餐廳: 方叔叔重慶老火鍋 (The L. Place)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-05 450 瀏覽
再次到訪味道超正宗嘅方叔叔重慶老火鍋😋 一入門口已經聞到勁香嘅麻辣味😍❤️ 真係超級吸引🤭 餐廳採用中國傳統大紅色作主調,配合現代化嘅裝橫,時尚之餘又不失傳統韻味❣️ 好有feel❤️ 黎方叔叔梗係要食佢嘅麻辣鍋😋 湯底勁足料有多款香辛加入其中😍 一上枱真係勁香🫶 鴛鴦鍋就配返個清清地嘅山珍菌湯🍄 菇味好突出好清新👍 首先㨂咗必食嘅嫩牛肉同埋紐西蘭精品羊肉卷😘 食咁多間打邊爐,🐧 都係最鐘意方叔叔嘅嫩牛肉🤤 又滑又嫩,厚肉得黎一D 都唔韌,好濃牛肉味🤩 真係食唔停口🌟🌟🌟 羊肉卷好新鮮唔會羶,好正👍 之後㨂咗個黑松露手打墨魚滑❤️ 墨魚滑特意整成樹葉狀,都幾有特色🌟 墨魚滑好彈牙又爽👍 口感好正,必叫❣️ 鮮黃喉同埋珊瑚蚌都係🐧 必點list 入面🥴 鮮黃喉薄身又脆口,嚼感奇佳👍 珊瑚蚌好鮮美,同樣好爽好滑好彈牙🤭 跟食材餐廳會附上最佳滾煮時間🤩 真係好用心👍👍👍 最後點少得🐧 嘅主菜甜品🥴❤️ 叫咗紅糖冰粉同埋紅糖爆漿糍粑❤️❤️❤️ 冰粉滑溜溜好潤喉,食落甜度剛剛好,清新又解膩❤️ 紅糖爆漿糍粑新鮮炸起❤️ 外脆內軟,中間嘅爆漿紅糖餡好甜美🤤 加埋黃豆粉真係完美嘅配搭🤭 每次黎一定唔食唔得🥴 記得加返杯

記得加返杯勁量級嘅特飲🥴 杯杯足足900 cc ❣️ 解辣又解渴👍 一級棒推薦❣️
1K
2024-01-27 927 瀏覽
天氣一凍就想打邊爐,尤其是麻辣鍋,中上環區有啲咩好選擇?就梗係分店多多嘅「方叔叔」,已經食過無數次,要食正宗麻辣鍋,別無他選,另外特別喜歡好多食材都可以選擇半份,兩個人食就最啱可以試到好多唔同款,最近佢哋更推出新菜式,季節限定*冬季進補系列,包括有「羊肉湯」和「鮮拼九宮格」一定要試吓😋🍲▪️鴛鴦羊肉湯拼麻辣鍋🌶️重慶麻辣湯底一貫水準,老重慶味道夠麻夠辣,湯底不燥熱,越食越過癮,每次必點🐏羊肉湯非常有驚喜,未打邊爐之前可以先飲一啖湯,鮮香暖胃,而且羊肉鮮味夠腍,湯頭配任何材料,一樣嘅美味🌟鮮拼九宮格一共有九款食材,每款份量少少,一次過可以試盡咁多款精選食材,包括有鮮黃喉、豬肉貢菜滑、鹵金錢肚、珊瑚蚌鹵豬手、香菜牛肉滑、麻辣牛肉絲、鮮竹笙手打蝦滑、黑松露墨魚滑,每款新鮮有驚喜😋另外再點自己喜歡嘅食物,以下都是我嘅心水推介,最愛香滑鮮鴨血配麻辣湯,小水母非常爽脆好有驚喜,另外原來鮮滑魚麵係咁彈牙同埋充滿魚香,非常美味▪️鮮鴨血▪️鮮滑魚麵(半份)▪️現炸豆皮(半份)▪️小水母(半份)▪️油麥菜(半份)▪️鮮竹笙(半份)▪️鮮鴨血▪️鮮鵝腸(半份)▪️安格斯牛板翼(半份)🍹▪️洛神花鮮橙特飲(凍)這裏的特飲也是必點,

