餐廳: 方叔叔重慶老火鍋 (The L. Place)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-10-23 51 瀏覽
女女話好耐無食過❤️方叔叔重慶老火鍋🔥放假帶她來食lunch😋原來方叔叔慶祝緊7週年,有添飲優惠 ,凡於店內惠顧一杯四大天王特飲 或 Sapporo 七寶札幌生啤,即可享無限添飲優惠,幾抵👍我飲日本七寶札幌生啤🍺🍻,女女飲特飲水仙烏龍檸檬茶🍋🥘湯底:雙拼鴛鴦鍋普通辣拼🍅蕃茄湯小食:重慶炸酥肉鬆脆香口。最中意呢度配料可以選擇半份,食到多d款式。🥩美國Prime牛小排🥟韭菜豬肉水餃🥬娃娃菜🥢手打四寶丸🐟白鱔🐟鮮龍躉片🐽長城小白豬午餐肉🥢沙白甜品:紅糖冰粉,冰涼解辣😍

我飲日本七寶札幌生啤🍺🍻,女女飲特飲水仙烏龍檸檬茶🍋

🥘湯底:

雙拼鴛鴦鍋

普通辣拼🍅蕃茄湯

小食:重慶炸酥肉鬆脆香口。

最中意呢度配料可以選擇半份,食到多d款式。

🥩美國Prime牛小排

🥟韭菜豬肉水餃

🥬娃娃菜

🥢手打四寶丸

🐟白鱔

🐟鮮龍躉片

🐽長城小白豬午餐肉

🥢沙白

甜品:紅糖冰粉,冰涼解辣😍

2023-10-23
2023-10-20 43 瀏覽
打邊爐食麻辣火鍋就最過癮,今晚同同事收工過黎銅鑼灣食方叔叔重慶老火鍋,餐廳環境乾淨企理,空間感十足,而且通風系統都唔錯,食完都唔會太大陣味🥰🥰✨鴛鴦麻辣鍋 我地揀左鴛鴦麻辣鍋,麻辣鍋就揀左普通辣,冬天食到暖笠笠,麻辣鍋湯底好足料,加入多款香料,麻辣味香濃,夠哂惹味,另一款湯底我地就揀左山珍菌湯,入面有好多唔同種類既菇類,湯頭味道清甜✨美國牛板腱($208)雪花紋非常靚,脂肪分佈平均,無論配麻辣鍋同山珍菌湯一樣咁出色💯💯💯✨必試推介: ▫️稻田毛肚 ($188) 爽口彈牙,吸收哂麻辣鍋既湯底精華更覺惹味▫️鮮鵝腸 ($148) 入口爽脆,充滿鵝油香▫️鮮黃喉 ($68/半份) 建議淥30秒就食得,好脆口▫️鮮豬心 ($38/半份) 食落好爽口,口感特別✨️鮮竹笙手打蝦滑($68/半份)爽脆既竹笙包住爽口彈牙既蝦滑,一啖入面有兩重口感✨大刀豬腰片 ($58/半份)用既係上乘白沙豬腰,白沙腰表面光滑,唔會有腥味,師傅每日手工去筋膜,然後醃製切片,值得一試👍🏻👍🏻👍🏻✨十秒牛舌 ($128/份)牛舌切得好薄,放落湯煮十秒岩岩好熟,肉質軟稔✨大刀筍片 ($18/半份)清脆爽口,好好食😋✨其他火鍋配料:▫️油

✨鴛鴦麻辣鍋

✨美國牛板腱($208)

✨必試推介:
▫️稻田毛肚 ($188)
爽口彈牙,吸收哂麻辣鍋既湯底精華更覺惹味
▫️鮮鵝腸 ($148)
入口爽脆,充滿鵝油香
▫️鮮黃喉 ($68/半份)
建議淥30秒就食得,好脆口
▫️鮮豬心 ($38/半份)
食落好爽口,口感特別

