2023-04-08 47 瀏覽
💡抵食海濱台式料理將軍澳南愈來愈多好chill 的餐廳,呢間近海濱長廊嘅台式餐廳,環境舒適寫意休閒,有室內及戶外座位,亦係寵物友善餐廳,可以帶同自己的小動物來,慢慢chill。🍽戀上酸菜魚🐠 魚肉鮮嫩啖啖肉,仲要冇魚骨,夠好滑身,可以放心大啖大啖食,而且份量足夠。另外配料十足,有酸菜、芽菜、豆卜、木耳等配菜,可以食到唔同既口感,一樣都咁出色。味道就偏辣少少,如果多番少少酸中和下會更好。🍽手工魯肉飯配溏心蛋及台式烤腸 滷肉飯的肉質非常鮮嫩,肥瘦均勻,加埋溏心蛋同台灣地道小吃烤腸,口感好豐富。另外配前菜有青瓜、雲耳、花生。🍽鹽酥排骨飯🐷排骨份量有好多,外皮勁酥脆,裡面的肉質都保持到很嫩滑,咬落酥酥脆脆咁,另外都配左有前菜。🍽椰汁菠蘿沙冰🍍呢杯天氣開始熱,最岩飲番杯冰凍沙冰,唔會太甜又解喝。🍽奶蓋四季春🧋奶蓋味夠香濃,配上荼底濃的四季春,mix埋一齊好岩飲。
💡抵食海濱台式料理

🍽戀上酸菜魚🐠

🍽手工魯肉飯配溏心蛋及台式烤腸

🍽鹽酥排骨飯🐷

🍽椰汁菠蘿沙冰🍍
呢杯天氣開始熱,最岩飲番杯冰凍沙冰,唔會太甜又解喝。

🍽奶蓋四季春🧋
奶蓋味夠香濃,配上荼底濃的四季春,mix埋一齊好岩飲。

2023-04-08 20 瀏覽
牛肉拼盤🥩牛舌/牛肩胛/牛小排/牛胸腹,4款肉都好鮮好嫩滑,重點新鮮加小小鹽,放上爐燒一燒就食得,真心正。蚵仔煎🥢好掛住台灣風味,蚵仔🦪份量好多呀⋯⋯佢地比較薄身,口感都唔錯👍🏻芋圓紅豆配自家制木桶豆腐花🥣豆腐花係凍嘅,自己配搭自己鐘意嘅口味,我個人比較鐘意仙草同珍珠,好滑好好味😋雪崩珍珠朱古力🥤好靚好靚😍見到已經想舔佢一啖😂濃濃朱古力味,加埋珍珠簡直一流,最正係面頭嘅奶蓋👍🏻玫瑰荔枝鮮奶冰🥤似沙冰嘅感覺,好香玫瑰味加埋雪糕好鬼正。
牛肉拼盤🥩

蚵仔煎🥢

芋圓紅豆配自家制木桶豆腐花🥣

雪崩珍珠朱古力🥤

玫瑰荔枝鮮奶冰🥤
似沙冰嘅感覺,好香玫瑰味加埋雪糕好鬼正。
午餐
2023-04-06 48 瀏覽
其實一去到就第一印象就好我用openrice 訂左位結果去到無位大前提係我係準時到🙈最後要等10-15分鐘先有一坐入面去係排煙口🙄糖心蛋厚燒鰻魚飯 ($98)味道:🌕🌕🌕🌑🌑評價:合格啦。但無特別,鰻魚比想像中細塊大約只有三分二隻手嘅大細。無特別厚身。奶蓋四季春($35)味道:🌕🌘🌑🌑🌑評價:奶蓋令人十分失望。無層次之餘,無茶味。只有稀釋咗嘅奶味🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️我講左少甜少冰。如果少冰係甘,正常咪成杯冰🤷🏻‍♀️圖係一送上枱個樣,我都未搞🤷🏻‍♀️最後換左珍珠奶茶,勉強可以接受餐廳有燒烤,酸菜魚,台式料理,太亂啦😵‍💫📌戀上台式料理 (將軍澳)將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G26號舖
其實一去到就第一印象就好
我用openrice 訂左位
結果去到無位
大前提係我係準時到🙈
最後要等10-15分鐘先有
一坐入面去係排煙口🙄

