2023-05-21 38 瀏覽
新沙洞大排檔 (大角咀)大角咀大政街10號地舖招牌原粒蜂蜜米酒 $98米酒偏甜,容易入口,隨杯送左粒小蜂蜜,中間有香甜蜜糖👍🏻如果大粒啲會加分 6.8/10泡菜煎餅 $98泡菜餅幾厚身,泡菜餅邊香脆,精粹係醬汁酸酸甜甜,同泡菜餅超夾 7.0/10水冷面 $98味道同韓國一樣咁好味,面係較幼身同煙銀,味道酸酸甜甜,配埋青瓜蟹柳絲,超級開胃,夏天食一流 7.0/10新沙洞炸雞半份-蒜蓉醬油味 $88炸雞皮幾香脆,肉質嫩滑,有淡淡蒜蓉醬油味,味道正常,無特別驚喜 6.8/10✏️餐廳裝修好有韓國大排檔feel,有去左韓國既感覺,今餐既mvp 係泡茶煎餅👍🏻
新沙洞大排檔 (大角咀)

招牌原粒蜂蜜米酒 $98

泡菜煎餅 $98

水冷面 $98

新沙洞炸雞半份-蒜蓉醬油味 $88

♡ 品嚐最地道嘅韓國風味|新沙洞大排檔♡-繼上次食完韓國嘢之後 ~ 一直都心癢癢 🥹 真係食開有條癮 於是放咗工 ,就起屋企附近搵吓有乜嘢特色嘅韓國餐廳又真係俾我搵到😆 餐廳以韓國地標 「新沙洞 」為主題。入面仲有唔少打卡位 仲有韓國風格嘅燈牌同埋裝飾,令人恍如置身喺韓國嘅大排檔。🤣呢度仲有我最鍾意食嘅醬油蟹 ~ 梗係即刻同屋企人一齊去食啦!- ♡ 招牌原粒蜂巢蜜特飲 (草莓牛奶)♡ $88呢杯特飲真係一定要必嗌!草莓牛奶連埋原粒蜂巢蜜 仲有穿住兩小粒草莓 🍓真係好滋潤~ -♡ 新沙洞炸雞 🍗(半份)♡ $88炸雞大概兩個人份量,雞肉好嫩 外皮脆口但唔會太油膩,加埋香甜嘅柚子醬汁 令人胃口大開~ 而且仲有醃蘿蔔附送🤣-♡ 新沙洞招牌醬油拼盤 ♡ $288拼盤包咗一隻醬油蟹、四隻醬油蝦,同埋紫菜拌飯。醬油蟹肉好鮮甜,醬油蝦嘅肉質鮮嫩,仲好彈牙,醬汁又好香,真係好滿足!紫菜拌飯擺咗一陣先食飯都仲係暖笠笠 而且紫菜亦都好爽脆。-♡ 韓式醬牛肉紫菜飯團 ♡ $98份量比想像中多 相當抵食。飯團軟糯嘅口感同埋牛肉嘅香味好夾,再加上韓式醬汁,真係每一啖都係滿足!-♡ 宇治金時抹茶紅豆刨冰
♡ 品嚐最地道嘅韓國風味|新沙洞大排檔♡

繼上次食完韓國嘢之後 ~
一直都心癢癢 🥹 真係食開有條癮
於是放咗工 ,就起屋企附近
搵吓有乜嘢特色嘅韓國餐廳
又真係俾我搵到😆

餐廳以韓國地標 「新沙洞 」為主題。
入面仲有唔少打卡位
仲有韓國風格嘅燈牌同埋裝飾,

令人恍如置身喺韓國嘅大排檔。🤣

呢度仲有我最鍾意食嘅醬油蟹 ~
梗係即刻同屋企人一齊去食啦!
♡ 招牌原粒蜂巢蜜特飲 (草莓牛奶)♡ $88
招牌原粒蜂巢蜜特飲 (草莓牛奶)
呢杯特飲真係一定要必嗌!
草莓牛奶連埋原粒蜂巢蜜
仲有穿住兩小粒草莓 🍓
真係好滋潤~
♡ 新沙洞炸雞 🍗(半份)♡ $88
新沙洞柚子炸雞

炸雞大概兩個人份量,
雞肉好嫩 外皮脆口
但唔會太油膩,加埋香甜嘅柚子醬汁
令人胃口大開~ 而且仲有醃蘿蔔附送🤣
♡ 新沙洞招牌醬油拼盤 ♡ $288
新沙洞招牌醬油拼盤

拼盤包咗一隻醬油蟹、四隻醬油蝦,同埋紫菜拌飯。
紫菜拌飯擺咗一陣先食
飯都仲係暖笠笠 而且紫菜亦都好爽脆。
♡ 韓式醬牛肉紫菜飯團 ♡ $98

份量比想像中多 相當抵食。
飯團軟糯嘅口感同埋牛肉嘅香味好夾,
再加上韓式醬汁,
真係每一啖都係滿足!
♡ 宇治金時抹茶紅豆刨冰 ♡ $78
宇治金時抹茶紅豆刨冰

