2019-03-28 60 瀏覽
如果睇演唱會前要醫肚,在紅勘都會廣場必食的肯定係意粉狂熱。裝修簡潔但型格,個盞玻璃樽吊燈真係唔講得笑,用意大利國旗紅白緑為主要色調,很配合主題。意式薄切三文魚忌廉芝士卷 $48作為前菜,賣相已經好加分哦,三文魚包住粒芝士,上門有蟹子,好食又好睇。大蝦蝴蝶粉伴羅勒醬 $98我最中意食這個,個汁調得無得彈。我唔知用咩整出黎,估計係忌廉加牛油果。真係好好食,夠香夠滑。香烤黑安格斯西冷牛扒 $228哇,油花比例完美,油甘味香濃。肉汁豐富,牛味回甘,加上面頭放個牛油,好正。草莓桃沙冰 $58軟棉棉的質感,好鮮香草莓味,唔似一般沙冰,係濃鬱草莓奶昔那種。記得睇演唱會前一定要黎!
如果睇演唱會前要醫肚,在紅勘都會廣場必食的肯定係意粉狂熱。

意式薄切三文魚忌廉芝士卷 $48

大蝦蝴蝶粉伴羅勒醬 $98
我最中意食這個,個汁調得無得彈。
我唔知用咩整出黎,估計係忌廉加牛油果。
真係好好食,夠香夠滑。

香烤黑安格斯西冷牛扒 $228
哇,油花比例完美,油甘味香濃。
肉汁豐富,牛味回甘,加上面頭放個牛油,好正。

草莓桃沙冰 $58

記得睇演唱會前一定要黎!
2019-03-20
2019-03-27 62 瀏覽
朋友係附近工作推介左里間餐廳因為環境唔錯而且唔洗同人逼。我地兩個女仔可以慢慢坐傾下計唔洗趕住走🤗。首先點左個沙律《香草烤雞凱撒沙律。份量幾多,性價比高。蔬菜新鮮翠綠。雞扒亦頗大件切開左6-7件而且味道不錯。是值得推介的頭盤!《大蝦蝴蝶粉伴羅勒醬》有個獨立餐牌sell哩個意粉所以叫來試試。羅勒醬 pesto sauce 是我最愛的意粉醬之一。淡淡的香草、橄欖和蒜香味,令人一試難忘。每一口蝴蝶粉都沾滿羅勒醬,非常香濃美味!兩隻大蝦看似炙燒過的,爽口彈牙!《明太子海鮮pizza》我們叫了一人份量但是兩人share剛剛好。是一個薄批舖上明太子和蝦和沙律醬。味道不錯👍!飲品叫了《鮮水果茶》和《咖啡焦糖沙冰》。水果茶有橙、奇異果、蘋果等等,配上紅茶苦中帶甜,本人極之喜愛!朋友的咖啡焦糖沙冰她說味道不錯,咖啡香濃而且不太甜。兩者皆是水準之作!埋單$300左右。此餐廳環境美好,食物美味,會再來的!

飲品叫了《鮮水果茶》和《咖啡焦糖沙冰》。

埋單$300左右。此餐廳環境美好,食物美味,會再來的!