✨️鮮竹笙手打蝦滑($68/半份)
爽脆既竹笙包住爽口彈牙既蝦滑,一啖入面有兩重口感

✨大刀豬腰片 ($58/半份)

✨十秒牛舌 ($128/份)
牛舌切得好薄,放落湯煮十秒岩岩好熟,肉質軟稔

✨大刀筍片 ($18/半份)
清脆爽口,好好食😋

✨其他火鍋配料:
▫️油條 ($18/半份)
▫️鮮竹笙 ($38/半份)
每款都好出色,而且價錢唔算貴,性價比高

✨️另外仲有7週年添飲優惠 :凡於店內惠顧一杯四大天王特飲 或 Sapporo 七寶札幌生啤,即可享無限添飲優惠
2023-10-18 41 瀏覽
👈🏻方叔叔重慶老火鍋#japjapjap_中環#japjapjap_火鍋雙拼鴛鴦鍋 Order咗麻辣湯同蕃茄湯😛麻辣湯雖然只係要咗少辣不過已經夠晒麻夠晒辣夠晒香而且辣得好有層次 好過癮蕃茄湯就比較較鮮甜 蕃茄味濃 淥菜就一流啦藤椒牛舌 $128大推薦🤤第一次食咁長嘅牛舌軟嫩又有嚼勁超有口感安格斯牛板翼 $108安格斯牛板翼油花均勻分布😋肌肉發達 肉質嫩度啱啱好牛味亦都非常香濃但係就有少少筋位小郡肝串串 $58超高質嘅肝串🤭勁好食 大家一定要order肝串好爽口 好有咬口口感十足少少辣嘅調味 食起上嚟更加上癮鮮竹笙手打蝦滑 $68已經encore咗幾次😆竹笙吸湯入曬味加埋蝦滑層次豐富黑松露手打墨魚滑 $68必食之選😙黑松露真係好香 墨魚滑又好彈牙令人回味無窮潮汕手打牛筋丸 $38方叔叔嘅滑同丸都好有保證🥰爽口彈牙一咬落去爆曬汁 好juicy鮮鴨血 $88麻辣湯底一定要配鴨血啦一啲都唔腥滑到好似食緊豆腐咁😍現炸豆皮 $38鍾意脆卜卜可以輕輕一浸😗豆香十足油條 $18浸完湯之後有啲似麵包🤣唔會油膩鮮雞蛋 $8稻庭烏冬 $38唐山菜 $18自製咗個蕃茄湯烏冬 加埋蛋花同唐山菜 好味又飽肚☺️洛神
👈🏻方叔叔重慶老火鍋

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟🌟

2023-10-09 52 瀏覽
呢間火鍋店都幾識做生意,我哋打去,佢話冇位,但過咗10分鐘又call返嚟,話有位,好醒目。由於我哋去得夜啦,佢安排咗一個好靚嘅窗口位俾我哋,所以又方便傾偈,又坐得舒服,侍應嘅態度非常之好,成日過嚟斟水,啲餸嘅擺盤又好靚,我覺得個龍躉片啦,同埋嫩牛肉呢,係最好食嘅,但係毛肚呢就太過靭,都咬唔開!講返湯底,佢哋淨係有鴛鴦鍋或者九宮格喎,我哋點咗鴛鴦鍋,一邊辣,另外一邊就係芫荽皮蛋湯,芫荽皮蛋湯幾好飲。
火鍋湯底,芫荽皮蛋湯
2023-10-06
火鍋湯底,芫荽皮蛋湯
  • 嫩牛肉
知道方叔叔新品上線,ot 後同同事去就近中環分店食😋方叔叔雙拼鴛鴦鍋-重慶湯底+皮蛋香菜湯底,每人湯底費只需$38,湯底價錢平絕中環👍🏻 茶位/醬料 每位$20 ,貼心醬料每枱都已經有,唔洗行岀去,好方便👍🏻方叔叔點餐,可以點半份/全份,細食朋友仔想食多幾款就可以嗌半份餐牌見到季節限定,就點左⭐️安格斯牛板翼,鮮紅紋理,濃郁牛味⭐️白鱔採用鰻魚,薄片白鱔片,一灼微微捲起,鰻魚肉爽脆甘甜無比,吃時點一點普通醬油即可,脆嫩爽口又不腥,非常鲜香
⭐️青瓜花,完全估唔到青瓜花位都可以入饌,淥得耐左仍然爽脆,好特別菜品另外,仲點了其他食物,無骨鴨掌 ,黑松露手打墨魚滑,鮮竹笙手打蝦滑,千絲柏葉,十秒牛舌,紐西蘭精品羊肉卷,小水母 ,其中我覺得好特別⭐️小水母 形狀好得意,呈半透明,灼30秒,吃下來爽爽脆脆,好特別質感來,質感有少少似蒟蒻⭐️鮮竹笙手打蝦滑,從竹笙內釀上蝦滑,功夫菜色,步驟非常之多,用黎打邊爐從未見過打邊爐🍲當然要飲野,一人一杯夠痛快,飲品有一公升一杯,食麻辣喎就必點👍🏻🍹水仙烏龍檸檬茶(凍)
🍹衝上雲霄百香果雞尾酒(含酒精)