刨冰🍧好細緻,🍵淡淡嘅抹茶味,
加上一粒粒香甜紅豆🫘
真係好清新~~ 喺夏天必食嘅甜品
♡ 韓國粒粒提子汁/ 韓國粒粒桃汁 ♡ $18

呢兩款人氣嘅韓國果汁~
真係一定要喺「大排檔」飲,
先有一番風味。
❥ 餐廳提供嘅韓式食物都頗多,
亦都好適合大班朋友嚟聚會😆👍
服務質素亦都好好,
員工亦都好殷勤!✨
呢度真係食韓國餐最好嘅體驗🥰

🌟而家慶祝元朗分店開張~
半價就可以食到 😍 ~ 招牌醬油拼盤
原價$288 優惠價$144
真係好抵 😆
優惠期係5月1號到5月31號。
#
⇢店鋪資料:
新沙洞大排檔 (大角咀)
大角咀大政街10號地舖
招牌原粒蜂巢蜜特飲 (草莓牛奶)
新沙洞柚子炸雞
  • 草莓牛奶配蜂巢特飲
🎪 新沙洞大排檔 (大角咀)大角咀大政街10號地舖(奧運站行6分鐘)新沙洞越黎越多人食,小編都過黎襯熱鬧😙果然似足路邊攤😎餐廳入面既霓虹燈,夠晒色彩繽紛,韓式油桶圓枱櫈,又夠地道😗🌟熔岩芝士年糕辣雞鍋 $288芝士年糕辣雞鍋係招牌菜‼️芝士做到拉絲效果,年糕夠晒軟糯,醬汁好濃厚,配料有泡菜、大蔥等等,味道不會太辣,適合香港人口味,建議盡快食,否則會痴底🤭🌟新沙洞炸雞半份 (甜辣味) $88炸雞揀左甜辣味,雞肉夠嫩滑,仲有汁添😳,一啲都吾乾身,份量足夠!🌟脆炸韓式紫菜卷 $58第一次食紫菜卷🤭入面有啲碎碎嘅粉絲,口感幾獨特,外層炸到金黃色,好香脆!🌟招牌原粒蜂巢蜜米酒 (2人份) $98米酒蜂巢好特別,米酒本身帶有小小甜,最尾仲可以食埋個蜂巢😳,咬落去爆岀蜂蜜,蜂蠟就好有嚼勁🫶🏻🌟韓式水冷麵 $98水冷麵配料好豐富,有生菜、青瓜、水梨、蟹柳絲😙清爽解膩🥰🌟黑糖蜜黃豆粉麻糬刨冰 $68甜品揀左麻糬刨冰🍧據聞黑糖黃豆粉係韓式經典,份量多,同朋友分享最合適。
🎪 新沙洞大排檔 (大角咀)
大角咀大政街10號地舖(奧運站行6分鐘)

🌟熔岩芝士年糕辣雞鍋 $288

🌟新沙洞炸雞半份 (甜辣味) $88

🌟脆炸韓式紫菜卷 $58

🌟招牌原粒蜂巢蜜米酒 (2人份) $98

🌟韓式水冷麵 $98
水冷麵配料好豐富,有生菜、青瓜、水梨、蟹柳絲😙清爽解膩🥰

🌟黑糖蜜黃豆粉麻糬刨冰 $68
平時都少嚟到大角咀食飯,不過呢一區都隱藏咗唔少好味既餐廳🤤,有朋友介紹呢一間餐廳既醬油海鮮質素高🫶🏻,而且價錢都幾抵食嫁😍,食物選擇都幾多,今次一於同屋企人嚟試下先🤩🧊新沙洞招牌醬油拼盤配紫菜拌飯 $288醬油拼盤有一隻蟹🦀同四隻蝦🦐,醬油蟹預先將內臟清除,等大家可以方便啲咁嘅食用,蟹膏嘅份量都唔少🤤,蟹肉夠晒入味,醃製過程當中加入咗辣椒🌶️,辣椒嘅味道同醬油嘅甜味入左係蟹肉中,仲可以將蟹嘅腥味辟走👍🏻,蟹肉拌飯一流,蝦既肉質都幾爽口,入面仲有好多膏添😍,醬油海鮮嘅味道都唔錯,飯加入左香口嘅紫菜,同海鮮一齊食冇得輸🥰🧊醬油蟹膏蟹肉拌飯 🦀$108食完嗰醬油海鮮唔夠喉,叫多左一個醬油蟹拌飯一齊食🙈,蟹預先拆肉後放係暖暖地嘅飯上面,加入少少麻油、紫菜碎同蟹籽調味,食落味道都幾鮮甜😍,蛋黃嘅香味令拌飯更加鮮甜,而且蟹肉嘅份量都幾多👏🏻,值得一試🧊脆炸韓式紫菜卷 $58紫菜入面包咗彈牙嘅粉絲😋,外面嘅脆皮夠晒薄😍,食落胡椒嘅香味都幾突出,但又唔會太過油膩,作為餐前小食都唔錯👍🏻🧊海鮮蔥煎餅 $108入面加入咗海鮮同蔬菜令煎餅,外皮煎到脆卜卜🥳,食到入面嘅魷魚🦑、紅蘿蔔🥕同蔥等等嘅食材,味道更加香