• 香草烤雞凱撒沙律
  • 大蝦蝴蝶粉配羅勒醬
  • 鮮水果茶
  • 焦糖咖啡沙冰
  • 明太子海鮮pizza
好耐無去過紅磡都會食飯,原來都唔少選擇架wor,但睇演唱會之前都一定係黎呢度食飯架啦,見佢座無虛席就即管入去試下啦。嘩佢意粉既款式真係好多,一睇menu就覺得佢地好有誠意,分哂類,而每一類都起碼有3個選擇以上,可以話係suit for everyone needs。我地三個人叫左一個凱撒沙律,一個香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉加大,同埋一碟鐵板牛柳粒,都好夠了,因為都係唔想食得太heavy既關係啦,每樣試少少就夠,不過佢碟牛太未免份量太少,但係佢鐵板牛又幾有鑊氣,拎番唔少分。
2019-03-21 62 瀏覽
平時好少去紅磡,竟然不知道紅磡有個大商場入面有好多美食!行咗一陣,見到呢間餐廳主打芝士火鍋,你朋友見到急不及待咁拉咗入去!餐廳風格比較西式,牆壁上,放置了不同畫作,坐起上嚟較寬闊舒服。特級野菌芝士火鍋配滋味小食呢個就係今日嘅重頭戲,未上菜之前,已經聞到濃濃嘅芝士香味,除此之外,一個火鍋套餐仲包一大堆小食,例如意粉,特色香腸,沾少許芝士湯底,實在太邪惡了!芝士牛肝菌濃汁鮮製意粉份量雖然不是可以說很多,但係每一啖都是牛肝菌嘅香味,同意粉完美配合,加上用了芝士來作烹調,認真唔錯!麻辣雞翼至於小食方面,當然要嘅話我同女朋友都10分喜愛嘅雞翼,雞翼上塗上一層獨特嘅醬汁,最後灑上麻辣粉,香辣的雞翼天能刺激我嘅食慾呀!

特級野菌芝士火鍋配滋味小食

麻辣雞翼
刺激我嘅食慾呀!
2019-03-21 55 瀏覽
今晚好開心呀 終於約到小六好朋友🥳 一齊食飯聚聚❤️。真係好耐冇見,從前每個月會見一次 但呢幾個月真係好忙 原來已經5個月冇見了。平時朋友鐘意多食日本野🇯🇵,今次指明想食意粉🍝,噢 搵餐廳呢個重任當然落左我身上啦。Pastaholic 跟Wincyholic 跟本就係friend,今晚緊係要食你啦😝。 黎到 一定係要食意粉吧。而難得朋友今晚話想食牛🐮,就叫了一個Meat & Pasta Holic Set🍴呢。..Soup 好creamy 濃濃的 蓉蓉的 甜甜的,係我鍾意既質感,好喝;Appetizer 呢個小食好靚靚 包住既cream cheese 好芝士呢 算是不錯;Pasta 有別於一般Carbonara,溫泉蛋係度令意粉更滑呢,而鮮製麵條 更有質感;Grilled Dish 呢個牛有驚喜❤️,嫩滑而熟度剛好,估唔到呢度既牛都不錯喔。配上薯角🍟 好美國呢。跟餐最後有甜品 ;餐飲點了 好香果香味 喝下很舒服呢。..吃著吃著 傾談著,傾左快4個鐘呢。哈哈 最後成了最後一枱走,不過真的愉快的。呢晚傾返好多野呀,好朋友就是無論相隔多久 一見面話題就沒完沒了。無論幾忙,記得記得要搵

[Wincy狂熱] 黎到 [意粉狂熱🍝] 一定係要食意粉吧。而難得朋友今晚話想食牛🐮,就叫了一個Meat & Pasta Holic Set🍴呢。
特濃南瓜粟米忌廉湯🌽
Soup [特濃南瓜粟米忌廉湯🌽] 好creamy 濃濃的 蓉蓉的 甜甜的,係我鍾意既質感,好喝;

意式薄切三文魚忌廉芝士卷🐟🧀
Appetizer [意式薄切三文魚忌廉芝士卷🐟🧀] 呢個小食好靚靚 包住既cream cheese 好芝士呢 算是不錯;

溫泉蛋🥚蒜香蘑菇🍄鮮製意粉🍝
Pasta [溫泉蛋🥚蒜香蘑菇🍄鮮製意粉🍝] 有別於一般Carbonara,溫泉蛋係度令意粉更滑呢,而鮮製麵條 更有質感;