知道方叔叔新品上線,ot 後同同事去就近中環分店食😋

餐牌見到季節限定,就點左

⭐️安格斯牛板翼,鮮紅紋理,濃郁牛味

另外,仲點了其他食物,
無骨鴨掌 ,黑松露手打墨魚滑,鮮竹笙手打蝦滑

🍹水仙烏龍檸檬茶(凍)
🍹衝上雲霄百香果雞尾酒(含酒精)

2023-10-03 47 瀏覽
陪女兒去中環交收,之後就去咗食火鍋,方叔叔重慶老火鍋,餐廳裝潢簡潔舒適,主打重慶火鍋,提供重慶有名的九宮格麻辣大紅鍋,另外亦提供鴛鴦鍋供選擇。一入坐,侍者會送來一碗清潤的雪耳糖水,先暖暖胃,之後吃辣便不會傷胃了,非常細心。鴛鴦鍋:養生花膠雞湯鍋和普通辣大紅鍋,一麻辣一養生最佳配搭,雞湯濃郁鮮甜,內有花膠和鮮雞件。普通辣大紅鍋湯底裡面堆滿紅噹噹嘅辣椒和香料,辣得來鮮香芳郁,初初係普通辣,但滾耐咗辣度就提高,如果唔食得太辣,可以加些牛骨濃湯就冇咁辣。白鱔肉質肥美、爽口細嫩,味道鮮香。美國桶蠔半份,蠔大隻又肥美,熟咗都係咁大隻唔會縮水,蠔味濃郁好鮮甜。青瓜花的瓜和花皆可以食用,花瓣味道清甜,且富淡淡花香氣味,口感爽脆。西班牙黑豚梅肉半份,肉質鮮嫰,擁有大理石油花聞名。鮮竹笙手打蝦滑,清白透亮的鮮竹笙釀入鮮嫩蝦滑,味道鮮香四溢,鮮嫩滑爽。黑松露手打墨魚滑半份,墨魚滑充滿黑松露香味,又香又彈牙。長城小白豬午餐肉半份,午餐肉成份除了豬肉外,還有火腿粒,望落有絲絲紅肉條,肉味夠濃之餘,仲滲出點點火腿鹹味;因為質感味道都有層次。手打魚麵,麵條的口感和魚肉的鮮味非常搭配。魚肉鮮味完全滲入麵條中,增添特殊