糖心蛋厚燒鰻魚飯 ($98)
味道:🌕🌕🌕🌑🌑

奶蓋四季春($35)
味道:🌕🌘🌑🌑🌑

餐廳有燒烤,酸菜魚,台式料理,太亂啦😵‍💫

📌戀上台式料理 (將軍澳)
2023-04-04 32 瀏覽
將軍澳南多咗好多高質素餐廳,最近到訪一間近海濱長廊嘅台式餐廳。室內裝修簡約舒適,仲有戶外座位,坐出面好chill,又係另一種感覺。 餐牌選擇多元化,除咗有熱門台式飯、麵、小食、甜品同台式茶飲外,仲有酸菜魚同燒肉等。第一次幫襯,點咗幾樣野食試吓。特選燒肉拼盤($258)- 入面有五花腩肉,黑毛豬,厚切牛舌,牛小排,各款肉嘅質素都好好。特別係牛舌入口相當有口感,五花腩肉油脂平均,充滿油香,入口好香口好味。滷肉飯配溏心蛋($38)- 以三十幾蚊來講,份量真係唔少,仲要配埋前菜。滷肉飯肉碎整得好入味,撈埋溏心蛋食,味道唔錯。台式蚵仔麵($68)- 麵質滑身, 蚵仔分量十足,湯底香濃。鍾意食蚵仔嘅朋友可以一試,我俾好高分。飲品選擇相當多,我哋點咗「戀上水果茶」($42)同「黑糖仙草奶茶」($38)各一。水果茶相當之大杯,水果好香,味道好好。仙草奶茶茶味香濃,配埋仙草,感覺好清新。

2023-04-02 153 瀏覽
呢間台式料理位於將軍澳海傍我哋星期五夜晚7點去到都仲有好多吉位間嘢叫戀上台式料理可惜我哋食完就只想遠離 冇鐘意嘅感覺🥺-☻︎ 戀上蚵仔魯肉飯 $88有得揀古早/酥炸蚵仔我哋就揀咗古早蚵仔同魯肉嘅份量都足嘅蚵仔飽滿😆肉汁夠撈晒成個飯可惜鹹咗啲😗食落冇乜特別 $88唔值😅味道: 7/10性價比: 5/10-♡ 紅燒牛肉麵 $88有三款湯底可以揀分別系古早牛肉湯 鮮茄湯同川辣湯我哋揀咗古早牛肉湯麵條揀咗陽春面佢個湯底好鹹😓麵條掛湯能力強 令到啲麵都好鹹入面有牛展同牛腩兩樣都好夠腍但真系太鹹啦🥲食完飲咗勁多水🥺味道: 5/10性價比: 6/10-☻︎ 戀上生煎包(4件) $58咬落去有湯汁爆出嚟😳肉同菜嘅比例啱啱好食落唔會好油膩可惜煎得唔夠脆😗不過不失啦但要成$15一個生煎包 得咁細隻就唔抵食啦🧐味道: 6.5/10件價比: 3/10-☹︎ 滷水牛三寶 $148呢個拼盤真心伏咗☹️個滷水冇香味 純粹系死鹹仲要系好鹹好鹹嗰隻👎🏿即使重口味人士都唔會鐘意因為佢呢啲唔叫惹味😟小妹鐘意食啲腍身嘅牛筋可惜佢嘅牛筋都系好硬好硬嘅牛展韌到一個點 難以咬開😤小妹冇食到牛肚 但喺個咁鹹嘅滷水汁入面好難整得好食唔建議大家
呢間台式料理位於將軍澳海傍
服務: 8/10
抵食: 1/10
回頭率: 0/10
戀上蚵仔魯肉飯
紅燒牛肉麵(古早牛肉湯)
滷水牛三寶
法式煎焗鹹豬手
法式煎焗鹹豬手
戀上軟Q鴨血
2023-04-01 123 瀏覽
位於將軍澳南的翩匯坊,台式餐廳但當中又有一些川菜、燒烤!寵物友善餐廳,環境裝修一般,但行出少少望出去係將軍澳海濱長廊,環境舒服。戀上蚵仔魯肉飯 $88炸蚵仔加上魯肉飯,份量好多,魯肉好入味,口感好淋。但係炸蚵仔粉較厚身,基本上感覺食緊炸粉多啲。戀上酸茶菜魚 $238魚肉十分嫩滑,酸菜唔算好酸,餐廳好特別加埋泡椒,增加辣度,但係湯好似加左水,咁唔係好夠味,略嫌淡口。雪崩珍珠朱古力 $45打卡一流,不過味道有啲太甜
戀上蚵仔魯肉飯 $88