香烤安格斯一口牛柳🐮
Grilled Dish [香烤安格斯一口牛柳🐮] 呢個牛有驚喜❤️,嫩滑而熟度剛好,估唔到呢度既牛都不錯喔。配上薯角🍟 好美國呢。

甜品朱古力cake
跟餐最後有甜品 [朱古力cake🍫🍰];餐飲點了 [世外果園茶☕️] 好香果香味 喝下很舒服呢。

無論幾忙,記得記得要搵我呀❤️ 朋友就是要見🤗 好啦 下個月見💫
特濃南瓜粟米忌廉湯🌽
意式薄切三文魚忌廉芝士卷🐟🧀
香烤安格斯一口牛柳🐮
2019-03-19 49 瀏覽
呢間餐廳係置富開左之後都未來食過,咁o岩呢排同朋友兩個都想食意粉,見到呢間嘅意粉選擇多,口味配搭又幾特別,價錢都幾實惠,就決定係呢度食晚飯。睇Menu,見除左意粉外都有好多小食同pizza,實在太吸引,所以除左選左兩款意粉之外,我地都都叫左小食同pizza。海蝦牛油果法包多士牛油果同芝士相融係香脆嘅多士之上,好香,配埋彈牙嘅蝦肉,食起來口感幾豐富。意式薄切三文魚忌廉芝士卷三文魚卷裡面包住一小舊cream cheese,cream cheese並唔係太酸,整個口感好似花之戀壽司。明太子海鮮Pizza薄餅皮烤得好鬆脆,除左芝士外,海鮮上面仲淋左啲青島醬,芝士嘅鹹之中帶有千島醬嘅酸甜味,好食!見介紹話呢度嘅意粉係用小麥粉自家製,食落確係幾彈牙,而且都嚐到少少小麥香味。壽喜燒和風牛肉雜菌鮮製意粉日本同意大利嘅Fusion菜式;個汁同牛肉都幾似吉野家牛肉嘅味,配埋雜菌同意粉,食落覺得幾得意,味道幾好食。精選海鮮蒜香蕃茄意粉海鮮有蝦、魷魚同青口,幾彈牙爽口。蕃茄醬好濃,偏酸嘅味道,味道都唔錯。Sangria西班牙風味特飲Sangria,個底都幾多水果肉,飲落除左酒味外有淡淡水果香,幾Fresh!

海蝦牛油果法包多士

意式薄切三文魚忌廉芝士卷

明太子海鮮Pizza

壽喜燒和風牛肉雜菌鮮製意粉

精選海鮮蒜香蕃茄意粉

Sangria
2019-03-14 47 瀏覽
水果茶好多水果水果味不太濃 建議不要叫少甜叫咗個小食拼盤,份量雖少,但每樣有啲,抵食過散叫薯角新鮮炸出,外脆內軟,熱辣辣炸雞個皮很脆,又唔厚,入面嘅肉好滑蒜香蜆肉意粉兩個意粉都加大咗,只係$10就可以加大,好抵!啲蜆都算多,炒得好乾身唔會好油,又唔溜。意粉煮得啱啱好,唔會太淋太硬海蝦羅勒醬牛油果意粉好少見羅勒醬加牛油果去煮,咁樣加埋一齊食有幾好食喎!另外,加咗牛油果,個汁仲再濃郁啲!呢隻汁好飽,不用加大份量都絕對ok整體嚟講所有嘢都ok,服務不錯,啲嘢食叫完十分鐘內就到齊
水果茶
好多水果
水果味不太濃 建議不要叫少甜

叫咗個小食拼盤,份量雖少,但每樣有啲,抵食過散叫

薯角新鮮炸出,外脆內軟,熱辣辣

炸雞個皮很脆,又唔厚,入面嘅肉好滑

蒜香蜆肉意粉
兩個意粉都加大咗,只係$10就可以加大,好抵!

海蝦羅勒醬牛油果意粉

呢隻汁好飽,不用加大份量都絕對ok

整體嚟講所有嘢都ok,服務不錯,啲嘢食叫完十分鐘內就到齊
2019-03-03 55 瀏覽
My family picked this restaurant for a family gathering. There were lots of people queuing up for this restaurant but luckily, we didn’t wait for too long. There were variety of food selections in the menu starting from appetisers to pasta and pizza. We wanted to eat everything The House Salad - $43French Onion Soup - $38Pumpkin & Corn Cream Soup - $28Cheese Croquettes with Parma ham - $38We started with appetisers and soups. I really love the french onion soup as the toast tasted so good.Parma

The House Salad - $43

French Onion Soup - $38

Parma ham pizza - crispy and smelled so good with oil of Parma ham.