白鱔肉質肥美、爽口細嫩,味道鮮香。

西班牙黑豚梅肉半份,肉質鮮嫰,擁有大理石油花聞名。

黑松露手打墨魚滑半份,墨魚滑充滿黑松露香味,又香又彈牙。

手打魚麵,麵條的口感和魚肉的鮮味非常搭配。魚肉鮮味完全滲入麵條中,增添特殊風味。

重慶炸酥肉半份,新鮮炸好的酥肉,外層又脆又香,咬一口,濃郁的肉香帶有微微的麻辣,十分美味!
2023-10-01 40 瀏覽
方叔叔既麻辣湯係可以令我一再到訪, 一排無食就會心思思個隻! 中環L.place 分店環境舒適, 位好闊落, 有打邊爐都可以悠閒打既感覺。就算朋友怕太辣, 都可以叫個雙拼鴛鴦鍋,  我地例牌會點既重慶辣+大骨滋補湯, 湯底收費都係人頭$38,  非常之抵~方叔叔仲有度好就係一坐低就送碗紅棗雪耳糖水比你先, 話有保護胃既功效。方叔叔既辣真係有獨特之處, 係豐富有層次,  香濃惹味唔係一味死辣,  真係淥乜都好食~ 佢既火鍋料好多款又有質素, 我地大多中意order半份, 可以食多D唔同既野。稻田毛肚大大塊口感爽脆。海鮮叫左桂花蚌, 珊瑚蚌同埋美國桶蠔, 全部都新鮮, 桶蠔都好肥美, 連粒帶子位都超大~~特別推薦現炸豆皮, 食響鈴食左咁多年發現左哩個豆皮之後黎親都會叫一份,  即炸薄脆又有豆香, 點湯食好正!炸芋頭好香, 仲有嫩牛肉好滑滑的。最後最後整番碗紅糖冰粉, 有nuts同果乾令味道同口感豐富D, 重點係冰涼清爽, 食完辣野整番碗舒服哂!

稻田毛肚大大塊口感爽脆。

炸芋頭好香, 仲有嫩牛肉好滑滑的。

心念念麻辣火鍋🌶️又去食✨方叔叔✨人氣鴛鴦鍋暖胃養顏辣得惹味❤️‍🔥✨上次去銅鑼灣分店比較親民中環分店地方寬敞而且裝修設計時尚🩷坐下不久店員貼心送上冰糖紅棗雪耳糖水🫶🏻重慶傳統🍬吃辣前吃點甜💞重頭戲✨鴛鴦鍋✨🌶️重慶麻辣火鍋x 養生花膠雞鍋🐓重慶麻辣火鍋 麻香撲鼻 辣而不油不會越食越咸 也不會越煮越辣 恰到好處 🐥女仕最愛養生花膠雞鍋金黃色的雞湯配足料肥美花膠 明目杞子蟲草花 滋潤養顏 約有半隻鮮雞 份量十足👍🏻清甜雞香撲鼻 喝了十幾碗🐟白鱔 新鮮爽口 和花膠雞湯好Match胡瓜絲 煮30秒能吃 爽爽滑滑口感十足🐮美國牛板腱 & 安格斯牛板翼美國牛板腱是牛後腿部位 肉質鮮嫩多汁具有豐富的肉質和嚼勁 味道非常濃郁安格斯牛板翼是牛的胸腹部 肉質較為鬆軟豐富而濃郁 肉質鮮嫩 帶有濃厚的牛肉香氣兩者油脂分布均勻 有不同口感 各有千秋🥟韭菜豬肉水餃韭菜的香氣有一種獨特的辛香味道而豬肉則帶來了豐富的肉香和口感香氣四溢 鮮美多層次🪼手打四寶丸 爽口彈牙 基本收費 鴛鴦麻辣鍋$38/位養生花膠雞鍋另加+$20/位茶位/醬料$20/位
心念念麻辣火鍋🌶️又去食✨方叔叔✨

