2009-10-07
幾日前二人同遊此店, 因而結下不解緣豬紅魚片粥 - $11 平就係平, 不過佢將貨就價呢, 豬紅數過得3舊, 少得離譜, 魚片我不停撈都撈到5片仔, 明顯係偷工減料, 食完完全唔會覺飽 粥煲得唔掂, 麻麻地, 水多過米, 有點兒過稀豬紅唔多得, 有D舖頭D豬紅係入味好正, 呢間普通豬紅一舊魚片無味無道, 失敗菜餃麵和雲吞麵 - $13各一 菜餃麵 - 得四舊菜餃, 呢間係用魚肉而唔係豬肉, 特別但係最衰魚肉無味無道, 失敗失敗, 碗麵唔熱架但個人OK, 不過麵淥得有點淋, 而湯底都係最普通不過, 不值一值, 總括就係好一般貨色雲吞麵 - 同上, 而雲吞係大部分豬肉豬膏, 加小分蝦仔, 唔多OK菜 - 細碟$7, 大碟$10 叫咗兩碟細第一碟芥蘭, 份量都幾少, 清灼唔油 (我怕有D地方落好多油), 但煮得有點老, 我鐘意清綠爽口架第二碟通菜, 份量叫做好番少少, 都係清灼, 但時間再短一點更好, 合格啦事後我地覺得可能叫大碟才著數, 真係笨啦呢間野可能大家覺得抵食, 對我黎講:以絕對角度黎睇, 價錢好多當然係平同好抵但以相對角度黎睇, 平就係平, 但料又比少番姐, 份量又唔多, 所以計
豬紅魚片粥 - $11
粥煲得唔掂, 麻麻地, 水多過米, 有點兒過稀
豬紅唔多得, 有D舖頭D豬紅係入味好正, 呢間普通豬紅一舊
魚片無味無道, 失敗
菜餃麵和雲吞麵 - $13各一
菜 - 細碟$7, 大碟$10
叫咗兩碟細
事後我地覺得可能叫大碟才著數, 真係笨啦
呢間野可能大家覺得抵食, 對我黎講:
以絕對角度黎睇, 價錢好多當然係平同好抵
但以相對角度黎睇, 平就係平, 但料又比少番姐, 份量又唔多, 所以計落唔算真係好抵, 但算做少少抵咁啦
考慮埋偷工減料因素, 呢間又唔係真係好抵, 食物亦只屬中下, 所以喊面唔該!