招聘中
薪金面議
4天前
2021-02-02 110 瀏覽
今日嚟到K11附近嘅新泰,位置真係超方便。入邊嘅座位係好舒適,私隱度高。疫情期間防疫措施都做得好足,2個人入到去坐大枱,人不多,可以好好享受。香芒軟殼蟹米紙卷 $88芒果好新鮮好甜,同香脆的軟殼蟹非常夾,再加上米紙卷同生菜既比例岩岩好,點一點酸甜醬,開胃一流泰國街邊豬肉串 $68四串豬肉串柔嫩入味,單單咁食已經好食爽口,點埋特制醬汁小辣好食酥炸香茅魚配青芒果沙律 $168香茅魚起肉炸起一條條,就咁食會有少少乾,但配上酸辣醬就岩岩好。食幾舊覺得乾就食下青芒果沙律,超多芒果,辣得來又好甜,中和曬香茅魚既乾同辣,配合得幾好2個人坐到大枱靜靜咁食,唔係疫情都可能冇咁既機會,但點都好,都希望疫情快d過去,多d人來食到呢間好食泰國餐廳。

香芒軟殼蟹米紙卷 $88

泰國街邊豬肉串 $68

酥炸香茅魚配青芒果沙律 $168

2020-12-03
  • 香芒軟殼蟹米紙卷
2021-01-31 106 瀏覽
好想食泰菜,去了bookmarked的泰國餐廳食!餐廳客人頗多,人頭湧湧,記得要訂位☝🏻 點了幾樣菜: 🌈香芒軟殼蟹米紙卷 $88食泰菜最中意食米紙卷,貪佢細細舊層次又豐富,軟殼蟹炸得一點也不油,只保留脆身,雖然唔係大大舊但以精緻取勝。🌈蒜蓉炒貴妃苖$75 唔知點解出面的菜炒得特別好食貴妃苗不常見,叫了一客,一上枱熱騰騰,秒清🤤 菜新鮮不老,也沒有油膩感以泰菜來說,是非常清怡的菜式!🌈酥炸香茅魚配青芒果沙津 $168賣相吸引又是一客打咭菜魚肉起骨,但依然要小心仍有少少骨炸成一條條的 非常易食不沾醬味道也濃郁 在旁有芒果沙津 一道菜兩種味道 推介!意猶未盡,可惜我和友人的胃裝不了 約好了下次的gathering再來encore!
點了幾樣菜:
🌈香芒軟殼蟹米紙卷 $88

🌈蒜蓉炒貴妃苖$75
唔知點解出面的菜炒得特別好食
貴妃苗不常見,叫了一客,
一上枱熱騰騰,秒清🤤
菜新鮮不老,也沒有油膩感
以泰菜來說,是非常清怡的菜式!

🌈酥炸香茅魚配青芒果沙津 $168
賣相吸引又是一客打咭菜
魚肉起骨,但依然要小心仍有少少骨
炸成一條條的 非常易食
不沾醬味道也濃郁
在旁有芒果沙津
一道菜兩種味道 推介!

意猶未盡,可惜我和友人的胃裝不了
約好了下次的gathering再來encore!

2021-01-25 73 瀏覽
竹籐燈罩、椅背,淡淡東南亞風情的裝潢風格,就如到了泰國般,熱情又淡雅。香芒軟殼蟹米紙卷 $88小妹很喜歡芒果跟蟹的搭配,芒果清新鮮甜,又有酥炸的蟹,一點都不會油膩。肉碎生菜包 $72少少辣,超香口,肉碎肥瘦均勻,醬汁調味剛剛好,惹味不會咸!叻沙蝦米線$78小妹最愛叻沙米線! 湯底重椰汁味,湯汁順滑,米線彈牙,超正呀!酥炸香茅魚配青芒果沙律 $168這個很划算,又有沙律又主菜,炸魚造型很亮眼,炸魚新鮮熱辣出爐,肉質還是很軟,味道稍淡,配上酸辣汁,就更惹味了!最後以甜美的芒果兩色糯米飯作結,為豐富晚餐劃上完美句號。

香芒軟殼蟹米紙卷 $88

肉碎生菜包 $72
少少辣,超香口,肉碎肥瘦均勻,醬汁調味剛剛好,惹味不會咸!

