2023-04-18 31 瀏覽
又想食米線,一於再食愛上米線,環境好服務好味道好😆 店員十分親切有禮,值得一讚🥰 食物選擇豐富,除了米線還有拌麵和飯,質素都很不錯𝑭𝒐𝒐𝒅二人套餐 ($178)花芝醬麻辣擔擔撈米線配滑雞柳✨ 拌麵新產品~ 一大碗米線 鋪上滿滿的配料😍 米線軟腍彈牙,不易斷開👍🏻 配上花生醬,好好味,好飽肚!配料份量多,雞肉軟嫩又有咬口🥰激爽泡椒酸菜肥牛湯米線✨ 大力推薦!湯底調味好出色,酸辣味比例好適中,果然激爽🥵 十分香辣惹味,米線軟腍滑溜,酸辣越食越過癮👍🏻 肥牛份量多,口感很不錯,啖啖滋味🥰 𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌麻辣爽脆豬耳 (套餐免費)✨涼拌小食,口感好爽脆,辣度高🤤香噴噴奶黃金沙豬柳肉 (套餐免費)✨推薦,豬肉好軟腍爽口,醬汁好香口☺️椒鹽脆辣雞球 ($22)✨我們特意加配這小食試試,好大件炸雞肉,熱騰騰 外皮香脆,配上辣調味粉好惹味! 𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌鮮檸檬特飲(凍)(套餐免費)✨桂花烏龍茶(熱)(套餐免費)✨

𝑭𝒐𝒐𝒅
二人套餐 ($178)
花芝醬麻辣擔擔撈米線配滑雞柳✨

激爽泡椒酸菜肥牛湯米線✨

𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌
麻辣爽脆豬耳 (套餐免費)✨
涼拌小食,口感好爽脆,辣度高🤤

香噴噴奶黃金沙豬柳肉 (套餐免費)✨
推薦,豬肉好軟腍爽口,醬汁好香口☺️

椒鹽脆辣雞球 ($22)✨

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
鮮檸檬特飲(凍)(套餐免費)✨
桂花烏龍茶(熱)(套餐免費)✨
2023-04-16 23 瀏覽
香港人真係好鍾意食米線,平時來來去去都係食開嗰幾間,原來連鎖嘅高質米線唔止嗰兩間!呢間愛上米線早幾年已經有留意開,越開越多分店,一直未有機會試~佢啲款式比較多元化,配菜嘅配搭都比較多,主打多款特色湯底,尤其係佢嘅麻辣湯底做得幾出色!除咗米線佢仲有飯類可以選擇,一定有啱嘅嘢食,價錢都抵食夾大份,平時口痕米線癮起嘅時候都可以試!------------------------------🐂◖啖啖肉牛魔王麻辣湯米線◗ $59呢碗牛肉麵有牛𦟌、牛丸同肥牛,配菜方面有腐皮、雲耳、芽菜。牛𦟌滷得好入味,顏色好吸引,口感軟腍得嚟仲保持住佢爽脆嘅口感!湯底揀咗麻辣湯,味道偏辣,嗰種麻嘅後勁都幾強,佢嘅麻辣做得幾出色,成個餐好多料,的確係啖啖肉!🍅◖食住瘦六式素菜配有機蕃茄湯米線◗ $48呢碗米線配菜全部都係素,有雲耳、鮮冬菇、腐皮、唐生菜、芽菜、金針菇,加咗$13要份豬潤,有四大片薄薄哋好爽脆,入口即溶,一啲都唔會苦~湯底好濃蕃茄味,表面有啲蕃茄蓉,真材實料,好鮮甜!🍢◖冬陰功魚腐串◗ $18魚肉真材實料,好實凈,啖啖魚肉,冬陰功味略嫌被魚味蓋過,整體味道偏鹹咗少少~🦐◖櫻花蝦魚腐串◗ $18二
🐂◖啖啖肉牛魔王麻辣湯米線◗ $59

🍅◖食住瘦六式素菜配有機蕃茄湯米線◗ $48

🍢◖冬陰功魚腐串◗ $18

🦐◖櫻花蝦魚腐串◗ $18
二揀一嘅話會揀呢個味道,除左魚肉嘅鮮味,仲有櫻花蝦嘅鮮味,兩樣加埋令成個味更加鮮甜,咬落去口感更加爽脆!

