2023-07-25
之前都同大家介紹過呢一間位於大角咀嘅韓國大排檔 認真食物質素唔錯🫶🏻 而且佢哋個環境亦都唔錯 好有feel 好啱咁多位去打卡🇰🇷同大家分享一個趣聞 兩位小編喺呢度自拍一張 跟住po IG 然後有朋友問係咪去咗韓國…🇰🇷🇰🇷😹 🤣🤣🐷新沙洞招牌醬油拼盤配紫菜拌飯 👅8/10 $288醬油蟹同埋蝦都好鮮甜 而且有啲蝦膏蟹膏🦐🦀 肉質亦都好爽口 感覺幾新鮮 質素唔錯 而且醬油嘅味道唔會掩蓋左鮮甜嘅蟹同蝦🤤🤤 真心唔錯個飯仲有啲紫菜🫶🏻 撈埋一齊非常好食🐷新沙洞炸雞半份 一柚子味 👅8.5/10 $88呢一份炸雞係我哋今次再encore嘅 上次我哋嚟呢一間韓國大排檔嘅時候都已經叫過一次🤣 柚子醬嘅味道超級香濃 同時又唔會甜耶耶 炸雞嘅份量 我哋兩個人食半份啱啱好 (不過都已經超級飽…..) 三個人食半份都OK…😹 炸雞每一舊都好大大件🐓 而且肉質都唔錯 個皮脆卜卜 咬落去索索聲🫶🏻🫶🏻🤤🤤🐷草莓練奶刨冰🍧 👅7/10 $78上次試咗佢哋嘅黑糖味道嘅刨冰 今次就試吓佢哋嘅草莓味 上面有好多士多啤梨 🍓 鍾意食士多啤梨嘅人應該會覺得唔錯 撈埋啲煉奶一齊食超級正 不過做飯後甜品嚟講有啲大份🙈 唔知會
🐷新沙洞招牌醬油拼盤配紫菜拌飯 👅8/10 $288
🐷新沙洞炸雞半份 一柚子味 👅8.5/10 $88
🐷草莓練奶刨冰🍧 👅7/10 $78
上次試咗佢哋嘅黑糖味道嘅刨冰 今次就試吓佢哋嘅草莓味 上面有好多士多啤梨 🍓 鍾意食士多啤梨嘅人應該會覺得唔錯 撈埋啲煉奶一齊食超級正 不過做飯後甜品嚟講有啲大份🙈 唔知會唔會可以出份迷你版本呢?
🐷草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份)👅9/10 $88
呢杯特飲真係每次去都要叫嘅🤤‼️‼️ 強烈推介大家飲呢一個 上次去嘅時候已經飲過一次🤣🤣 每一個杯上面有串蜂巢同埋士多啤梨 倒咗啲草莓牛奶落去自己個杯度🍓 蜂巢裏面嘅蜂蜜開始溶化 慢慢撈落去杯牛奶度🫶🏻🫶🏻 甜得黎又香✨ 而且草莓牛奶本身個口感都係比較濃稠 所以口感非常之正🙈
小編極度推薦大家可以嚟呢度食韓國菜🇰🇷聽住泡菜歌食韓國菜 仲要本身餐廳裝修就已經係充滿韓國大排檔嘅感覺 真係唔錯🫶🏻
新沙洞大排檔
📍大角咀大政街10號地舖