戀上酸茶菜魚 $238

雪崩珍珠朱古力 $45
打卡一流,不過味道有啲太甜
2023-04-01
2023-03-31 301 瀏覽
戀上台式料理將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G26號舖將軍澳南呢幾年發展得好好,開左好多新餐廳,有部份仲係海傍可以對住個無敵大海景開餐真係好好feel, 今晚試左呢間< 戀上台式料理>,價錢都幾親民,係一間寵物友善既餐廳,有機會可以帶埋狗狗過黎坐係戶外既位置都幾舒服台灣胡椒蝦記得之前係台灣食過胡椒蝦,之後就愛上左啦,但香港唔係到到食到,今次呢間好正宗,熱辣辣即叫即整,而且蝦好大隻,沾滿左香濃既胡椒味,食完真係忍唔住要啜埋手指呀戀上柯仔滷肉飯睇見已經好吸引,而且非常足料,蠔仔係可以揀鹽酥或者古早口味,我鐘意比較香口d, 所以揀左鹽酥,有成拾幾粒,真係好豐富香酥排骨滷肉飯大大塊既香酥排骨係以木板上好有特式,而個滷肉飯都值得一讚,感覺唔會太油膩,伴埋白飯一齊食就一流啦芝士爆漿脆雞扒本身炸雞扒同埋芝士已經好邪惡,兩樣mix埋一齊簡直係無得頂呀,真係好難抗拒得到飲品方面都好有特式,我地試左雪崩珍珠朱古力同埋Pinku Pinku, 睇見已經覺得好吸晴,打咭一流
戀上台式料理

台灣胡椒蝦

戀上柯仔滷肉飯

香酥排骨滷肉飯

芝士爆漿脆雞扒

TKO居民又黎到將南海邊覓食,呢邊不嬲都多高質餐廳,不過價錢就比較進取🫣 呢晚想慳少少就試下呢間位置隱世既台灣菜,定價親民好多~ 食物質素都唔錯,果然「戀上」台式料理😚餐廳環境同氣氛都比較chill,採用半開放式設計,有outdoor座位可以欣賞夜景,仲係pet friendly添🦮 歡迎大家帶毛孩過黎用餐!以台灣菜黎講,戀上都算多選擇~ 除左有經典既魯肉飯同多款台式小食/飲品,連燒肉﹑烤魚都有,性價比唔錯✅♢ 🥣松茸燉雞 $38成日出街食飯都會掛住住家湯~ 呢碗燉湯好香,入口清甜,無咩味精,而且真材實料架,抵飲👍🏻♢ 🦐台灣古早胡椒蝦 $168胡椒蝦以煲仔送上,熱辣辣即叫即整🔥 大概有5-6隻新鮮大蝦,肉質彈牙,蝦頭勁多膏,誠意十足!餐廳落左胡椒﹑肉桂粉﹑薑片調味,微辣口感好惹味,加埋肉桂香氣幾有特色!♢ 🌟黑松露黃金花枝丸 $584粒花枝丸炸到金黃色,爽口彈牙,松露醬香氣撲鼻。♢ 🍜香酥脆香排骨刀削麵 $88大大塊雞扒賣相好吸引!外皮炸得香脆,保持肉質嫩滑,鹽酥味道配上蛋黃醬好香口!可揀魯肉飯/刀削麵,麵條口感有彈性。最特別係個湯底,微微辛辣,有D藥材味,天氣凍食呢個就最正🔥♢ 🍚