🍗◖香噴噴奶黃金沙咪走雞◗ $26
佢有雞翼同埋雞柳可以揀,今次試吓個炸雞柳先~咸蛋黃醬味濃,醬汁裹滿成塊雞柳,雞柳外脆內軟,入面依然好嫩滑,但略嫌唔夠起沙~

🍋◖凍檸檬茶◗ $12

🌟 Encore指數:8.5/10
2023-04-16 266 瀏覽
好鍾意食米線,我覺得可以列入非物質文化遺產之一,愛上米線🍜。經過尖沙咀店,餐廳原來已經有酒精飲品供應🍺🍻 下午茶仲有炸雞等小食,哈哈!下次happy hour 可以來的米線舖。紅白色裝修帶點時尚感,座位十分闊落,喜歡坐窗邊望住人來人往。掃 QR code 落單十分方便。新登場小食甜入心 $32蜜糖芥未雞肉粒配驚喜爆炸糖咁惹味嘅小食,配搭好有創意特色,最啱就係配冰凍啤酒🍻真功夫小食椒鹽脆辣雞球 $22一上枱已經聞到超香濃的椒鹽脆辣雞球 ,椒鹽好夠鑊氣,脆辣雞球脆卜卜,有口感,份量都好多,好邪惡!是日啤酒(罐裝)嘉士伯,香港人嘅啤酒,冰凍清涼夠晒爽!重量級功夫之選惹味流心芥末恐龍蛋 $32其中惹味流心芥末恐龍蛋 是招牌小食之一,咬開是流心的芥末芝士粟米🌽 配上豐富的恐龍蛋,口感Q彈,鮮美和辣味十足,很適合恐龍愛好者。招牌手打魚腐串系列 $22一齊黎一串(冬陰公、櫻花蝦、甜粟米各一粒)招牌手打魚腐串,大大粒魚腐,濃郁流心冬陰公、櫻花蝦、甜粟米味道,彈牙爽口又脆卜卜。剁椒皮蛋(軽盈版)$9剁椒酸辣好開胃,皮蛋 creamy ,啱哂夏天食。芒果乳酪梳打 $26特飲芒果乳酪梳打酸酸甜甜,好醒神又

新登場小食
甜入心 $32
蜜糖芥未雞肉粒配驚喜爆炸糖
咁惹味嘅小食,配搭好有創意特色,最啱就係配冰凍啤酒🍻

真功夫小食
椒鹽脆辣雞球 $22

是日啤酒(罐裝)
嘉士伯,香港人嘅啤酒,冰凍清涼夠晒爽!

重量級功夫之選
惹味流心芥末恐龍蛋 $32

招牌手打魚腐串系列 $22
一齊黎一串(冬陰公、櫻花蝦、甜粟米各一粒)

剁椒皮蛋(軽盈版)$9
剁椒酸辣好開胃,皮蛋 creamy ,啱哂夏天食。

芒果乳酪梳打 $26
特飲芒果乳酪梳打酸酸甜甜,好醒神又開胃,仲有爆珠粒粒可以增加口感。

勁滋味 All Time Fave
家鄉酸爽豆角雞翼鵪鶉蛋湯米線 $49
家鄉酸爽豆角湯底很鮮,味道很特別,非常適合喜歡吃少酸少辣口味的人,雞翼越食越開胃,真係食到唔想停啊。鵪鶉蛋口感超軟綿,味道比較輕,配料好足料, 仲有腐竹、芽菜、木耳,米線 好彈牙!

