2013-04-11 62 瀏覽
話說,上星期日放假無地方去所以stay係屋企,阿媽見買左新既播碟機就拎佐陳浩德演唱會隻碟睇,俾我無意中聽到拍板呢個名,然後係Groupon度又見到呢間野做緊團購,就決定試一試,一切真係咁啱得咁橋!呢度成間舖燈光雖然暗,但個環境算幾大,張sofa櫈坐得我舒服,而且仲有得1展歌喉tim bor!頭盤係沙律同酥皮濃湯,沙律邊邊d橙色生果我以為係柚子,後來知道原來甜柑黎小小甜不過就好多汁,沙律清清淡淡幾fresh的。個湯就好似用好多隻龍蝦滾出黎既濃縮龍蝦湯,味道太濃郁了!!成個湯我要用酥皮點中和下個感覺同味道先得,不過唔差的。話時話,我飲晒成個湯其實已經好飽了豬柳卷好嫩,食落肉質好鬆軟,有小小似煙肉味。腸ok啦,肉質有d爽口,有d似buffet食個d腸朋友覺得好好味。

小小甜不過就好多汁,沙律清清淡淡幾

朋友覺得好好味。
2013-04-09
2013-04-06 56 瀏覽
三層式下午茶,三層式驚嚇,無限級遞進⋯⋯首先,就服務態度而言,失望。廚師失蹤,難為了我們,雖然也難為了老闆。但老闆的態度⋯⋯第二,就環境而言,更失望。一所以電影為主題的餐廳,但一進內,其環境氣氛絲毫未能令我聯想起電影,實在是多麼的可惜⋯⋯其餐廳環境反而令我聯想起K場與普通餐廳的混合版⋯⋯第三,到了”戲“肉﹣食物,十分“精彩”⋯⋯表面看這下午茶,還算正常⋯⋯第一層:三文魚法包,法包沒烘,配上正常的三文魚,形成軟綿綿,又有點濕粘粘的感覺。Benedict的老蛋再次配上沒烘法包,百般“粘味”在心頭鵝肝多士,我的朋友說是正常的⋯⋯第二層:泡芙還算不錯(相比之下),有濃濃的雪糕。Tiramisù 也可接受,但內有面包皮,有點奇怪第三層:咖啡布甸,進食後給我滿口咖啡粉感覺總括而言,食物全是十分冰冷,可能廚師還沒出現吧⋯⋯
三層式下午茶,三層式驚嚇,無限級遞進⋯⋯

首先,就服務態度而言,失望。

廚師失蹤,難為了我們,雖然也難為了老闆。但老闆的態度⋯⋯

第二,就環境而言,更失望。

其餐廳環境反而令我聯想起K場與普通餐廳的混合版⋯⋯

第三,到了”戲“肉﹣食物,十分“精彩”⋯⋯

表面看這下午茶,還算正常⋯⋯

第一層:
Benedict的老蛋再次配上沒烘法包,百般“粘味”在心頭
鵝肝多士,我的朋友說是正常的⋯⋯

第二層:
泡芙還算不錯(相比之下),有濃濃的雪糕。
Tiramisù 也可接受,但內有面包皮,有點奇怪

第三層:
咖啡布甸,進食後給我滿口咖啡粉感覺
總括而言,食物全是十分冰冷,可能廚師還沒出現吧⋯⋯
2013-04-03
團購
朋友買左呢間團購coupon,幫我慶祝生日之順便食番個西餐晚餐。去到門口見到好大一個拍板,裡面裝潢都好靚好靚就連個menu都整左拍板型既封面,有feel又有特色!不過menu我唔記得影....見唔見到?我本來都無咩留意,朋友講我知先後知後覺,原來呢度既沙律同酥皮湯都無限供應嫁真係十個趣啊!!!前菜係甜柑沙律,份量雖少,但係味道俱全,而且仲可以再要最初我以為沙律菜只係就咁食,但原來本身已經有少量醋及橄欖油拌過,good!湯係龍蝦濃湯,有好濃郁既龍蝦味,酥皮(yum)左D湯又另係一種味道了。牛扒要5成熟,因為我地比較生嫩D!塊扒好大,比我手掌仲大D TIM切開中間肉色仍然有嫩紅色,食落有D炭味,好juicy!配菜有我好中意食既粟米仔,爽甜。
真係十個趣啊!!!