🧊新沙洞招牌醬油拼盤配紫菜拌飯 $288

🧊醬油蟹膏蟹肉拌飯 🦀$108

🧊脆炸韓式紫菜卷 $58

🧊海鮮蔥煎餅 $108
入面加入咗海鮮同蔬菜令煎餅,外皮煎到脆卜卜🥳,食到入面嘅魷魚🦑、紅蘿蔔🥕同蔥等等嘅食材,味道更加香口,仲可以點下醬汁,令煎餅更加好味😋

🧊黑糖蜜黃豆粉麻薯刨冰🍧 $68
碎冰嘅表面加入黑糖醬、黃豆粉同麻薯,麻薯質地煙韌😋,黑糖嘅香味同黃豆粉嘅味道都幾夾,令每一啖冰都可以食到呢幾種食材🤤嘅味道,涼浸浸嘅感覺都幾適合喺嚟緊熱辣辣嘅天氣🤩

🧊草莓牛奶配蜂巢特飲🍯 $88
平時都比較少有機會試到蜂巢糖既味道,杯入面有一串既草莓🍓同蜂巢糖,加入草莓牛奶係杯入面,先試一試草莓牛奶嘅味道,味道甜甜地但草莓味都幾突出,再試一試蜂巢糖同草莓嘅串串,蜂蜜嘅甜味同草莓都幾夾,呢一杯飲品都幾特別㗎🤩

整體來講呢間餐廳嘅環境充滿韓國既特色🥹,而且食物嘅質素都幾高,都幾推薦大家去試吓㗎😋

為左慶祝元朗分店開張啦🎉,招牌醬油拼推出半價震撼優惠比大家嫁🥳,原價$288優惠價只需要$144🤩,拼盤包括左招牌醬油蟹x1、醬油蝦x4、麻油紫菜飯x1,而家優惠期到5月30日結束

優惠條款:
1.必須電話訂座預留拼盤,方可使用優惠,walk in 不可使用優惠
2.只限大角咀分店
3.逢星期一至日(公眾假期除外),七時前結賬離座方可使用優惠
4. 二人起計算,每二人限購一份拼盤
5.需按優惠價收取加一服務費($144+$14.4)
6.不可與店內其他優惠使用
7.新沙洞大排檔保留最終之決定權

人均消費💵: $300-350
性格比: 8.5/10
好食程度😋:9/10
回頭指數💓:9/10

📍新沙洞大排檔 (大角咀)
大角咀大政街10號地舖
係打泰拳🥊附近見到有間韓風十足嘅餐廳「新沙洞大排檔Sinsadong Pocha」,小妹最鍾意食韓國菜,就一於試下啦!😏餐廳有超多打卡位📸,裝修以韓國🇰🇷現時最流行嘅newtro(뉴트로)為主題,復古嘅同時,又加入現代流行元素;如仿韓國巴士站嘅室外座位,內裏則還原了新沙地鐵站和路邊攤大排檔嘅環境,配上色彩繽紛嘅桌椅和韓式油桶圓桌椅,以及霓虹燈箱和帳篷裝飾,尤如置身韓國街頭~餐廳供應多款韓國地道美食:如紫菜包飯卷、炸雞、部隊鍋、牛肋骨和醬油蟹等;餐具更用上復古小鐵盤和彩色碟子。前菜小食有泡菜和涼拌芽菜。⭐️推薦❗宮廷燉牛肋骨鍋($288/2-3人份)店家參考咗韓國宮廷御膳食譜,加入紅棗、冬菇、栗子、蘿蔔等食材一齊熬煮,以食材天然甜味帶出牛肋骨嘅肉香~牛肋骨份量多,有4-5大件,肉質炆煮得軟腍入味,3人share食都冇問題。☺️⭐️推薦❗辣豬肉紫菜包飯卷($98)材料好豐富,有青瓜、紅蘿蔔絲、醃黃蘿蔔 、辣炒豬肉等,另外,店家加左紫蘇葉、芝麻等增添其香味和口感,比平時嘅飯卷更惹味。泡菜煎餅($98)煎得好香口,泡菜味道酸酸辣辣,惹味又醒胃。⭐️推薦❗秘製蒜蓉醬油炸雞($88/半份)炸雞炸皮薄而酥脆
小妹最鍾意食韓國菜,就一於試下啦!😏
餐廳有超多打卡位📸,
如仿韓國巴士站嘅室外座位,

內裏則還原了新沙地鐵站和路邊攤大排檔嘅環境,
配上色彩繽紛嘅桌椅和韓式油桶圓桌椅,
以及霓虹燈箱和帳篷裝飾,尤如置身韓國街頭~

餐具更用上復古小鐵盤和彩色碟子。

前菜小食有泡菜和涼拌芽菜。

⭐️推薦❗宮廷燉牛肋骨鍋($288/2-3人份)
店家參考咗韓國宮廷御膳食譜,

宮廷燉牛肋骨鍋

⭐️推薦❗辣豬肉紫菜包飯卷($98)
材料好豐富,有青瓜、紅蘿蔔絲、醃黃蘿蔔 、辣炒豬肉等,

辣豬肉紫菜包飯卷

泡菜煎餅($98)
煎得好香口,泡菜味道酸酸辣辣,惹味又醒胃。

泡菜煎餅

⭐️推薦❗秘製蒜蓉醬油炸雞($88/半份)
炸雞炸皮薄而酥脆,入口滿滿蒜香,內裏肉質嫰滑多汁,佐酒一流!