總括愛上米線絕對係 happy hour 好選擇,性價比高,服務好!
  • 剁椒皮蛋
  • 椒鹽脆辣雞球
  • 啤酒
2023-04-14 39 瀏覽
香港人食米線多數都係譚仔三哥不過最近開左幾間愛上米線,勁多遊客去今日我都去試試佢,睇下譚仔同佢有冇得比愛上米線有幾間分店,多數開係旺區次次去都有好多人排隊menu 太多,影唔哂5點去到,好彩唔洗排隊不過坐低唔夠10分鐘已經開始要等位先黎飲品,正正常常不過不失餐廳仲有酒飲,可惜揸車。冇得飲遲左小小黎,如果唔係有下午茶仲抵食 椒鹽脆辣雞球 $22價錢平,唔算太大份,可以有quota 試多d 小食夠脆,超邪惡大澳爆汁雞翼 $28新鮮煮起,夠熱超香口惹味,蝦膏味惹味流心芥末恐龍蛋 $32個個都叫依個魚丸6cm 咁大粒,入面仲有流心芥末店員幫你切細,唔建議成粒食好大粒同好熱功夫魚腐川香麻辣湯米線 $53米線好大碗,湯底有料,跟左d 料比你蟲草花胡椒杞子雞肉配豬骨湯米線 $59健康之選,唔太濃味,雞肉多
香港人食米線多數都係譚仔三哥
不過最近開左幾間愛上米線,勁多遊客去
今日我都去試試佢,睇下譚仔同佢有冇得比

愛上米線有幾間分店,多數開係旺區
次次去都有好多人排隊

menu 太多,影唔哂

5點去到,好彩唔洗排隊
不過坐低唔夠10分鐘已經開始要等位

先黎飲品,正正常常
不過不失
餐廳仲有酒飲,可惜揸車。冇得飲

遲左小小黎,如果唔係有下午茶仲抵食

椒鹽脆辣雞球

椒鹽脆辣雞球 $22
價錢平,唔算太大份,可以有quota 試多d 小食
夠脆,超邪惡

大澳爆汁雞翼

大澳爆汁雞翼 $28
新鮮煮起,夠熱
超香口惹味,蝦膏味

惹味流心芥末恐龍蛋 $32
個個都叫依個
魚丸6cm 咁大粒,入面仲有流心芥末
店員幫你切細,唔建議成粒食
好大粒同好熱

功夫魚腐川香麻辣湯米線

功夫魚腐川香麻辣湯米線 $53
米線好大碗,湯底有料,跟左d 料比你

蟲草花胡椒杞子雞肉配豬骨湯米線

蟲草花胡椒杞子雞肉配豬骨湯米線 $59
健康之選,唔太濃味,雞肉多
2023-04-03
椒鹽脆辣雞球
大澳爆汁雞翼
功夫魚腐川香麻辣湯米線
蟲草花胡椒杞子雞肉配豬骨湯米線
2023-04-14 30 瀏覽
疫情之後, 真係約多左朋友出來聚下, 係尖沙咀有間內部裝修好特別既餐廳, 黑白配既裝修被吸引入去😁。 而餐廳有酒精飲品、下午茶有炸雞等多款小食,而happy hour又有米線選擇😘(5⭐️最高)小食🥨懷舊蔥油餅配藤椒野菌雞粒(5⭐️) 好有特色, 香脆蔥餅餅包著野菌雞粒, 將比較簡調的香油餅再次升級。 惹味流心芥末恐龍蛋(5⭐️)打大開, 內有特色流心芥末醬,外層被半炸而黃金色, 內有粟米。 底部更有炸米線條, 加杯特飲, 正呀🤩。香噴噴奶黃金沙豬柳肉(5⭐️)香滑豬柳肉, 加入奶黃醬, 每條豬柳肉咬落都好juice 🥰主食🧡激爽泡椒酸菜魚湯米線(4.5⭐️)有少少麻麻既感覺, 爽口既酸菜魚, 真係好正, 味道麻辣而不咸👍🏻龍蝦湯魚腐配米線 (5⭐️)魚腐、響鈴, 深深地吸收了香濃細滑既龍蝦湯, 而且米線爽口彈牙, 令人回味🥰芒果乳酪梳打(5⭐️)特色在於酸酸甜甜, 而且甜度唔會太高。 好有夏日feel ☺️冰感冬瓜茶(5⭐️)冬瓜有解暑既功效, 最適合夏天飲或食得過多煎炸野既日子😊