🪼手打四寶丸 爽口彈牙

基本收費 鴛鴦麻辣鍋$38/位
養生花膠雞鍋另加+$20/位
茶位/醬料$20/位

九格火鍋出名起家的方叔叔火鍋有季節限定新品,當然要去探味啦。試新野可以令人進步!今次來到中環方叔叔重慶火鍋店,呢度環境同其他分店唔同,設計更 時尚高檔,紅色墻壁拍照📸更顯華麗。湯底見鴛鴦湯底唔曬加💰,於是點山珍菌湯底和豬骨大補湯底。同其他分店一樣,有開胃糖水送, 雪耳紅棗冰糖糖水,微甜雪耳滑溜溜。加分位!另外鐘意呢度湯底價錢甚吸引,每人只需$38就一個湯底!歎火鍋最重要係材料新鮮選擇多,今晚點左幾款都唔錯:青瓜花: 首次嘗試,時令蔬菜,鮮味爽口!另外,功夫萵筍片:爽甜可口白鱔(鰻魚):爽口彈牙,無咩骨嫩牛肉:够嫩滑,牛肉味香濃牛板腱腱:鮮味十足,入口軟滑板腱的肉質相當細嫩且富含油花,高質之選手打魚籽蝦滑和黑松露手打墨魚滑:够彈牙有咬口,可以咬到蝦肉粒。而墨魚滑的黑松露香噴噴,有驚喜!紅糖爆漿糍粑每次必點,二人半份,外層脆脆,一咬紅糖爆漿而出,製作其他餐廳少有。整體而言,無論食材,湯底價錢都甚吸引,環境舒適,值得舌尖再遊!

湯底見鴛鴦湯底唔曬加💰,於是點山珍菌湯底和豬骨大補湯底。

火鍋最重要係材料新鮮選擇多,今晚點左幾款都唔錯:
白鱔(鰻魚):爽口彈牙,無咩骨

嫩牛肉:够嫩滑,牛肉味香濃

紅糖爆漿糍粑

2023-09-26 36 瀏覽
一次美味嘅盛宴呢間餐廳真係帶嚟咗驚喜嘅味蕾之旅。首先,佢哋嘅胡瓜絲,清新爽脆!邊爐都不錯呀然之後就係我地叫嘅半份安格斯牛板翼,肉質鮮嫩多汁,營養滿分。呢確係肉食者嘅天堂白鱔同珊瑚蚌都係我第一次試嘅食材,令我留下深刻嘅印象。白鱔嘅質感有彈性,珊瑚蚌嘅海洋鮮味令人難以忘懷!仲有鮮竹筀手打蝦滑、黑豚腩肉、皇帝菜、淮山條、紐西蘭精品羊肉卷、鮮龍躉片、手打四寶丸同武隆苕粉。每樣嘢都有獨特嘅風味,令人欲罷不能。最令我印象深刻嘅係武隆苕粉,佢有獨特嘅口感同微辣嘅湯底,真係使我回味無窮。另外,紐西蘭精品羊肉卷嘅嫩滑同鮮美都值得一提總括黎講,呢頓四川火鍋嘅體驗非常滿意。食材新鮮,湯底美味,服務周到。呢間餐廳真係帶嚟咗一個難以忘懷嘅晚上,我地一定會再返嚟。如果你都係四川火鍋嘅愛好者,絕對唔可以錯過呢間餐廳!
一次美味嘅盛宴
呢間餐廳真係帶嚟咗驚喜嘅味蕾之旅。

首先,佢哋嘅胡瓜絲,清新爽脆!邊爐都不錯呀

2023-09-26 38 瀏覽
火窩一哥方叔叔今晚來到中環方叔叔打邊爐,中環方叔叔位於中環街市對面L Place,LPlace地點方便,餐廳內環境開揚,店舖裝修有格調,座位寬敞舒適,最適合一班朋友晚飯聊天。我們點了鴛鴦鍋,季節限定的安格斯牛板翼,青瓜花,白鱔片。我們還點了鮮魚鰾,小水母,嫩牛肉。鴛鴦鍋的麻辣湯底,真是頂呱呱,湯底少少微辣,花椒味十分香濃,配襯起食材,真是香而小辣刺激胃口。這裏的食材十分新鮮,白鱔片爽口彈牙,充滿魚油香味。嫩牛肉十分嫩滑,有牛香味。鮮魚鰾更是新鮮可口,爽脆,有彈性。餐廳還送上免費糖水,雪耳紅棗糖水, 十分清潤,紅棗味甜,實屬不錯。
火窩一哥方叔叔

