2018-12-15 214 瀏覽
A lonely lunch on Saturday and I miss Korean food suddenly, I come to this shop. The appetisers are the three dishes of kimchi: sweet sausages, hot cabbage and sour seaweed. Though I am alone, they give me big potion.Then, I ordered the beef soup with rice and pomegranate soda. The soup is not as rich in favour as I thought, but the pomegranate soda is really refreshing. The beef broth is not too rich but the beef is tender and seasoned.
Sweet,  hot  and  sour  kimchi  with  pomegranate  soda
Beef  soup  with  rice
2018-12-15
連續第三日慶祝碩士課程第一個學期既完結已經係第三日去食好西了真係爆開心!今日就同屋企人慶祝,近近地去左東港城既新麻蒲,好多朋友都推薦!新麻蒲位於東港城2樓一田後門那個出口對出,附近開左好多食市,有蛋糕店、拉麵店等,而新麻蒲旁邊就係NaNa chicken,好容易就搵得到一入到去,地方好寬闊,每張檯都有個好強勁既抽油煙機,韓燒完件衫都無好大既油煙味!餐牌中食物種類好多,真係影都影唔哂比較吸引我既係d燒烤套餐,比較抵食,又多選擇!仲有好多韓式小菜,唔需要怕淨係做左食肉獸食韓國餐廳唔少得就係前菜啦但就唔係間間都咁好食呢間既前菜質素真心高,提供左海帶、牙菜同沙律,d菜勁新鮮,感覺到餐廳對食材既認真處理講燒肉之前,一定要講下d韓食!呢碟芝士泡菜炒飯,就賣相已經勁吸睛上既時候熱辣辣,大家記得要即時炒勻d雞蛋同d飯!我就掛住影相,搞到炒既時候雞蛋已經熟熟地不過都係一樣咁好食!勁多芝士,d飯又酸酸甜甜咁!呢一個係另一樣吸睛套餐👀有3層,好似係食high tea個d三層架咁第一層係特選什錦拼盤,第二層係護心肉同五花肉,第三層係秘制豬排骨個人特別欣賞豬排骨,好軟,燒完之後鎖住d肉汁,肥瘦適中!欣賞下我老公
連續第三日慶祝碩士課程第一個學期既完結
已經係第三日去食好西了

餐牌中食物種類好多,真係影都影唔哂

食韓國餐廳唔少得就係前菜啦

但就唔係間間都咁好食

講燒肉之前,一定要講下d韓食!
呢碟芝士泡菜炒飯,就賣相已經勁吸睛
火山芝士泡菜炒飯
上既時候熱辣辣,大家記得要即時炒勻d雞蛋同d飯!
我就掛住影相,搞到炒既時候雞蛋已經熟熟地
不過都係一樣咁好食!
勁多芝士,d飯又酸酸甜甜咁!
2-3人豬肉套戲

呢一個係另一樣吸睛套餐👀
有3層,好似係食high tea個d三層架咁

秘制豬排骨

個人特別欣賞豬排骨,好軟,燒完之後鎖住d肉汁,肥瘦適中!
豬肉套餐

欣賞下我老公,好努力咁燒到好靚
新麻蒲仲好細心咁提供埋剪刀
可以夠好多人食

點埋d醬汁,再包埋d生菜,就更加一流啦

作為蛋控,最開心就係見到呢樣

免費任添雞蛋!真係又好食又好玩
千奇唔好燒得太熟,燒大概5-8分鐘到就變左炒滑蛋!