Pestcatore - $88

Spaghetti Vongole Bianco - $88

Then ended up with grilled lamb racks $128 - it was medium cooked.

Overall, the service was a bit slow as they were really busy. But the staff was still friendly and attentive.
2019-02-25
2019-03-03 65 瀏覽
今晚去睇鄭伊健演唱會,6:00去到紅磡緊係搵野食填填肚先,我哋一行四人行左上去置富都會之前起雅蘭都見過「意粉狂熱」都想一試,所以我地就選左依間餐廳。8成的餐品都是意粉,數數差不多20款不同類型的意粉。包括日式,意大利式⋯⋯價錢性價比都頗高,任何意粉只要加$10就可以享有1.5倍的份量,岩曬一眾男士我哋點左兩個湯,咁啱忌廉蘑菇湯賣完所以我地點左洋蔥湯及南瓜湯南瓜味幾濃郁而且很傑身洋蔥湯味道不錯,如果有更多芝士就更好蒜香白酒汁海蜆意粉香氣全因那蒜香和白酒味🍸食落有濃郁的牛油味及微辣🌶目測蜆肉大約有10隻,食落吾會Over Cook同埋無沙,要個都係幾抵讚既如果有埋洋蔥粒就更加完美啦💫帕爾馬火腿薄餅抱着過下口引嘅心態,點知又真係有驚喜外邊緣厚及脆口、而內緣偏薄軟身睇落似印度薄餅,麵包做得鬆軟及有空氣感芝士跟帕爾馬火的鹹香很配襯吃的時候夾著生菜可減低膩感,更添爽脆

我哋點左兩個湯,咁啱忌廉蘑菇湯賣完
所以我地點左洋蔥湯及南瓜湯
南瓜味幾濃郁而且很傑身
洋蔥湯味道不錯,如果有更多芝士就更好

蒜香白酒汁海蜆意粉
香氣全因那蒜香和白酒味🍸
食落有濃郁的牛油味及微辣🌶
目測蜆肉大約有10隻,食落吾會Over Cook
同埋無沙,要個都係幾抵讚既
如果有埋洋蔥粒就更加完美啦💫

帕爾馬火腿薄餅
抱着過下口引嘅心態,點知又真係有驚喜
外邊緣厚及脆口、而內緣偏薄軟身
睇落似印度薄餅,麵包做得鬆軟及有空氣感
芝士跟帕爾馬火的鹹香很配襯
吃的時候夾著生菜可減低膩感,更添爽脆

2019-02-25 53 瀏覽
有朋友從內地來港玩數天,在紅磡車站接風後,近近地就到置富搵食醫肚先芝士牛肝菌濃汁鮮製意粉牛肝菌菌味香濃特出,鮮製扁身意粉口感彈牙配埋微辣醬汁夠惹味香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉意粉軟硬剛好,用蘿勒青醬煮味道獨特,雜菌鮮甜有菇味鮭魚牛油果忌廉焗飯三文魚油脂豐腴加上上牛油果幼滑的質感配埋芝士忌廉焗飯同食超好味忌廉芝士雞肉千層麵千層麵皮夠薄身而且芝士醬汁香濃又夠多,所以焗完麵身都保持軟熟唔會乾,雞肉夠嫩滑又入味香烤香草羊架羊架以鐵盤上仍保持溫度,肉質軟腍無羶味帕爾馬火腿三色沙律披薩披薩餅底似印度麵包的質感略帶煙韌,而帕爾馬火腿油潤略帶鹹香配埋沙律菜同食夠清新意式炸魷魚圈配他他醬魷魚肉質彈牙爽脆,炸漿又夠薄,蘸埋他他醬食超惹味Sangria Decanter西班牙果酒,紅酒香醇易入口又有果香,酸甜醒胃,餐廳超暖心連酒杯也冰過才上枱芒果芝士慕絲忌廉芝士質感濃稠滑溜,加上芒果香甜和底層得餅碎,口感層次豐富