🍲▪️鴛鴦羊肉湯拼麻辣鍋

🌟鮮拼九宮格

▪️鮮鴨血
▪️鮮滑魚麵(半份)
▪️現炸豆皮(半份)
▪️小水母(半份)
▪️油麥菜(半份)
▪️鮮竹笙(半份)
▪️鮮鴨血
▪️鮮鵝腸(半份)
▪️安格斯牛板翼(半份)

🍹▪️洛神花鮮橙特飲(凍)
這裏的特飲也是必點,超大杯材料多多,好似這杯洛神花特飲,味道鮮香唔太甜,加上多件嘅鮮橙,有得飲又有得食😋
  • 羊肉湯
#MC帶你去中環.終於入冬啦‼️依啲天氣最啱約埋班friend打邊爐😝!✨ 方叔叔重慶老火鍋方叔叔重慶老火鍋前身為渝味曉宇重慶老火鍋。主打重慶麻辣火鍋嘅「方叔叔」亦都有新菜品同湯底,分別係限間限定嘅羊肉湯鍋底及鮮拼九宮格拼盤,就嚟冬天就梗係要進補一下啦😜!🥢 雙拼鴛鴦鍋✨重慶麻辣湯 配 羊肉湯(每位加$20)✨任何湯底,另加$20就可以配埋羊肉湯。羊肉湯底清燉鮮甜,有軟腍唔韌嘅羊肉🍖、鮮甜無渣嘅蘿蔔,一次過滿足曬想食麻辣火鍋同羊肉滋補養生🤤。🥢 鮮拼九宮格 $248心大心細,樣樣都想試下嘅,依個拼盤就啱曬啦😍。有齊滷金錢肚、滷豬手、牛肉絲、鮮竹笙手打蝦滑、鮮黃喉、珊瑚蚌、黑松露手打墨魚滑、手打香菜牛肉滑、手打豬肉貢丸滑。🥢 小郡肝串串(一份) $58食落十分爽脆,爽口唔韌。🥢 稻田毛肚(半份) $98入味爽脆又彈牙,重慶火鍋必點菜品之一。🥢 桂花蚌(半份) $98鮮甜彈牙,肉質爽口,食落無雪味!🥢 鮮黃喉(半份) $68鮮味爽脆,食落又有嚼勁。🥢 鮮竹笙手打蝦滑(半份) $68特別菜式,其他食店比較少見。竹笙吸收曬湯底精華,入曬味,蝦滑爽口彈牙,口感豐富。🥢 鮮鴨血 $88份量十分
#MC帶你去中環
終於入冬啦‼️依啲天氣最啱約埋班friend打邊爐😝!

✨ 方叔叔重慶老火鍋

🥢 雙拼鴛鴦鍋
✨重慶麻辣湯 配 羊肉湯(每位加$20)✨
雙拼鴛鴦鍋

🥢 鮮拼九宮格 $248
鮮拼九宮格

🥢 小郡肝串串(一份) $58
食落十分爽脆,爽口唔韌。
小郡肝串串(一份)

🥢 稻田毛肚(半份) $98
入味爽脆又彈牙,重慶火鍋必點菜品之一。
稻田毛肚(半份)

🥢 桂花蚌(半份) $98
鮮甜彈牙,肉質爽口,食落無雪味!
桂花蚌(半份)

🥢 鮮黃喉(半份) $68
鮮味爽脆,食落又有嚼勁。
鮮黃喉(半份)

🥢 鮮竹笙手打蝦滑(半份) $68
鮮竹笙手打蝦滑(半份)