部隊鍋

最後不得不提,豬肉套餐最抵既地方就係包埋呢個部隊鍋,簡直係冬天恩物

勁足料,有牛肉、超滑豆腐、蘿蔔等等
個拉麵真係非一般咁好食!
我地忍唔住追加左2個,每一次都配埋伴菜同午餐肉

桑苺果醋

食韓燒點可以唔叫飲品
餐廳勁細心咁提供果醋
呢款桑苺果醋真係一d都唔伏!
勁有桑苺味,絕對無藥水味
$58夠2人飲一晚,好抵飲

絕對超值既韓式燒烤呀!
除左燒肉外,韓式小食同埋飲品都好正
誠意推介

2018-12-12
火山芝士泡菜炒飯
2-3人豬肉套戲
秘制豬排骨
桑苺果醋
  • 2-3人豬肉套餐
2018-12-13 116 瀏覽
今晚收工同朋友仔去食飯,嚟到我哋平時最鍾意嘅餐廳新麻蒲,六點鐘鬆啲已經有幾台客人,好彩我哋一早去到有位,之後七點幾已經排滿晒人。新麻蒲嘅燒肉就食得多,今次menu新出咗個韓式火鍋,韓式火鍋總共有兩款,一個係牛肉野菇韓鍋,另一個係人氣海鮮韓鍋。由於朋友仔對海鮮敏感,所以我哋就揀咗牛肉鍋啦。落完單,店員先上三碟前菜,分別係泡菜、青瓜同海帶。青瓜酸酸辣辣,爽口清新。海帶酸酸地,感覺開胃。過左一陣,火鍋就送上啦,份量都多。材料豐富,包括:金菇、雞髀菇、冬菇、雲耳、牛肉、白菜、本菇、娃娃菜同埋蘿蔔絲,好多蔬菜,都幾健康。另外仲每人伴一碗白飯。湯底清甜,攞嚟撈飯,濕濕地都幾好。牛肉鮮嫩,牛味好出,肥瘦適中。菇類新鮮爽口,蔬菜索晒啲湯汁,好入味。另外仲有韓式粉絲,口感煙韌,唔錯。店員仲會擺低一壺火鍋湯,可以自行加湯,幾細心兩個人食埋單都只係二百幾蚊,都幾抵食
今晚收工同朋友仔去食飯,嚟到我哋平時最鍾意嘅餐廳新麻蒲,

另外仲每人伴一碗白飯。

店員仲會擺低一壺火鍋湯,可以自行加湯,幾細心

兩個人食埋單都只係二百幾蚊,都幾抵食
2018-12-13 209 瀏覽
住係將軍澳,知道東港城開左好幾間新餐廳一直都好想去新麻蒲到試下聽朋友講,食物質素好高,環境又舒服,果然無令我失望啊行到門口已經比呢個聖誕套餐吸引左勁吸引既和牛,仲有甜品&飲品凍冰冰既天氣,同朋友暖泣泣咁燒烤,真係好正啊!有唔同既套餐同燒烤肉選擇,總有一款會岩你唔鐘意食咁多肉,都仲有其他韓式小食,一樣係咁高質素!燒烤爐好乾淨,預先會放定d泡菜,食免費加既燒雞蛋,我老婆最愛呀!環境真係唔錯,好岩傾計,張檯都夠大,唔會坐到太迫!主菜黎啦黎啦黎啦!賣相已經贏咗既部隊鍋,完完全全被俘虜😄真係好溫暖,仲要呢隻拉麵真係勁好味,同出面普通買既唔一樣!好彈牙!我地都忍唔住要追加拉麵呀豬肉套餐除左有部隊鍋,仲有護心肉、五花肉,同埋豬排骨,仲有豆腐同配菜雜錦拼盤既可以用黎燒烤,又可以放係部隊鍋,當係打邊爐咁,真心正啊!點埋d醬汁就一流!呢到只係其中兩款,前菜沙律,海帶等等,全部都係高質既!值得重點推薦既沙律菜,完全可以消滯包埋係生菜到食,就仲正啦d生菜都係好新鮮既,夠大塊,仲可以添加呢韓燒配果醋,簡直係完美配搭!柚子醋,既有柚子味,又有醋味$58好大jar,一定夠2個人飲!仲有一定一定要推薦既海鮮餅真係食過
住係將軍澳,知道東港城開左好幾間新餐廳
一直都好想去新麻蒲到試下

聽朋友講,食物質素好高,環境又舒服,果然無令我失望啊

行到門口已經比呢個聖誕套餐吸引左
勁吸引既和牛,仲有甜品&飲品
凍冰冰既天氣,同朋友暖泣泣咁燒烤,真係好正啊!
有唔同既套餐同燒烤肉選擇,總有一款會岩你

唔鐘意食咁多肉,都仲有其他韓式小食,
一樣係咁高質素!