小食🥨
懷舊蔥油餅配藤椒野菌雞粒(5⭐️)
懷舊蔥油餅配藤椒野菌雞粒

惹味流心芥末恐龍蛋(5⭐️)
惹味流心芥末恐龍蛋

香噴噴奶黃金沙豬柳肉(5⭐️)

主食🧡
激爽泡椒酸菜魚湯米線(4.5⭐️)
激爽泡椒酸菜魚湯米線

龍蝦湯魚腐配米線 (5⭐️)
龍蝦湯魚腐配米線

芒果乳酪梳打(5⭐️)

冰感冬瓜茶(5⭐️)
冬瓜有解暑既功效, 最適合夏天飲或食得過多煎炸野既日子😊

• 藤椒雞粒葱油餅
2023-04-12 32 瀏覽
早排工傷,拉到頸部,所以近排要密密去做物理治療,唉!原本45分鐘至1小時,但因為勁多人,足足做了兩小時,午餐還未食,餓到呢…..一見到間光鮮搶眼的米線店就衝入去,內裏整齊企理,牆上掛滿大大張的菜式相片好吸引。兩邊泊牆有卡座,相當寬敞舒適,而中間就是多張二至四人枱,座位挺多,出入通道又闊落,環境不錯!主打米線,有多款選擇,還有數款小食、飲品,晚上就有一人和二人餐,最估不到是竟然有炸雞和啤酒供應,可考慮約三五知己來 Happy Hour,得!***********************有得揀就揀自己喜歡的,所以在自選配料系列,我要了龍蝦汁蕃茄湯米線 Tomato Lobster Soup Rice Noodles ($40)配韭菜 Chinese Chives、腐皮Bean Curd、唐生菜Chinese Lettuce(各$7)、滑捋捋魚柳 Fish Fillet 和滷水牛𦟌Marinated Beef Shin(各$13),加上本身已配有芽菜和腐皮,超豐富。米線又白又滑,因掛湯力不強,故我會舀一羹湯連米線同吃,最滋味!湯底酸咪咪,有不少煲至腍身的蕃茄,越吃越開胃。還有滑嘟嘟兼有豆香的
龍蝦汁蕃茄湯米線
米線又白又滑,因掛湯力不強,故我會舀一羹湯連米線同吃,最滋味!湯底酸咪咪,有不少煲至腍身的蕃茄,越吃越開胃。還有滑嘟嘟兼有豆香的腐皮;翠綠爽嫩兼富獨有香味的韭菜;新鮮爽嫩的唐山菜。
龍蝦汁蕃茄湯米線
魚柳份量不少,又白又滑;滷水牛𦟌弄得入味,味道鹹香,挺有咬口,不錯!
先來兩款凍盆
手工話梅小蕃茄
還點了三款小食,先來凍盆,有手工話梅小蕃茄 Sweet & Sour Plum Marinated Cherry Tomatoes($24),全部已去皮,粒粒鮮紅,心機之作。入口涼涼地,咬下去爆汁,吃到鹹甜的話梅味,又不失小蕃茄味,味道剛好,好味!
胡麻爽甜秋葵
接着是胡麻爽甜秋葵 Okra with Sesame Dressing  ($23),每段都保持翠綠鮮嫩,配上甘香的胡麻醬,兩者是最佳拍檔,喜歡!
惹味流心芥末恐龍蛋
見到塊廣告牌非常吸引,這款惹味流心芥末恐龍蛋 XL Dinosaur Egg with Wasabi Mayonnaise Filling ($32)真的不得不吃。即點即炸,外表金黃,仲灑了些海苔粉,靚仔!店員隨即剪開它,內呈流心狀,是滿滿的芥末醬。
惹味流心芥末恐龍蛋
恐龍蛋是由鮮香魚肉混入甜美的粟米製成,用料十足,味道鮮美,還相當彈牙,配上辛辣的芥末醬,份量剛好,既有辛辣亦不失魚鮮,推介!最特別是恐龍蛋下舖了炸米線,跟芥末醬拌勻同食,香口惹味,用來配啤酒也不錯。
熱檸檬柚子蜜
最後飲杯熱檸檬柚子蜜 Hot Lemon Citron Tea($15/跟米線),酸酸甜甜,滋潤解膩,不錯之選。
店子不單止米線好吃,連各款小食都令人吃得滋味,還很有創意,又是心機之作,令我再次愛上。
2023-04-06
手工話梅小蕃茄
熱檸檬柚子蜜
2023-04-12 12 瀏覽
愛上米線餐廳是一家位於香港的港式美食餐廳,提供多種美味的菜品和飲品選擇,讓顧客可以在愉快的氛圍中享受到豐富多樣的港式美食。除了美味的菜品外,愛上米線餐廳還提供各種酒精飲品,讓顧客在品嚐美食的同時,可以品嚐到啤酒等酒精飲品,增添用餐的樂趣和情趣。此外,最近他們有新菜單,還提供下午茶,提供各種經典的港式小食,如炸雞、魚蛋等,搭配精選的飲品,非常適合與朋友一起在下午時光中享受。在愛上米線餐廳,您可以感受到歡樂和輕鬆的氛圍,是一個非常適合 happy hour 的米線餐廳。不管是和家人、朋友還是同事一起用餐,這裡都是一個非常適合度過美好時光的好去處。如果您喜歡港式美食,那麼愛上米線餐廳絕對值得一試。

