2024-01-17
唔係朋友介紹都冇留意到黃埔啲橫街道有間居酒屋。 入到去地方闊落佢仲有兩個舖位。我哋去食嘅時候,佢都幾好生意,一路都坐滿。打開餐牌食物好多種類。前菜,刺身,汁漬,串燒,壽司,麵食,丼,鍋物,應有盡有。三文魚腩有6片,刺身非常厚切&新鮮肥美。玉子燒德美壽司嘅特點就係佢嘅玉子燒全部都會吸咗佢個名,好靚。我本人好鍾意食玉子燒但係一定要係夠熱同個蛋要夠厚&鬆軟,帶有少少甜味又唔可以太甜,佢完全做到曬!煎鵝肝帶子卷呢個卷有好多唔同嘅口感,佢上面放咗一啲脆脆加埋帶子嘅軟同埋煎鵝肝喺甘香,三樣嘢加埋一齊好好食!呢個值得推介雜錦天婦羅有南瓜,茄子,兩隻大蝦,秋葵等等都係做到好脆同乾身。鍋燒烏冬我一向都鐘意食鍋燒鳥冬,不過面家唔係咁易見到有。鍋燒上先會一直食都keep到熱度。料方面有隻天婦羅大蝦再有一啲日式魚蛋,菜,大蔥等,好有風味。三色魚生丼有多料,舖滿飯面,帶子,三文魚同埋油甘魚。最特別係佢擺咗一隻日式溫泉蛋喺上面,所以係用蛋汁撈飯,咁樣食都幾好食。套餐仲跟沙律&麵豉湯。我哋仲叫咗個串燒牛舌,係我最鐘意既厚切牛舌,厚身夠咬口又燒到好香,一串仲有四塊!我地兩個人食到好飽都係每人$300,性價比好高!
三文魚腩
有6片,刺身非常厚切&新鮮肥美。
玉子燒
煎鵝肝帶子卷
雜錦天婦羅
有南瓜,茄子,兩隻大蝦,秋葵等等都係做到好脆同乾身。
鍋燒烏冬
三色魚生丼
我地兩個人食到好飽都係每人$300,性價比好高!