♢ 🥣松茸燉雞 $38

♢ 🦐台灣古早胡椒蝦 $168

♢ 🌟黑松露黃金花枝丸 $58
4粒花枝丸炸到金黃色,爽口彈牙,松露醬香氣撲鼻。

♢ 🍜香酥脆香排骨刀削麵 $88

♢ 🍚小碗手工魯肉飯配溏心蛋 $38
細細碗魯肉飯岩哂女仔食,可以試多D其他小食~ 豬肉肥瘦相間,魯肉醬汁好香濃,伴飯一流!溏心蛋都煮得恰到好處,蛋黃呈半流心狀態,蛋香誘人🤤

♢ 🍫雪崩珍珠朱古力 $45
賣相震撼,又係相機食先😍 上層係滿滿既奶蓋,多到滿瀉~ 朱古力味好濃郁,杯底仲有珍珠,口感煙韌。

♢ ☕️菊花蜜 $18
入口清純甘甜,香氣濃郁。

2023-03-28 38 瀏覽
戀上台式料理相約朋友到將軍澳翩匯坊食台灣菜一一戀上台式料理, 餐廳有戶外戶內座位任君選擇,更有人帶同狗狗使用膳。戀戀蚵仔煎正宗台灣蚵仔煎煮法,再配甜酸小辣醬, 入口美味。我好耐無食蚵仔煎喇,點番個正好解饞。戀上生煎包生煎包內裡充滿肉汁,一啖一個,岩岩好。黑松露黃金花之丸(4粒)炸到金黃色嘅花之丸,丸上放有黑松露,更香口。台灣胡椒蝦主菜胡椒蝦以煲仔上,熱辣辣,蝦頭有膏,千萬不要放過這大頭。松茸燉雞松茸燉雞湯份量夠足料,有松茸木瓜紅蘿蔔。戀上水果茶加咗珍珠嘅水果茶,唔會太甜,健康嘅飲品。桂圓紅棗茶好香嘅紅棗茶, 熱飲非常暖胃。
戀上台式料理