2023-04-12 16 瀏覽
然後佢嘅嘢食都好有特色,特別係佢嘅改名🤣🤣例如會有“瘦住食”,“補吓先”,同埋 “勁滋味”米線而我就普通啲,叫左激爽酸辣泡椒酸菜肥午湯米線,因為佢跟餐先$56,包一杯飲品,而我升級$15做冬瓜茶同加配$9青瓜做小食冬瓜茶幾好飲,唔會太甜,而且有冬瓜絲係入邊,而青瓜就醋味重,好開胃至於我朋友就叫左蒜香炸豬扒蕃茄湯米線 ($46),豬扒好大,而且會有蕃茄係米線上,令人覺得好真材實材另外我地仲叫左 一齊黎一串 嘅小食,唔同丸都有一粒,都幾驚喜🤣另外米線餐廳居然有酒精飲品提供,勁神奇,而且有供happy hour,下午茶有炸雞等小食提供,勁多選擇
然後佢嘅嘢食都好有特色,特別係佢嘅改名🤣🤣
例如會有“瘦住食”,“補吓先”,同埋 “勁滋味”米線

2023-04-11 19 瀏覽
米線店又點只得米線食呢度係有酒精類飲品供應想一路食米線一路啤啤佢都得😆我去呢日仲新推出咗2人餐晚市先有㗎$178可以簡兩款米線/飯類你呀,冇寫錯 係有飯食㗎呢度重有兩款小食同兩杯飲品點咗激爽泡椒酸菜肥牛湯米線個湯食落啲辣係慢慢咁滲出嚟帶埋啲酸味 真係好惹味至尊大大碗麻辣湯米線呢碗勁喇~有齊炸豬扒,鹵水雞翼,金菇菜,鶴鶉蛋,貢丸、腐皮、木耳個湯底比較偏麻唔算太辣啲配料真心多到要同朋友share港式炸豬扒勁大塊 真係個個都啱食 鹵水雞翼勁入味奶黃金沙脆雞翼外脆內嫩 啲肉汁必出嚟個咸蛋黃醬好濃味沾滿塊雞皮時令清甜蔬菜可以簡生菜/菜芯 跟豉油另外仲點咗個爆炸糖芥末炸雞食落真係好過癮芥末味好出 如果唔想咁飽嚟happy hour叫呢個再叫杯啤酒又得套餐仲包啤酒/檸檬特飲/柱花烏龍茶/冬瓜茶/柚子蜜夠晒誠意㗎勁多卡位~
米線店又點只得米線食
呢度係有酒精類飲品供應
想一路食米線一路啤啤佢都得😆