🥢 鮮鴨血 $88
份量十分足料,鴨血大大嚿!
鮮鴨血

🥢 萵筍條(半份) $18
食落清脆爽口,幼嫩無渣
🥢 娃娃菜(半份) $18
2023-12-18
雙拼鴛鴦鍋
鮮拼九宮格
小郡肝串串(一份)
稻田毛肚(半份)
桂花蚌(半份)
鮮黃喉(半份)
鮮竹笙手打蝦滑(半份)
鮮鴨血
  • 紅糖冰粉
位於中環皇后大道中的「方叔叔重慶老火鍋」,顧名思義,主打四川重慶麻辣火鍋🍲中午時段設有午市二人火鍋套餐,已包括湯底、多款精選火鍋配料及飲品等等方叔叔堅持嚴選重慶「石柱紅」辣椒及「漢源花椒」,多款醬料香料熬製而成,還原重慶的地道老火鍋味道!香辣惹味,又麻又辣,好過癮養生花膠雞鍋以鮮雞、蟲草花、杞子及花膠等等材料熬製而成,滋潤養顏,鮮雞味濃郁珊瑚蚌新鮮珊瑚蚌,口感爽脆,頗鮮甜鮮竹笙手打蝦滑新鮮竹笙包住手打蝦滑,好吸湯,爽口彈牙鴨血灼5分鐘就食得,鮮嫩Q彈,配麻辣湯就最啱田園菜籃雜錦蔬菜包括:娃娃菜、生菜、皇帝菜、油麥菜及黃金針菇,新鮮翠綠,夠哂健康乾貢菜色澤鮮綠,質地爽口,口感有啲似海蜇,好特別嫩牛肉牛肉份量充足,鮮嫩可口,啖啖肉包漿豆腐豆腐口感獨特,頗有彈性,豆味香濃稻田毛肚冰鎮稻田毛肚,即係牛肚,水滾淥10秒鐘就食得!好爽脆又清甜鮮滑魚麵魚麵粗粗的,口感彈牙,滿有魚肉香,正呀紐西蘭精品羊肉薄切羊肉肥瘦適中,肉質香嫩細緻,香甜無羶味美國Prime牛小排肉質香軟,油脂分布均勻,牛肉味道濃郁水仙烏龍檸檬茶冰凍可口,酸甜解膩,水仙烏龍茶味好突出

養生花膠雞鍋

珊瑚蚌

新鮮珊瑚蚌,口感爽脆,頗鮮甜

鮮竹笙手打蝦滑

新鮮竹笙包住手打蝦滑,好吸湯,爽口彈牙

鴨血

灼5分鐘就食得,鮮嫩Q彈,配麻辣湯就最啱

田園菜籃

乾貢菜

色澤鮮綠,質地爽口,口感有啲似海蜇,好特別

嫩牛肉

牛肉份量充足,鮮嫩可口,啖啖肉

包漿豆腐

豆腐口感獨特,頗有彈性,豆味香濃

稻田毛肚

冰鎮稻田毛肚,即係牛肚,水滾淥10秒鐘就食得!好爽脆又清甜

鮮滑魚麵

魚麵粗粗的,口感彈牙,滿有魚肉香,正呀

紐西蘭精品羊肉

薄切羊肉肥瘦適中,肉質香嫩細緻,香甜無羶味

美國Prime牛小排

肉質香軟,油脂分布均勻,牛肉味道濃郁

水仙烏龍檸檬茶

冰凍可口,酸甜解膩,水仙烏龍茶味好突出
6天前 0 瀏覽
餐廳位於中上環,朋友鍾意呢度地點方便,啱晒我哋慢慢傾慢慢嘆🥰火鍋料掃 QR code 落單,我哋 order雙拼鴛鴦鍋,一邊重慶紅湯,另一邊香菜皮蛋湯,口味清新又清熱氣!食材梗係時令最好食,鮮活海蟶半份有6隻,隻隻都肥嘟嘟,入口爽口,有微微海水味,好甘甜,煮到個殼打開就食得,肉質鮮嫩有鮮味,我哋食完半份再order多一round添!我哋二人,每份食材都係order半份,可以食多幾款!鮮鵝腸、珊瑚蚌、嫩牛肉(一份)、鮮竹笙手打蝦滑、功夫萵筍片、乾貢菜、白鱔、鮮蝦、韭菜豬肉水餃(一份)、紅糖糍粑。特別至愛幾款: 嫩牛肉~鮮紅色的牛肉切成薄片,放入熱鍋1分鐘,牛肉片迅速熟透,口感有彈性又鮮嫩。鮮竹笙手打蝦滑~竹笙包著蝦滑,入口爽彈又鮮味。功夫萵筍~50秒就食得,萵筍脆嫩,口感十分清爽,保持了其原本鮮甜味道。