芝士牛肝菌濃汁鮮製意粉

牛肝菌菌味香濃特出,鮮製扁身意粉口感彈牙配埋微辣醬汁夠惹味

香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉

意粉軟硬剛好,用蘿勒青醬煮味道獨特,雜菌鮮甜有菇味

鮭魚牛油果忌廉焗飯

忌廉芝士雞肉千層麵

香烤香草羊架

羊架以鐵盤上仍保持溫度,肉質軟腍無羶味

帕爾馬火腿三色沙律披薩

意式炸魷魚圈配他他醬

魷魚肉質彈牙爽脆,炸漿又夠薄,蘸埋他他醬食超惹味

Sangria Decanter

芒果芝士慕絲

2019-02-20
  • Sangria Decanter
  • 芝士牛肝菌濃汁鮮製意粉
2019-02-22 889 瀏覽
好耐冇去紅墈最近讀理工嘅朋友約去附近食飯先發現開左好多新餐廳Sangria Decanter個人唔太欣賞紅酒但之前喺西班牙飲過之後就迷上左;餐廳提供紅或白酒另外仲可以選擇有酒精或者冇酒精;個人認為酒精濃度唔高加上帶果香整體黎講容易入口意式炸魷魚圈配他他汁魷魚質感爽彈;魷魚圈新鮮即炸而且漿粉夠薄配搭他他蘸醬唔覺油膩忌廉芝士雞肉千層麵千層面層次分明而且麵皮薄身冇咁容易會滯;醬汁夠多所以麵皮焗完都唔乾身加上忌廉芝士味道香濃好正香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉羅勒青醬風味獨特唔係個個鐘意但係個人覺得配搭意粉既清新又濃郁味道非常契合;另外意粉加十蚊就可以升級多半倍份量好抵芝士牛肝菌濃汁鮮製意粉牛肝菌菌香濃重而且醬汁微辛惹味;鮮製意粉扁身偏幼質感較有彈性帕爾馬火腿三色沙律披薩帕爾馬火腿薄滑透光而且油潤咸香配搭沙律菜清新爽脆;披薩餅底夠薄口感偏似印度麵包鮭魚牛油果忌廉焗飯牛油果質感幼滑油香同三文魚嘅脂香相呼應;芝士鋪面微焦好邪惡香烤香草羊架羊架肉質柔軟切開中間依然粉嫩而且油脂甘香得黎唔臊;洋蔥墊底香甜薯角亦都金黃香脆芒果芝士慕絲芝士味濃加上芒果香甜好夾;底層有餅乾碎層次豐富

