1K
2017-02-20 170 瀏覽
叫左個好抵食既「二人蠔餐」$268😍生蠔4隻+芝士焗蠔2隻黑松露雜菌大蝦天使麵芝士焗蟹肉蟹籽雜菌天使麵 再奉送兩杯飲品,真係抵食,質素也是很棒喔!(注:晚市收➕1⃣服務費)* 芝士焗蟹肉蟹籽雜菌天使麵 ,落足料食到啖啖蟹肉好有海鮮味而且好多芝士份量加上有成個湯匙咁多咁蟹籽簡直令人一食停唔到,當然相對卡路里也不少喔😚* 黑松露雜菌大蝦天使麵-黑松露香味濃郁,本人偏愛松露逆天香味攢入天使麵中份外香氣四溢,而且天使麵麵質控制得剛剛好,大蝦方面也有四隻,大蝦是用炸的,很有鮮味,值得再番尋味👍🏻* 飲品叫了杯很有驚喜的''凍檸多'',佢又唔會太甜又有檸檬清新柔合,有創意之餘也好好喝* 4隻新鮮既生蠔也是亮點之一,貴為「意蠔屋」蠔方面好新鮮,也十分肥美,所以話呢個餐真係超值👍🏻👍🏻👍🏻* 2隻蠔當然也好肥美不用再說,加左芝士熟食熱騰騰,芝士好濃好厚,可以拉起!整體真係無可挑剔,100分的推介

叫左個好抵食既「二人蠔餐」$268
😍生蠔4隻+芝士焗蠔2隻
黑松露雜菌大蝦天使麵
(注:晚市收➕1⃣服務費)
整體真係無可挑剔,100分的推介
2017-02-20 516 瀏覽
同某人約了放工出mk食個飯,出到來又話快啲食完要去踢波,咁咪快快手手入咗呢間意蠔屋打算食個意粉。估唔到匆忙之間作出的選擇,但間餐廳的質素都幾高喎,竟然可以意外食到生蠔, 大餐牌都好多餸揀,時令生蠔套餐有三個選擇$100有找就可以食到一個餐,連兩隻新鮮生蠔。我哋都有叫到生蠔,佢冇講到係咩品種,食落蠔味唔算係太重的那種,一般人都應該接受到,而且比想像中新鮮好多(以為細細間的餐廳所提供的生蠔可能唔太新鮮,但出來結果都唔錯),個帶子位幾甜添。面食方面我揀咗個挪威煙三文魚蘑菇意粉,收$68 ,現在的物價來講$68食到一個意粉真係算抵幾合理,但出到來個意粉的質素同賣相簡直係令我覺得係性價比超高之選。中間嗰個三文魚花砌到真係好似一個玫瑰花咁靚,而且忌廉汁幾滑幾香濃,蘑菇都算落得幾多,又爽身。有人話要去踢波,咪叫多啲嘢食俾佢食飽啲囉,小食方面叫咗個芝士焗生蠔同埋芝士焗西蘭花,啲芝士好香,焗都熔晒,而且呈現少少金黃色,賣相已經好吸引。西蘭花平時唔會係我首選喜歡嘅蔬菜,但係佢焗得幾淋身,加埋香滑嘅芝士一齊食,我覺得好好味好正。踢波男孩㨂晚餐A :菠菜忌廉汁吞拿魚天使麵,$55 連嘢飲!加咗蟹棒做餸都係加$
踢波男孩㨂晚餐A :菠菜忌廉汁吞拿魚天使麵,$55 連嘢飲!加咗蟹棒做餸都係加$5 咋!佢話幾好食。
2017-02-10
  • 芝士焗生蠔
2017-02-17 46 瀏覽
海鮮焗意粉濃郁嘅忌廉搭上足料海鮮。炸魚柳,煎得好香脆,無任何腥味,肉唔乾身又結實,好夠口感。蝦算大隻彈牙,唔係淋身,如果無殼就更貼心。配料重有蠔仔,八爪魚仔,十分豐富。生蠔新鮮唔臭,有檸檬同茄醬做配料,但小弟鐘意直接食,咸咸嘅海水味同鮮味真係好好味。價錢唔算貴,幾祗食。蒜蓉蠔試完生就試熟。蠔上鋪上滿滿蒜蓉,蒜香湧入個味到。但蒜蓉味有D過重,變咗辣辣地,如果鐘意重蒜蓉味值得一試。店面唔大,但店員好勤力主動,服務又周到,低讚。
海鮮焗意粉