戀上生煎包
生煎包內裡充滿肉汁,一啖一個,岩岩好。

黑松露黃金花之丸(4粒)
炸到金黃色嘅花之丸,丸上放有黑松露,更香口。

台灣胡椒蝦
主菜胡椒蝦以煲仔上,熱辣辣,蝦頭有膏,千萬不要放過這大頭。

松茸燉雞
松茸燉雞湯份量夠足料,有松茸木瓜紅蘿蔔。

戀上水果茶
加咗珍珠嘅水果茶,唔會太甜,健康嘅飲品。

桂圓紅棗茶
好香嘅紅棗茶, 熱飲非常暖胃。

2023-03-25 1433 瀏覽
🍭戀上台式料理🍭將南開通真的很興奮😆因為有好多好西食, 特別係海傍既餐廳🌊而間餐廳設有室內同戶外座位, 而且係寵物友善🐶🐱同毛孩係海傍放完電過來食飯就岩曬😙🥢手工魯肉飯配溏心蛋及台式烤腸 ($68)係台灣既味道🇹🇼肉粒肥瘦均勻, 如果再鹹dd會好d😋加埋溏心蛋同香腸, 令口感變得豐富~🥢鹽酥大大雞扒麵 ($88) 👍🏻湯底真係一流, 超濃既藥材味, 而且唔算油🍲 紅蘿蔔同白蘿蔔煮得好淋好入味好鮮甜🥕唔小心飲曬成個湯🤣🤣雞扒外皮勁酥脆, 但仍保持肉質嫩滑🍗好味🤩🥢戀戀蚵仔煎 ($88)蠔仔粒粒飽滿, 食落有爆汁既感覺🤣醬汁都好惹味~ 如果份量多D就好啦🥺🥢台式鹵水拼盤 ($88)有豬耳, 雞翼同鹵豆腐😗份量唔算好多, 不過鹵水汁煮得幾入味, 都唔錯~🥢秘制酸辣蝦 ($168)一客有六隻大頭蝦, 蝦頭爆曬蝦膏, 蝦肉又厚又爽🦐另外有粉絲底, 仲索曬汁, 勁惹味😙食下食下就有d辣🌶️ 不過都辣得過癮既😆🧋雪崩珍珠朱古力 ($45)完全係打卡able既飲品🤩🤩奶蓋多到滿瀉😍完全係雪崩既感覺🌨️奶油味好香且幼滑~ 朱古力甜度適中🍫唔錯啊😋總體食物都唔錯~ 而且可以同毛孩一齊係海傍吹吹風, 幾舒服😙評
🍭戀上台式料理🍭

將南開通真的很興奮😆
因為有好多好西食, 特別係海傍既餐廳🌊
而間餐廳設有室內同戶外座位, 而且係寵物友善🐶🐱
同毛孩係海傍放完電過來食飯就岩曬😙

🥢手工魯肉飯配溏心蛋及台式烤腸 ($68)
係台灣既味道🇹🇼肉粒肥瘦均勻, 如果再鹹dd會好d😋
加埋溏心蛋同香腸, 令口感變得豐富~
手工魯肉飯配溏心蛋及台式烤腸

🥢鹽酥大大雞扒麵 ($88) 👍🏻
湯底真係一流, 超濃既藥材味, 而且唔算油🍲
紅蘿蔔同白蘿蔔煮得好淋好入味好鮮甜🥕
唔小心飲曬成個湯🤣🤣
雞扒外皮勁酥脆, 但仍保持肉質嫩滑🍗好味🤩
鹽酥大大雞扒麵

🥢戀戀蚵仔煎 ($88)
蠔仔粒粒飽滿, 食落有爆汁既感覺🤣
醬汁都好惹味~ 如果份量多D就好啦🥺
戀戀蚵仔煎

🥢台式鹵水拼盤 ($88)
有豬耳, 雞翼同鹵豆腐😗
份量唔算好多, 不過鹵水汁煮得幾入味, 都唔錯~
台式鹵水拼盤

🥢秘制酸辣蝦 ($168)
一客有六隻大頭蝦, 蝦頭爆曬蝦膏, 蝦肉又厚又爽🦐
另外有粉絲底, 仲索曬汁, 勁惹味😙
食下食下就有d辣🌶️ 不過都辣得過癮既😆
秘制酸辣蝦