秘製蒜蓉醬油炸雞

韓國🇰🇷今期流行加原粒蜂巢蜜係飲品裏面,
有酒精或冇酒精都得。
酒鬼嘅我地就叫左招牌原粒蜂巢蜜特飲—新沙洞米酒($98),
真係有原粒蜂巢蜜係裏面架!
蜂巢蜜令米酒更香甜,
同韓國🇰🇷米酒酸酸甜甜嘅味道好夾。
招牌原粒蜂巢蜜特飲—新沙洞米酒

我同小妹最鍾意食麻糬❤️,所以一見到刨冰有麻糬就梗係要試下啦!😌
黑糖蜜黃豆粉麻糬我刨冰($68)
黑糖蜜黃豆粉麻糬我刨冰

黑糖蜜黃豆粉麻糬我刨冰

刨冰上淋上香甜嘅黑糖蜜
加上大量黃豆粉和煙韌嘅麻糬,不錯嘅配搭!

秘製蒜蓉醬油炸雞
招牌原粒蜂巢蜜特飲—新沙洞米酒
2023-05-09 89 瀏覽
IG係咁見到朋友仔去韓國🇰🇷又挑起左 我想食韓國嘢嘅根🍴醬油拼盤 一隻醬油蟹 🦀+ 四隻醬油蝦🦐餐廳係5️⃣月份 慶祝🎉元朗分店開張🎉大角咀分店 招牌醬油拼盤 做緊✂️半價✂️震撼優惠!!🤑🤑🤑原價$288 電話訂座預留 優惠價$1447點前埋單 就可以半價食到醬油蟹&醬油蝦😍我就係比呢個優惠吸引左 book左檯6點鐘準時7點埋單🤡🤡加埋一先$158.8呢個價錢 平時應該得半隻蟹🫢啖啖鮮甜嘅蟹膏 配上紫菜麻油飯 愈食愈開胃 好似唔識飽咁🫢醬油味香得黎 又唔會太咸 保留到蟹肉嘅鮮🤤🤤打字都打到流口水🤤🍴泡菜豆腐鍋🥘泡菜味濃 豆腐 豬腩肉 洋蔥 通通都好入味係爭咁碗飯🍚🍴韓式炸雞 (半份)甜辣醬口味男朋友一口氣 食左大半份🍴炸蝦芝士紫菜包飯卷🍙料仲多過飯😋🥛蜂巢蜜士多啤梨奶🍯🍓出色👍🏻👍🏻好開胃 愈飲愈想繼續食每個杯有兩塊蜂巢蜜飲完啲奶 可以再吸埋啲蜜糖🍯 超滿足😌🍧抹茶紅豆刨冰估唔到會有一座紅豆山係頂🙀🙀有點受寵若驚抹茶味好夠 下一首配埋紅豆🫘 一定係絕配好滿足嘅一餐😌😌又慳返幾千蚊機票錢 解決左我嘅 醬油蟹癮☺️
IG係咁見到朋友仔去韓國🇰🇷

🍴泡菜豆腐鍋🥘
泡菜味濃
豆腐 豬腩肉 洋蔥 通通都好入味
係爭咁碗飯🍚

🍴韓式炸雞 (半份)
甜辣醬口味

好滿足嘅一餐😌😌
又慳返幾千蚊機票錢 解決左我嘅 醬油蟹癮☺️
2023-05-08
2023-05-09 33 瀏覽
呢間餐廳又門口去到室內環境都好有韓式嘅復古路邊攤feel,仲佈滿霓虹燈🥰好似真係去左韓國旅行咁,好有特色,同朋友黎食都好有氣氛🥳食物味道整體都唔錯添呀~🔸宮廷燉牛肋骨鍋(HK$288)份量都幾大,二至三人食都夠曬😎牛肋骨都幾大舊,同埋都好入味,湯底甜甜地,配料仲有紅棗、栗子同蘿蔔,如果個餐配埋飯就好啦🤩🔸 海鮮葱煎餅(HK$108)同平時食開嘅煎餅質地唔同,呢到嘅厚身得黎仲脆卜卜,而且味道都幾香😜🔸 炸蝦芝士紫菜包飯卷(HK$108)紫菜飯卷入面好多料,有炸蝦、蛋、青瓜、蘿蔔、牛蒡、生菜,仲多過飯😂不過飯粒有啲太散,食落比較容易散開曬~🔸 甜薯芝士條(HK$58)上台一食真係有芝士拉絲,而且食落有蕃薯嘅甜甜味道,味道幾特別😍🔸黑糖蜜黃豆粉麻薯刨冰(HK$68)好耐無食韓國冰,大大一個上面有黃豆粉同黑糖蜜,配料有煙韌小丸子,夏天食就透心涼🍧🔸 原粒蜂巢蜜特飲草莓牛奶(HK$88)呢個特飲都好特別,士多啤梨奶上面有一串蜂巢同士多啤梨,味道都幾甜,如果再凍啲就更正啦🧃

