年近歲晚飯局多,趁著週日就來到仕德福酒店的德福閣吃自助餐預早慶新春。國際海鮮美食自助晚餐星期一至四收費成人收費每位$404.8,星期五至日及公眾假期每位$437.8包加一,放題價錢就吃到酒店級數buffet。每位奉送四隻生蠔,體型比平時酒店buffet 任食生蠔更加肥美大隻,將鹹鮮海水、嫩滑冰爽的蠔肉一併吞下。冰鎮海鮮有加拿大青口、松葉蟹及凍中蝦,加上四款日式魚生,全晚源源不絕地供應。我自己就比較喜歡吃蟹腳,蟹肉雪白細膩,鎖住原始鮮甜海味。即切肉類有自助餐常客 - 燒香草肉眼,大約煮至Medium 五成熟,中心仍保持嫩紅色,保留肉汁。法式焗蠔舖滿芝士白汁,肉質鮮嫩,甘甜爽口。不是每間酒店buffet 都會供應原條蒸魚,難得在這裡亦有供應清蒸海上鮮,大條厚肉又不會蒸得過了火候,高蛋白低脂肪,可說是老少皆宜的菜式。芙蓉蒸蟹蓋內藏絲絲蟹肉,適合愛吃蟹但又最怕拆蟹的懶人。泰式紅咖喱鴨胸辣度不高,即使吃不了辣的都會覺得容易入口。紅酒燴牛臉肉經過長時間燉製,煮得柔軟入味卻仍帶有嚼勁。越式燒豬梅肉配上東南亞風味的酸甜醬汁,份外醒胃。其他熱盤款式包括海南鮮雞、摩洛哥燒雞、日式茶碗蒸、鮮菇扒時蔬、欖菜肉
生蠔
我自己就比較喜歡吃蟹腳,蟹肉雪白細膩,鎖住原始鮮甜海味。
燒香草肉眼
法式焗蠔舖滿芝士白汁,肉質鮮嫩,甘甜爽口。
清蒸海上鮮
芙蓉蒸蟹蓋內藏絲絲蟹肉,適合愛吃蟹但又最怕拆蟹的懶人。
泰式紅咖喱鴨胸辣度不高,即使吃不了辣的都會覺得容易入口。
紅酒燴牛臉肉經過長時間燉製,煮得柔軟入味卻仍帶有嚼勁。
越式燒豬梅肉配上東南亞風味的酸甜醬汁,份外醒胃。
其他熱盤款式包括海南鮮雞、摩洛哥燒雞、日式茶碗蒸、鮮菇扒時蔬、欖菜肉碎炒飯等等。
炸物小食有炸蝦拼薯角,入口香脆熱辣辣,炸漿不算太厚。
沙律吧有多款沙律菜和冷盤,例如雜凍肉、巴馬火腿伴蜜瓜、煙鴨胸枝豆拌胡麻醬汁、牛蒡絲、味付螺肉、日式帶子裙邊、涼拌鮮腐竹、中華沙律、希臘沙律吞拿魚沙律等等,可隨個人喜好自行混搭沙律款式。
蜜瓜果肉多汁清甜,與parma ham 向來是最傳統的搭配,味道甜中帶鹹。