叻沙蝦米線$78

酥炸香茅魚配青芒果沙律 $168

最後以甜美的芒果兩色糯米飯作結,為豐富晚餐劃上完美句號。
2021-01-25 70 瀏覽
良久冇出街食啦!今日就決定嚟尖沙咀行下,順便可以食下泰國菜🥰.呢間新泰位於k11對面,而且好有泰國風情🤪 叫左個青芒果沙律🥗 食落又酸又辣,即刻開哂胃同味蕾呀🥭🥭 仲有d充滿protein 的nut!!!! .少不了要炒個通菜啦!鑊氣十足,又唔會過油!🙉🙉.主食叫左炒金邊粉😻上面有個蛋網好靚呀,加上d花生碎同青檸汁就味道更豐富呀👍🏻👍🏻.甜品揀左限量嘅椰汁大菜糕😇 第一次食呢樣野原來咁特別,好似jelly口感加上實在嘅椰子肉一齊食好正,味道清新好refresh 💝💝 非常推薦呀!

少不了要炒個通菜啦!
鑊氣十足,又唔會過油!🙉🙉
主食叫左炒金邊粉😻
甜品揀左限量嘅椰汁大菜糕😇
2021-01-19 81 瀏覽
尖沙咀好多間泰國餐廳,今日經過見到一間出面裝修得好靚,地點又方便,睇完餐牌就決定食個晚餐。燒牛扒沙律:牛扒燒到外邊脆口,加埋爽脆沙律,要同一啲孫汁食好開胃。越式蟹肉炒粉絲:好多好多嘅蟹肉,食落去好鮮甜,大大碟粉絲,少少辣好易入口,好滿足。咖喱蝦:香濃咖喱汁,啲汁浸晒落啲蝦到,好有東南亞風味,下次可以叫白飯撈埋食更加配合。芒果糯米飯:去到泰國餐廳點會少得芒果糯米飯,芒果好鮮甜唔會好酸,黑白糯米飯配香濃嘅椰汁一齊食非常夾。建議大家可以多啲嘢食,因為碟頭都好大碟,傾吓計坐得好舒服,座位夠闊落。

燒牛扒沙律:
牛扒燒到外邊脆口,加埋爽脆沙律,要同一啲孫汁食好開胃。

越式蟹肉炒粉絲:

咖喱蝦:

芒果糯米飯:

2020-11-24
2021-01-09 115 瀏覽
$75 /份的 海南雞lunch set, 雞好滑, 跟餐的湯也不錯,炒菜亦好,只是份量略為小了點, 服務員很有禮貌, 環境可以,有置身泰國的feel, 背景不停播泰文歌, 雖然唔識聽,但用餐途中, 有一刻好似置身泰國, 以$100 以下的lunch set來說, 食物只算中上, 但服務及環境就算一流了, 下次經過附近會再幫襯; 如果遲d放寬防疫, 可以多d人一張檯, 會考慮約朋友一齊黎,想試佢d 餸, 始終叫餸食要人多d先好叫d, 目前2 人 1 張檯 只能叫set
2021-01-09
  • 泰式海南雞飯
2021-01-04 144 瀏覽
除夕日食咗泰國野, 元旦嚟個前後呼應😝, 依間餐廳係我最愛之一, 一齊睇下今日我地食咗D乜😎。泰國野必食串燒, 半打有豬, 牛, 雞, 燒得剛好, 吾會過份乾身, 正。泰式青芒沙律, 最愛辛辣嘅朋友不要錯過😍。泰式海南雞飯set, 雞做得嫩滑, 油飯一流, 我雖然無得食飯, 但睇見呀女食飯嘅表現都略知一二😂。米紙蝦卷, 食左咁多濃味野, 搵番D清淡少少清一清味蕾係必要嘅, 但好少餐廳會包得咁紮實, 口感真係完全吾同👏。