🔸宮廷燉牛肋骨鍋(HK$288)

🔸 海鮮葱煎餅(HK$108)

🔸 炸蝦芝士紫菜包飯卷(HK$108)

🔸 甜薯芝士條(HK$58)

🔸黑糖蜜黃豆粉麻薯刨冰(HK$68)

🔸 原粒蜂巢蜜特飲草莓牛奶(HK$88)
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🇰🇷 Hιρ Kσɾҽαɳ Eαƚʂ @ 🌟 新沙洞大排檔《👽食神大媽愛韓食》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:秘製辣醬炒魷魚 HKD 168新沙洞柚子味炸雞(半份)HKD 88宮廷燉牛肋骨鍋 HKD 288泡菜煎餅 HKD 98草莓牛奶酸榨冰 HKD 78草莓牛奶配蜂巢特飲 HKD 88.👽 最近就有朋友仔帶大媽去一間打卡一流嘅韓國餐廳,地道汽水箱子、螢光招牌、韓星海報、狂播K-Pop 😍 呢度絕對稱得上係裝修特色,整個主題就係類似韓國嘅夜攤,但係喺室內嘅,超有氣氛!.🦑 大媽聽朋友仔介紹話必食呢款「秘製辣醬炒魷魚」果然無介紹錯,大大碟啖啖肉,配埋生菜包住一齊食,真係不得了,超惹味!.🐔 食韓國嘢又點可以唔叫炸雞,食左辣魷魚,一於叫柚子味試下 🍊 好多汁,同埋有柚子皮,清香甜蜜,同埋唔會多炸粉,雞肉嫩滑大舊,完美配搭其他惹味美食。.🥘 另外呢,就揀咗主打嘅「宮廷燉牛肋骨鍋」。一上枱就覺得真係冇揀錯,視覺效果已經係超吸引。咬落啲牛肉非常之嫩滑,D牛排骨大大嚿都唔會韌。調味真係做得真係好出色,係好惹味好濃郁嘅湯汁,白蘿蔔索曬味,超滋補,好味又
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
泡菜煎餅 HKD 98
草莓牛奶酸榨冰 HKD 78
草莓牛奶配蜂巢特飲 HKD 88

秘製辣醬炒魷魚

新沙洞柚子味炸雞(半份)

🥘 另外呢,就揀咗主打嘅「宮廷燉牛肋骨鍋」。一上枱就覺得真係冇揀錯,視覺效果已經係超吸引。咬落啲牛肉非常之嫩滑,D牛排骨大大嚿都唔會韌。調味真係做得真係好出色,係好惹味好濃郁嘅湯汁,白蘿蔔索曬味,超滋補,好味又大份,就算三個人都夠食 😍

宮廷燉牛肋骨鍋

🌶 本身好想食年糕,但見到呢一款「泡菜煎餅」真係好想試。好厚身,同埋醬料獨特。裏面超多泡菜,不過有唔會過份辣,食完完全唔覺得口渴,絕對滿足!

泡菜煎餅

🍯 同埋呢度酒水價錢相對黎講好相宜,兩人份量嘅特色「草莓牛奶配蜂巢特飲」連埋大大舊原粒蜂巢,奶味好香甜,唔會覺得確喉,食惹味嘅嘢食一定要配埋呢個!😇

草莓牛奶配蜂巢特飲

🍧 最後當然要叫甜品啦,食韓國嘢點可以唔叫刨冰,試咗「草莓牛奶酸榨冰」!出品當然好味啦,超多士多啤梨肉!透心涼!

草莓牛奶酸榨冰

🤩 整體黎講真係超級驚喜呀!嘢食超好味又超級IGable!❤️

🤩 而家仲要因為元朗開咗新分店而有超級大優惠,可以用半價叫「招牌醬油拼盤」!!!
🥳 原價 HKD 288,折左之後 HKD 144咋!😱
拼盤包括:招牌醬油蟹 🦀️ 醬油蝦 🦐 麻油紫菜飯 🍙
⭐️ 優惠期間:5月1日至5月31日 ⭐️
⚡️優惠條款 ⚡️
1)必須電話訂座預留拼盤,方可使用優惠,walk in 不可使用優惠
2)只限大角咀分店
3)逢星期一至日(公眾假期除外),七時前結賬離座方可使用優惠
4)二人起計算,每二人限購一份拼盤
5)需按優惠價收取加一服務費($144 + $14.4)
6)不可與店內其他優惠使用
7)新沙洞大排檔保留最終之決定權