甜品款式亦夠多元化,這天供應栗子蛋糕、朱古力石板街蛋糕、意大利芝士餅、藍莓慕絲蛋糕、香芒布甸、雜果啫喱、焗葡撻、西米布甸、慕絲杯、明月冰卷、香蕉冰卷、雲呢嗱泡芙、椰汁紅腰豆糕等等。
Tiramisu
原個Tiramisu 表面撒上苦香可可粉,蛋糕保持濕潤鬆軟的質感,入口即化。
甜品款式中西合璧,除了西式蛋糕外,還有中式芝麻糊和紅豆芝麻球。
酒店自助餐當然少不了深受小朋友歡迎的朱古力噴泉,備有新鮮時令水果、棉花糖等材料隨意DIY。
等到大約7:30pm 就有即製鮮果班戟,只需等幾分鐘,可以自選多款生果內餡和醬料。
梳乎厘
梳乎厘同樣是即席炮製,每次一出爐便極速被清空,十分搶手,質地輕輕柔柔滿載空氣感。
最後不要忘了Movenpick雪糕,總共有四款口味,另有CocoBerry雪糕和雪糕糯米糍。
飲品種類繁多,有橙汁、維他命水、支裝可樂、罐裝汽水、熱茶,自助飲品機提供特濃咖啡、黑咖啡、泡沫咖啡、朱古力咖啡、朱古力、牛奶、雙倍特濃咖啡、柑橘蜜味綠茶、檸檬茶、蜜桃紅茶,可以隨時自斟自飲,每位成人更可享免費啤酒任飲。
2023-01-15
生蠔
燒香草肉眼
清蒸海上鮮
Tiramisu
梳乎厘
三百幾蚊既dinner buffet~~款式唔算多 但幾有誠意 每位送四隻厚肉法國生蠔 每枱拎籌有新鮮出爐既梳乎里(好味!) 刺身、手切牛、蟹腳、全條蒸魚、朱古力 噴泉、Movenpick雪糕 等都齊全~環境清靜 地點旺角方便🟡法國生蠔(位上每人四隻) 一坐低侍應會拎上枱 大大隻厚肉 海水味不濃 偏creamy 🟡三文魚刺身(自取) 見圖 都幾肥美😋🟡手切燒香草肉眼牛扒 配法式芥末拎左兩次🤩 牛大概五成熟 🟡清蒸海上鮮一出爐好快比人拎晒 魚肉滑 肥美好快又refill條新👍🟡梳乎里🤩🤩突然放低個牌係我地枱 之後見到突然好多人出去排隊原來每枱拎住牌去拎新鮮出爐嘅梳乎厘 好甜但熱辣辣即食真係好好味! 之後有第二round 師傅會問想唔想要多一個 另外有好多熟食 燒雞、 蠔皇鮑片鴨掌、 臘味糯米飯、 辣酒煮花螺、 肉醬肉丸、泰式紅咖哩鴨胸、 燒排骨、 芝士焗扇貝、 炸蝦薯角、沙律吧、涼拌小食(有parma ham配蜜瓜👍)
三百幾蚊既dinner buffet~~
環境清靜 地點旺角方便

