2019-01-06 318 瀏覽
pizza hut對肥雞嚟講其實係一個幾鐘意嘅pizza店只要佢啲pizza係喺現場堂食 咁一定會覺得好香脆同埋熱辣辣但係有時肥雞都會將啲pizza外賣返屋企食咁今次肥雞呢就揀咗千島海鮮pizza厚批 仲要加錢買咗個芝心批同以往一樣千島海鮮pizza入面都係有好多唔同嘅海鮮例如八爪魚仔魚柳蟹柳等配埋酸酸甜甜嘅千島醬 又係唔錯嘅選擇再嗌埋個葡汁焗蔬菜 同埋雞皇飯 咁佢啲 雞皇飯啲雞胸都幾大塊又唔係話好鞋 都唔錯嘅.
2018-10-10
2018-11-15 252 瀏覽
諗住近近地又好耐冇食pizza, 加上細佬既恆生信用咭有生日優惠劵咁就食。整體只係一般, 只有pizza可以保持水準, 其他意粉和意大利飯都係平平。不過特別想提薯條好吾錯, 岩岩炸起, 沾上芥末醬, 又可以加上甜甜的cream, 味道幾夾!食pizza hut有個優點, 一定食得你飽!仲係好滯個隻!

2018-09-06 231 瀏覽
上星期食完感覺唔錯!真的能我們再三回味呢!即晚仲寫了個食評!朋友說信用卡仲做緊優惠!就在這星期日又來啦!介紹一吓這環境!進店內,店舖感覺光鮮而且地方闊落,樓底好高!墙壁掛架一系列酒櫃!令餐廳加添一個別緻模樣!牆上仲有新潮既掛畫!classic得黎又唔老套!少許盆栽植物等有悠閒清幽!比人感覺到好寫意!亦令整體環境都予人悠閒舒服!食完環境輪到食食物!來到Pizza Hat!當然要點選一份含薄餅的晚餐!同上次一樣二人芝士扭扭批!第一來就是餐湯!我的忌廉雞湯,但是雞肉找不到!但菇味濃得幾乎把忌廉味蓋過了!不過,我就是喜歡這一種濃味!朋友飲南瓜湯,見顏色也相當濃!之後例牌前菜巴拿馬火腿凱薩沙律!上面鋪滿了薄薄的巴拿馬火腿!還有細小芝士碎及乾煙肉碎粒同烘麵包件!然後淋上醋。(醋太少了,還可以再多一點……)底下突出好多青色的蔬菜我對這生菜比較有興趣啦!啲菜都幾新鮮!每一口都配搭那煙肉碎一起吃!很清新爽口、很適合女仕!感覺很健康!另外白色沙律醬汁微酸的!配以內軟外脆既洪麵包件!不錯!其實一個人吃一整份沙律都沒問題! 蜆肉焗薯蓉依舊很香口!薯蓉磨得幼滑,吃起來有點點奶油及天然的甜薯香!龍蝦汁海鮮藜麥飯是
上星期食完感覺唔錯!
真的能我們再三回味呢!
即晚仲寫了個食評!
朋友說信用卡仲做緊優惠!
就在這星期日又來啦!
介紹一吓這環境!
進店內,店舖感覺光鮮
而且地方闊落,樓底好高!
墙壁掛架一系列酒櫃!
令餐廳加添一個別緻模樣!

牆上仲有新潮既掛畫!
classic得黎又唔老套!
少許盆栽植物等有悠閒清幽!
比人感覺到好寫意!

亦令整體環境都予人悠閒舒服!
食完環境輪到食食物!
來到Pizza Hat!
當然要點選一份含薄餅的晚餐!

同上次一樣二人芝士扭扭批!
第一來就是餐湯!

我的忌廉雞湯,但是雞肉找不到!
但菇味濃得幾乎把忌廉味蓋過了!
不過,我就是喜歡這一種濃味!
朋友飲南瓜湯,見顏色也相當濃!

之後例牌前菜巴拿馬火腿凱薩沙律!