泰式青芒沙律, 最愛辛辣嘅朋友不要錯過😍

2021-01-01
2020-12-31 84 瀏覽
行過餐廳俾門囗架篤篤引咗入去😂😂帶到入座發現環境好靚…真係有異國風情😍😍即刻心情大好點嘢食先😗💖. 叫咗…燒豬頸肉 $78燒得好香但唔柴😛😛鍾意食!!. 青木瓜沙律 $68開胃之選😛但小朋友話太辣😝😝. 蒜蓉炒貴妃苗 $75好嫩口嘅清翠口感😜蒜蓉炒得好香!!. 泰式菠蘿炒飯 $118呢個都炒得好好味😊新鮮菠蘿粒好清甜🍍🍍.整體表現真係幾好😃推薦去試嘅一間餐廳…尤其係未有得飛泰國…值得回頭❤️
叫咗…
燒豬頸肉 $78
燒得好香但唔柴😛😛鍾意食!!
青木瓜沙律 $68
開胃之選😛但小朋友話太辣😝😝
蒜蓉炒貴妃苗 $75
好嫩口嘅清翠口感😜蒜蓉炒得好香!!
泰式菠蘿炒飯 $118
呢個都炒得好好味😊新鮮菠蘿粒好清甜🍍🍍
2020-12-24 163 瀏覽
“馬來亞春色綠野景緻艷雅”呢句歌詞間唔中都有聽過下, 今日就比我親眼欣賞到呢句歌詞中嘅意境☺️作為一個狂熱蝦粉, 呢道嘅生蝦無得輸!! 新鮮就不在話下, 店家仲用咗一層薄膠膜隔開生蝦同冰, 就算食到最尾, 生蝦都唔會過凍, 非常貼心👍🏻不過就細隻咗啲, 一啖食晒6隻都綽綽有餘, 令人到喉唔到肺🤤扇貝一上枱嘅時候就聞到好香牛油味! 大大隻之外, 仲有海量嘅蒜蓉, 我朋友係蒜頭愛好者, 就覺得有咁多蒜蓉好正! 沙嗲醬食落唔辣, 仲好香花生味! 食完濃味嘅主菜, 整番個清甜椰青清清喉嚨, 為呢餐美味嘅晚飯增添一個完美嘅句號整體嚟講, 新泰裝修別緻, 環境舒適, 食物亦好高質, 不過價錢略就貴, 所以同朋友share係一個唔錯嘅選擇👍🏻👍🏻

泰式生蝦

蒜蓉燒扇貝

沙嗲醬食落唔辣, 仲好香花生味!
豬牛雞串燒

泰式濕炒海鮮河
香芒軟殼蟹米紙卷
泰國椰青
  • 泰式生蝦
又嚟到去唔到旅行...食野當飛咗轉✈️朋友book咗枱,但係呢間餐廳真係好多人食,夠哂鐘都未有枱,我地齊人6個係度等,餐廳都遲咗20-25分鐘先有枱,仲要未食完就已經收碟...除咗餐廳服務外...野食係唔錯😌**********小拼盤(蝦餅、魚餅)($108)蝦餅🦐、魚餅🐟炸到黃金香脆,配埋泰式辣醬,正😋蝦餅啖啖蝦肉,爽口彈牙魚餅食到唔同香料:有香茅、檸檬葉、紅咖喱**********木瓜沙律🥗($68)木瓜爽口,整個前菜好醒胃醬汁偏辣,但係可能係我地唔食得辣下次都係叫番其他唔辣嘅沙律**********麵包咖哩軟殼蟹🍞🦀($208)軟殼蟹份量都唔少,但我地多人分享,少食多滋味,爭吓爭吓先好食😆咖喱汁用嚟蘸麵包最正,咖喱汁唔係稀個隻,似係加咗蛋汁。麵包索哂咖哩汁,但又唔會令到個麵包淋哂,仲係好香脆**********泰式菠蘿炒飯🍍($118)食泰國菜必叫,賣相又靚朋友們嘅迷思...究竟佢個菠蘿係咪重用😂個人覺得唔會,咁多菜式都用到菠蘿,又可以用嚟整菠蘿冰,一定好多菠蘿殼淨㗎啦炒飯撈埋肉鬆食,正食食吓又會食到菠蘿,好清新**********馬拉盞通菜($75)正常份量,正常味道純粹係要食飯
又嚟到去唔到旅行...食野當飛咗轉✈️
除咗餐廳服務外...野食係唔錯😌
**********
小拼盤(蝦餅、魚餅)($108)

蝦餅🦐、魚餅🐟炸到黃金香脆,配埋泰式辣醬,正😋
蝦餅啖啖蝦肉,爽口彈牙
魚餅食到唔同香料:有香茅、檸檬葉、紅咖喱
**********
木瓜沙律🥗($68)

木瓜爽口,整個前菜好醒胃
醬汁偏辣,但係可能係我地唔食得辣
下次都係叫番其他唔辣嘅沙律
**********
麵包咖哩軟殼蟹🍞🦀($208)