🟡法國生蠔(位上每人四隻)
一坐低侍應會拎上枱 大大隻厚肉 海水味不濃 偏creamy

🟡三文魚刺身(自取)
見圖 都幾肥美😋

• 沙律區
  • 燒牛肉
  • 即製班戟
2023-01-14 145 瀏覽
我同老友都好中意食buffet,呢間属于中低價位,人物唔算太多坐得好舒服。食物有生蠔🦪、松葉蟹腳、刺身、燒肉眼、甜品都有頗多選擇,仲有movenpick雪糕🍦暫時係我心目中係旺角性價比數一數二嘅酒店buffet。前菜有蜜瓜parma ham、中華沙律、味付螺肉、枝豆、預伴沙律等等。每樣都試左小小,夠新鮮。魚生有四款,每人有4隻生蠔,都算creamy。燒肉眼、中式魚、炆鴨掌都唔錯。甜品有即整pancake,movenpick雪糕,今晚有朱古力,雲呢拿,仲有少見嘅楓糖核桃味。另外有咖啡機可以即沖expresso,我自製左杯affogato🤣酒店職員收碟好快,態度友善👍🏻仲會提食客出面有得拎疏乎厘🥰每人拎左兩轉,正。

燒肉眼、中式魚、炆鴨掌都唔錯。

2023-01-13 136 瀏覽
之前同屋企人去咗仕德福酒店食晚餐自助餐,環境幾大,七點入座已經差唔多坐滿。🤣 🦞海鮮海鮮方面,晚市有每人一碟4隻嘅法國生蠔🦪,生蠔好重海水味,唔會好腥。😆 另外仲有長腳蟹、大蝦、青口等等。刺身就有三文魚、八爪魚、希靈魚等等。三文魚好大塊,肉質肥美新鮮。(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🫕熱盤熱盤都好多選擇,中西式都有。中式有蒸魚、海南雞、蟲草花蒸雞、冬菇鮑汁鵝掌、炒飯等等。西式有鴨胸、意式燴肉丸、焗扇貝、燒牛扒等等。😋 每款都唔錯,特別推介焗扇貝同海南雞。🍮甜品甜品一定要食佢地嘅梳乎厘(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 要拎籌先食到🥹 每輪大約20分鐘,廚師會用光波爐焗製梳乎厘,梳乎厘好軟綿綿,必食。😋另外仲有Movenpick雪糕任食,好易回本。🤣🤣🍹飲品飲品有咖啡機,可以揀唔同嘅咖啡、熱朱古力同果茶。除咗咖啡機,仲有汽水同果汁🍹。

🦞海鮮

🫕熱盤

🍮甜品

🍹飲品
2023-01-12 307 瀏覽
中午時段:食物選擇小,味道也一般。飯類 /壽司一般,主要係米嘅口感麻麻地,吃落口感不太好。湯類還可。甜品類有點太甜。只有西餅蛋糕入到口。最可惜午市冇三文魚刺身。 海鮮:真心冇乜選擇, 蝦又唔新鮮, 調味料又一般。 總括嚟講冇乜食物選擇, 味道也一般。環境座位算舒適。如果對食物冇乜要求純粹約朋友出嚟傾下偈才好考慮。另外,每人分配生蠔4隻, 可能我不是為了食生蠔,所以每位$188 不值價, 可以吃八十分鐘也沒用,根本就冇選擇, 沒有一種好吃的食物令我有深刻印象, 所以我也不會考慮再光顧。
2023-01-12
2023-01-10 284 瀏覽
去到全場只有7枱人食,冇乜嘢食揀,有得揀嘅嘢食都唔新鮮,難食到冇下次生蠔只有一人4隻,疏乎厘只有一人一件,任食嘅得瘦到冇肉嘅長腳蟹,唔新鮮嘅蝦,唔好食嘅糯米飯同埋其他生果、沙律…食完只有失望,甜品只有少量,蛋糕偏乾身,泡芺唔好食,火龍果唔甜,班戟味道怪,炒螺都係得怪味,食完會令人想嘔…..另外位置唔係特別就腳,本身酒店冇得泊車,如果要泊車只可以泊去隔離屋苑,但係嗰邊得少量車位唔建議大家去,去咗只會寧願食空氣😅

唔建議大家去,去咗只會寧願食空氣😅
2023-01-10
2023-01-09 151 瀏覽
幾年前黎過呢間酒店自助餐 印象唔錯佢地嘅自助晚餐三百零蚊一位 真係幾抵食呢度嘅生蠔係每位4隻 定量嘅關係 質素OK生蠔都大隻幾飽滿 蠔肉食落比較啖味 涷海鮮選擇唔選多 有長腳蟹 蝦 青口長腳蟹都多肉 亦唔會好鹹 encore左幾次蝦都大隻同新鮮 蝦肉有鮮味又彈牙沙律同凍肉都唔錯 最喜歡哈蜜瓜parma ham 中式冬瓜湯 芝士帆立貝 海南雞都值得推介甜品絕對係呢度一大亮點 記得要留肚囉除左有movenpick雪糕 仲有即製pancake同梳乎厘
幾年前黎過呢間酒店自助餐 印象唔錯