上面鋪滿了薄薄的巴拿馬火腿!
還有細小芝士碎及
乾煙肉碎粒同烘麵包件!
然後淋上醋。
(醋太少了,還可以再多一點……)
底下突出好多青色的蔬菜
我對這生菜比較有興趣啦!
啲菜都幾新鮮!
每一口都配搭那煙肉碎一起吃!
很清新爽口、很適合女仕!
感覺很健康!
另外白色沙律醬汁微酸的!
配以內軟外脆既洪麵包件!
不錯!其實一個人吃
一整份沙律都沒問題!
蜆肉焗薯蓉依舊很香口!

薯蓉磨得幼滑,
吃起來有點點奶油及天然的甜薯香!
龍蝦汁海鮮藜麥飯

是用一些奇特穀類之類煮成的飯!
米飯粒粒分明、藜麥口感硬身
因為嚼感很足!
加龍蝦汁很香很好吃
而且海鮮的量很平均!
蝦絕非蝦仁, 非常爽口!
而青口是藍青口亦極有水準!
和菇菌等,拌勻來吃!
味道十分豐富!
啖啖飯都好滋味!
今天主角香烤盛夏薄餅!

用上了大量的肉腸
芝士、辣紅椒、橄欖
配上那面層焗至軟嫩的芝士組成
肉腸的味道真的很濃烈
不過它一片片平均的散在薄餅上。
使其鹹香味很均勻!
吃一口很鹹香時!
今天芝士給引力不夠強!
主要味道是毛茄及菠蘿的酸香感!
餅底方面,以薄餅模式製作!
況且有一定厚度,脆感只屬中等!
餐後沒有額外的甜品
凍檸茶入口冰涼而很夠茶味!

檸檬比例又下得足!
餐後的一杯普通飲品!
令整餐劃上一個完美的結局!
偶爾在緊張的都市放慢腳步!
享受一下寧靜!
也是一種舒適的生活態度!!!
2018-08-30 119 瀏覽
以前就經常去開官塘康寧道果間pizza hut執咗!咁就真係好耐都無食pizza 了...因為老友收到風,話說信用卡有折!我地班師奶仔就係咁!有平一點的優惠是不會錯過的~~反正又好想食。咁就去食番次在藍田啟田商場覓食去!第一次來但不太熟這商場的架步唔易搵。原來都幾偏入商場最入角位大家都要找一陣子入內見到格局就當然以西式為主!整個餐廳的擺設,簡單而雅潔!六點多去到餐廳得一成客人兩個人安排坐張大卡位!就叫了個二人套餐!先上既餐湯,有菜湯同忌廉湯!我飲忌廉雞湯同快餐店無乜分別!味道都可以既。只不過找不到雞,唔通係雞精湯!另外巴拿馬火腿凱撒沙律味道普通!火腿數目亦不算太多!但少量芝士碎配合巴拿馬火腿的咸香甚吸引!蜆肉焗薯蓉好香!而薯蓉邊有少少脆。不過芝士太多把蜆肉的真味!甚至連薯蓉的香味蓋住了巴拿馬火腿卡邦尼意粉!火腿同之前沙律用的一樣所以唔講意粉夠cream夠芝士!這樣的程度同比例對我來說是剛剛好!意粉軟淋適中!啖啖意粉都充滿了白汁同芝士!口感雖不是太重!但令人覺得是剛剛好!店名命名帆立貝扭扭脆批...個賣相幾好!這份批連那扭扭批邊顯得份外的大!原條的扭扭裙邊當中充滿了芝士烤焗得熱辣奉桌,芝
以前就經常去開
官塘康寧道果間pizza hut執咗!
咁就真係好耐都無食pizza 了...
因為老友收到風,話說信用卡有折!
我地班師奶仔就係咁!
有平一點的優惠是不會錯過的~~
反正又好想食。咁就去食番次
在藍田啟田商場覓食去!
第一次來但不太熟這商場的架步
唔易搵。原來都幾偏入商場最入角位
大家都要找一陣子
入內見到格局就當然以西式為主!
整個餐廳的擺設,簡單而雅潔!
六點多去到餐廳得一成客人

兩個人安排坐張大卡位!

就叫了個二人套餐!

先上既餐湯,有菜湯同忌廉湯!
我飲忌廉雞湯同快餐店無乜分別!