前菜係甜柑沙律,份量雖少,但係味道俱全,而且仲可以再要
題外話/補充資料: 第一次試團購感覺唔錯,$168 for2個人,野食又好味,價超所值!!而且佢上菜好快唔會等好耐,服務都係!
2013-03-25
慶祝紀念
生日
1K
2013-03-22 84 瀏覽
來到尖東,香港的美食集中地之一,也因這樣,不知道該到那裡尋找吃的東西才對。隨機情況之下,來到這間餐廳一試。初初步入都有少許詫異,因為沒有太多客人,員工又在點算着甚麼似的,以為已落場了(但那時是一時許而矣),但員工很快便叫自己隨便坐,示意仍在營業中。坐下來之後看見室內的裝修都頗待別。有很厚的梳化,也有不少的電視。看真點才知道原來是在播放MV,而這餐廳是有卡拉OK 提供的,內裡其它地方也有不少與影片及明星有關的擺設及畫像。說到食物,今次點選的是蕃茄焗豬扒飯外型不錯,熱黱黱的,豬扒的肉質尚可,也有肉汁。但美中不足的是豬扒的外層炸粉太厚,有點膩的感覺。而最不可以的就是那杯奶茶了奶的比例奇多,完全喝不出有茶味,有點失敗。後記:發覺韓風真的很勁,這裡的MV 主要是韓星的。

坐下來之後看見室內的裝修都頗待別。
有很厚的梳化,也有不少的電視。
說到食物,今次點選的是蕃茄焗豬扒飯

而最不可以的就是那杯奶茶
奶的比例奇多,完全喝不出有茶味,有點失敗。

後記:發覺韓風真的很勁,這裡的MV 主要是韓星的。
2013-03-22
2013-01-25 19 瀏覽
COUPON可以用一個相而的價錢食飯其實睇過第一個食評都有點擔心, 驚會失望食物質素是不錯的, 上枱新鮮熱辣整晚的ORDER味道不錯WAITER SERVICE的覺要讚下話晒係卡拉OK的地方會有點嘈(21:00後更甚)除咗相片的食品外還有ORDER 芝士西蘭花+ 港式炒蝦都是GOOD的雖然是一早知道, 但價錢真係比較貴埋單原價$12XX for 8人用COUPON變咗半價

COUPON可以用一個相而的價錢食飯
其實睇過第一個食評都有點擔心, 驚會失望
食物質素是不錯的, 上枱新鮮熱辣
整晚的ORDER味道不錯
WAITER SERVICE的覺要讚下
話晒係卡拉OK的地方
會有點嘈(21:00後更甚)
雖然是一早知道, 但價錢真係比較貴
埋單原價$12XX for 8人
  • 豪煲
  • 炒蝦
  • 牛柳粒
2013-01-17 25 瀏覽
燒魚粒,魚的表面香脆帶小小鹹今日隻蠔都幾大隻,食落去個蠔海水味幾重黑松露蘑菇湯是熱辣辣的, 寒冬喝暖湯, 人也暖和一點,不會太杰, 蘑菇味道幾香
2013-01-16
2013-01-14 13 瀏覽
這個牛肉普普通通,牛肉沒我想像中那麼彈牙,而且太硬這個蜆夠肥美,新鮮,好正這個三文魚分量少這個麵油立立的, 不過好味這個羊外層略脆內裡完全符合軟肉架條件這個這個整體d 野食都OK咁啦
這個牛肉普普通通,牛肉沒我想像中那麼彈牙,而且太硬
這個蜆夠肥美,新鮮,好正
這個三文魚分量少
這個麵油立立的, 不過好味
這個羊外層略脆內裡完全符合軟肉架條件
這個這個整體d 野食都OK咁啦
2013-01-12
5 分鐘 (堂食)
2012-03-08 33 瀏覽
午餐時間週圍也要等位,入到去,見一個客人也沒有已覺不對路,但侍應殷勤招待,就抱住一試無妨的心態,結果,湯是涼的,炒麵可以是成個麵餅未散開,中間重係凍的,問侍應他們是否根本冇廚房,全部食物只用微波爐叮熱,但她說有,是師傅即做的,如果是這樣,真的很差
2012-03-08
  • 没有