沙律同凍肉都唔錯 最喜歡哈蜜瓜parma ham
中式冬瓜湯 芝士帆立貝 海南雞都值得推介
甜品絕對係呢度一大亮點 記得要留肚囉
2023-01-08 1266 瀏覽
新一年唔想又食譚仔咁悶,但又唔知食乜好。男朋友提議咁食自助餐啦,乜都有😋😋 上openrice search 完之後,覺得呢間幾實惠,就book 左試試。我地係星期六午市去。每位$258 加一。聽店員講,HSBC credit card 好似仲有折。不過我地都冇。係食物選擇方面,最多款揀嘅係甜品。有大約十三四款選擇。例如抹茶慕絲,杏仁咖啡蛋糕,芒果慕絲蛋糕,藍苺慕絲等等。當中最好食係咖啡蛋糕,好濃咖啡味,慕絲又滑。 仲有甜品嘅重頭戲係即制#Crepes !我地一共食左三個😂海鮮方面,有四款#刺生 ,#壽司 ,凍蝦,青口。另外每位有四隻#生蠔 。生蠔幾大隻同生鮮,唔濃金屬味。係屬於 creamy 派嘅生蠔。熟食方面選擇不多。不過@ bili_blu 不嬲食 #buffet 都唔多食熟食😂 最好味係佢即滾嘅#生滾粥 。而且配料竟有得揀 #田雞 。呢個真係好少見。總括嚟講,想食下自助餐又想經濟實惠啲嘅話, #德福閣 都係個唔錯嘅選擇。環境坐得舒服,服務有禮,Refill 又快。can go for a try ! #香港自助餐 #自助餐 #旺角美食 #香港美食 #甜品放提 #放提 #吃到飽

#香港自助餐 #自助餐 #旺角美食 #香港美食 #甜品放提 #放提 #吃到飽 #香港吃到飽 #旺角自助餐 #生日慶祝 #慶生餐廳 #foodie #hkfoodie #foodiehk #buffethk #ootd #mk #mkfood #hkfood #dessert #sweetfood #生蠔自助餐
2023-01-08
2023-01-05 3447 瀏覽
新一年要食好野😋 我地就去左仕德福酒店食晚餐自助餐!🙆🏻‍♀️晚市有生蠔食🦪 每人會送一碟4件生蠔,生蠔來自法國,大大件!海鮮方面有新鮮既長腳蟹、蝦、青口,仲有三文魚同壽司🍣 三文魚好鮮好肥美👍🏻.海鮮隔離就係沙律吧,可以自製沙律,有沙律菜、粟米、豆、車厘茄、菠蘿同青瓜等!另外仲有現成已調味既沙律,例如泰式柚子沙律、火腿、巴馬火腿配哈密瓜、味付螺肉等等.熟食料理就有蒸魚、鴨胸、海南雞、意式燴肉丸、炸蠔、焗扇貝、燒牛扒等😋 味道唔錯,最鍾意食肉丸😋 仲有中湯同西湯🍲 食完野飲啖湯就最好.最後當然係重要的甜品環節😍 蛋糕有幾款,最好食係cheesecake🍰 旁邊有個小雪櫃裝住糕點同奶凍,另外仲有廚師即場炮製新鮮crepes任你加水果,仲有個光波爐即時焗製一批批梳乎厘,中式糖水有芝麻糊!最正就係Movenpick雪糕任食!😋 當晚有楓葉合桃、雲呢拿同朱古力味🍨仲有其他牌子既雪糕同糯米糍!..飲品有咖啡機可以即時揀唔同既咖啡,我就揀左Mocha好好飲🫶🏻另外咖啡機仲可以沖熱朱古力同果茶!除左咖啡機,仲有汽水啤酒同果汁!見到有玻璃樽支裝可樂當然拎返支飲啦😍
2023-01-03
今晚一行四人,來試吓啲間位於旺角仕德福酒店嘅「德福閣」自助晚餐,最近做緊國際美食主題,每位埋單唔洗四百蚊,以酒店自助晚餐來講係非常之廉價了。餐廳位於酒店1樓,地方面積不大,但食物款色都算多樣化。每人有4隻生蠔,生蠔味道比較淡口,但勝在夠大隻而且creamy!而海鮮類以這個價位而言係非常豐富,基本熟蝦、青口、長腳蟹都有供應,就連麵包蟹都有算係驚喜!品質符合預期,而供應方面亦算穩定。魚生有四款,三文魚都幾肥美,頭段時間好快會俾人搶晒,不過refill速度都算快,唔會食唔倒。:熟食方面都有十幾款,主角係燒牛肉同芝士焗扇貝,燒牛肉肉質依然做到鮮嫩多汁,係唔錯,必食推介。芝士焗扇貝都幾惹味。魚唔係石斑,應該係鱸魚,肉質都唔錯。甜品款式選擇都多,質素都唔錯,而且竟然有moverpick任食!絕對係回本位😜另外仲有疏乎厘和pancake,即場由廚師即場製造,一定要試!飲品設有水吧區,支裝汽水果汁咖啡奶茶任飲,亦都係其中一個吸引之處。另外值得一讚嘅係佢哋收碟速度非常快!總結:$400有找嘅酒店dinner buffet,有生蠔有麵包蟹供應,三文魚肥美,已經算有交代。燒牛肉有質素,甜品款式都多選擇,如果

芝士焗扇貝都幾惹味。
魚唔係石斑,應該係鱸魚,肉質都唔錯。
另外值得一讚嘅係佢哋收碟速度非常快!

總結:$400有找嘅酒店dinner buffet,有生蠔有麵包蟹供應,三文魚肥美,已經算有交代。燒牛肉有質素,甜品款式都多選擇,如果budget有限又想食酒店buffet的確係唔錯選擇!
2022-12-28
德福閣 (旺角)📍旺角豉油街118號仕德福酒店閣樓當日雖然係平日,但自助餐區範圍都坐滿人!食物種類當然唔能夠同五星級酒店相比,但都算應有盡有!海鮮、生蠔、刺身、冷盤沙律、熱薰 、甜品都有齊!國際海鮮美食自助餐成人價錢:HK$386(星期一至四)/ HK$418(星期五六日及公眾假期)每位客人都會有一份四隻嘅新鮮生蠔,每隻生蠔都大大隻非常肥美! 日式刺身總共有四款,而最受歡迎嘅就係三文魚刺身!每一件都係厚切,油脂都算豐富,而且紋理鮮明,每一件份量都絕不吝嗇!手快有手慢冇㗎!凍海鮮包括麵包蟹、蟹腳、大蝦、青口。熱薰系列有清蒸海斑、東風螺、蟹籽焗扇貝、牛柳、意式肉丸、糯米飯。最欣賞係清蒸海斑,魚肉滑溜!甜品區有Movenpick 雪糕、Tiramisu 、美式芝士餅、瑞士卷蛋糕、疏乎厘、Crepe、朱古力噴泉 等等!疏乎厘即叫即焗熱辣辣,Crepe 都係即叫即整,外皮幾香脆,更加可以自由配搭餡料!飲品區最特別係有支裝可口可樂添!
德福閣 (旺角)
📍旺角豉油街118號仕德福酒店閣樓

冷盤

新鮮生蠔

凍海鮮包括麵包蟹、蟹腳、大蝦、青口。
凍海鮮

蟹籽焗扇貝

疏乎厘
Crepe

飲品區最特別係有支裝可口可樂添!
飲品區
疏乎厘
Crepe
飲品區
2022-12-29 187 瀏覽
慶祝母上大人生辰~ 我帶佢去旺角,食咗間親民價錢、但高質嘅自助餐🍽️ 我特別中意食熱食🐓海南雞:肉身厚但肉質鮮滑,而且雞皮同雞肉之間有一層膠原蛋白🙂 🐟清蒸海上鮮:好大條,肉質鮮美~ 好野美、送埋白飯一流🍖BBQ汁燒排骨:多肉、鬆軟,惹味——少少甜嘅燒汁🐖燒豬柳:俾埋芥末醬一流🍚臘味飯:冬天應節,有埋蠟味飯食冷盤我就因養生之道,食少啲,但佢種類都有幾多:🍣刺身除咗有希靈魚,章魚🐙 三文魚,油甘魚之外、仲有從業長腳蟹,青口,鮮蝦🦐🦪每個食客都基本有四隻生蠔可以食,送到枱面添甜品有媽媽特別中意嘅movenpick雪糕🍦 啤酒任飲🍻 不過養生嘅我就無福享受😎原來夜晚仲有即製鮮果pancake 🥞 & 疏乎厘~ 但供不應求,要排隊拎到籌號先得🎟️ 下次再嚟食過 !😎