6天前 0 瀏覽
豬肚雞湯底,胡椒味濃郁,湯底用新鮮嘅豬肚同鮮嫩嘅雞肉熬煮,湯汁濃郁醇厚雙拼大骨湯底都,大塊嘅豬骨同牛骨熬煮煮嘅時間長,令湯汁完全提取出骨髓嘅精華除咗湯底,仲有其他一啲美食值得一提。黑豚腩肉係一道口感極佳嘅菜式。豬肉經過特別處理,鮮嫩多汁,再配上獨特嘅調味料,味道更加鮮美。鹽爆魚肚就係一道以魚肚為主要材料嘅菜式,魚肚鮮嫩,口感滑爽,再加埋炸到酥脆嘅外皮,給人一種美味嘅享受例如美國桶蠔同海帶苗。美國桶蠔係新鮮嘅蠔肉,肉質鮮嫩多汁,帶有海鮮嘅味道,真係好美味海帶苗則係一種清脆可口嘅蔬菜,富含維生素同礦物質,營養豐富最後,炸芋頭同淮山條都係一啲經典嘅炸物。炸芋頭外脆內軟,口感香脆,芋頭嘅甜味同油炸嘅香氣相融合,真係令人垂涎欲滴。淮山條以淮山為主要材料製作,質地細軟

雙拼大骨湯底都,大塊嘅豬骨同牛骨熬煮
煮嘅時間長,令湯汁完全提取出骨髓嘅精華

海帶苗則係一種清脆可口嘅蔬菜,富含維生素同礦物質,營養豐富

2024-05-14 0 瀏覽
暖暖的感覺打邊爐🍲最好了豬骨湯好濃郁同豐富飲一口呢碗湯底,可以感受到骨髓嘅濃郁味道,真係好滋補同美味。飽滿肉香同鮮味豬肚雞湯濃郁味道鮮美又滋補,豬肚肉質鮮嫩,入口即化,湯底濃郁香甜,充滿雞肉嘅鮮味,滋補又開胃打邊爐🍲 西班牙嘅黑豚豬肉好濃郁嘅豬肉味道,口感嫩滑,食落好滋味推薦爽爆魚肚,超級好的口感紐西蘭出品嘅精品羊肉卷都好吸引,肉質鮮嫩,飽滿多汁鮮牛肉都係一定要試下啦,肉質鮮美,口感彈牙。娃娃菜係好受歡迎嘅青菜之一營養豐富,清脆爽口香鹵豬大腸都係一道經典嘅菜式,香氣四溢,味道香濃。最後,唔少得藕片啦,脆口爽滑,好開胃
暖暖的感覺
打邊爐🍲最好了