📍 大角咀大政街10號地舖
📲 +(852)2666-6220
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
秘製辣醬炒魷魚
新沙洞柚子味炸雞(半份)
草莓牛奶配蜂巢特飲
草莓牛奶酸榨冰
2023-05-07 33 瀏覽
📍新沙洞大排檔 大角咀大政街10號地舖。。這家餐廳的裝修真的非常漂亮,非常適合拍照打卡!讓人有種置身韓國的感覺。即使沒有假期去旅行,也可以在這裡扮成自己去了韓國的感覺。😝🔸韓式醬牛肉紫菜飯卷 $98,是韓國菜必點的美食之一!🔸新沙洞炸雞半份 - 蒜蓉醬油味 $88,今次我點了半份炸雞,非常嫩滑可口。🔸海鮮葱煎餅 $108口感酥脆,內餡豐富🔸韓式辣炒豬肉配生菜 $158味道辣辣的,非常開胃。配上生菜🥬非常好🔸草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份)$88這是招牌飲品,非常值得一試!原粒蜂巢加上士多啤梨和草莓牛奶,非常清涼解渴!除咗大角咀之外,最近元朗都開咗分店仲有優惠添🤩🤩大家快啲試吓啦!

📍新沙洞大排檔

🔸韓式醬牛肉紫菜飯卷 $98,
是韓國菜必點的美食之一!

🔸新沙洞炸雞半份 - 蒜蓉醬油味 $88,
今次我點了半份炸雞,非常嫩滑可口。

🔸海鮮葱煎餅 $108
口感酥脆,內餡豐富

🔸韓式辣炒豬肉配生菜 $158
味道辣辣的,非常開胃。配上生菜🥬非常好

🔸草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份)$88

除咗大角咀之外,最近元朗都開咗分店仲有優惠添🤩🤩
大家快啲試吓啦!
2023-05-04 38 瀏覽
呢間新沙洞大排檔見過好多人介紹,我食過佢地長沙灣店嘅澡堂feel cafe,今次試埋大排檔😄 食物真係好有韓國風味,無得去旅行嘅我好似置身當地嘅街頭小食攤咁🥹炸物拼盤🍤($98) -有炸餃子,芝士條,紫菜卷同年糕,全部都炸得好脆身,配上啲韓式醬汁真係好開胃!新沙洞芝士部隊鍋🍲($268) - 呢個推介!佢嘅湯底好濃郁,有啲辣但唔會太過強烈,入面有勁多料,面頭個拉麵配埋啲即溶芝士真係食到lamlam脷。而且佢地嘅部隊鍋份量都好大,啱晒同班朋友一齊食。炸蝦芝士紫菜飯卷🍙($98) - 炸蝦同芝士當然perfect match 😌 個飯卷入面仲有好多酸羅白同青瓜絲,解番芝士嘅漏,唔錯!醬油八爪魚配沙律菜🥗($88) - 幾清新嘅一道菜,八爪魚煮得好嫩,配上新鮮沙律菜同埋醬汁,好fresh😁草莓牛奶蜂蜜特飲🍹($88)/草莓乳酸刨冰🍧($78) - 朋友同我都鍾意🍓,所以野飲同甜品都有叫🤣 草莓牛奶蜂蜜特飲幾特別,有原粒蜂巢粒喺入面,搞搞佢會有香甜嘅蜂蜜味😋 草莓乳酸刨冰就叫左後上,為今餐做完結🥰

2023-05-03 37 瀏覽
太耐無去韓國試試呢間經常full的新沙洞大排檔成間舖由食物到環境都好有韓feel而且不停播kpop真會令人有種身處韓國的感覺新沙洞招牌2-3人套餐$608芝士部隊鍋包括大大塊芝士、麵、午餐肉、餃子、年糕、五花腩肉等湯底泡菜味夠濃郁份量亦足夠3人share自選口味炸雞有甜辣、蒜蓉醬油和韓式柚子推介甜辣最惹味炸物拼盤包括紫菜卷、年糕、餃子最好味是甜薯芝士條真的想再encore泡菜煎餅炸得香脆煎餅中間有整塊泡菜值得推介飲品有不同韓式汽水可以選擇還有幾碟前菜黑糖蜜黃豆粉麻糬刨冰刨冰完全不綿密味道太甜麻糬味道很奇怪比較令人失望的甜品怕套餐唔夠食還叫了紫菜牛肉包飯卷食完即刻想飛返轉
太耐無去韓國試試呢間經常full的新沙洞大排檔
成間舖由食物到環境都好有韓feel
而且不停播kpop真會令人有種身處韓國的感覺

