2006-03-19 383 瀏覽
爸爸媽媽最喜歡來,貪佢坐得舒服。由於我們是熟客的關係,招呼特別周到。6個人去就點了一個六人套餐,好多野食,又好大份,多兩個人食都夠。餸菜有好多味,有翅、雞、炸蝦、魚、草菇豆苗、炒飯、糖醋麵、杏仁露湯圓和蓮溶酥之類既甜點。翅有少些似碗仔翅既感覺,但好足夠,味道幾好。雞亦十分有鮮味,也嫩滑。魚好似係"紅油",係平價貨,都係細細條咁,同埋蒸過火,但魚肉尚算有鮮味。草菇幾新鮮,有汁,豆苗都唔錯。跟住個糖醋麵好好,外脆內軟,幾特別。因為要留番個肚食糖水,所以沒有品嚐過少飯,但Feedback都係正面。糖水更加有讚冇彈,杏仁露勁香杏仁味,亦夠濃,再配合芝麻湯丸,一流。最後的那個酥都好有水準。總括來講,食物水準真的不太差,的確進步了不少。冇錯,在裝修之前不論食物及環境都未如理想。自從裝修後,聽聞也換了一班廚房師傅,品質以至環境都有大躍進。

初四果日同老闆去食開年飯啦<br />我唔知幾錢<br />但唔算好食LAW<br />D野周出面既酒樓差不多......<br />但酒店既價錢...就唔掂LA<br />冇樣野好食...<br />咸水角唔好食,紅豆沙冇咩味,<br />燒味過得去...<br />俾我自己就一定唔會去食了...
初四果日同老闆去食開年飯啦<br />
我唔知幾錢<br />
但唔算好食LAW<br />
D野周出面既酒樓差不多......<br />
但酒店既價錢...就唔掂LA<br />
冇樣野好食...<br />
咸水角唔好食,紅豆沙冇咩味,<br />
燒味過得去...<br />
俾我自己就一定唔會去食了...
2005-11-23 97 瀏覽
Last time when I attend my friend's wedding party, dinner at the banquet hall taste good. At least better than before and price is affordable
2005-10-04 71 瀏覽
之前我的朋友說過味道不錯,我這是第一次吃,覺得的確很好,而且菜式好靚,也好味,其實自從悅來大裝修後,真的完全變了樣子
2005-05-31 54 瀏覽
地方很清靜, 但食物種類少, 而且味道一般, 唯一好處是容易搵位, 檯和檯之空間大, 如果沒有會員証, 唔抵食!
2005-05-27 28 瀏覽
夜晚兩個人去食飯,叫左個"蟹肉粟米羹"+"翠環瑤柱圃"+"小白菜獅子頭"。三樣味道都ok,但"翠環瑤柱圃"既質素較普通,同一般酒樓冇分別。而且三樣菜式既份量都偏少,兩個人食真係剛剛好,八成飽咋。埋單計埋加一,合共$334,頗貴﹗好在用member card 有半價,結果埋單實收$188,咁價錢都算抵喇~ 不過侍應既服務真係一般,入到去好耐都冇人理。
而且三樣菜式既份量都偏少,兩個人食真係剛剛好,八成飽咋。
不過侍應既服務真係一般,入到去好耐都冇人理。
2004-08-27 7 瀏覽
酒店茶樓來說...價錢就是對了!貴!但食物來說,對二三流的酒樓就差不多食品種類少!同埋服務不太好..不過就是勝在唔使等位!因為無咩人去!除了現在多左的大陸客呀!
酒店茶樓來說...價錢就是對了!貴!
但食物來說,對二三流的酒樓就差不多
食品種類少!
同埋服務不太好..
不過就是勝在唔使等位!
因為無咩人去!除了現在多左的大陸客呀!
2004-01-13 3 瀏覽
價錢係鬧巿美心酒樓的價錢,但絕對比鬧巿的美心差,且款式少,裝修仲差過一些街坊酒樓!勝在假期都唔駛等位和座位闊落!
(非會員)
2000-06-19 10 瀏覽
晚市十分清靜, 成個廳都可以坐晒, 去前之記得打底.
晚市十分清靜, 成個廳都可以坐晒, 去前之記得打底.
2000-05-15 14 瀏覽
大多數食品似行貨, 失望