生蠔

蒜蓉蠔

店面唔大,但店員好勤力主動,服務又周到,低讚。
2017-02-17 67 瀏覽
兩個人食蠔都唔一定貴🙈二人餐加完價都係$268 加埋一都係$300有找😏-飲完個湯🍽先有四隻生蠔🤗唔洗擔心,雖然平但都新鮮嘅😂冇腥臭仲有好鹹嘅海水味😆仲可以四選二揀意粉🍝黑松露雜菌大蝦意粉呢,哇望到都唔少黑松露🍄芝士焗蟹肉蟹籽雜菌意粉🦀蟹籽好味👅仲有勁多芝士🧀另外仲可以要四隻芝士或者蒜蓉焗蠔,仲有野飲😆-又一間性價比不俗的港式西餐好唔好食就都要計埋價錢嘅,呢個價錢ok ge=========================意蠔屋地址:旺角通菜街1A-1L威達商業大廈地下D舖
飲完個湯🍽
先有四隻生蠔🤗
黑松露雜菌大蝦意粉呢,哇望到都唔少黑松露🍄
芝士焗蟹肉蟹籽雜菌意粉🦀蟹籽好味👅仲有勁多芝士🧀
另外仲可以要四隻芝士或者蒜蓉焗蠔,仲有野飲😆
又一間性價比不俗的港式西餐
好唔好食就都要計埋價錢嘅,呢個價錢ok ge
=========================
意蠔屋
地址:旺角通菜街1A-1L威達商業大廈地下D舖
2017-02-15 503 瀏覽
下班後在旺角、油麻地一帶逛街,走到女人街附近,我和同事都餓了,決定在餐廳林立的女人街覓食。兩旁的商舖基本上都是餐廳,花多眼亂,我們的選擇困難症又發作了。走到一間名為「意蠔屋」的餐廳前,這應該是新開張的,之前來這附近的時候還未有這店。反正我們一時三刻也決定不了吃什麼,索性試試新餐廳。意蠔屋的門面以玻璃為主,為了增加食客的私隱度,以及讓外面的人知道這餐廳有甚麼菜式,玻璃上貼滿了食物的資訊:其實光是聽名字就覺得這裏是吃意粉和蠔的,後來發現餐廳裏真的有供應這兩種食物。店舖面積不算大,在旺角的心臟地帶租一間小舖,租金應該不便宜。為了增加空間感,其中一面牆安裝了鏡子,這有另一個好處:鏡子能反映電視的影像,變相一部電視能做到兩部電視的效果:後面是廚房,廚房和座位之間有收銀機和吧枱夾着:餐單印刷精美,封面有不同分店的地址,看來這店是最新開的:店員送上羅宋湯,味道酸酸甜甜,蔬菜新鮮爽口,喝了令人很開胃,跟別的羅宋湯不同的是,這碗湯有牛肉。整體效果很像蔬菜牛肉湯,但蔬菜的味道會稍為強一點。香草忌廉汁帶子蟹籽意粉意粉軟硬度適中,容易咬得來很有口感,香草令意粉更香,忌廉汁令它更滑。蟹籽顏色鮮艷,提升了整道菜的