豬骨湯好濃郁同豐富

打邊爐🍲 西班牙嘅黑豚豬肉
好濃郁嘅豬肉味道,口感嫩滑,食落好滋味

推薦爽爆魚肚,超級好的口感

紐西蘭出品嘅精品羊肉卷都好吸引,肉質鮮嫩,飽滿多汁

2024-04-27 35 瀏覽
👈🏻方叔叔重慶老火鍋雙拼鴛鴦鍋 $96pp麻辣湯底嚟講真係無得輸呀😎就算唔食得辣 都會好想去挑戰佢麻麻辣辣更昇華咗食物嘅味道另一個湯底係季節限定嘅豬肚雞鍋豬肚同雞嘅份量都唔少胡椒味香濃 即刻𢳂翻碗湯暖吓胃先鮮活海蟶 (半份) $45非常清甜又夠曬新鮮肥美厚肉🤤 推薦十秒牛舌 (半份) $68藤椒牛舌 $128十秒牛舌正常發揮藤椒牛舌就好有驚喜除咗長度好驚人😆軟嫩又有嚼勁 超有口感小郡肝串串 $58超高質嘅肝串🤭勁好食 大家一定要order肝串好爽口 好有咬口少少辣嘅調味 食起上嚟更加過癮大刀牛肝 $48撈埋蛋汁一齊食😛牛肝會更加粉嫩牛肝亦有非常濃郁嘅牛味但係唔會有內臟嘅腥味方叔叔嘅手打滑都好有保證 夠曬彈牙 每次嚟都會叫㗎😘鮮竹笙手打蝦滑 (半份) $68脆嫩嘅鮮竹笙吸收曬湯底嘅精華😛咬一啖就爆曬湯加埋蝦滑更豐富黑松露手打墨魚滑 (半份) $68黑松露味好濃郁 齒頰留香🤓有啲墨魚粒粒食 更有層次手打香菜牛肉滑 (半份) $58味道好似飲茶嘅中式牛肉球咁😗都幾盞鬼 仲好香口紅糖爆漿糍粑 (半份) $48飯前甜品有紅棗雪耳糖水暖胃☺️飯後甜品就嗌咗紅糖糍粑紅糖嘅糍粑煙煙靭靭 有啲似糖不甩咁
👈🏻方叔叔重慶老火鍋

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
2024-04-26 45 瀏覽
春天夏天無阻我打邊邊嘅決心,更何況我愛店之一今期有豬肚雞鍋底 ,call個friend陪我食麻辣鴛鴦。個鍋底好足料,好香胡椒、豬肚爽雞夠滑,淥野之前飲一碗超正。今期出左d春季養生菜同龍蝦拼盤,姬松茸菇煮熟仲好重松茸味,龍須筍係估唔到爽到有聲,喺香港算少食。鹽爆魚肚放豬肚鍋湯底吸哂汁超好味,至於其他海鮮,蟶子、珊瑚蚌都夠鮮味。有嫩牛肉、午餐肉、手打牛筋丸同黑松露手打魚滑,我都唔洗再食其阿肉類已經滿足,尤其是嫩牛肉係每次翻兜都好食。至於皇帝菜、淮山條、萵荀、苕粉,永無失準;有麻辣鍋點可以唔食苕粉,又滑又辣!仲有飲品都正啦,洛神花鮮橙特飲抵飲又酸酸甜甜,fit哂食火鍋。每次黎食d職員都係keep到水準咁好服務,呢間分店係好野黎。
餐前糖水
鴛鴦谷(胡椒豬肚雞/麻辣)

珊瑚蚌、蟶子
姬松茸菇
龍須筍

皇帝菜
洛神花鮮橙特飲
餐前糖水
鴛鴦谷(胡椒豬肚雞/麻辣)
珊瑚蚌、蟶子
姬松茸菇
龍須筍
皇帝菜
洛神花鮮橙特飲
2024-04-17 63 瀏覽
每次有新菜單一定會去方叔叔重慶老火鍋🫕今次來到中環分店,地方寬敞企理,店員都很友善一坐低已經送上滋潤糖水我地點咗雙拼鴛鴦鍋🔸️豬肚雞鴛鴦鍋底 + 麻辣湯底未開始打一定要飲吓豬肚雞湯,湯底很濃郁,豬肚雞肉都很多,雞肉好嫩我食咗超多嚿👍因為今次點了海鮮多,所以麻辣湯點了普通辣🌶🔸️春季龍蝦拼盤 非常大盤,除了有大龍蝦🦞紐西蘭青口🦪姬松茸菇、龍須筍,豚肉龍蝦啖啖肉好彈口,豚肉放落麻辣湯更加入味喜歡來方叔叔係因為佢地可以(點半份)可以點多些唔同菜式,如大份又會食唔哂🫢🔸️嫩牛肉(半份) 朋友唔食牛,所以今次冇叫手切肥友,只叫嫩牛肉半份,哩個嫩牛肉真心嫩滑👍推薦🔸️鮮龍躉片(半份) 可能我地滾得太耐,所以魚肉不夠滑🫢浪費咗添🔸️鮮竹笙手打蝦滑(半份)新鮮竹笙配手打蝦滑,竹笙味道很清配手打蝦滑,口感又爽又彈牙
每次有新菜單一定會去方叔叔重慶老火鍋🫕
今次來到中環分店,地方寬敞企理,店員都很友善