我特別中意食熱食

🐟清蒸海上鮮:好大條,肉質鮮美~ 好野美、送埋白飯一流

🍖BBQ汁燒排骨:多肉、鬆軟,惹味——少少甜嘅燒汁
🐖燒豬柳:俾埋芥末醬一流

🍚臘味飯:冬天應節,有埋蠟味飯食

冷盤我就因養生之道,食少啲,但佢種類都有幾多:
🦐

🦪每個食客都基本有四隻生蠔可以食,送到枱面添

2022-12-29
慶祝紀念
母親節
  • 燒豬柳
  • 蒸魚
2022-12-25 183 瀏覽
Book 咗4位但點知有一位中咗同佢地講⋯佢地話冇得退⋯其實我哋都唔係諗住退⋯我地諗住改期⋯但佢地話係冇既⋯真心失望⋯其實野食都唔係好味⋯oysters 冇味⋯sushi 好似石頭⋯其他嘢食真係冇乜味
2022-12-25
1K
2022-12-17 252 瀏覽
德福閣自助餐搜羅美味海鮮,長腳蟹、海蝦及青口,最吸引每位送上四隻生蠔,鮮味吸引。蠔肉白滑,入口圓潤肥美,帶輕柔海水味,吱上檸檬汁,鮮味提升。蝦肉彈牙,青口爽滑。剪開長蟹腳,一絲絲細嫰蟹肉,柔順鮮甜。旁邊還有壽司吧和冷盤,壽司及刺身種類不算多,4款刺身;三文魚、八爪魚及鯛魚等。三文魚十分厚切,鮮美油潤。日式蕎麥冷面,灑上紫菜絲和蛋絲,更添滋味。還有火腿涷肉拼盤、中華沙律及巴馬火腿哈密瓜,巴馬火腿油香四溢,配上清新多汁的哈蜜瓜,十分清爽。即席切肉區燒香草肉眼,牛扒嫰紅,入口軟腍、黏牙,倒上熱燒汁,肉香加倍香濃。蟹子帆立貝滑嫰,綿化口感散發啖啖鮮甜,令人窩心。熱食的選擇有: 鮑汁冬菇鴨掌鮑片、蟲草花蒸雞、辣酒煮花螺、海南雞、中式蒸魚、上湯娃娃菜、臘味糯米飯、吉烈炸蠔、意式肉丸及香橙燒鴨胸等。鴨掌掛滿稠密鮑汁,彈牙、充滿膠質,愈吃愈過癮。海南雞冰涼,雞皮軟滑,沾了香甜的黑醬油,十分開胃。糯米飯口感煙韌,吸收了臘腸和蝦乾的香氣,灑上花生和蔥花後,口感豐富,冬日䁔笠笠。意式肉丸肉汁豐盛,配上蕃茄蓉,肉味濃郁,酸甜可口。甜品款式很多: 芒果、草莓慕絲蛋糕、黑森林蛋糕、木槺布甸、芝麻糊及紅豆芝麻球等,

旁邊還有壽司吧和冷盤,壽司刺身種類不算多,4款刺身;三文魚、八爪魚及鯛魚等。三文魚十分厚切,鮮美油潤。日式蕎麥冷面,灑上紫菜絲和蛋絲,更添滋味。還有火腿涷肉拼盤、中華沙律及巴馬火腿哈密瓜,巴馬火腿油香四溢,配上清新多汁的哈蜜瓜,十分清爽。