味道都可以既。
只不過找不到雞,唔通係雞精湯!
另外巴拿馬火腿凱撒沙律味道普通!
火腿數目亦不算太多!
但少量芝士碎配合
巴拿馬火腿的咸香甚吸引!
蜆肉焗薯蓉好香!

而薯蓉邊有少少脆。
不過芝士太多把蜆肉的真味!
甚至連薯蓉的香味蓋住了
巴拿馬火腿卡邦尼意粉!

火腿同之前沙律用的一樣所以唔講
意粉夠cream夠芝士!
這樣的程度同比例
對我來說是剛剛好!
意粉軟淋適中!
啖啖意粉都充滿了白汁同芝士!
口感雖不是太重!
但令人覺得是剛剛好!
店名命名帆立貝扭扭脆批...
個賣相幾好!
這份批連那扭扭批邊顯得份外的大!

原條的扭扭裙邊當中充滿了芝士
烤焗得熱辣奉桌,芝士溶溶的
略帶牽絲這點夠吸引了

且用料並不吝嗇。
整個餅充滿帶子,蟹柳及青椒!
絕對是啖啖有料啖啖有味!
所以說pizza hut 的批
永遠都是非常味道豐富。
因為信用卡優惠埋單$360

相信九月十九日前會再來多次!
綜合味道,無論是沙律、意粉
還是薄餅,這裡的質素絕非
連鎖薄餅店所能比擬。
因為我部手機壞咗,我無影相
相片是朋友用電郵
比我再放上去開飯啦!
當然(佢都唔知我會放上食評的)
所以比呢啲咁嘅相我。
2018-08-30
1 分鐘 (堂食)
2017-10-31 526 瀏覽
Sunday 唔想在家煮飯,大家提議出外食pizza, 打電話去訂枱,但係booking已滿, 我們唯有用apps遙距取票,又真係好方便,我們等了10分鐘左右已可入坐。我們點了1個2人餐和1個1人餐。每人點了一款湯, 意大利菜湯、忌廉雞湯、周打蜆肉湯。周打蜆湯足料好味, 但唔夠熱蕃茄海鮮意粉,意粉夠彈牙, 海鮮足料。豬仔骨配薯條,豬仔骨無肉味,幸好薯條夠香脆。肉醬意粉,醬汁香濃好, 意粉夠彈牙超級至尊,餅底香脆。白汁煙肉薯蓉香滑甜品雜莓窩夫特色飲品:青檸魅力、草莓夢幻和袖柚子熱情,可以選擇熱和凍飲。

每人點了一款湯, 意大利菜湯、忌廉雞湯、周打蜆肉湯。

周打蜆湯足料好味, 但唔夠熱

蕃茄海鮮意粉,意粉夠彈牙, 海鮮足料。

豬仔骨配薯條,豬仔骨無肉味
,幸好薯條夠香脆。

肉醬意粉,醬汁香濃好, 意粉夠彈牙

超級至尊,餅底香脆。

白汁煙肉薯蓉香滑

甜品雜莓窩夫

2017-10-29
10 分鐘 (堂食)
2017-10-16 335 瀏覽
10年都唔識一次Pizza Hut,因為朋友好想食pizza,咁結果就喺last order 前坐底左... 可能因為趕收工啊所以冇招呼冇人理算數... 但嘢食難食呢一個真係唔係好接受到!雖然影相係唔差但係真係好難食!點呢個菜係我唔好我以為呢個係一個雞pizza,結果佢只不過係雞,百幾蚊食四件雞唔係問題,但味道...原來白色係一層薄薄嘅芝士..無味嘅!無啦啦係側邊有一Pat凍嘅cream!下面有三份凍嘅菜,下面仲有個熱嘅小爐...問侍應呢個應該點食🤔佢竟然答我你自己鍾意啦😊答得太有才華啦!結果我將佢撈埋一齊食先唔好講旁邊嘅醬..件雞同啲皮係無完無關,點解係乾嘅?雞又無味嘅🤔肉丸- 無味嘅口感差!去宜家傢俬食,魚蛋粉啲丸好食過佢多多聲,個汁又唔好味,結果我哋每人食咗一粒就放低左羅勒大蝦pizza ... 蝦呢? 個Pizza係唔夠熱嘅底係硬嘅好多芝士又有芝士醬但都係無味嘅...真係反晒白眼🙄香辣亂雞炒意粉- 堪稱經典!我估計意粉同啲雞唔係一齊煮,嚴格來講應該係滾熟雞肉再夾寸意粉加少少唔辣嘅Tabasco... 最後係放啲未煮過嘅草同埋好件嘅椒上去再撈埋一齊!!! 我地食左一啖... 完再

再見啦呢個應該係我最後一次食呢間野!
2017-07-12 321 瀏覽
今日突然想去啟田食lunch,咁啱見到Pizza Hut做promotion,又咁啱積分就到期,一於嚟幫襯啦!轉到午餐買一送一就最抵!點知我轉咗最唔等洗嘅泡芙返嚟 本身叫午餐加$10就有架喇,呢張券係要食指定套餐架,起碼幫襯2百幾先送4粒。所以我地決定用呢張,每個餐減3蚊仲好!結果叫咗:1) 煙三文魚飛魚籽長通粉+忌廉湯+柚子蘆薈茶 ($78) 2) 卡邦尼煙肉意粉+忌廉湯+即磨咖啡 ($78)3) 煙肉腸拼薯條 (免費 - 7月會員尊享優惠)4) 辣味雞翼 2客* (120分 - 用快過期既積分換既)送嗰2條腸估佢唔到咁飽,所以打包左成個卡邦尼煙肉意粉,不過其實佢係我地落單後半個鐘都未到,唔打包都唔得啦!*點解4隻同8隻雞翼,都係跟一粒小蕃茄嘅呢?下次分開叫,可能多一粒 XD
轉到午餐買一送一就最抵!
點知我轉咗最唔等洗嘅泡芙返嚟

所以我地決定用呢張,每個餐減3蚊仲好!

結果叫咗:
1) 煙三文魚飛魚籽長通粉+忌廉湯+柚子蘆薈茶 ($78)

2) 卡邦尼煙肉意粉+忌廉湯+即磨咖啡 ($78)
3) 煙肉腸拼薯條 (免費 - 7月會員尊享優惠)

題外話/補充資料: 午餐 x2 $156 +小食 x3 $0 (積分+優惠) +會員免加一 +午餐優惠券 -$6 埋單合共=$150 (仲有得儲Cash Dollar)
2017-07-12
用餐優惠
優惠券
2017-05-05 276 瀏覽
到時午餐時間唔知食咩好,好耐冇食pizza hut ,見到又唔使等位又坐得舒適我地就入左來。我地叫左3個午市套餐:忌廉白汁海鮮長通粉,夏威夷風光迷你必勝批和至尊迷你必勝批。每個套餐包埋餐湯和飲品。忌廉雞湯唔會太給,內里好多雞肉粒。凍檸茶好有茶味,唔會太澀。白汁忌廉海鮮長通粉有蜆肉,蝦仔忌廉汁咸左少少,長通粉唔會太淋,煙韌彈牙。夏威夷風光pizza有菠蘿,火腿和番茄醬熱辣辣拎過來香噴噴,厚批批底好鬆脆。至尊pizza😍
忌廉雞湯唔會太給,內里好多雞肉粒。
凍檸茶好有茶味,唔會太澀。
至尊pizza😍
2017-05-05
2017-01-29 322 瀏覽
陪老公食tea, 最緊要就係地方坐得舒服,一向都會間中去pizza hut下午茶,因為環境真心幾好,同埋下午茶都比平時食嘅便宜。咁例牌叫咗我最鍾意食嘅千島海鮮pizza厚底啦,唔錯都咁都幾好食。老公就叫咗個肉醬意粉,都用足料。老公又叫多咗個薯蓉,都ok。咁跟餐有羅宋湯味道正常啦,例牌野。
老公就叫咗個肉醬意粉,都用足料。
老公又叫多咗個薯蓉,都ok。
咁跟餐有羅宋湯味道正常啦,例牌野。
2016-08-06 337 瀏覽
這分店位於啓田商場, 可能附近太多食肆所以分散了客源, 下午3點去空位很多, 侍應帶我們坐在較寧靜的一角, 裝修挺不錯, 令人感覺relax舒服。兩人點了香蒜大蝦炒意粉和千島海鮮迷你批tea set。餐湯點了忌廉湯, pizza hut的忌廉湯我小時侯已經很喜歡, 對我來說不喝這個就不算來過。香蒜大蝦炒意粉份量還可以, 炒得很香, 蝦很多但略嫌不夠爽口。千島海鮮迷你批青椒紅椒菠蘿多但海鮮少, 味道尚可。感覺這間比其他分店食物水準稍差一點, 是因為下午茶將貨就價? 但其實份量已不算多, 價錢亦不便宜。
兩人點了香蒜大蝦炒意粉和千島海鮮迷你批tea set。

香蒜大蝦意粉
千島海鮮迷你批青椒紅椒菠蘿多但海鮮少, 味道尚可。
千島海鮮迷你批
2016-07-30
2016-04-14 379 瀏覽
見Pizza Hut最近推出左個新批, 都幾吸引我, 所以就去試吓啦o新批有幾款套餐可選擇, 我同朋友都唔係大食之人, 選了簡單的鑽石星芝批二人套餐, 用指定信用卡仲有折添,!套餐包括 : 二杯餐飲, 二客餐湯, 一客俄羅斯沙律伴炸魷魚圈, 一客指定意粉/飯, 及一個鑽石星芝批(Regular Size), 二人份量來說已十分足夠o坐了不久餐湯便送到, 味道保持一貫水準, 不會太稀, 忌廉味道濃郁, 材料也豐富o俄羅斯沙律伴炸魷魚圈 : 魷魚圈細細件, 外皮炸得香脆, 魷魚比較韌身, 是一般的急凍貨式o 沙律是雜豆薯仔配鮮蝦, 底下是脆餅及生菜, 這個配搭精美, 味道比魷魚圈出色o香草白雞肉意粉 : 醬汁夠多, 意粉有點過腍, 雞肉尚可, 配上火腿絲及磨菇, 味道還不錯o到主角鑽石星芝批 – 海洋之星 : 賣相不錯, 新鮮熱辣, 可惜海鮮實在太少, 我只吃到一些帆立貝粒, 而小龍蝦我卻吃不到有, 而星形批邊內只有少量核桃及提子干, 可幸是味道還是可取的o
海洋之星
2015-09-27 319 瀏覽
週末的午市, 相信整個啟田商場只有pizza hut是不用等位的。原因, 我想大家都心裡有數。數月前因其他餐廳滿座而來過一次, 點了個西班牙海鮮飯及海鮮寬條麵。味道淡而無味, 價錢卻比旁邊極受歡迎的餐廳貴一倍 一句講哂, 唔抵食。 至於這次, 要不是朋友送贈的100元現金券快到期, 我想我也不會再踏足這間質素每況愈下的餐廳。經過上次的教訓, 今次點了野菌意大利飯($83)及 千層肉醬闊麵($79)。兩者皆奉送餐湯, 蒜蓉包及飲品。整餐最美味的就是隨湯附送的蒜蓉包(每人兩片), 蒜香十足, 惹味非常, 多年來的水準也keep到。野菌意大利飯意大利飯濕度不足, 甚至丁點兒味道也沒有, 相信廚師連餵雞湯的步驟也省回, 鹽也懶得放, 更勿論應要有的芝士creamy 口感吧! 如此低成本低質素的"忌廉汁蘑菇片白飯", $10也嫌給多了。千層肉醬闊麵這碟都算是pizza hut經典粉麵之一。 可能是紅汁的關係, 味道淡極有個譜。蕃茄和肉醬一向都是好拍檔, 千層麵中規中矩但份量少, 配以薯蓉一定不會吃不飽。老實說, pizza hut真的店如其名, 除了pizza做得符合香港人口味, 肯花點心思外,
一句講哂, 唔抵食。

野菌意大利飯

千層肉醬闊麵

老實說, pizza hut真的店如其名, 除了pizza做得符合香港人口味, 肯花點心思外, 其他的粉麵飯完全不值一提。還記得十多年前pizza hut由白色主調改成黑色, 希望走"較高檔"路線, 但如今卻墮落至全場噪音不絕於耳---待應擺放餐具鏗鏘有聲(用餐的半小時內收拾餐具聲音未停過), 小孩叫喊家長不理, 客人高談闊論與場內音樂鬥大聲 ...... 簡直比街市還吵耳!!
希望pizza hut在為餐廳路線訂位的同時, 都顧及一下員工行為, 食物質素及餐廳環境是否與訂價成正比!!