2023-09-24 53 瀏覽
難得👩🏾‍🦲👩🏽‍🦲2位小姐今日過嚟中環搵我食Lunch一於帶佢哋去食好西🤤我哋一行4人,入座後店員即送上糖水(雪耳紅棗糖水🤤)俾你打一打個底再慢慢點野食🥰我哋點了一人一個1人火鍋餐🤩大家都食到超級飽😂方叔叔真係好味😋高質👍🏾以呢個價錢大家真係可以一試😉【$138中環午市1 人火鍋の】💜湯底(4選1)個人鍾意食麻辣&皮蛋香菜,麻辣雖然油膩啲但好香好好味,不過真係好辣,要有心理準備🔥💜肉類(4選1)有豬、羊和牛💜火鍋配料每個套餐包含一盤火鍋配料,包括鮮蝦1隻、背類海鮮、午餐肉、粟米、金菇、凍豆腐、牛丸、芝士丸、生菜、蟹柳、芝士腸、蓮藕、枝竹和萵荀!質素非常唔錯份量都OK~💜主食(4選1)一定要試武隆苕粉👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾口感煙韌軟滑🤤正💜飲品可樂、雪碧唔使加錢★人均消費:$138+1食完臨走仲有一個空清新機俾你癖走啲味😎📍方叔叔重慶老火鍋 (The L.Place)
難得👩🏾‍🦲👩🏽‍🦲2位小姐今日過嚟中環搵我食Lunch
一於帶佢哋去食好西🤤

我哋點了一人一個1人火鍋餐🤩
大家都食到超級飽😂
方叔叔真係好味😋高質👍🏾
以呢個價錢大家真係可以一試😉

【$138中環午市1 人火鍋の】
💜湯底(4選1)
💜肉類(4選1)
有豬、羊和牛
💜火鍋配料
💜主食(4選1)
一定要試武隆苕粉👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾
口感煙韌軟滑🤤正
💜飲品
可樂、雪碧唔使加錢

★人均消費:$138+1

食完臨走仲有一個空清新機俾你癖走啲味😎

📍方叔叔重慶老火鍋 (The L.Place)
足料花膠雞湯 😍😍美國肥美桶蠔巨型!飽滿!超級肥美,桶蠔脹卜卜非常飽滿,味道鮮甜多汁,鮮味十足現炸豆皮即叫即炸,上菜時是熱騰騰的,口感十分香脆鬆化,絕無油溢味鮮龍躉片 雪白通透,肉質嫩滑黑豚肉大刀豬腰片超級爽口,比起厚切,口感更佳,更彈牙爽口,好吃!紅糖爆漿糍粑 炸至外脆內軟軟糯,一咬爆漿湧出,配上黃豆粉,滋味紅糖冰粉冰粉質感QQ,順滑潤喉,火鍋后吃額外清新解滯,配有葡萄乾和南瓜籽,口感豐富方叔叔重慶老火鍋 (The L. Place) 中環皇后大道中139號The L. Place 14樓

足料花膠雞湯 😍😍

美國肥美桶蠔

現炸豆皮
即叫即炸,上菜時是熱騰騰的,口感十分香脆鬆化,絕無油溢味

鮮龍躉片
雪白通透,肉質嫩滑

黑豚肉

大刀豬腰片
超級爽口,比起厚切,口感更佳,更彈牙爽口,好吃!