我去呢日仲新推出咗2人餐
晚市先有㗎
$178可以簡兩款米線/飯類
你呀,冇寫錯 係有飯食㗎呢度
重有兩款小食同兩杯飲品

套餐仲包啤酒/檸檬特飲/柱花烏龍茶/冬瓜茶/柚子蜜
夠晒誠意㗎

勁多卡位~
2023-04-10 11 瀏覽
2023.04.09今日黎到尖沙咀新潮款式既米線鋪食晚餐🥢呢期餐廳又推出左新餐牌🆕除咗有出名既米線仲有不同小食🍢又有酒精飲品提供🍻下午茶仲有炸雞🍗食添🤤而今次就點左⬇️1️⃣手工話梅小蕃茄🍅$24每次必點單品之一!酸酸甜甜好清新又開胃👍🏻2️⃣我一串~櫻花蝦魚腐串🍢 $18一串三粒好香口彈牙🦷3️⃣惹味流心芥末恐龍蛋🦖 $32極大粒😯店員會細心為客人切開成四份🔪入面既芥末會湧出來😆鍾意芥末味既朋友必食✔️而鋪底下既炸米線粒亦可食用👌🏻4️⃣蜜糖🍯芥末雞肉粒配驚喜爆炸糖💣 $32呢個配搭好新奇!芥末味十足!5️⃣暖Love Love 晚餐初‘嫩’First Love - 春韮醬爆極鮮豬潤飯 $58份量十足✌🏻鮮嫩多汗既豬潤粒配上香口爽脆既春韮配上絲苗白飯🍚吃不停👅微辛蒜香🧄雞翼尖 +$9少少辣多多蒜🧄雞翼尖好香滑😝芒果🥭乳酪梳打🍹 +$15顏色好夏日🌞酸酸甜甜仲有好多粒芒果爆珠😆
2023.04.09

2️⃣我一串~櫻花蝦魚腐串🍢 $18
一串三粒好香口彈牙🦷

3️⃣惹味流心芥末恐龍蛋🦖 $32

4️⃣蜜糖🍯芥末雞肉粒配驚喜爆炸糖💣 $32
呢個配搭好新奇!芥末味十足!

5️⃣暖Love Love 晚餐

微辛蒜香🧄雞翼尖 +$9
少少辣多多蒜🧄雞翼尖好香滑😝

芒果🥭乳酪梳打🍹 +$15
顏色好夏日🌞酸酸甜甜仲有好多粒芒果爆珠😆

香港探店|尖沙咀|米線|愛上米線#泡椒 #酸菜魚 湯 #米線 $56酸辣可口,魚肉鮮嫩,米線 # Q彈 入味,泡椒酸菜的味道獨特,讓人回味無窮。#家鄉 #辣椒 炒五花肉伴米線$59這碗米線的味道很有家鄉的感覺,五花肉的油脂在炒的過程中融入了米線,讓它更加香滑。加上辣椒的刺激,辣而不燥,回味無窮。簡單而美味。香噴噴奶黃金沙豬柳肉$28這份金沙奶黃豬柳肉,分外香嫩可口,外表金黃酥脆,內里嫩滑,淋上濃郁的鹹蛋黃醬,味道濃郁,讓人食慾大開,回味無窮。芒果乳酪梳打(加$15 )梳打配上 #開胃 的乳酪和鮮甜的芒果,香氣四溢,口感豐富,美味可口。冰感冬瓜茶(加$15 )胡麻爽甜秋葵$23——————為食分界線——————📍 愛上米線 (漆咸道南) (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南45-51號其士大廈地下D號舖人均消費: $80#mariofatfat #foodie #hkdoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodbl
香港探店|尖沙咀|米線|愛上米線

#泡椒 #酸菜魚 湯 #米線 $56

#家鄉 #辣椒 炒五花肉伴米線$59

香噴噴奶黃金沙豬柳肉$28

芒果乳酪梳打(加$15 )

冰感冬瓜茶(加$15 )

胡麻爽甜秋葵$23

——————為食分界線——————
📍 愛上米線 (漆咸道南) (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南45-51號其士大廈地下D號舖

人均消費: $80
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
2023-04-09 8 瀏覽
估唔到連米線店舖都有happy hour時段!!!仲要真係有供應炸雞炸物同啤酒添🍻🍻🍻我哋要左三款happy hour所提供既小食同新出既米線配搭一齊share😚😚✨勁豪氣:至尊大大碗蕃茄湯米線✨整碗米線真係好有份量,有好多配料好豐富!!當中以風琴豆腐最索湯,豬扒鬆軟啖啖肉💕✨孖住上:墨丸拼貢丸✨每款兩粒炸得香口,沾上千島醬就更覺滋味~✨香噴噴奶黃金沙咪走雞✨無骨雞球炸得外脆內嫩,配合咸香既金沙黃超惹味!!✨滷水大腸✨食落先知係辣滷水,辣度對我黎講都唔少🤣✨大澳爆汁雞翼✨呢款係恒常小食,一份三隻不錯吃😚😚飲品選擇都唔少,有好幾款特色飲品~我哋所嗌既青檸梳打同冰感冬瓜茶都幾好,清爽解膩🤗🤗
估唔到連米線店舖都有happy hour時段!!!

仲要真係有供應炸雞炸物同啤酒添🍻🍻🍻

✨勁豪氣:至尊大大碗蕃茄湯米線✨

整碗米線真係好有份量,有好多配料好豐富!!

當中以風琴豆腐最索湯,豬扒鬆軟啖啖肉💕

✨孖住上:墨丸拼貢丸✨

每款兩粒炸得香口,沾上千島醬就更覺滋味~
✨香噴噴奶黃金沙咪走雞✨

無骨雞球炸得外脆內嫩,配合咸香既金沙黃超惹味!!
✨滷水大腸✨

食落先知係辣滷水,辣度對我黎講都唔少🤣
✨大澳爆汁雞翼✨

呢款係恒常小食,一份三隻不錯吃😚😚

飲品選擇都唔少,有好幾款特色飲品~

我哋所嗌既青檸梳打同冰感冬瓜茶都幾好,清爽解膩🤗🤗
2023-04-07 10 瀏覽
又有一間好吃的米線推薦給大家,位於尖沙咀的愛上米線主打各式各樣的米線,既有傳統風味,亦有創新口味,總有一款可以滿足大家,而且愛上米線價位平實,份量大碗,所以不少食客都一吃再吃。鮮檸檬特飲讓食客隨時都能補充維他命C,現榨的鮮檸檬特飲聞到最原始的天然檸檬香氣,鮮檸檬特飲酸味足,不添加人工色素,在吃香喝辣時喝一杯涼爽起來。小食第一發是四川名小食麻辣爽脆豬耳,麻辣爽脆豬耳的厚薄度剛好,頗為脆口,豬耳雖然是麻辣,但不會太嗆辣,加上芝麻的點綴,麻辣爽脆豬耳口感味道細緻,讓人忍不住一口接一口,麻辣爽脆豬耳蠻適合作為開胃小食。激爽泡椒酸菜肥牛湯米線挺合愛酸香的吃貨們味兒,湯頭有泡椒提升風味,喝上來蠻濃香,酸菜的酸美,泡椒的辣勁,與肥牛相當合拍,肥牛肉質軟嫩,飽滿鮮甜,有濃濃的牛香,米線彈彈又酸酸辣辣的銷魂滋味,對喜歡酸辣的人來說超過癮。至尊大大碗麻辣湯米線果不其然的好吃,米線完全不軟爛,咬感極佳,浸泡在麻辣湯好一會,米線依然滑順。至尊大大碗麻辣湯米線配料給得有誠意,貢丸、滷水雞翼、炸豬扒、鵪鶉蛋、金菇菜通通都可吃到,炸豬扒大得驚人,而且還是厚切的,份量十足,炸豬扒醃漬入味,一上桌就散發酥香的氣息,咬上