Sangria Decanter

• 香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉
  • 芝士牛肝菌濃汁鮮製意粉
  • Sangria  Decanter
2019-02-17 68 瀏覽
生日週第二輪食好西,就朋友方便出咗紅磡食,知道我好意粉,所以揀咗意粉狂熱嚟寵幸,說是不止意粉一種食物,還有意料之外。着實第一感覺較有親和力,位置同裝修都有便利之勢都說是"意"料之外,所以除意粉外,仲有Pizza丶扒類丶小食丶炸物、千層麵,甜品同芝士火鍋⋯而且當中好多意粉的口味獨特我哋除咗嗌左個$318嘅套餐之外,仲另外叫咗一個豪華五式拼盤,香烤安格斯一口牛柳,另追加咗兩個意粉;海蝦牛油果羅勒忌廉意粉,同芝士肉醬千層麵。但千層麵售罄,所要唯有轉意粉~呢個係套餐嘅香草雞肉凱撒沙律(半份),地道的凱撒沙律的凱撒沙律口味配雞肉,值得一讚係個麵包糠非常脆餐湯我地揀咗忌廉南瓜湯,濃郁嘅南瓜蓉配上香滑忌廉,非常Creamy。香烤安格斯牛柳係另外散叫,好特別的熱盤,可以自己喺個熱盤控制幾多成熟,但要小心燙手套餐明太子忌廉芝士海老Pizza,具日式料理的大蝦pizza,配上明太子醬同忌廉,雖小了Pizza的茄醬,但亦清新可口,個皮焗得薄脆,鋪上大大粒芝士,pizza的另外配搭溫泉蛋蒜香蘑菇鮮製意粉,呢個有小小湯汁,比較日系的煮法,做得個意粉好滑溜,加埋溫泉蛋蛋汁和蘑菇,味道配合剛好。推薦大家一試另外散叫
另外散叫的海蝦牛油果羅勒忌廉意粉,係用牛油果入饌的意粉,店鋪有幾款菜式都加入牛油果的元素,中意牛油果項目的粉絲可以一嚐過夠,海蝦切開兩邊,免除剝蝦一環,而意粉亦充滿羅勒香同牛油果蓉。滿足牛油果控之選
小食我地先點在一個豪華五式拼盤,再追加一個意式炸魷魚配他他汁,拼盤有焗珍寶大啡菇釀帶子,炸魷魚,海蝦牛油果法包多士,Pama Ham同三色芝士薯波,炸魷魚炸得鬆脆而且配上他他汁非常之夾,所以追加多份,而大啡菇就焗得好好食,同帶子互相輝影~海蝦牛油果多士除咗有牛油果之外仲加咗啲芥辣係入面,食落帶刺激感
本身係叫芝士肉醬千層麵但係千層麵賣晒,所以我哋改咗做意粉~其實芝士肉醬同意粉都好夾酸酸甜甜非常好味,唯一美中不足係試唔到千層麵個效果
最後叫咗一杯士多啤梨沙冰同埋咖啡沙冰,加埋跟餐嘅甜品畫上完美句號。
2019-02-15 66 瀏覽
早兩日去紅館睇演唱會~放工怕時間太趕,所以就直接到紅館附近慢慢食~揀咗一陣見到呢間Pastaholic意粉狂熱~行埋去聞到陣陣食物香味,於是我哋就揀咗呢間~Menu好多選擇,顏色鮮艷,令人食慾大增啊~好多嘢都想食,所以我哋決定叫個$318意粉&披薩狂熱套餐~再加散叫其他食物~套餐有跟沙律同南瓜粟米忌廉湯~南瓜味濃,好creamy,好好味意式炸魷魚圈配他他醬~炸完魷魚圈無縮水~味道淡淡哋,感覺好似食緊健康嘅炸嘢咁~溫泉蛋蒜香蘑菇鮮製意粉,芝士蕃茄肉醬鮮製意粉~穿破蛋黃流出迷人嘅蛋漿,與蘑菇十分匹配~肉醬有微酸~食落令人分外開胃~賣相幾靚~味道唔錯~鮮製意粉質感好好~明太子忌廉芝士海老披薩~外貎好似好淡好簡單咁~但其實味道十足~濃濃嘅芝士味,咬出拉絲效果~海老大隻又彈牙~披薩皮感覺似台灣手抓餅,食完唔會好飽好滯~香烤黑安格斯一口牛柳~用鐵板熱辣辣上枱~仲聽到煎緊嘅聲音~怕生仲可以自己喺小熱板上再煎熟啲嚟食~牛柳好味,牛柳底下好貼心鋪滿洋蔥,等啲牛柳唔會燶咗~薯角皮夠脆又大舊,轉眼就食晒~豪華5式拼盤~有Parma Ham,芝心薯球,炸魷魚圈,海蝦牛油法包多士及焗珍寶大啡菇釀釀帶子~其中大啡
早兩日去紅館睇演唱會~
放工怕時間太趕,所以就直接到紅館附近慢慢食~
揀咗一陣見到呢間Pastaholic意粉狂熱~
行埋去聞到陣陣食物香味,於是我哋就揀咗呢間~
Menu好多選擇,顏色鮮艷,令人食慾大增啊~
套餐有跟沙律同南瓜粟米忌廉湯~
南瓜味濃,好creamy,好好味
意式炸魷魚圈配他他醬~
炸完魷魚圈無縮水~味道淡淡哋,感覺好似食緊健康嘅炸嘢咁~
溫泉蛋蒜香蘑菇鮮製意粉,芝士蕃茄肉醬鮮製意粉~
穿破蛋黃流出迷人嘅蛋漿,與蘑菇十分匹配~
肉醬有微酸~食落令人分外開胃~
賣相幾靚~味道唔錯~鮮製意粉質感好好~
明太子忌廉芝士海老披薩~
外貎好似好淡好簡單咁~但其實味道十足~