**********
泰式菠蘿炒飯🍍($118)

食泰國菜必叫,賣相又靚
朋友們嘅迷思...究竟佢個菠蘿係咪重用😂
炒飯撈埋肉鬆食,正
食食吓又會食到菠蘿,好清新
**********
馬拉盞通菜($75)

正常份量,正常味道
純粹係要食飯要叫碟菜😂
**********
泰式蝦炒金邊粉($108)

🥚網蛋煎得好靚,但金邊粉比較韌
**********
椰青沙冰($58)

上枱時「嘩」咗一聲,之前食過另一間係九龍城好出名嘅泰菜,用咁嘅方式上碟嘅係椰青海鮮焗飯,估唔到呢度嘅椰青沙冰會係咁上😂
第一啖飲落去係d冰好重椰青水味,餐廳將椰青肉都同你刮哂出嚟打落冰度,所以會食到粒粒椰青肉
但可惜飲到淨番1/3時,有好多粒冰打唔碎,影響咗個口感
2020-11-04
25 分鐘 (堂食)
  • 麵包焗咖喱軟殼蟹
2020-12-11 87 瀏覽
結婚31週年, 今次是第二次來這裏, 特意在這裏慶祝, 我喜歡這裏的環境很優美,很有特色, 有很多卡位 ,大家坐的位置也很寬敞舒適, 我一共叫了 五個菜式 另加 一杯大生啤,1. 有泰式去骨海南雞半隻、 2.砵酒羊架、3.蜜糖燒肋骨、 4.炸魚餅、 5.還有椒鹽軟殼蟹和6.生啤, 每款都十分好味各有特色, 由其是椒鹽軟殼蟹, 簡直必食之選,入口鬆化 香脆好味, 送酒一流 ,去骨海南雞 很滑,好有雞味 , 醃得好入味, 蜜糖燒肋骨更是 樣靚 夾好味, 炸魚餅 比出面的魚餅不同,這裏的魚肉很厚, 食落口感很特別 和彈牙, 唯獨砵酒羊架的汁做得比較傑影響羊架的口感,不然這餐就是完美的一餐了,在 尖沙咀想食泰國嘢,要環境優美又能同三五知己坐得舒適的地方,這個價錢也算合理, 這裏 食物美味 ,性價比高 ,有機會下次 我也會再來幫襯。

2020-12-10 3750 瀏覽
由於細佬生日,同他慶祝補食生日飯,就他放工近近地就揀左間靚小小既泰國餐廳食啦。餐廳樓梯口竟然有tuk tuk車擺設,好正呀,好似置身於泰國咁,見到架車都覺得好興奮,忍唔住影多幾張相留念。雖然疫情期間,但呢排都緩和左,晚市時間竟然都人生人海,出乎意料之外。內裏乾淨企理,座位寛躺舒適,同三五知己食下飯傾下計坐內小小都唔怕。燒牛扒沙律牛肉厚切,切成一片片,肉質鮮嫩,唔會太熟太鞋,沙律味道夠晒酸夠晒辣,非常惹味,份量適中,二個人食岩岩好,食完好開胃。越式蟹肉炒粉絲蟹肉矜貴,炒出黎好大碟,份量非常多,粉絲煙韌入味,蟹用份量都唔小,再配一些菜,味道唔會太流太單調,可見老闆一d都唔吝嗇呀,真係一分錢一分貨。咖哩蝦蝦都有成十隻,咖哩味香而唔太辣,再配一份香脆熱辣辣既蒜蓉包,簡直係絕配。最後點小得叫返個芒果糯米飯做甜品呀,一般食都只有白糯米,但呢到竟然有埋黑糯米,兩種味都可以一齊食,真係好滿足。芒果鮮甜,再配上適量既椰汁,真係好有泰國風味。尖沙咀黎講價錢都相當合理,款式又多,如果多人食可以食多幾款唔同既菜式。