炸豬扒大得驚人,而且還是厚切的,份量十足,炸豬扒醃漬入味,一上桌就散發酥香的氣息,咬上來外酥內嫩,汁多不乾柴,讓人回味不已。喜愛鵪鶉蛋的請舉手,就是我,從小我就愛吃鵪鶉蛋,圓滾滾的鵪鶉蛋在嘴裡蛋香濃重,蛋黃綿密。

滷水雞翼太強了,滷得透徹,滷汁完美扒在雞翼上,雞翼不死鹹,鹹淡控制恰到好處,骨肉輕易分離,雞皮滑溜,雞肉柔嫩,雞汁一入口在口中迫不急待地四處奔流,不會讓人失望。貢丸咬下時需要小心,以免肉汁噴到面上,貢丸混雜著香菇的香與豬肉的甜,讓人難以抵擋。

香噴噴奶黃金沙豬柳肉十級警艷,每個人吃完定必會讚嘆太味美了。熱呼呼的豬柳肉裹上厚厚的奶黃金沙好不邪惡,光看讓人食指大動,豬柳肉酥嫩可口,鹹蛋黃的奶黃金沙香鹹涮嘴,嘴巴停不下來。

我一串,櫻花蝦魚腐串(配海苔粉)是我目前吃過最特別的魚腐,扎實富彈性的櫻花蝦魚腐串都是愛上米線自家製的,隨著咀嚼魚腐串,櫻花蝦的鹹香緩緩而出,與魚腐的魚鮮相互呼應,也增加咬嚼的樂趣,教人愛不釋口這無敵海味。

2023-04-07 11 瀏覽
新開未試過食呢間米線🍜位於銅鑼灣裝修幾特別吸睛落完單要比左錢先 叫左個🥢酸菜肥腸米線 $58好多酸菜 好開胃,肥腸好新鮮,米線屬於硬身 唔會太淋下次想試佢個撈米線😌
新開未試過食呢間米線🍜位於銅鑼灣
裝修幾特別吸睛
落完單要比左錢先
叫左個🥢酸菜肥腸米線 $58
好多酸菜 好開胃,肥腸好新鮮,米線屬於硬身
唔會太淋
下次想試佢個撈米線😌

2023-04-05 9 瀏覽
今日下午茶黎到一個月總會食一次的愛上米線🍜依家除咗米線之外仲有炸雞及唔同嘅小食呀!最正就係仲有啤酒提供‼️下次放假要黎Round Happy Hour先!自選米線蕃茄麻辣湯微辣配魚柳及豬潤呢個微辣都幾辣下加入蕃茄令湯底酸酸辣辣、配料厚切魚柳完全無骨食得好放心!蟲草花胡椒杞子雞肉湯米線養生米線之一呢度既湯底清甜,加入蟲草花及枸杞既滋補又養生!雞肉大大件食落啖啖肉!小食炸雞翼雞翼炸到外脆內軟,雞肉好明顯有醃製過而且無雪味!唔錯!胡麻爽甜秋葵涼拌秋葵爽口加入胡麻醬味道十分開胃!一齊嚟一串魚腐包括有冬陰功、櫻花蝦及粟米口味!魚腐新鮮炸起熱辣辣,我個人比較鍾意粟米口味魚味突出!

自選米線蕃茄麻辣湯微辣配魚柳及豬潤

蟲草花胡椒杞子雞肉湯米線

小食炸雞
雞翼炸到外脆內軟,雞肉好明顯有醃製過而且無雪味!唔錯!

胡麻爽甜秋葵
涼拌秋葵爽口加入胡麻醬味道十分開胃!