🧋雪崩珍珠朱古力 ($45)
完全係打卡able既飲品🤩🤩
奶蓋多到滿瀉😍完全係雪崩既感覺🌨️
奶油味好香且幼滑~ 朱古力甜度適中🍫唔錯啊😋
雪崩珍珠朱古力

總體食物都唔錯~
而且可以同毛孩一齊係海傍吹吹風, 幾舒服😙

評分: ⭐️⭐️⭐️⭐️
鹽酥大大雞扒麵
秘制酸辣蝦
  • 鹽酥大大雞扒
2023-03-24 46 瀏覽
餐廳有戶外 室內選擇 望住個海景chill住食除左普通台式料理外 仲有爐端燒肉估唔到好有驚喜😍又可以帶埋狗仔一齊用餐 十分pet friendly 仲可以坐櫈🤩🥩特選燒肉拼盤 $258· 鹽燒五花腩肉•西班牙黑毛豬•厚切牛舌配蔥蒜油•燒特級牛小排貴精不貴多‼️無論牛定豬 肉質鮮嫩 紋理分明 仲有醬汁同海鹽自由調配生熟度同味道🤤✨台式花枝丸麵$68十分抵食 好多粒嘅花枝丸 爽口彈牙 仲有厚切紅蘿蔔同白蘿蔔 味道鮮甜刀削麵份量十足 麵質煙韌 蕃茄湯底濃郁🍅✨鹽酥雞$68超級推介😍唔會太鹹好惹味外層炸皮唔多 充滿肉汁 份量好多~🥚傳統小碗手工滷肉飯配糖心蛋$38比想像中大碗 滷肉肥瘦均勻 🍵菊花蜜 $18好滋潤🥰🍵黑糖薑母茶 $18甜度適中🍵冷泡桂花烏龍 $30人均$550@2食得好飽好滿足🤤CP值高 環境 服務 食物都好完美~

餐廳有戶外 室內選擇 望住個海景chill住食

仲有厚切紅蘿蔔同白蘿蔔 味道鮮甜
刀削麵份量十足 麵質煙韌 蕃茄湯底濃郁🍅

✨鹽酥雞$68
超級推介😍唔會太鹹好惹味
外層炸皮唔多 充滿肉汁 份量好多~

🥚傳統小碗手工滷肉飯配糖心蛋$38

甜度適中
🍵冷泡桂花烏龍 $30

人均$550@2
食得好飽好滿足🤤
CP值高 環境 服務 食物都好完美~

香港探店|將軍澳|台式|戀上台式料理雪崩珍珠#朱古力 $45 真的是美味極了!冰沙口感滑順,而且朱古力味道濃郁,讓人一口接一口地吃個不停。尤其是在春天的25度,吃上一碗冰涼可口的朱古力沙冰,真的是一種享受!推薦給所有喜愛朱古力的朋友們。#玫瑰 #荔枝 #鮮奶 冰$45真的是 #驚艷 到我了!沙冰的賣相非常漂亮,上面滿滿的 #草莓 和冰淇淋,讓人一看就想要嚐一口。而且草莓的味道非常鮮甜,和冰淇淋的搭配更是完美,讓人吃起來非常開心。整體來說,這碗草莓沙冰不僅好看,而且味道也非常棒,絕對是一道值得推薦的甜點!鹽燒特級 #牛小排 $98 非常滿意!這裏是自助式的! 整份牛小排烤得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,外層烤至微微焦香,入口香脆可口,讓人非常喜歡。烤牛小排的調味也非常獨特,口感微酸微甜,加上醬汁的襯托,讓整體味道更加豐富。最令人驚喜的是,價格非常 #實惠 ,#性價比 超高!台式紅燒 #牛肉麵(古早牛肉湯) $88麵條Q彈有嚼勁,牛肉肉質鮮嫩多汁,而且湯頭的味道也非常紮實,讓人一口接一口吃個不停。推薦給所有喜愛台式美食的朋友們。鹽酥大大雞扒飯,$88今天吃了一份#鹽酥雞扒 和 #滷肉飯 ,真的是
香港探店|將軍澳|台式|戀上台式料理

雪崩珍珠#朱古力 $45

#玫瑰 #荔枝 #鮮奶 冰$45

鹽燒特級 #牛小排 $98

台式紅燒 #牛肉麵(古早牛肉湯) $88

鹽酥大大雞扒飯,$88

今天吃了一份#鹽酥雞扒 和 #滷肉飯 ,真的是非常好吃!鹽酥雞扒的外皮炸的酥脆,裡面的雞肉也很嫩,加上微微的鹽味,完美地展現了台灣小吃的風味。滷肉飯的肉質非常鮮嫩,入口即化,而且滷汁的味道也非常好,讓人吃起來非常過癮。整體來說,這兩道台灣小吃的口感都非常棒,非常值得推薦給大家。

這間戶外餐廳的環境真的是非常優美!周圍綠樹成蔭,涼爽舒適,微風拂過,帶來陣陣清新的氣息。餐廳的座位都設置在 #戶外,讓人可以盡情地享受陽光和自然風光。此外,還有一些小花園和裝飾,讓整個環境更加美麗和舒適。而且,是 #寵物友善餐廳 ,喜歡貓貓狗狗的都可以帶同自己的小動物來!總之,這間戶外餐廳的環境真的是非常適合放鬆和享受美食的好地方!