濃濃嘅芝士味,咬出拉絲效果~海老大隻又彈牙~

披薩皮感覺似台灣手抓餅,食完唔會好飽好滯~
香烤黑安格斯一口牛柳~
用鐵板熱辣辣上枱~仲聽到煎緊嘅聲音~
怕生仲可以自己喺小熱板上再煎熟啲嚟食~
牛柳好味,牛柳底下好貼心鋪滿洋蔥,等啲牛柳唔會燶咗~
薯角皮夠脆又大舊,轉眼就食晒~
豪華5式拼盤~
有Parma Ham,芝心薯球,炸魷魚圈,
海蝦牛油法包多士及焗珍寶大啡菇釀釀帶子~

其中大啡菇係我個人最鐘意食~
濃濃菇味加切粒帶子配上醬汁,十分出色啊~

幾滿意呢間餐廳~大家可以一試啊~
2019-02-15 62 瀏覽
今日忽然之間好想食pizza,就約了其中一位同事在公司附近的西餐廳吃個晚飯,這間Pastaholic在紅磡站附近的都會大廈,位置非常方便。首先餐廳的環境都不錯,店面夠大,空間感足,座位亦非常舒適。而餐牌上的選擇都非常多,見有一張新出的千層麵餐牌,就決定點其中一個牛肝菌忌廉野菌千層麵$88來試一試,另外還點了一份2人份的鮭魚牛油果羅勒PIZZA $108及豪華五式拼盤$168。牛肝菌忌廉野菌千層麵$88一上菜已經傳來很吸引的香味,首先千層麵的口感很好,軟硬度適中,能入味之餘又保留口感。而且每層都有芝士及帶酸的醬汁,中和了油膩感,味道亦不錯。鮭魚牛油果羅勒PIZZA $108每一塊都有牛油果及鮭魚覆蓋,非常平均,而且在PIZZA上淋上青醬汁,增加了清新的味道,味道很好。而不得不讚的是Pizza口感非常好,焗得乾身之餘保留到嚼勁,想不到Pizza都相當出色。豪華五式拼盤$168果然豪華,份量非常多,小食包括了有炸魷魚、炸薯球、牛油果蝦多士、火腿及烤大啡菇。各樣都不錯,炸魷魚及炸薯球炸得香脆,而我最欣賞烤大啡菇及牛油果蝦多士,大啡菇烤得剛剛好,保留到大啡菇的水份,調味亦適中,而牛油果蝦多士亦非

首先餐廳的環境都不錯,店面夠大,空間感足,座位亦非常舒適。

牛肝菌忌廉野菌千層麵$88

鮭魚牛油果羅勒PIZZA $108

豪華五式拼盤$168
果然豪華,份量非常多,小食包括了有炸魷魚、炸薯球、牛油果蝦多士、火腿及烤大啡菇。各樣都不錯,炸魷魚及炸薯球炸得香脆,而我最欣賞烤大啡菇及牛油果蝦多士,大啡菇烤得剛剛好,保留到大啡菇的水份,調味亦適中,而牛油果蝦多士亦非常出色,牛油果蓉入混入了煮過的紅椒,令到口感偏油膩的牛油果變得清爽,非常好味。

餐廳有加一收費,最後人均消費$200,性比價高喔。
2019-02-13
2019-02-15 47 瀏覽
嘴尖的我,係好味道才post吓相。呢間餐廳的香草羊架烤得很香,表面略為乾身但又不會靭,沾少少醬汁會更為惹味。我十分欣賞香草烤雞凱撒沙律,因為用料真的十分新鮮。面層加有芝士粉,沒有混埋一起,相信是方便我們按個人喜好滔走多餘的芝士粉。餐牌推介其千層麵,一共有3款,我們揀了牛肝菌忌廉野菌。啖啖都有濃濃的野菌味,好正!海老忌廉芝士焗飯味道也不錯,只是一個大男人吃的話,未必夠飽,但這也俾機會我吃多幾款。呢間餐廳都玩吓gimmick,做緊 "填問卷,送贈劵" 推廣。