後面是廚房,廚房和座位之間有收銀機和吧枱夾着:
餐單印刷精美,封面有不同分店的地址,看來這店是最新開的:
香草忌廉汁帶子蟹籽意粉
意粉軟硬度適中,容易咬得來很有口感,香草令意粉更香,忌廉汁令它更滑。蟹籽顏色鮮艷,提升了整道菜的賣相。我們把整碟意粉攪勻,令蟹籽能夠平均分布,基本上每一口都能吃到蟹籽,咬的時候先是感受到軟軟的意粉,然後是突然間覺得很脆,這就是蟹籽的威力。

帶子比想像中大,有點韌,夠彈牙:
挪威煙三文魚蘑菇意粉
三文魚排成一朵玫瑰花的形狀,令人不忍心吃,我們也欣賞了一會才動筷。剛上菜時三文魚仍是凍的,如果喜歡吃凍的三文魚,最好趁早吃,因為時間久了,意粉的熱力會傳到三文魚那裏,部份位置會變熟。

三文魚味道很鮮,很容易咬開,一邊咀嚼,三文魚的香氣一邊散發出來。

這意粉跟香草忌廉汁意粉差不多,只是芝士味較重,而且少了香草味,但兩者都是同樣出色。

煙肉焗生蠔兩隻
煙肉焗生蠔
煙肉被切成一塊塊,灑在生蠔上面,再加上香料一起焗,味道較重、較香口,鹹得來又有蒜蓉的香味,很適合喜歡蒜香的人。因為是焗的關係,所以原汁原味,只是吃上面的配料,已經是一大享受。

蠔煮完後縮水,但比生蠔更有彈性,很有咬口。雖然沒有了生蠔獨有的鮮味,但跟配料一起煮,也別有一番風味。

芝士肉醬焗薯條
其實餐牌上寫的是薯角而不是薯條,但服務員問我們要不要薯條,我們就接受了。這碟菜很像芝士焗肉醬意粉,只不過意粉變成了薯條,芝士很足料,聞到已經覺得很香,還可以拉絲,但奉勸怕肥的人不要吃太多。肉醬相對地少,但這也好,不怕搶去芝士的風頭。肉醬夠香濃,很鮮嫩多汁,一入口便傳來陣陣香氣。唯一美中不足的是,有些薯條的末端燒焦了。

薯條夠軟夠鬆脆,配合芝士肉醬很滋味,既有薯香,又有芝士和肉醬的香味,如果喜歡這三種食物的味道,絕對推薦點這道菜!

飲品方面,我們點了凍檸多和熱青檸蜜:
每杯飲品$10 ,這是跟餐的價錢,如果獨立點的話會比較貴。

凍檸多真是令人非常驚喜,其實我從來沒喝過這種飲品,以前試過分開喝凍檸茶和益力多,見到這餐廳可以點凍檸多,我毫不猶豫就要了一杯。

凍檸多是白色的,有幾片檸檬,想檸檬味重些可以把檸檬攪爛一點。跟普通益力多相比,這杯飲品的益力多味較淡,一來是因為加了冰的關係,二來太濃不能達到止渴的效果。

總括而言,凍檸多很特別,不是每間店都有,很高質,味道似曾相識,但又有點點不同。

點熱青檸蜜是因為朋友想喝熱飲,這青檸蜜嚐起來有很濃的柑桔味,又帶有點點甜味,估計是來自蜜糖,青檸的味道反而不突出。這飲品最大的好處是滋補潤喉,如果喉嚨不適的話,可以喝這杯飲品。

