這款全新茶凍系列的「茶凍百香多多」,絕對係夏日透心涼嘅好選擇。茶凍滑溜爽口,入口即化,帶出淡淡茶香,唔會搶味;百香果酸酸甜甜,清新開胃,加埋多多嘅乳酸風味,整體層次豐富又唔會太甜。三種口感互相配合,飲落去有驚喜,清爽之餘又有飽足感,真係好啱怕熱嘅我👍🏻
茶凍百香多多
茶凍百香多多
終於等到「手作功夫茶」重開,忍唔住即刻衝去回味!當日叫咗招牌38奶霸(珍珠/蒟蒻/仙草)同埋鐵觀音珍珠奶茶,兩杯都冇失望!38奶霸料多豐富,每啖都食到唔同口感層次,珍珠煙韌、蒟蒻爽口、仙草滑溜,配上奶香濃郁但唔膩嘅茶底,真係滿足感爆燈!最欣賞係佢哋茶同奶比例調得好好,唔會俾奶味蓋過茶香,飲得出用心。鐵觀音珍珠奶茶就更值得一讚,茶香濃厚得黎又唔苦澀,鐵觀音獨有嘅焙火香加埋軟糯彈牙嘅珍珠,完美融合,飲完真係會想即刻再嚟一杯!「手作功夫茶」都絕對係值得一試再試嘅好選擇!