2010-12-13 21 瀏覽
班為食友又要聚會了,大家舉腳讚成打打邊爐,本人因事後到。九點半到時,門口人山人海在等位,全是年青男女,內裡坐無虛席,熱氣騰騰,氣氛非常熱鬧。友人已經吃得七七八八,青菜、豆腐、腐竹都很新鮮和清甜,西洋菜蜜有菜味,但都略太甜。下次會再去試真d。
2010-12-10
2010-10-09 22 瀏覽
第一次去試這一間酒樓~~之前佢叫二宜樓就想試一下~~但總是試不到~今次終於去到LA~~聽說和之前二宜樓一樣, 只是改了名~~~因為訂了位所以好快就入到去~~我們叫了點心拼盤(有蝦餃2隻,菜苗餃2隻,潮州粉果2隻,流沙奶皇包2 個<--流沙奶皇包是他們的招牌貨. 好味) 荷葉飯(見到好多人叫, 所以我們都叫了一客, 味道不錯, 特價$48不太貴~~),鬼馬米網腸, 我初時以為是炸兩, 原來腸粉入面真的包了米網, 脆脆地),還點了幾籠點心, 質素都唔錯, 而且個待應好親切又推介你邊樣好食, 又同你講下笑~~我們不是熟客, 在咁忙的午市, 仲可以同客人溝通, 又冇待慢客人, 真是難得~~
2010-07-15 13 瀏覽
早輪做特價既象拔蚌真係好掂,好大條,$138 任揀1條,最後揀左1條長到好似個keyboard 咁長既,切起都有成大盤~~~~~d 蚌白白地黃黃地,片片都好薄,透明得來仲要晶瑩剔透,一睇就覺得好新鮮!仲有日本芥,可以當刺生咁食,佢地用既豉油都係日本豉油,唔似其他咁又係比返生抽老抽你,唔想生食去拖一拖水又食得,如果唔係d 師傅切得夠簿,一定做唔到拖一拖水就食既效果。但不論生食定拖水食,都覺得佢好鮮甜!!!有同事話呢隻係加洲蚌,又有同事話係墨西哥,而我就唔係太識,只係知佢d肉好甜好好味$138 抵到爆,我諗佢成本都超過 $138 勁抵食,不過已經係過去式了~~ lol 因為個推廣已經完左。希望快d 有下一輪。至於呢間野本身係二宜樓,以前放工都會同d 同事食半價宵夜小菜,不過家陣冇左呢d 推廣,換來火鍋店都係好事,見到樓下有一個食評話佢地用舊餐具,我隔左成個幾月至去幫襯,但一d 都唔覺得係舊時二宜樓d 用具......而且服務員仲好整齊好有禮貌,我相信到左冬季,我同d 同事都會成日去新星火鍋。

呢碟野只係$138,係新星火鍋會員密邊爐之友至有得買,不過已經過左成個幾月,要食要等下一次。
蕃茄薯仔湯底,酸酸地有益健康又開胃!
蕃茄薯仔湯底,酸酸地有益健康又開胃!
2010-05-27 14 瀏覽
二宜樓執左變做新星真係可惜,以前熟悉既面孔都已經唔見晒不過新既一批人更有禮貌更專業,感覺佢地好勤力本來諗住去食匯豐火鍋餐,仲諗定6個人晒扮晒野分開2枱,咁可以叫2 set,咁就好著數點知原來灣仔冇呢個優惠~~~~最後6個人坐埋一枱,叫左勁多野食。有同事拎左張送肥牛既單張出來~~~ 即送仲要係勁大碟!!!不過6個大胃王唔夠食~~~ 叫多左2碟另外好好味既有:白螺片:好味,有d 似花姿片味道albert yip : 好爽口,仲好乾淨芝士丸:芝士好香好滑,而且溶左更加好味班片:d 魚都幾新鮮,起左片之後冇骨,仲正豬手:火鍋食豬手有d 古怪,不過同事冇介紹錯,豬手皮酸酸甜甜,又冇破壞湯底味道。由於冇匯豐優惠,最後只係叫沙嗲湯底,有沙嗲香又唔算太辣。唔錯唔錯臨尾送左一張密邊爐卡,下次食宵夜有4送1。好丫,我個個月尾都要計糧,次次都 ot 到10點。部門同事岩岩好4個..... fit 晒!今晚埋單位位$160,4男2女飽到反肚
二宜樓執左變做新星真係可惜,以前熟悉既面孔都已經唔見晒
不過新既一批人更有禮貌更專業,感覺佢地好勤力
點知原來灣仔冇呢個優惠~~~~
仲要係勁大碟!!!不過6個大胃王唔夠食~~~ 叫多左2碟
另外好好味既有:
白螺片:好味,有d 似花姿片味道
albert yip : 好爽口,仲好乾淨
芝士丸:芝士好香好滑,而且溶左更加好味
班片:d 魚都幾新鮮,起左片之後冇骨,仲正
臨尾送左一張密邊爐卡,下次食宵夜有4送1。
好丫,我個個月尾都要計糧,次次都 ot 到10點。
部門同事岩岩好4個..... fit 晒!
今晚埋單位位$160,4男2女飽到反肚

正 優質肥牛!!!拎coupon送既~~~ 超好味
正 優質肥牛!!!拎coupon送既~~~ 超好味
2010-05-25 14 瀏覽
二宜樓重新裝修後改名叫新星, 不過當日我地發心紙好似仲係用緊舊個d, 因為上面有二宜樓乜東東, (好似係流沙包)咪以為新酒樓, 我地個日興致勃勃去到發現除左裝修同d人係新之外, d 餐具新舊參半, 有崩晒的又有裂晒的....講番d食物, 點心食物類別雖多但係味道非常一般, 我地先後係我地隻餃里面同我地個焗布丁發現頭髮, 雖則店員跟進事件換過俾我地, 但係以一個first experience 來講真係唔太好印象