紅糖爆漿糍粑
炸至外脆內軟軟糯,一咬爆漿湧出,配上黃豆粉,滋味
紅糖冰粉

2023-08-21
  • 紅糖冰粉
一排冇食麻辣火鍋,個心癮又黎,一早起身就捉咗好閨蜜陪我去中環食返餐勁。一向都好鍾意中環分店嘅環境,枱夠大坐得舒服,就算兩個人去都比四人枱嘅大細,而且風景唔錯,好開揚。今次嚟見到佢哋推出咗午市二人火鍋套餐,($568)裏面包含咗好多嘢,詳情可以睇返我哋張單,都真心係好抵食,喺之前未見過嘅set。火鍋湯底可以揀鴛鴦口味,我哋就揀咗辣麻辣湯底同埋山珍菌湯,前者就一直都係經典味道,花膠香氣突出,辣味香濃,後者就第一次食,都幾有驚喜,菇菌份量俾得好多,湯頭清新香甜,幾清潤嘅感覺。我哋叫咗嘅食物種類繁多就唔一一細說,揀選左幾個推介大家必叫嘅黎分享一下:第一個就係佢哋嘅鮮竹笙手打蝦滑,外層爽口內層彈牙,而且好索汁,擺落辣湯洽完食,真心刺激。第二個就係珊瑚蚌,佢哋嘅珊瑚蚌好鮮甜,一啲沙都冇,都係推介之選。新鮮鵝腸入邊清洗得好乾淨,一啲肥膏都冇,同樣係值得encore嘅火鍋料。霞浦海帶苗,輕輕洽30秒就食得,口感爽脆,香港唔多地方食得到。最令人驚喜嘅係佢地連油條都做得好好,雖然係一樣好簡單嘅食物,但係好多地方都會做得太淋或者太硬,佢哋嘅油條就做到酥酥脆脆,輕輕一浸湯底再擺落口,便令人欲罷不能。方叔叔重慶

方叔叔重慶老火鍋
中環皇后大道中139號The L. Place 14樓
📍 方叔叔重慶老火鍋 中環皇后大道中139號The L. Place 14樓🍒點評時間朋友邀約挑戰方叔叔九宮格麻辣鍋🌶️ 嗜辣的我當然迎戰方叔叔最近推出「赤熱」優惠🌶️只要𝖫𝗂𝗄𝖾社交平台,就可以免費享用麻辣九宮格湯底喜歡吃辣的朋友千萬別錯過~九宮格麻辣鍋每一格受熱程度不同,適合煮不同食材亦有片段教大家每一格應該煮哪些食材,十分細心♥️食材方面全都有半份可以選擇,不浪費又可以點不同食材火鍋配料全部都很新鮮,肉類和海鮮亦有指示最佳烹調時間大推嫩牛肉、鮮竹笙手打蝦滑、潮汕手打牛筋丸另外中環店有限定海鮮配料,大家可以去試試~|嫩牛肉|超級無敵嫩滑,配麻辣湯超讚不用點醬料也可|鮮竹笙手打蝦滑|爽口的竹笙包着彈牙蝦滑,竹笙盡吸收湯底精華|潮汕手打牛筋丸|牛味十分濃郁,鮮嫩多汁加入嫩筋,嚼勁十足好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐⭐抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐⭐環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️

📍 方叔叔重慶老火鍋
中環皇后大道中139號The L. Place 14樓

🍒點評時間
朋友邀約挑戰方叔叔九宮格麻辣鍋🌶️ 嗜辣的我當然迎戰
方叔叔最近推出「赤熱」優惠🌶️
只要𝖫𝗂𝗄𝖾社交平台,就可以免費享用麻辣九宮格湯底
喜歡吃辣的朋友千萬別錯過~

九宮格麻辣鍋每一格受熱程度不同,適合煮不同食材
亦有片段教大家每一格應該煮哪些食材,十分細心♥️
食材方面全都有半份可以選擇,不浪費又可以點不同食材
火鍋配料全部都很新鮮,肉類和海鮮亦有指示最佳烹調時間

大推嫩牛肉、鮮竹笙手打蝦滑、潮汕手打牛筋丸
另外中環店有限定海鮮配料,大家可以去試試~

|嫩牛肉|
超級無敵嫩滑,配麻辣湯超讚
不用點醬料也可

|鮮竹笙手打蝦滑|
爽口的竹笙包着彈牙蝦滑,竹笙盡吸收湯底精華

|潮汕手打牛筋丸|
牛味十分濃郁,鮮嫩多汁
加入嫩筋,嚼勁十足

好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐⭐