2020-04-01
忍左好耐冇食日本嘢,呢日心郁郁想食,就搵左間高質d嘅日本料理食lunch,食左$350嘅13件壽司omakase🤩有12件唔同嘅壽司加一件壽司encore!-以食物質素來講呢間嘅性價比都幾高:🔸賴尿蝦壽司,好少有唔係度度都有得食架,大件亦好彈牙,而且啖啖肉🌟🔸真鯛魚壽司,質感爽身d,建議食左呢個先食d比較油嘅魚🐟🔸劍魚腩壽司同中拖羅都係我最愛之一,望落都知好夠油分好吸引😍食落夠厚身,油分都充足♥️🔸子池道蟹,爆多蟹肉蟹膏,食落好鮮甜🙈🔸北海道白海膽,呢個真係世界級,係用冇落鹽水同添加劑嘅罐裝海膽去整,擺落口係極鮮甜,而且份量可以塞滿曬個口,有種係口中融化嘅感覺,建議大家encore呢個!💓🔸螢光魷魚壽司🦑螢光魷魚食得多,第一次食有膏嘅螢光魷魚,漲卜卜咬開會爆膏🤩🔸 三文魚籽壽司🍣,魚籽粒粒飽滿勁靚,上面有少少柚子皮,食落會有多重清香🌼最後仲有湯同飯後甜品🍮感覺食左好多野好滿足🙈
以食物質素來講呢間嘅性價比都幾高:
🔸真鯛魚壽司,質感爽身d,建議食左呢個先食d比較油嘅魚🐟
🔸子池道蟹,爆多蟹肉蟹膏,食落好鮮甜🙈
最後仲有湯同飯後甜品🍮感覺食左好多野好滿足🙈