環境真係唔錯,好岩傾計,張檯都夠大,唔會坐到太迫!
部隊鍋

主菜黎啦黎啦黎啦!
賣相已經贏咗既部隊鍋,完完全全被俘虜😄

特選雜錦拼盤

前菜沙律

值得重點推薦既沙律菜,完全可以消滯
生菜

包埋係生菜到食,就仲正啦

d生菜都係好新鮮既,夠大塊,仲可以添加呢
柚子果醋

韓燒配果醋,簡直係完美配搭!
柚子醋,既有柚子味,又有醋味
$58好大jar,一定夠2個人飲!
海鮮煎蔥餅

仲有一定一定要推薦既海鮮餅
真係食過既海鮮餅中數一數二咁好食
海鮮好足料,唔會淨係得d粉,唔會太油膩
蛋醬份量適中,好鬆軟
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
真心推薦大家去試下
服務態度亦都好
價錢唔算平,但質素高,工作辛苦時值得獎勵下自己

2018-12-12
特選雜錦拼盤
前菜沙律
生菜
柚子果醋
海鮮煎蔥餅
2018-12-11 117 瀏覽
近排工作好忙 約左個fd 食飯吹吹水 減減壓行左東港城一陣 諗唔到食咩好最後見到呢間新麻浦BBQ決定試下太肚餓關係 我們叫左芝士炒年糕拉麵同章魚石鍋伴飯😋 一開始俾左海帶 泡菜同芽菜我們做前菜 甜甜酸酸的 好醒胃~ 見到充滿色彩的章魚石鍋伴飯 真的好吸引 加上可以拉絲的邪惡芝士炒年糕拉麵 😋😋 美食原來真係可以令人掃走工作上的辛苦😋伴飯俾左一兜韓國辣醬我們自己撈 自己調味 加上色彩繽紛的蔬菜 如有翠肉瓜,波菜,東菇,蘿蔔新鮮的章魚等等 每一口飯都有不同的口感 好滿足😋熱刺刺黃金色如溶岩的芝士拉麵已經十分吸引眼球 令人流哂口水 煙煙韌韌的年糕 同魚腐 點上甜甜辣辣的韓國醬 愈食愈過癮😋 拉麵的質感 不會過軟 適中 剛好 好快就已經清一左大半😂如果隻雞蛋係流心的更好 咁就可以一吉就流出蛋液應該個拉麵會更滑😋食到好飽 挺左肚子走人😚😚幸福滿滿的感覺下次有機會來試下韓燒 見到店內有不少套餐推介好像好正咁🤭
近排工作好忙
約左個fd 食飯吹吹水 減減壓
行左東港城一陣 諗唔到食咩好
最後見到呢間新麻浦BBQ
決定試下
太肚餓關係 我們叫左芝士炒年糕拉麵同章魚石鍋伴飯😋
一開始俾左海帶 泡菜同芽菜我們做前菜 甜甜酸酸的 好醒胃~
熱刺刺黃金色如溶岩的芝士拉麵已經十分吸引眼球 令人流哂口水
食到好飽 挺左肚子走人
😚😚幸福滿滿的感覺
下次有機會來試下韓燒 見到店內有不少套餐推介好像好正咁🤭
2018-12-10
2018-12-11 108 瀏覽
親天氣涼涼地,今日同班friend約去咗西貢bbq,係坑口一齊搭小巴入去西貢,未食中午,有d餓,所以去左東港城搵食,有個friend好鐘意睇韓劇,所以係都要食korean food,見到有nene chicken 同新麻蒲揀,相信兩間係同一集團,由於bbq己經好熱氣,所以唔想食炸雞或者烤肉呢d咁熱氣嘅野食,見到新麻蒲有火鍋揀,所以一於入去試下。見到其他枱都冇乜人叫火鍋食,有d擔心。不過好快就知道冇揀錯。一坐低就上左幾碟前菜,可以無限refill,正,因為我好鐘意食泡菜,新麻蒲d泡菜都唔錯,好夠味,但又唔會太辣,我自己一個都食咗3碟。叫左海鮮火鍋,湯底辣辣地好惹味,海鮮份量都可以,而且新鮮,蔬菜好多,食得好飽。

2018-12-07 113 瀏覽
放工朋友仔帶我去食好嘢,呢一間專食韓式嘅燒肉店,都係第一次食餐廳環境都幾大,每張枱既空間都好寬闊,俾人一種好舒適嘅感覺,而且裝修充滿韓式風味餐牌嘅食物款式都幾多,圖片都十分吸引,而且價錢合理不過更吸引我嘅係呢個秋冬限定嘅火鍋套餐,火鍋套餐分別有兩款,一個係牛肉野菇韓鍋, 另一個係人氣海鮮韓鍋。朋友仔話燒肉就食得多啦,所以決定食火鍋。二百幾蚊兩個人都幾抵食點完餐先上咗三碟前菜,分別係青瓜、泡菜同海帶。泡菜爽脆,酸同辣嘅味道比例啱啱好。青瓜新鮮爽口,酸酸辣辣幾開胃。而海帶就唔辣嘅,係酸酸甜甜咁,幾好味等左一陣,個牛肉鍋就到啦,份量都幾多,大到成個洗面盤咁,材料豐富,包括:牛肉、冬菇、雲耳、金菇、雞髀菇、白菜仔、娃娃菜同埋本菇。牛肉係肥牛,都幾新鮮,肥瘦適中。菇類同埋雲耳爽口,娃娃菜同小白菜新鮮,吸晒啲湯汁精華,好正。 湯頭清甜。套餐仲會有一人一碗白飯,配火鍋食一流,好開心既一餐

