️😋▫️ ❥$𝟭𝟴𝟴 石燒霜降牛小排🥩 牛小扒很嫩,就算手笨的我一直去翻它,依然烤得很嫩滑‼️👅 而且肉汁飽滿、完全不會烤得過乾‼️👍🏻 日本米飯拌著飯素🍚 還有一顆溏心蛋🍳 吃得很滿足‼️🐽▫️套餐+❥$𝟮𝟴 就有芝士年糕🍡 軟糯的口感太棒了🤤 要小心嘴巴不要被熱乎乎的芝士燙到‼️😍▫️ ❥$𝟴𝟴 牛油果軟殼蟹卷🍣 軟殼蟹份量比想像中少、不過炸得香脆‼️😋 卷物很大一卷,塗抹了一層牛油果、再撒上密密麻麻的木魚絲,一塊要分開幾口來吃‼️😆

2021-08-10 84 瀏覽
📍 銅鑼灣廣場6樓 日本野💰 人均150左右 這是我吃過最最最最最最最最最最最難吃的一間日料餐廳,前段時間見到IG很多廣告,而且照片都蠻好看,於是一直心心念念,於是終於偶然機會來到了,結果卻是非常非常難吃! 首先,每個套餐都是一個set的形式,包括前菜和飲品,真的讓人大跌眼球的是,前菜竟然是一疊青瓜,上面有些許美乃滋醬,這樣的前菜沙律讓人感覺毫無誠意!至少也應該是椰菜吧!還有煮菜上來之歌,我的壽喜燒鍋裡面的菜上面有很多血水,真的很讓人噁心!而且牛肉非常柴,咬不爛的那種! 還想說一點讓人感到不舒服的地方就是,我真的很討厭,我碟裡面還有一點東西沒吃完,侍應就盯著你吃完之後他收盤子,這樣的行為這的讓我無法忍受!畢竟也是要加一的餐廳,侍應現在那旁邊盯著你吃完真的有些不太合適!以後不會再來這間餐廳了!茶餐廳等級的質素和服務!
📍 銅鑼灣廣場6樓 日本野
💰 人均150左右
芝士年糕
壽喜燒
2021-08-07 42 瀏覽
同朋友係銅鑼灣行完街又好想食魚生 揾到呢間就入左去~今次淨係識左一款嘢食🙈•自選魚生丼飯套餐($138起)👍🏽(要加一)可以揀4款配料😋(貴啲嘅食材要加錢)仲跟埋沙律/湯同一杯嘢飲添😆我自己就揀左 三文魚/玉子/蟹子/甜蝦🤤跟沙律 ($138)魚生性價比幾高👍🏽 唔會話腥但份量比較少 每樣得2-3件🙈不過整體嚟講係不錯的😆地址都好方便!銅鑼灣地鐵站行2分鐘過條馬路就到~~下次會再去試下個石燒牛~~
同朋友係銅鑼灣行完街又好想食魚生 揾到呢間就入左去~

今次淨係識左一款嘢食🙈

•自選魚生丼飯套餐($138起)👍🏽(要加一)
可以揀4款配料😋(貴啲嘅食材要加錢)
仲跟埋沙律/湯同一杯嘢飲添😆

地址都好方便!銅鑼灣地鐵站行2分鐘過條馬路就到~~

下次會再去試下個石燒牛~~

自選魚生丼飯套餐
2021-07-20
自選魚生丼飯套餐
  • 自選丼飯
經OpenRice 訂位去試吓呢間日本野,在食評看到好似很好,但食完後唔係食評講到咁好,二人晚餐食左刺身$188的4款刺身,每款2件量偏少但個碟好大!吉例豬扒飯定食算正常幾好味,但刺身飯$138,可揀4款刺身,亦份量偏少男人食根本不飽,想講下呢度食日本野但沒有一點日本氣氛,希望改善下播日本歌!連支付寶、微信支付等電子支付都沒有即時有消費卷都用不到!今時今日做生意要方便顧客才能有人光顧,成餐飯食左465,唔算平喎!二