一坐低已經送上滋潤糖水

我地點咗雙拼鴛鴦鍋
🔸️豬肚雞鴛鴦鍋底 + 麻辣湯底

🔸️春季龍蝦拼盤
非常大盤,除了有大龍蝦🦞紐西蘭青口🦪姬松茸菇、龍須筍,豚肉

龍蝦啖啖肉好彈口,豚肉放落麻辣湯更加入味

🔸️嫩牛肉(半份)

🔸️鮮龍躉片(半份)
可能我地滾得太耐,所以魚肉不夠滑🫢浪費咗添

🔸️鮮竹笙手打蝦滑(半份)
新鮮竹笙配手打蝦滑,竹笙味道很清配手打蝦滑,口感又爽又彈牙

2024-04-14
  • 春季龍蝦拼盤
  • 嫩牛肉
2024-04-16 43 瀏覽
又食方叔叔重慶老火鍋 啦!因為出咗新湯底好想試吓呀~~而且仲有龍蝦拼盤、牛肉拼盤等等 醬汁 💲20/位 🌶️🍲雙拼鴛鴦鍋 (普通辣) 平時💲38/位而配《 豬肚雞鴛鴦鍋底 就每位再加💲10 》因為真係好多料呀!好多雞件同豬肚好嫩唔韌,啲湯仲可以飲添,帶胡椒味唔錯😋火鍋配料有半份/全份揀~肉類嗌咗鮮嫩嘅《 🥩嫩牛肉(半份) 💲58 》同爽口嘅《🥩西班牙黑豚梅肉(半份)💲98 》~ 《 🦴牛骨髓(一份) 💲108 》好嫩滑~《❤️ 鮮豬心(一份) 💲68 》口感好似豬肉,口感腍身爽爽哋~ 海鮮有新鮮爽彈嘅《 🧡珊瑚蚌(半份)💲78 》同肉質滑溜嘅《 🐟重慶耗兒魚(半份)💲78 》~ 《 🥟韭菜豬肉水餃(半份) 💲48 》 好有肉汁~《 🍜鮮滑魚麵(一份)💲88 》 彈牙掛湯~ 《 🧈淮山條(半份) 💲28 》 白色香糯及紫色爽身~《 🌱霞浦海帶苗(一份)💲48 》 好鮮爽一定要試吓~ 另外仲想點新出嘅春季養生菜(小群肝串串、姬松茸菇、紐西蘭青口、鹽爆魚肚、龍須筍),可惜呢晚無晒~等我下次早啲落單嗌定先!
又食方叔叔重慶老火鍋 啦!
因為出咗新湯底好想試吓呀~~
而且仲有龍蝦拼盤、牛肉拼盤等等

醬汁 💲20/位
🌶️🍲雙拼鴛鴦鍋 (普通辣) 平時💲38/位
而配《 豬肚雞鴛鴦鍋底 就每位再加💲10 》
因為真係好多料呀!好多雞件同豬肚
好嫩唔韌,啲湯仲可以飲添,帶胡椒味唔錯😋