餐牌嘅食物款式都幾多,圖片都十分吸引,而且價錢合理

套餐仲會有一人一碗白飯,配火鍋食一流,好開心既一餐

2018-12-06 98 瀏覽
星期日同老公去咗將軍澳東港城行一田,人山人海,行完見到新麻蒲bbq好多人等位,即刻上openrice睇下d食評,見到有好多好評,所以都排埋一份,等左半個幾鐘先至有位。入到去好肚餓,但由於同老公要減肥嘅關係,所以唔食燒肉同埋澱粉質,但係都想食d好味嘅野,所以就揀左海鮮火鍋,足夠兩個人食。首先上左3碟前菜,個海帶好正,酸酸味味,好啱食,我哋添食咗3次。泡菜都好味,添食咗2次。個海鮮火鍋有蝦、蟹、蜆、青口、豆腐同埋大量蔬菜,個湯底好正,應該係泡菜味,味道濃郁,唔似落左味精,但都好夠味, 而且仲辣辣地,好啱我胃口,我足足飲左5碗湯先夠喉,如果個鍋有埋粉絲真係不得了。2位火鍋要$248加一,如果有包埋野飲就好啦。
。泡菜都好味,添食咗2次。

2位火鍋要$248加一,如果有包埋野飲就好啦。

2018-12-02 142 瀏覽
今天同呀婆係一田買完野,隔離搵D野食,經過呢間餐廳幾多人就入左去了我們叫了兩個午市套餐,前菜都已經有好多,仲包埋野飲,好抵。最鍾意食海藻(海帶? ),作為小食都幾好。另外醃製嘅酸蘿蔔都好開胃,一片一片切得好薄👍👍豬/牛套餐$128牛肉比豬肉更大粒、更嫩滑兩者都好夠味,我鍾意送飯食,而朋友鍾意用生菜配上韓式辣醬食😋😋韓式豬肉餃子刀削麵$68湯底好濃郁嘅麻油香,而且有好多蜆肉、蔬菜,仲有蝦仁🍤刀削麵與台灣的刀削麵不同,有d似透明的烏冬,但比烏冬更加彈牙,更煙韌😘呢個餐比燒肉更加抵食總論而言,呢間餐廳比我地嘅印象唔錯,有機會會再去😝

我們叫了兩個午市套餐,前菜都已經有好多,仲包埋野飲,好抵。

豬/牛套餐$128
牛肉比豬肉更大粒、更嫩滑
兩者都好夠味,我鍾意送飯食,
而朋友鍾意用生菜配上韓式辣醬食😋😋

韓式豬肉餃子刀削麵$68
湯底好濃郁嘅麻油香,
而且有好多蜆肉、蔬菜,仲有蝦仁🍤
刀削麵與台灣的刀削麵不同,
有d似透明的烏冬,但比烏冬更加彈牙,更煙韌😘
呢個餐比燒肉更加抵食

總論而言,呢間餐廳比我地嘅印象唔錯,有機會會再去😝
2018-11-25 2985 瀏覽
近年多看 Running Man及其他韓國綜藝節目,對韓國不同地區有點概念,例如哈哈住在麻蒲區。路過將軍澳東港城二期的>>>新麻蒲BBQ<<<,不其然想起 Running Man歡樂點滴,所以這日午膳就在新麻蒲BBQ了。 午市套餐既可燒烤,亦可享用韓式飯麵。午市套餐非常抵食,所有套餐買三送一!一家四口或與其他親朋戚友一同到訪的話,經濟實惠。 餐牌內有其他燒烤類套餐和食品;飯麵類亦備套餐以外的選擇。 飲品和甜品也是滿滿的韓式滋味。 甫坐下,侍應先送來四碟前菜,除了常見的泡菜、海帶和青瓜,竟然還有一碟香腸......是部隊鍋嗎? 從午市套餐中,選擇了全州牛肉拌飯(HKD68),是好傳統的韓式飯食,中間放著荷包蛋,旁邊是冬菇、蔬菜、大豆芽菜及牛肉,蔬菜和肉類份量相當平衡。牛肉經過醃製,帶著恰到好處的鹹味;然而這樣清淡,當然不會是最正宗韓式滋味。韓式辣醬就在旁邊,可以按個人口味添加到飯中。嗜辣的話,大刀闊斧倒入辣醬吧;個人不愛辣,只加少許,添一點點味道已很足夠。 餐飲共有七款可選,今天決定一試藍天檸檬汽水(走冰),味道沒有太甜,而顏色很吸引,

