2009-03-06
阿哥阿嫂話要同Daddy食多餐舊曆生曰飯.平時例牌星期曰早茶既新星又有超級promotion!!! 原價$480既東星斑,逢曰至四大特價$88!!! 之前DaddyMame都試過幾次佢地既特價魚,知道係超值所以今次又點會錯過呢! 旺角新星既interior幾得體,檯與檯之間又唔會窄.而且地方同restroom都好潔整. Mame訂左7:30,但去到發現一樓滿曬火鍋,因佢地同時間有買一送一火鍋. 唯有上二樓.我地一坐低就先叫佢地落order留東星斑($88),一窩嚮螺例湯($108),同一隻水晶雞($128). 佢地已經話得番一款例湯 - 海底椰煲雞. 見咁既情況Mame順便點埋其他菜. 阿哥一家8點先到,就叫佢地上菜.點知個部長話得番半隻水晶雞,一係要半隻一你要其他雞. 都唔知佢地點留野. 唯有照叫半隻再加個小菜.海底椰煲雞湯 - 超鮮濃味雞湯.湯渣都有成半隻雞.新鮮海底椰好爽口.$108 足夠7碗份量. 正!!清蒸東星斑 - 好大條東星斑!! 好似去飲o個條蒸既時間o岩o岩好~新鮮啖啖肉,好滑好正~~~ $88超底食!!!其實檯檯食晚飯都有一條囉~半隻水晶雞 - $78招牌菜.
半隻水晶雞 - $78招牌菜. 係唔係新鮮雞我唔敢講,不過有雞味.配埋蒸雞時流出既雞油汁一齊食,幾好! 係雞胸肉有dd'鞋'...通常我主打雞胸肉.如果連雞胸肉都做到滑咁就正囉.
脆香蝦味骨 - 淡淡蝦膏味既炸排骨.好野味香口!有成8件大大件~~不過有幾件略嫌肥d.係爽口肥排骨囉~~~
花膠紅燒豆腐 - 花膠好'淋',有成四五大片.紅燒豆腐鋪底加個蠔油獻汁.
蠔皇海鮑片 - 好大片鮑片!!!!!炆得唔會過淋又唔太硬! 小唐菜加蠔皇汁做底~
甚麼香芒炒蝦仁 - 顏色鮮艷~芒果片炒過都好清甜. 蝦仁爽口大隻.
我地五大兩細係清曬所有餸,仲買左個小小Chocolate Mousse Cake去切~好飽囉~~
hmmm過兩日要黎試買一送一任食火鍋$78(另加鍋底.茶介.加一)~~hohoho~