甜品款式很多: 芒果、草莓慕絲蛋糕、黑森林蛋糕、木槺布甸、芝麻糊及紅豆芝麻球等,令人意猶未盡。慕絲蛋糕口感輕盈,配上蜜甜的芒果香,十分誘人。黑森林質感紮實,濃郁朱古力味,綿密順滑。甜品櫃裏包羅萬有:芒果慕絲餅、雜果啫喱及泡芙等。
即製梳乎厘和班戟是必吃推介,班戟即點即製,內裡包裹著熟透芒果肉,和輕柔的忌廉,吃完滿口奶香。軟彈的梳乎厘,入口散發陣陣蛋香,空氣感十足,十分誘人。最後吃Movenpick雪糕,把棉花糖及水果,沾上邪惡的朱古力噴泉,劃上完滿句號。
2022-12-16 183 瀏覽
🍽 德福閣 Stanford Café ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 好耐無食自助餐啦~星期日放假當然要去放縱一下😍 口癢癢搵間相對親民價($398+10%)嘅酒店自助餐任飲任食返轉先~ ☺️🟣 生蠔🦪👉 每位入座後都會送上四隻👉 Size一啲都唔輸蝕👉 食落新鮮唔腥,都幾肥美🟣 冷盤 🧊👉 海鮮方面有蟹腳,凍蝦,青口,蟹腳新鮮好味,啱晒鐘意食蟹既人可以無限添食,而且refill得好快🦀🦐👉 刺身都有四款,有三文魚,希靈魚,八爪魚等,三文魚新鮮有魚油香,而且厚切,口感豐富🐟👉 壽司有六款,北寄貝,加州卷,腐皮壽司等,壽司飯醋味適中🍣👉 日式冷麵可以自己加唔同配料紫菜絲,蛋絲等等,自己創作😆🍜👉 仲有唔同嘅沙律,煙鴨胸,巴馬火腿夾哈密瓜,涼拌小菜等等🥗🟣 熱葷 🍲👉 原條蒸魚,魚肉嫩滑,亦味道濃郁🐠👉 炸物方面有炸薯角同炸蠔,炸得香脆可口🍤👉 焗蟹籽帆立貝,舖上一層酸酸既沙律醬,開胃又滿足,推介👍🏻👉 想食辣野嘅都有辣酒煮花螺,香辣味十足,鐘意食辣既人唔可以錯過🌶👉 仲有燒香草肉眼,BBQ汁燒排骨,意式燴肉丸等🥩🟣 甜品 🍧👉 驚訝係有梳乎厘食,注意製作需
🍽 德福閣 Stanford Café

🟣 生蠔🦪
👉 每位入座後都會送上四隻
👉 Size一啲都唔輸蝕
👉 食落新鮮唔腥,都幾肥美

🟣 冷盤 🧊

🟣 熱葷 🍲
👉 原條蒸魚,魚肉嫩滑,亦味道濃郁🐠
👉 炸物方面有炸薯角同炸蠔,炸得香脆可口🍤
👉 仲有燒香草肉眼,BBQ汁燒排骨,意式燴肉丸等🥩

🟣 甜品 🍧
👉 驚訝係有梳乎厘食,注意製作需時的,所以最好預先拎定牌,等廚師整,咁就可以一整好就有得拎黎食
👉 即製甜品仲有班戟,可以自選配料同醬汁添,🥚就揀左朱古力味 🥞
👉 雪糕方面係Movenpick 呀‼️楓糖合桃👍🏻 🍦
👉 仲有唔同口味嘅蛋糕,生果同朱古力噴泉添🍰

🟣 飲品🥛
👉 有自助咖啡機,罐裝可樂忌廉同啤酒🍺☕️
👉 特別嘅係竟然有樽裝可樂🥤

以呢個價錢黎講,食物質素唔錯,選擇都唔少,仲有四隻生蠔過下口癮,整體感覺良好,性價比高👍🏻😋

🍽 餐廳:德福閣 Stanford Café
📌 地址:旺角豉油街118號仕德福酒店閣樓