埋單$275 ,平均每人$137.5,有加一服務費。我們都覺得這餐廳很不錯,除了選料新鮮、烹調認真,服務員質素也很好,既有禮又友善。
有機會的話還要再來!
2017-02-13
$137.5 (晚餐)
煙肉焗生蠔
  • 芝士肉醬焗薯條
  • 凍檸多
2017-02-15 80 瀏覽
同朋友係旺角亂行,行到攰就當然要抖抖。誤打誤撞下就黎左呢間意蠔屋。見價錢好化算就試試佢~話明意蠔屋,咁就當然唔可以唔叫意粉同蠔吧!同朋友揀左一輪後,決定叫「芝士焗蠔、黑松露大蝦意粉、白汁三文魚蘑菇意粉、黑椒牛柳意粉和焗雞翼」「芝士焗蠔」當然係主菜啦~蠔大大隻、芝味濃郁、一啖放入口,十分滿足。呢個價錢黎講,實在算抵食。另外3個意粉,最好食當然係佢既招牌菜:黑松露大蝦意粉。黑松露味好重、大蝦普通,但意粉做得好好,唔會太軟,又唔會太硬。十分好味!另外,三文魚意粉,三文魚都好多,但由於係白汁既關係,好肥膩,所以同大家一齊食先比較好至於牛柳意粉,牛柳有3舊,煮得好淋,易入口雞翼香脆,有4隻。灑上孜然粉,未必人人岩食。但如果唔抗拒孜然粉既人,由於價錢不貴,不妨一試
同朋友係旺角亂行,行到攰就當然要抖抖。
誤打誤撞下就黎左呢間意蠔屋。見價錢好化算就試試佢~
話明意蠔屋,咁就當然唔可以唔叫意粉同蠔吧!

「芝士焗蠔」當然係主菜啦~
芝士焗蠔
黑椒牛柳意粉
焗雞翼
點松露大蝦意粉
2017-02-14 42 瀏覽
收工同朋友出旺角行下,發現周圍點鋪都做應節生意,變到好貴。建議下,決定黎意蠔屋食。佢既蠔一向唔錯,但由於朋友唔食生蠔但又想食蠔,於是就點左個芝士焗蠔。呢個蠔既芝士份量超多,食之前要等佢凍一凍,唔係既話,一啖放入口,就會整傷個嘴。雖然芝士好多、但味道好正,完全冇蓋過蠔既味道。另外,我仲叫左一個三文魚意粉。由於三文魚係煙三文魚,所以唔岩食生三文魚既人就唔好叫呢個啦。佢既白汁好濃郁,唔會太咸,配搭後成個意粉好好食。

