2006-06-30
好耐冇試過兩個人出去撐"木台"腳,原本打算去九龍城食地道泰國菜,不過因為路程太遠而留番向銅鑼灣食。多謝各openrice食家既useful information,先知道原來登龍街開左呢間泰國菜館,於是向睇戲之外一於來試試~~一入登龍街遠處已經見到間舖頭前面有好多人等緊位,有個肥肥地既人(我估係老闆)同我地講話好快就有位,仲話其實間舖係有兩層,叫我地點定菜先。果然等左15分鐘左右就有得入去,由於之前等位時已經點左少少菜,所以我地一坐底就已經有野食~~^^我地點左三個菜+一個冬陰公湯:冬陰公湯(細)--兩個人都好夠食,每人都有at least兩大碗。唔算好辣,都幾甜~~^^仲有三隻大蝦tim!!(GOOD!)生蝦--都幾多隻,好鮮甜~~抵食!!串燒(雞+豬)--$35蚊有六串,好抵~~我個人覺得豬好食過雞,下次可以Only叫豬~~^^燒雞青木瓜沙津--好似都係30幾蚊,都好大碟~~青木瓜切絲上加埋D花生同酸甜Source,勁開胃。燒雞都ok。我地仲叫左個椰青($18)同埋椰汁紅豆冰($10),個椰青好清甜~~~紅豆就反而唔係好夠甜……總括來講好滿意今餐,唯一差少少既係環境比較迫,坐得唔係
我地點左三個菜+一個冬陰公湯:
生蝦--都幾多隻,好鮮甜~~抵食!!
總括來講好滿意今餐,唯一差少少既係環境比較迫,坐得唔係太舒服。不過咁抵既價錢+咁好味既食物質素,一定會再來過~~~^0^//