新沙洞招牌2-3人套餐$608

湯底泡菜味夠濃郁份量亦足夠3人share

自選口味炸雞有甜辣、蒜蓉醬油和韓式柚子
推介甜辣最惹味

炸物拼盤包括紫菜卷、年糕、餃子
最好味是甜薯芝士條真的想再encore

比較令人失望的甜品

怕套餐唔夠食還叫了紫菜牛肉包飯卷

食完即刻想飛返轉
2023-05-03 142 瀏覽
(🇭🇰香港~大角嘴)👍🏻 韓國街邊檔打卡裝修👍🏻 特色蜂巢飲品▪️#醬油八爪魚配沙律菜 HKD$88頭盤比我想像中好吃醬油是酸酸甜甜的很開胃八爪魚份量也算多有雞蛋、蕃茄、洋蔥、沙律菜、八爪魚、牛油果吃起來材料都很新鮮喜歡裏面加了牛油果🥑▪️#新沙洞芝士部隊鍋 HKD$268必點人氣部隊鍋🥰部隊鍋份量很多~~適合3-4人分享2人吃一個基本上就很飽了🫢部隊鍋會在桌上加熱煮好了店員會主動幫忙拿開蓋子喔!熱呼呼的超香~材料很豐富,有豆腐、韓國午餐肉、杏鮑菇、餃子、蟹柳等等當然還有主角韓國拉麵🍜最上層有滿滿的芝士攪拌一起吃超讚👍🏻湯底以泡菜湯為主,帶點微辣▪️#甜薯芝士條 HKD$58一份有五條外脆內軟的芝士條😍外層以番薯蓉為主內裏是拉絲芝士~兩者非常搭❤️▪️#炸蝦芝士紫菜飯卷 HKD$108一條飯卷切開了7小份飯卷也很豐富有炸蝦、芝士、紅蘿蔔絲、酸瓜、蛋絲等等味道很韓🤣炸蝦是現炸的,所以脆脆的口感很不錯飯卷很大一件基本沒辦法一口吃到嘴裡🤣但餡料很多,吃起來還是很滿足😋▪️#肉桂鮮奶咖啡蜂巢特飮 HKD$88這是2人份喔~2隻玻璃杯中已放上一塊蜂巢超酷的~我也是第一次喝蜂巢飲料鮮奶咖啡個人認為更像無糖鮮奶
(🇭🇰香港~大角嘴)
👍🏻 韓國街邊檔打卡裝修
👍🏻 特色蜂巢飲品

▪️#醬油八爪魚配沙律菜 HKD$88
頭盤比我想像中好吃
醬油是酸酸甜甜的很開胃
八爪魚份量也算多
有雞蛋、蕃茄、洋蔥、沙律菜、八爪魚、牛油果
吃起來材料都很新鮮
喜歡裏面加了牛油果🥑
醬油八爪魚配沙律菜

▪️#新沙洞芝士部隊鍋 HKD$268
必點人氣部隊鍋🥰
部隊鍋份量很多~~
適合3-4人分享
2人吃一個基本上就很飽了🫢
部隊鍋會在桌上加熱
煮好了店員會主動幫忙拿開蓋子喔!
熱呼呼的超香~
材料很豐富,有豆腐、韓國午餐肉、杏鮑菇、餃子、蟹柳等等
當然還有主角韓國拉麵🍜
最上層有滿滿的芝士
攪拌一起吃超讚👍🏻
湯底以泡菜湯為主,帶點微辣
新沙洞芝士部隊鍋

▪️#甜薯芝士條 HKD$58
一份有五條
外脆內軟的芝士條😍
外層以番薯蓉為主
內裏是拉絲芝士~
兩者非常搭❤️
甜薯芝士條

▪️#炸蝦芝士紫菜飯卷 HKD$108
一條飯卷切開了7小份
飯卷也很豐富
有炸蝦、芝士、紅蘿蔔絲、酸瓜、蛋絲等等
味道很韓🤣
炸蝦是現炸的,所以脆脆的口感很不錯
飯卷很大一件
基本沒辦法一口吃到嘴裡🤣
但餡料很多,吃起來還是很滿足😋
炸蝦芝士紫菜飯卷

鮮奶咖啡個人認為更像無糖鮮奶茶🤣
然後帶有淡淡的肉桂味
加上蜂巢甜度剛剛好
但喝到最後會一直吃到蜂巢🍯
這杯外型很好拍,必點飲料🥂
肉桂鮮奶咖啡蜂巢特飮

▪️#宇治金時抹茶紅豆刨冰 HKD$78
最後當然要來個甜品
刨冰是抹茶口味,帶一點點苦
配上甜甜的紅豆剛剛好
份量也是蠻多的,一份適合2-3人
冰涼的口感,又不會太甜
做飯後甜品還蠻適合的

餐廳內有多個打卡位
晚餐時間人流比較多
建議先預約喔!
餐點份量都比較多
非常適合聚會聚餐
環境氣氛也很好👍🏻

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌑

📍大角咀大政街10號地舖
📞 26666220
🕙 12:00-16:00/17:30-22:00
2023-05-01 52 瀏覽
新沙洞大排檔講明先對韓國野食好挑剔🥶新沙洞炸雞 甜辣味 $88如果以普通炸雞嚟講佢係幾好食就係嗰種炸雞粒感覺但佢完全稱唔上韓式炸雞🤔個炸粉唔係嗰回事🤔就係無嗰隻感覺但炸雞嚟講都脆都滑炸年糕配辣醬 $68炸年糕無得輸嘅煙煙韌韌嘅口感正中我下懷炸蝦芝士紫菜包飯卷 $88就係飯卷無咩特別我唔太鍾意食炸蝦所以唔評論不過都係個合格嘅飯卷(。・ω・。)但佢係無芝士味🤔整體上我叫嘅都無咩特別想過下口癮都係個唔錯嘅選擇如果有下次可能會試吓其他不過有啲遠就未必有下次哈哈裝修幾特別可以去打下卡✨-♡ Mar 2023◆◆◆◇◇-#yat2sik3_大角咀 #新沙洞大排檔 #大角咀美食 #hkfoodie#cswfood#hkig#hkcafe#hkfood#hongkongfood#韓式炸雞 #年糕#飯卷#韓國菜