2017-02-14
2017-02-13 55 瀏覽
黑椒煙鴨胸意粉($52)係一個味道超級濃嘅意粉,黑椒嘅味道偏甜,再帶點黑椒辛辣,味道好似曾相識,係茶餐廳到有食過,煙鴨胸味道好香,咬落軟熟,份量又多,男仔一定好鐘意,而意粉軟硬度適中,食落有咬感。芝士忌廉煙肉意粉($52)依間餐廳嘅芝士好有拉絲嘅效果,質地好稠身,上層仲鋪左一層芝士碎,再將佢地撈勻,意粉厚厚地沾上濃濃嘅芝士,食落芝士味道好香濃,咸味好足夠,而且好有煙肉嘅香味,下次再黎一定會再order !
黑椒煙鴨胸意粉($52)
芝士忌廉煙肉意粉($52)
2017-02-07 47 瀏覽
.生蠔套餐 $98( 即開生蠔兩隻 / 白酒忌廉汁煙三文魚菠菜意粉 / 餐湯 ).生蠔夠晒大隻厚肉,美中不足就係無得揀品種,有時去親呢啲餐廳好驚唔新親會食壞肚😩,但生蠔仍然新鮮有海水味🌊,一分錢一分貨,這個價錢吃到生蠔又能飽肚,絕對超班👍🏻.三文魚菠菜意粉係真·多三文魚,仲有係真·多菠菜,唔會好似某啲餐廳食兩啖餸已經無晒😒,真係做到啖啖意粉啖啖肉🙆🏻;加上忌廉汁非常濃厚,非常有誠意🙈,對喜歡食重口味嘅人來講係一種好好嘅感受。.意蠔屋 大圍積富街49-55號安定樓地下A舖 旺角通菜街1A-1L威達商業大廈地下D舖紅磡德民街29號地下J1舖北角電氣道233號城市中心地下54-55號舖西灣河筲箕灣道72號千禧閣地下A舖柴灣小西灣道9號地舖66號舖.
生蠔套餐 $98
北角電氣道233號城市中心地下54-55號舖
西灣河筲箕灣道72號千禧閣地下A舖
柴灣小西灣道9號地舖66號舖
2017-01-27 483 瀏覽
通菜街本身係餐廳集中地,日中韓西餐廳都唔難發現驚喜。正準備食飽去買野過年,一於周圍逛下搵餐廳。經過見佢人少少比較靜,一於黎食下!!餐廳地方唔算太大,所以用鏡面做牆增加室內既空間感,大約有25個位左右,都算坐得多人!餐廳既食物種類,款式都好多,有成20款意粉選擇,另外仲有飯,小食,沙律,比起一般西餐廳更多元化仲有一款幾特別既特飲!但真係太多款式選擇,咩都想試好難揀落手。最後要左香草忌廉汁海鮮意粉,牛柳粒,同一杯咸檸七上菜速度十分快,10分鐘!新鮮熱辣既意粉已經送到!影相都俾熱蒸氣blur鏡頭,唯有高炒即使好遠距離都聞到好香濃既忌廉汁既味海鮮配料有帶子,兩隻大蝦,兩塊炸魚柳,兩條蟹柳!炸魚柳好好食!表皮炸得好脆,入邊既魚肉仲好滑好多汁,一啲都唔乾身,油溫同火候時間控制得好好意粉無得輸,佢既軟硬度好岩我口味,唔會太軟太硬恰到好處,入口個刻咸淡適中既香濃忌廉汁,creamy既口感令我唔捨得停口大蝦應該煎過再係上碟前匯入意粉度煮,雖然要自己剝殼比較煩,但蝦肉肉質爽口彈牙,而且比較大隻,啖啖肉既口感值回票價!!!!牛柳粒既份量唔算多,但厚薄剛剛好,所以煎出黎唔會太over令到牛肉全熟失去肉汁。而且
仲有一款幾特別既特飲!
即使好遠距離都聞到好香濃既忌廉汁既味
海鮮配料有帶子,兩隻大蝦,兩塊炸魚柳,兩條蟹柳!
牛柳粒既份量唔算多,但厚薄剛剛好,所以煎出黎唔會太over令到牛肉全熟失去肉汁。而且配上微酸既芥末醬,食落嫩滑有肉汁之餘,油膩感唔會太重。
咸檸七雖然佢係用檸七唔係七喜,但個咸檸檬好正!!!醃得好夠,夠哂咸味!!檸檬皮已經無苦澀味,吉開左啲檸檬肉同皮一齊飲,咸咸酸酸非常開胃

p.s.當日鋪面只有一個waiter, 後黎開始多人, 做野都十分勤快爽手,值得一贊
2017-01-26 283 瀏覽
豬小姐一向有幫襯開「意蠔屋」嘅 芝士焗系列足料又抵食!去開黃埔嘅意蠔屋 大圍嘅都會有時去下 不過次次都係食lunch or high tea 今次意蠔屋開到尼旺角區 等我一嚐晚餐滋味啦旺角意蠔屋位於女人街啲排檔側邊 其實好近登打士街可能新開張未有咁多人發現尼度嘅關係 客人唔算好多呢豬先生同豬小姐每人叫左兩個set dinner 今晚突然好想食肉肉 認真少有見牆身貼住推介美國安格斯西冷套餐好吸引咁 所以就order左 另外order左個黑椒汁羊架意粉先上一紅一白餐湯 羅宋湯材料豐富 酸may may 帶微辣 幾開胃而白湯為普通質素忌廉湯 微暖 紅湯煮得較為出色!西冷上碟啦 同圖片賣相相符 認真好大塊 !係大件夾抵食之選!西冷大概五至七成熟 內裏還有丁點兒紅色 肉質鬆軟帶層次 而且每口都帶有嚼勁的筋部 喜不喜歡 視符個人口味配上惹味黑椒汁 豬先生表示岩哂佢口味西冷份量實在大 配上旁邊熱辣辣嘅薯條 細食啲嘅朋友仔 兩個share加個小食我諗都夠同樣係黑椒汁 但醬汁更顯香濃及嗆喉 口腔充滿著黑椒香羊架好易咬 但比較乾身 羶味難掩 點下芥辣醬會好啲意粉軟硬適中 配合黏稠度剛剛好嘅醬汁 做得唔錯飲
豬小姐一向有幫襯開「意蠔屋」嘅
芝士焗系列足料又抵食!