——————為食分界線——————
📍 戀上台式料理 (將軍澳)

人均消費: $150
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
2023-03-22 40 瀏覽
呢間餐廳位於將南海旁佢係一間主打台式料理嘅餐廳仲有燒肉🥩可以order餐廳嘅座位好闊落用餐時對住海旁好好feel佢更加係pet friendly 嘅餐廳🔸特選燒肉拼盤 $258燒肉拼盤相當豐富,有鹽燒五花腩肉、西班牙黑毛豬、厚切牛舌配蔥蒜油同埋鹽燒特級牛小排。肉類嘅色澤好靚,五花腩肥瘦平均,黑毛豬肉質粉嫩,牛舌好有咬口,牛小排食落好Juicy好有牛味😋🔸戀上古早蚵仔魯肉飯 $88呢間餐廳嘅蚵仔滷肉飯有得揀酥炸或者古早製作,我哋就揀咗古早,因為更加食到蚵仔嘅鮮哋🤣魯肉肥瘦適中,醃製得好入味,同蚵仔一齊食口感好豐富🤩🔸戀上水果茶 $42水果茶用咗多款水果調製而成,包括有香橙、菠蘿、士多啤梨等等。飲落味道好鮮甜,非常涼快🔸雪崩珍珠朱古力 $45呢杯係好適合係打卡嘅飲品,上面嘅cream就真係好似雪崩咁落杯嘅四邊,賣相真係100分!飲落朱古力味好濃,甜度適中😆
呢間餐廳位於將南海旁

🔸雪崩珍珠朱古力 $45

2023-03-21
  • 雪崩珍珠朱古力
2023-03-20 68 瀏覽
唔洗去台灣都會食到台式料理喜歡這裡可以帶竉物來,坐室外晚上有微風好舒服,今次試咗燒肉,肉質鮮嫩👍🏻,仲有烤香腸👍🏻士林鹽酥雞👍🏻台式紅燒牛肉麵👍🏻特飲雪崩珍珠朱古力😋啱晒打卡
唔洗去台灣都會食到台式料理
台式牛肉麵
台式烤香腸
台式牛肉麵
台式烤香腸
2023-03-18 39 瀏覽
過左黎將軍澳探細佬,揀左呢間佢成日食嘅台式餐廳試下。餐廳採取半開放式設計,可以帶埋寵物望海景用膳🫶我第一次喺台式餐廳食燒肉🙈餐廳推介台式爐端燒,我地點左一份牛肉拼盤,共4個部位嘅牛肉,有薄切牛舌、牛小排、牛胸腹同埋牛肩胛。牛肉高質鮮嫩,紋理分明,跟左一個爐自己燒同調味,可以自由控制生熟度同口味。戀上三杯雞加入大量的洋蔥、薑片和新鮮九層塔爆炒,味道有層次之餘多汁鮮嫩。台灣胡椒蝦又係一道香口開胃嘅食物🤤剝開蝦頭蝦膏多到流出黎,配上鹹香的胡椒醬,少少辣越食越開胃😋另外仲點左兩杯台式飲品,兩杯都唔錯特別係戀上水果茶,果味濃郁。呢間台式餐廳喺呢區都算幾特別,半開放式設計除左可以望住靚海景食飯,仲可以帶埋心愛嘅毛孩一齊食。值得一試!

• 爐端燒牛肉拼盤
  • 戀上三杯雞