火鍋配料有半份/全份揀~

《 🦴牛骨髓(一份) 💲108 》好嫩滑~

海鮮有新鮮爽彈嘅《 🧡珊瑚蚌(半份)💲78 》同
肉質滑溜嘅《 🐟重慶耗兒魚(半份)💲78 》~

《 🥟韭菜豬肉水餃(半份) 💲48 》 好有肉汁~

《 🍜鮮滑魚麵(一份)💲88 》 彈牙掛湯~

《 🧈淮山條(半份) 💲28 》 白色香糯及紫色爽身~

《 🌱霞浦海帶苗(一份)💲48 》 好鮮爽一定要試吓~

2024-04-11
2024-04-13 36 瀏覽
方叔叔火鍋店前身係渝味曉宇,一向都好多好評!今次來到中環這一間分店,環境闊落,裝潢高級!不得不提方叔叔火鍋既湯底,十分正宗,今次更推出羊肉湯底,濃郁至極,而且配料也很新鮮,小編認為方叔叔系香港重慶火鍋的天花板!🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔻茶位/醬料 ($40)🔻鮮拼九宮格 ($248.0)好精緻!食材一共有九款,分別有金錢肚、鮮黃喉、珊瑚蚌鹵豬手、豬肉貢菜滑、麻辣牛肉絲、鮮竹笙手打蝦滑、黑松露墨魚滑等等!好豐富🔻餐前糖水 店家好貼心送出保護腸胃的糖水!有雪耳以及紅棗,簡單得來又好養生!🔻重慶耗兒魚(半份)$78👍🏻耗兒魚的肉質鮮嫩,口感滑嫩,搭配上重慶風味的湯底,味道獨特。而且下鍋滾都不容易散開!🔻大刀豬腰片(半份) $58👍🏻豬腰片肉質鮮嫩,搭配上特殊的刀工,口感更加細軟!🔻美國Prime牛小排(半份) $158👍🏻牛小排的肉質嫩滑,牛肉味道濃郁!🔻紅糖冰粉$28👍🏻清涼的甜品。冰粉的質地綿密,搭配上紅糖的甜味,葡萄乾、花生碎心,口感愉悅!🔻紅糖爆漿糍粑(半份)$48糍粑外皮Q彈,內部填滿了甜蜜的紅糖餡料。每一口咬下去都會有爆漿的驚喜,味道非常美味!🔻安格斯牛板翼(半份)$108油花

🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶

🔻茶位/醬料 ($40)

🔻鮮拼九宮格 ($248.0)

🔻餐前糖水

🔻重慶耗兒魚(半份)$78👍🏻

🔻大刀豬腰片(半份) $58👍🏻
豬腰片肉質鮮嫩,搭配上特殊的刀工,口感更加細軟!

🔻美國Prime牛小排(半份) $158👍🏻
牛小排的肉質嫩滑,牛肉味道濃郁!

🔻紅糖冰粉$28👍🏻

🔻紅糖爆漿糍粑(半份)$48

🔻安格斯牛板翼(半份)$108
油花豐富,油脂含量比較均勻,肉質香甜軟嫩有口感。

🔻紐西蘭精品羊肉卷(半份)$68👍🏻
優質羊肉!羊肉卷的肉質鮮嫩,鮮而不羶!配搭羊肉湯底,double 羊肉味道,大滿足

🔻鮮滑魚麵(半份)$48👍🏻
麵條係用魚肉打成、不能錯過!

🔻黑松露手打墨魚滑(半份)$68👍🏻
黑松露同墨魚滑配搭好出色,打成樹葉形狀,精緻!
2024-04-09 38 瀏覽
北上玩完返落黎又繼續食🤣中環分店夠闊落,人不算多,服務不錯❤️湯底係雙拼鴛鴦鍋:🍅蕃茄湯拼普通辣🌶️番茄湯好濃郁😍👍好喜歡番茄湯,好足料,喝了幾碗。😍🥢5頭南日鮮鮑切片烚10秒就夠👌十分爽口💯🐟白鱔🐟鮮龍躉片肥美新鮮。🥩手切牛肉牛肉嫩滑,肉味濃郁。🐂嫩牛肉非常滑👍🐽長城小白豬午餐肉🥟韭菜豬肉水餃飲品:🍶日本高知美丈夫柚子酒🥤加多寶最後食個冰涼的紅糖冰粉,太滿足了。
北上玩完返落黎又繼續食🤣