去開黃埔嘅意蠔屋 大圍嘅都會有時去下
旺角意蠔屋位於女人街啲排檔側邊 其實好近登打士街

可能新開張未有咁多人發現尼度嘅關係 客人唔算好多呢

另外order左個黑椒汁羊架意粉
羅宋湯及忌廉湯

而白湯為普通質素忌廉湯 微暖 紅湯煮得較為出色!
美國安格斯西冷
西冷上碟啦
同圖片賣相相符 認真好大塊 !係大件夾抵食之選!
美國安格斯西冷

飲品方面揀左特飲 分別係凍檸檬益力多同埋菠蘿青檸蜜
凍檸檬益力多
前者與普通益力多無異 加入鮮檸檬 酸度更明顯 未見驚喜
凍青檸菠蘿蜜
後者清新 易入口 但水果味道不太突出 甜度不會太高 係淡淡嘅甜

「意蠔屋」嘅芝士焗系列始終係豬小姐心目中都係首選 下次介紹下比大家啦
2017-01-23
2017-01-23 332 瀏覽
星期六去咗海洋公園玩,玩到散晒,經旺角返屋企嘅時候順便喺女人街搵間嘢食下晚餐就算,唔打唔撞比我行咗入去一間有得食蠔,啲芝士焗嘅食物又好好食嘅一間平平哋餐廳-意蠔屋。入到去裝修都係普普通通,牆上面有部大電視睇,睇Menu見到佢哋有個$268二人套餐,諗都唔使諗,已經有晒我哋最想食嘅嘢啦,就叫咗個二人套餐啦。羅宋湯味道帶少少辣,偏甜,有好多雜菜喺裏面,材料豐富。生蠔五隻點解會有四隻變咗五隻呢,侍應話原來今日返嗰啲好比較細隻,所以呢就比多一隻當補償,咁都幾公道喎,因為我本身都唔知佢啲蠔有幾大隻,啲蠔大概食指咁長,比想像中脹卜卜啲,都幾大姐,食落無腥味,海水味都重。芝士焗蠔兩隻芝士真係焗蠔嘅最正配搭,呢度嘅芝士鋪滿面,軟淋淋又幼滑嘅芝士配上脹卜卜嘅焗蠔,仲要有拉絲添,芝士奶香味濃,口感豐富,最重要係焗蠔冇漏水,唔會溝稀左芝士嘅味道。黑松露雜菌大蝦長通粉因為另外一個都揀天使麵嘅關係,呢個我哋就問侍應有冇得轉其他嘅麵底,最後就揀咗長通粉啦。一上枱黑松露嘅香味就撲鼻而來,分量十足,而且仲有四隻大蝦,肉質彈牙,唯一嘅缺點就係要自己剝,但係夠晒厚肉,長通粉軟硬適中配上濃濃嘅黑松露雜菌白汁,容易入口。芝士