此餐扣了100元現金券後62元。不過咁既環境咁既食物質素, 我寧願拿62元到旁邊的茶餐廳吃個飽。
  • 完全沒有
2015-06-10 321 瀏覽
係張相入面都見到呢個西班牙海鮮炒飯係幾咁足料,D蝦同帶子全部都大大粒, 而且D炒飯亦都有D蛋香,雖然我係以一個下午荼去試呢個飯,但係佢既份量絕對足夠成為一個飽肚既午飯唯一唔好就係貴左D
係張相入面都見到呢個西班牙海鮮炒飯係幾咁足料,
D蝦同帶子全部都大大粒, 而且D炒飯亦都有D蛋香,
雖然我係以一個下午荼去試呢個飯,
但係佢既份量絕對足夠成為一個飽肚既午飯

唯一唔好就係貴左D
西班牙海鮮炒飯
2015-05-28
15 分鐘 (堂食)
西班牙海鮮炒飯
2014-09-17 323 瀏覽
因是星期曰關係無套餐,要散叫,入了去坐低了無計,都要嗌吧。點了海鮮寬條麵,厸前係好好食的,今次食係難食到有剩係度。差差差。首先係好似一pat野甘,海鮮有尤魚,蝦仔捞埋一齊,又好似不太熟甘,d寛條麵又係硬到死,又唔林,d汁又一pat野甘,我試食左幾住已經唔想再食,放左3份一野係度,呢個難食野意粉要成69元加一呀,不值吧。另外叫了一杯啫喱冰加雲呢拿雪糕,三十三元讶,都ok好飲,夠淸爽又涼快。
因是星期曰關係無套餐,要散叫,入了去坐低了無計,都要嗌吧。
啫喱雲喱拿雪糕冰
海鮮宽條麵
2014-09-17
2014-07-16 463 瀏覽
是咁的⋯返到尼咁耐,我都未食過Pizza Hut,所以堅持我朋友陪我去食。我地兩個懶嘅原因,就叫咗嗰二人套餐(咁啱我地又有恒生卡咁就平啲啦)先講講環境,十年如一日咁多年都係咁,靜得尼都有小小熱鬧,加上藍田嗰間少人食,就更加靜啦。侍應都不過不失,唔可以話特別好但唔差。等咗陣先尼啲餐湯,我叫咗忌廉湯,有啲鹹咗少少。總係覺得以前嘅味道比較淡,可能分店問題。兩杯嘢飲都試過,味道都係一般。冇青檸味同士多啤梨味,等耐咗只有好淡嘅汽水味。咩味都冇。。。再尼係沙律,佢用咗士多啤梨醬,味道比較特別同開胃。不過我個人唔中意嗰沙律太多配料(橄欖車厘茄啊等等)我中意簡單啲凱撒沙律(得生菜青瓜蕃茄雞肉)。所以即使開胃,我都唔多中意食咗兩啖就冇食啦。咁唔代表味道差,味道唔錯嘅,好好味嘅前菜!到咗主菜啦,帆立貝之海~賣想冇我想像咁靚,不過唔緊要。味道緊要啲!每一塊都有一粒大大粒嘅帆立貝,絕對落足料。中間啲餡同埋芝士味道適中,食到停唔到口。但到咗個扭扭邊嘅時候,我有啲失望!好鹹真係好鹹,本身已經係成粒芝士,但出面嗰皮都落咗成擔鹽落去。食兩啖,就唔想食。三個味道都冇分別,一樣味道一樣咁鹹。薯蓉係我係pizzahut比較

薯蓉係我係pizzahut比較中意食嘅嘢,因為佢地整得好香。不過今次套餐嗰薯蓉麻麻地姐,完全冇味嘅。白汁同芝士都唔夠香,大失水準。
嗰車打海鮮飯估唔到係最好食嘅,白汁味好濃但唔鹹,一啲都唔膩。啲飯煮到好綿,真係特別好食。嗰飯可以散叫嫁,大家可以試下!
2014-06-28
用餐優惠