餐牌內有其他燒烤類套餐和食品;飯麵類亦備套餐以外的選擇。

飲品和甜品也是滿滿的韓式滋味。

餐飲共有七款可選,今天決定一試藍天檸檬汽水(走冰),味道沒有太甜,而顏色很吸引,美麗的一杯。

午市套餐以外,還追加了特選料理火炙霜降牛肉壽司(HKD68/四件) 。牛肉入口即溶,薄薄的一片,肉味仍很吸引,火炙是關鍵,高質牛肉也是成就美味的必要條件。

餐桌設燒烤設備,如果不燒烤的話,侍應會用金屬蓋蓋好爐頭。
2018-11-22 183 瀏覽
新麻蒲(將軍澳)牛/豬午市套餐 $118包括👉🏻牛肋排80g👉🏻護心肉80g👉🏻菇類👉🏻👉🏻紫菜飯👉🏻爐邊蛋👉🏻前菜👉🏻飲品份量好充足呀💕講下d肉類先🤤 無論係豬定牛都好嫩滑 燒耐少少都唔會鞋口👍🏻 而且肉汁好多😘d肉本身有醃製過 可以唔洗再額外調味😜佢有配埋韓式辣醬同醬油 蘸少少用生菜包住食又得😋前菜仲包左醃蘿蔔、洋蔥、、芽菜同泡菜💕好豐富 最鍾意係蘿蔔 好鍾意食醃製食品 酸酸哋好開胃🤤🙈火山芝士泡菜炒飯$78呢個泡菜炒飯味道不過不失,蛋已經全熟 略嫌有d鞋口 🤔飯量極少 至於芝士⋯🙈食得出嘅😳但我認為可以再多d就更好喇😍😍午市套餐有三送一優惠 都幾抵食 會再去🙆
新麻蒲(將軍澳)
牛/豬午市套餐 $118
份量好充足呀💕

火山芝士泡菜炒飯$78
呢個泡菜炒飯味道不過不失,蛋已經全熟 略嫌有d鞋口 🤔

午市套餐有三送一優惠 都幾抵食 會再去🙆
2018-11-20 131 瀏覽
新麻蒲BBQ喺坑口開咗一段時間,同一田超市差唔多時間,嗰個corner每個週末都逼滿人,要試任何一間都要預早啲,而新麻蒲仲係坑口唯一一間韓燒。佢哋上好多前菜,而枱面空間有限,有啲仲放喺格離張枱,每款都好大碟,仲好有質素,食大量肉之前用蔬菜補下個底先。個爐邊蛋要小心啲handle,如果要等全熟就好燶邊。佢有個2人set好吸引,包埋部隊鍋!但係我地兩個都食吾到太多野 所以就單叫!同叫左d野飲!叫左兩杯果醋都好好飲!分別係西袖同青吉子味!果醋有好多功效,去除疲勞 降低膽固醇 同軟化血管等等.真係又好飲又有營養價值!酸酸味味,岩哂配埋烤肉一齊食,咁樣就無咁油膩同重口味啦!味道一d都吾膠同人造,反而好大陣水果香味!媽大杯$28,真係價廉物美!
個爐邊蛋要小心啲handle,如果要等全熟就好燶邊。
2018-11-11 173 瀏覽
成個星期食左好多肉,我提議清清地試下佢個煱物set(係啊 原來新麻浦唔只得烤肉咖😜)前菜好正,泡菜好合我意,不偏酸/辣,食到有白菜味!海帶開胃到不得了,酸酸地,refill了2次😌😌牛肉野菇韓鍋 配白飯($248)牛肉份量不多,只有中間戈團。但韓牛醃得幾好味,甜甜地,食落有少少酒味。主角係雜菇,一共有5款菇🤩個人最喜愛金針菇同香菇,吸哂d湯汁,超正~湯底甜甜地,仲幾清,最係裝左半碗當湯飲😆幾中意佢放壺湯係隔離,可以自己斟,唔洗下下叫人黎😂同埋可以按鍵叫店員,through ipad 下單,幾方便👍總括黎講,尼到食物、環境都ok,但今次尼個鍋物set定價有d費,叫番海鮮rather than 牛肉雜菇會抵些😜又或者應該要包埋飲品啊~