中環分店夠闊落,人不算多,服務不錯❤️

湯底係雙拼鴛鴦鍋:🍅蕃茄湯拼普通辣🌶️
番茄湯好濃郁😍👍
好喜歡番茄湯,好足料,喝了幾碗。😍

🥢5頭南日鮮鮑
切片烚10秒就夠👌十分爽口💯

🐟白鱔🐟鮮龍躉片

肥美新鮮。

🥩手切牛肉

牛肉嫩滑,肉味濃郁。

🐂嫩牛肉

非常滑👍

🐽長城小白豬午餐肉

🥟韭菜豬肉水餃

飲品:

🍶日本高知美丈夫柚子酒

🥤加多寶

最後食個冰涼的紅糖冰粉,太滿足了。

2024-03-31
  • 嫩牛肉
  • 雙拼鴛鴦鍋
  • 紅糖冰粉
2024-04-07 47 瀏覽
收工同舊同事黎呢間麻辣火鍋聚一聚,微微暗黃嘅燈光,寬闊座位,啱啱好嘅冷氣溫度,用餐環景非常舒服。🥢午市二人火鍋套餐:(裡面包含自選火鍋料、兩款飲品、兩個紅糖冰粉、火鍋湯底等等).🥢湯底:雙拼鴛鴦鍋(麻辣鍋,另加$20豬肚雞鍋)麻辣湯底鮮、香、麻、辣,作為佢地嘅招牌,穩陣高質;豬肚雞鍋雖然要加錢,但20蚊黎講雞同豬肚份量都比得幾多,值得一加。🥢自選火鍋料:鮮滑魚麵 、包漿豆腐、霞浦海帶苗、紐西蘭精品羊肉、黑豚腩肉、鮮鵝腸、田園菜籃、鮮竹笙手打蝦滑、珊瑚蚌、鴨血。不得不說,呢個二人餐可以揀嘅火鍋料真係好多,所以要揀到自己鍾意食嘅配料完全冇難度,魚麵彈牙;新鮮鵝腸清洗得好乾淨,沒半點肥膏,感覺幾健康;海帶苗爽口清新;黑豚腩肉肥瘦均勻;羊肉油脂比例恰到好處,入口酥軟酥軟的,加上麻辣湯底的花椒提味,非常高質;鮮竹笙手打蝦滑鮮甜彈牙;包漿豆腐入口柔嫩如豆花,每次黎都係必叫,呢個二人餐亦可以選擇,很不錯。🥢連套餐嘅紅糖冰粉亦很不錯,低甜而且好多果仁,夠解辣
收工同舊同事黎呢間麻辣火鍋聚一聚,微微暗
黃嘅燈光,寬闊座位,啱啱好嘅冷氣溫度,用餐環景非常舒服。

🥢午市二人火鍋套餐:

🥢連套餐嘅紅糖冰粉亦很不錯,低甜而且好多果仁,夠解辣

火鍋市井氣息濃厚,🥰還滿滿的煙火氣,晚上也很多人過來,主打正宗麻辣火鍋!😚雙拼鴛鴦鍋,✨主角就它,吃的就這個麻辣湯!🫶🏻可選大鍋、鴛鴦,衹能吃小辣的朋友也可放心,辣度可調!湯底鮮香麻辣,就是這口純正的川渝風味,🐑涮羊肉都香。豬肚雞,除了炒香料,還有湯底里還有扎扎實實的豬肚和🐔雞件!鮮黃喉,纖薄的黃喉片,🥢涮幾秒就入口,熱辣鮮香!鮮鵝腸,這個粉色肉色,勾起心弦,妥妥的爽滑口感。🥬功夫萵筍片,厚切特別有口感。洛神花鮮橙特飲,🍊清新香橙的香氣,好喝。

洛神花鮮橙特飲,🍊清新香橙的香氣,好喝。