燒牛扒沙律

越式蟹肉炒粉絲

咖哩蝦

2020-11-24
同大家分享件趣事🤣🤚🏻香港地泰菜館好多時都選擇改個好泰風格既名,呀萊乜、Thai乜咁,呢間改名咁正經真系好似搜尋出嚟既結果一樣🤭門口大堂放置左部泰國🇹🇭既「篤篤車」,啱晒去打卡,真系未入門已感受到泰國風情,燈光偏向暗黃色,上樓後見唔少設計/裝飾都系以泰國感覺為主,例如筲箕形燈罩設計、木椅、藤椅、木枱等等,身如泰國感覺👉🏻麵包咖哩焗軟腳蟹 $208除左入面咖哩有加椰奶外,面頭都有再加些少椰奶手🥥,咖哩味好濃椰奶香,可以加多左椰奶關係,咖哩本身唔太辣,用外脆內軟既麵包去浸咖哩入口更加美味,可能個人口味上麻麻地咖嚟咁重椰奶味,如果淡少少椰奶再濃d咖哩更正👉🏻肉碎豬肉包豬 $72芫荽系面,入面味道同平時食到豬肉生菜包差唔多,都系九層塔、香茅 、檸檬葉、蒜蓉碎、洋蔥絲咁樣,呢到既小辣都真系幾辣下,如果怕辣既朋友就要小心,職員都好細心會問客人想要幾辣,可以提出比小辣更微辣既要求會食得更放心生菜份量啱啱好足夠包晒肉碎,每道菜份量都約2-3位左右,非常足料椰青解辣點可以唔預椰青呢🤭😂椰青夠甜,入面既肉都筆到出嚟食,軟硬適中,好似多左味甜品一樣整體來說,餐廳氣氛、服務、食物質數唔錯,可能我地叫既野食偏向

門口大堂放置左部泰國🇹🇭既「篤篤車」,
麵包咖哩焗軟腳蟹

👉🏻麵包咖哩焗軟腳蟹 $208
生菜包

👉🏻肉碎豬肉包豬 $72

椰青

椰青
整體來說,餐廳氣氛、服務、食物質數唔錯,可能我地叫既野食偏向安全牌,冇點試過特別菜式,只能感覺各方面都合格水準,系食飯時段中,餐廳全場飽滿,需要稍作等候先有枱,建議大家去之前記得要book枱訂定🥰🤚🏻
生菜包
2020-12-03 161 瀏覽
K11對面有間餐廳門口有架篤篤,成日都經過呢間餐廳,以為係新餐廳,點知原來係新泰😂😂無食一排,今晚又同閏蜜食下!黎到餐廳,必點就係椰皇沙冰😂😂真係解渴一流,夠哂兩個女仔飲!到野食啦!我地叫左泰式明爐魚,我地揀左鱸魚,貪佢肉質夠滑🤤🤤我地再叫左肉碎生菜包,辣辣地,係甘食😂😂菜太少,我加左菜食😂我地仲叫左燒生牛肉黎到太生,所以問侍應可唔可以翻煮.佢哋係泰國人,仲好好禮貌話吾好意思,就即刻拎我碟牛肉走,幫我再燒🙂我哋終於咬得開啲肉😂😂兩個人,食到攬住個肚走!呢間餐廳真係非常推介😋😋
無食一排,今晚又同閏蜜食下!
黎到餐廳,必點就係椰皇沙冰😂😂
真係解渴一流,夠哂兩個女仔飲!
我地仲叫左燒生牛肉
黎到太生,所以問侍應可唔可以翻煮.
我哋終於咬得開啲肉😂😂
兩個人,食到攬住個肚走!
呢間餐廳真係非常推介😋😋
2020-12-02 66 瀏覽
難得今日放假,所以就同左frd去食飯。因為自己好耐冇食過泰國嘢,所以就想試吓先。嗰日行過K11見到呢一間好似都幾出名嘅泰國菜,入面全部都係泰國人嚟㗎,真係好有泰國特色可能我哋都早咗少少去啦所以都唔係幾多人,咁都有梳化床其實幾舒服,幾適合啲人喺度坐耐啲,同埋都唔係太逼夾,啱晒而家疫情要有社交距離啊我哋叫咗幾個菜包括呢個成舊南瓜加海鮮嘅菜🥸啲海鮮都幾新鮮同埋有好多唔同嘅種類,入邊仲有啲切碎左嘅南瓜,真係幾好食㗎跟住因為朋友話想食健康啲所以叫咗菜,仲有豬頸肉添👀最後最後我哋就要買一個一定要食嘅甜品就係芒果糯米飯啦,好彩正話我冇叫到飯如果唔係真係好飽啊因為佢有兩舊黑糯米同埋白色糯米嘅飯☺️