牛肉野菇韓鍋 配白飯($248)
湯底甜甜地,仲幾清,最係裝左半碗當湯飲😆

幾中意佢放壺湯係隔離,可以自己斟,唔洗下下叫人黎😂

2018-11-08 296 瀏覽
今日去將軍澳探下個朋友,帶我去佐間好正既韓國餐廳,一諗起韓國餐廳,就梗係問佢係識燒肉定係食拉面小食,點知佢話兩樣都有餐廳係商場入面,我地呢D 好久先去一次將軍澳真係唔知有呢間店,名叫新麻莆,聽名就真係唔似係食韓國野,但原來聽聞係韓國好出名,而最勁係銅鑼灣都有分店我地兩個人係門口等佐陣,望下個MENU,果然勁,諗得到既韓式野都有,店有兩面,一邊係主力食韓燒,另一邊就食SET,而最利害係佢竟然連星期六日都有LUNCH SET ,仲要勁抵,等位既時候已經相當期待好快咁入佐去,有卡位坐,相當闊落,未落單已經幾碟韓式前菜放係枱面,正﹗LUNCH SET 都有燒肉我就梗係唔執輸,點佐個牛/豬肉套餐,跟埋野飲先係118朋友就點佐個部隊鍋,如果人多D ,佢地仲有個PROMOTION 係買三個SET 送一個....抵到呢~~先黎梗係我既燒肉SET 啦,望落已經好正好新鮮,絕對好過個D 任食韓燒好多~ 最正係佢跟埋生菜同埋紫菜飯估唔到百零蚊LUNCH SET 會咁齊料,咁新鮮。佢SET 入面既係護心肉同埋牛助骨,兩樣都好正,護心肉係體內保護心臟既肌肉,好有彈性,同平時食開既豬肉唔同,可以話有豬肉既味,但又

牛/豬肉套餐

估唔到百零蚊LUNCH SET 會咁齊料,咁新鮮。
佢SET 入面既係護心肉同埋牛助骨,兩樣都好正,護心肉係體內保護心臟既肌肉,好有彈性,同平時食開既豬肉唔同,可以話有豬肉既味,但又有小小食緊雞腎既口感,但又比雞腎爽,都幾正
牛肋骨就更加唔使講,軟熟,牛味濃。呢個價錢可以食到呢兩種肉,真係可以話係無得頂

朋友個部隊鍋都唔講得少GA
新麻蒲部隊鍋

超級足料,湯底都好香濃,眼見仲有唔少海鮮TIM。部隊鍋其實本來就係將好多非貴價材料整埋一煲再加個面去食,好似韓國係有段古仔TIM,今時今日已經變佐韓國既一個招牌菜,所以都證明呢個配塔真係有幾勁

藍天檸檬汽水
石榴果醋
另外想講下佢跟餐既野飲,雖然係跟SET 送,但真係唔簡單,好好飲,藍色係藍天檸檬汽水,如果怕汽水肥,可以同我一樣揀個石榴果醋,配燒肉一流,又消滯

好在佢銅鑼灣都有店,下次去試下先^^
牛/豬肉套餐
新麻蒲部隊鍋
藍天檸檬汽水
石榴果醋
  • 燒肉套餐
2018-11-04 144 瀏覽
星期日的午餐set,還有三送一優惠,剛好四人行。幾碟前菜及醬汁,已擺到一枱都係。點了兩set豬肉及兩set牛/豬肉,圖中是將兩set相同的肉擺埋一齊。肉類肉質可以,味道也可以,配上拌料用生菜包著,不錯不錯。紫菜飯,紫菜份量比較少,如果能多點就更好。午餐set還有飲品,酸梅汽水帶點酸味,是不錯的選擇👍🏻燒肉會送爐邊蛋,但肉已燒完,兩邊的原味蛋亦未燒熟😂,只有泡菜蛋熟了。吃完離開,全身也是燒肉味
星期日的午餐set,還有三送一優惠,剛好四人行。
幾碟前菜及醬汁,已擺到一枱都係。
紫菜飯,紫菜份量比較少,如果能多點就更好。
午餐set還有飲品,酸梅汽水帶點酸味,是不錯的選擇👍🏻
吃完離開,全身也是燒肉味