新沙洞大排檔

炸蝦芝士紫菜包飯卷 $88
就係飯卷
無咩特別
我唔太鍾意食炸蝦所以唔評論
不過都係個合格嘅飯卷(。・ω・。)
但佢係無芝士味🤔

整體上我叫嘅都無咩特別
想過下口癮都係個唔錯嘅選擇
如果有下次可能會試吓其他
不過有啲遠就未必有下次哈哈
裝修幾特別可以去打下卡✨

♡ Mar 2023
◆◆◆◇◇
勁來冇食過韓國嘢,朋友推介呢一間位於大角咀嘅韓國餐廳👍🏻新沙洞招牌醬油拼盤韓國餐廳必食嘅醬油蝦,醬油蟹都已經包含喺呢一個拼盤之內,醬汁鹹度適中,膏量唔少,蝦肉好爽嫩,蟹膏甘甜,紫菜飯份量好誇張!👍🏻泡菜豬肉豆腐湯真真正正的還原首爾街頭嘅風味,味道辛口,豬肉用上腩肉,口感唔會好乾,加上入口厚滑的豆腐令人食唔停口,裏面更加有澎湃嘅泡菜、大蔥、冬菇、蘿蔔絲,到底部會帶少少鹹。👍🏻韓國炸醬麵麵條分量頗多,口感Q彈,炸醬帶點甜甜的,加上肉碎及半熟荷包蛋的點綴,味道更昇華!👍🏻韓式炸餃子絕對係令人大讚嘅小食,外皮香脆,炸得油而不膩。裏面帶有粉絲嘅口感,令人鍾情。👍🏻草莓牛奶蜂巢原個蜂巢放入杯內來得特別吸引,蜂蜜嘅香甜繼而亦都會慢慢滲出,士多啤梨味道頗重,絕對係少女心必點的飲品。👍🏻黑糖蜜黃豆粉麻糬刨冰食完熱辣辣嘅主食,當然要來一份韓國人最愛嘅刨冰!黑糖蜜嘅甜膩充分淋係碎冰之上,黃豆粉並不嗆喉,麻糬軟糯,若份量更多定必更滿足了(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
勁來冇食過韓國嘢,朋友推介呢一間位於大角咀嘅韓國餐廳

👍🏻新沙洞招牌醬油拼盤

👍🏻泡菜豬肉豆腐湯

👍🏻韓國炸醬麵

👍🏻韓式炸餃子

👍🏻草莓牛奶蜂巢

👍🏻黑糖蜜黃豆粉麻糬刨冰

2023-04-27 35 瀏覽
🥘新沙洞芝士部隊鍋 $268有厚切午餐肉、拉麵🍜、芝士、炸餃子、韓式年糕、五花腩🥓、魚糕、茄汁豆、蟹柳、娃娃菜等個部隊鍋好多料,湯底有泡菜酸同辣味,中意佢個午餐肉切得夠厚食落好滿足🩷用gas爐煲滾之後,個韓國公仔麵煮到入哂味🧀無得輸🤩🍣炸蝦芝士紫菜包飯卷 $108有8件,中間好多餡料,有炸蝦🍤、雞蛋絲、芝士、青瓜絲🥒等,食果陣要小心d,因為會爆餡🤣🍘泡菜煎餅 $98幾驚喜❣️有5大件,同埋幾厚身,有別於之前係其他餐廳食過煙煙韌韌嘅口感,呢度煎餅外皮卡滋卡滋好香脆,中間有好多一絲絲泡菜,好惹味😍🍠甜薯芝士條 $58有5條,中間有蕃薯蓉,食落甜甜的,咬開亦拉到絲,有芝士味,正常發揮👍🏻🍓招牌原粒蜂巢草莓牛奶特飲(二人份) $88除咗有一壺草莓牛奶之後,仲一人一隻杯,入面有新鮮士多啤梨,仲有嚿蜂膠😍牛奶配蜂蜜,都幾正🍧黑糖蜜黃豆粉麻薯刨冰 $68好大碗建議多人share👨‍👨‍👧‍👧有黑糖醬,黃豆粉同麻糬粒粒,食落黑糖味好重🥄Overall餐廳位於大角咀美食圈之內,裝修好有feel,啱哂打咭👻而且食物份量足同幾有特色,可以試試
🥘新沙洞芝士部隊鍋 $268

🍣炸蝦芝士紫菜包飯卷 $108