羅宋湯
味道帶少少辣,偏甜,有好多雜菜喺裏面,材料豐富。

生蠔五隻

芝士焗蠔兩隻

黑松露雜菌大蝦長通粉

芝士焗蟹肉蟹子雜菌天使麵
呢度嘅芝士真係冇得頂,成個面上面鋪滿厚厚嘅芝士,同焗蠔一樣,芝士軟林林有夠幼滑,做到拉絲嘅效果,芝士底下有好多蟹肉,配埋幼滑偏軟嘅天使麵食,好食得來又夠飽肚。

埋單$300 ,已經有七隻蠔食,好抵呀。
2017-01-21
  • 芝士焗蠔
2017-01-21 41 瀏覽
是日星期六,因為要辦伴貨既關係所以出左旺角順便食埋飯,揀左黎位於通菜街既意蠔屋。我地叫左兩個set lunch,包湯,主菜同埋飲品。餐湯有忌廉湯或羅宋湯,羅宋湯好香濃,好重蕃茄味,好好飲。小食方面,我地係另叫既,叫左兩隻生蠔同埋一份瑞士雞翼。生蠔非常新鮮而且好有海水味,配埋D汁食真係好好味,唯一美中不足既係無得揀品種。瑞士雞翼整得好入味,不過賣相有改進既空間,建議可以加少少配菜伴碟,咁睇落去會靚D。忌廉蟹棒蘑菇尖通粉: 意粉好creamy,蟹棒份量都幾多,而且熟得黎又唔會過諗,幾好。辣蒜香雞肉蘑菇天使麵: 雞肉份量都算多,天使麵唔算油,不過就一D都唔辣,如果可以可返少少tabasco就好啦。如果只計SET LUNCH,一個餐都只係30幾蚊到,有湯有主菜有飲品,午餐仲要唔洗加一,真係幾抵食。

我地叫左兩個set lunch,包湯,主菜同埋飲品。
餐湯有忌廉湯或羅宋湯,羅宋湯好香濃,好重蕃茄味,好好飲。

2016-12-09 363 瀏覽
今天我和同事又去女人街找餐廳吃午餐,我們都想吃西餐,於是我們便去吃這間新開的餐廳------意蠔屋。我們叫了芝士焗菠菜雞肉飯和 午餐D:蒜香辣雞肉雜菌天使麵。午餐D送餐湯。飲品叫了熱檸茶和忌廉湯。芝士焗菠菜雞肉飯方面,雞肉份量十分多,而且雖然是焗雞肉,不過都能鎖住肉汁,肉質嫩滑,而且又多汁,十分美味!芝士份量適中,不會太(漏)。芝士焗飯咸咸的,十分美味!不過焗飯份量比較少,不太飽肚。雖然芝士十分飽肚,不過焗飯的份量應該多一點比較好。蒜香辣雞肉雜菌天使麵方面,雞肉份量都算多,而且鮮嫩多汁,味道不錯。 蒜香天使麵比較油了一點,不過天使麵不會太淋,而且有香濃的蒜香味,咸咸的,十分美味!雜菌份量都算多,而且味道不錯。忌廉湯方面,湯內有粟米粒,味道不錯啊!熱檸茶方面,味道不錯。不過我同事上次叫的午餐不見了,餐廳轉了午市餐牌,換了新的午市套餐。不過今次味道都不錯。價錢方面, 芝士焗菠菜雞肉飯$48,送熱飲。蒜香辣雞肉雜菌天使麵$40 ,送餐湯和熱飲,十分抵吃!環境方面,餐廳環境乾淨企理,座位舒適。總結來說,這間餐廳的午餐十分美味,而且又便宜,大家可以一試!
蒜香辣雞肉雜菌天使麵
忌廉湯方面,湯內有粟米粒,味道不錯啊!
忌廉湯
熱檸茶方面,味道不錯。
熱檸茶
上次的午餐A
上次的午餐E

環境方面,餐廳環境乾淨企理,座位舒適。

2016-12-08
忌廉湯