餐廳: 德國餐廳 (海天晉匯)
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
今晚嚟咗將軍澳海天晉商場食飯,呢間德國餐廳之前已經喺屯門食過,今日來到將軍澳再食多次,裝修風格都有德國酒吧feel 🍻🐷德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律豬手調味岩岩好,唔會太鹹,肥瘦適中,皮脆肉嫩,酸菜味道正宗,配埋薯仔沙律好夾,仲有兩個醬可以點,蜜糖芥末醬同芥辣醬羅馬生菜包牛小扒🐮🥬牛小扒牛味香濃,肉質口感結實,邊邊位會有啲筋,有少少難咬,羅馬生菜爽脆爽甜,包住食好似韓國嘅生菜包整體服務態度同衛生都唔錯,可惜試唔到個青口,太好賣已經賣晒😂

🐷德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律

羅馬生菜包牛小扒🐮🥬

2021-11-18 139 瀏覽
今日陪朋友去將軍澳睇樓,竟然有意外驚喜大發現!真係估唔到係D個地方有D甘好味嘅德國菜😘環境好舒服,仲有outdoor 位置,十分之闊落我哋點左~前菜(煙生文魚沙律) ~主菜(德國鹹豬手) ~飲品(sleep tea & coffee)煙三文魚沙律🥗好清新,D三文魚都好鮮甜,沙津醬吾太多,味道恰度好處,好fresh !❤️ 德國鹹豬手必食,份量大,又吾貴,外脆內軟,仲有埋D薯仔沙律同椰菜絲做伴菜,夾埋一齊食冇甘肥膩,好滋味,正👍由於我同朋友仔食到捧住個大肚腩,一定要叫D茶同咖啡消下滯!杯sleep tea 好特別,少少甘香,又吾太苦澀,容易入口,飲完超舒服😌減少油膩嘅感覺!

我哋點左~前菜(煙生文魚沙律)
~主菜(德國鹹豬手)
~飲品(sleep tea & coffee)

• 德國鹹豬手
2021-11-17 113 瀏覽
今晚走到入將渾澳賀朋友新居入伙,估唔到D到都有甘高質嘅德國🇩🇪餐廳🍴!環境好舒服,仲有埋outdoor 位置,我同朋友仔點咗daily soup,藍青口同德國鹹豬手!Daily soup 係南瓜湯,南瓜味極濃,好creamy ,yummy 😋藍青口個汁好好味,青口好鮮甜,連埋D白汁真係可以食多幾個包👍鹹豬手好大只,足夠幾個人份量都可以😌,超滿足👍
鹹豬手好大只,足夠幾個人份量都可以😌,超滿足👍
2021-11-17
2021-11-13 174 瀏覽
今日happy Friday 收工又係時候搵地方同同事chill下,結果就係將軍澳俾我地搵到呢間德國餐廳餐廳有分室內同室外 而室外仲係有夜景睇嫁順帶一提 餐廳仲會招待寵物嫁,食果時都見唔少主人帶寵物黎。然後我地第一個菜就叫左凱撒沙律配煙三文魚我平時係好少食沙津,但我不得不提呢個沙律真係幾好食,特別係煙三魚相當出色,味道好濃郁,同同事爭住食🤣緊接住就叫左一個炸魚薯條個魚柳不是一般既平價魚柳黎,食得出係鱈魚柳,而且用麵包糠上粉,不是一般生粉,切開睇見魚肉好紮實,啲肉唔會散曬出黎,點洋蔥醬食好開胃,薯條叫不過不失,值得留意係一條都無燶,火喉岩岩好食完咁岩個主菜就黎啦黎德國餐廳梗係要食德國鹹豬手,本身覺得鹹豬手應該會係重鹹,點知食落又唔會太過咸,配薯仔沙津食又得,點芥末醬食又得,個外皮一睇就知脆,食落仲脆過薯片!最後仲有個卡邦尼意粉配巴拿馬火腿值得一提既係個意粉芝士味好香,未上枱黎遠都已經聞到,好想知係邊隻芝士粉😂,意粉都煮得夠淋,卡邦尼醬汁加巴拿馬火腿好惹味,重點係啲汁唔會多到似個湯,份量岩岩好!最後食完隔離商場仲有donki 可以行,整體而言都係相當滿意,另外侍應哥哥超級斯文同有禮貌,下次
餐廳有分室內同室外 而室外仲係有夜景睇嫁
順帶一提 餐廳仲會招待寵物嫁,食果時都見唔少主人帶寵物黎。

然後我地第一個菜就叫左凱撒沙律配煙三文魚

緊接住就叫左一個炸魚薯條

食完咁岩個主菜就黎啦

最後仲有個卡邦尼意粉配巴拿馬火腿

最後食完隔離商場仲有donki 可以行,整體而言都係相當滿意,另外侍應哥哥超級斯文同有禮貌,下次會帶埋狗狗黎食下午茶。
2021-11-13 80 瀏覽
話說今日去完將軍澳做野,就同朋友去搵下好野食,上網見到好多人推介既一間好chill既德國餐廳,距離地鐵站好近,大概十分鐘路程,去到間餐廳都見到爆哂場,好彩我同朋友walk in都唔洗等位即時有得入😆餐廳既門口位佈置得好有心思,仲有一個bar枱,應該係唔同時段會有happy hour,俾大家點酒黎chill 一chill,而佢餐廳有分室外同室內,最好既地方係佢室外都歡迎寵物進入,而且仲對住海旁,仲要周圍都冇高樓大廈,除王有一個好安靜既環境之餘,大家仲可以邊食德國既美食,仲可以呼吸新鮮空氣😛 忽然覺得自己好似去左一轉德國🇩🇪📍德國咸豬手配酸菜及薯菜沙律 $218 呢個係餐廳既招牌菜,店員表示十分推介👍🏻我就試下,點知真係好好味,份量又多,個皮炸到好脆,放入口仲係脆卜卜👍🏻而且職員一放上枱已經將豬手切到一舊舊👍🏻再加上配菜,真係好好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📍凱撒沙律配煙三文魚 $128 凱撒沙律平時食得多,不過呢間既份量都好多,都好夠二個人食既,調校嘅醬汁啱啱好😝煙三文魚都好好味😋📍脆包糠安鱇魚柳薯條 $108呢個上到檯d薯條仲係熱辣辣,如果大家點左呢樣野既,記得攤下佢先食😋😋佢仲有茄汁醬之餘,仲

📍德國咸豬手配酸菜及薯菜沙律 $218

📍凱撒沙律配煙三文魚 $128

📍脆包糠安鱇魚柳薯條 $108
呢個上到檯d薯條仲係熱辣辣,如果大家點左呢樣野既,記得攤下佢先食😋😋佢仲有茄汁醬之餘,仲有洋蔥醬,真係食到停唔到!!!而且魚柳炸完都唔會散開晒,又冇魚腥味👍🏻

📍卡邦尼意粉 $128
卡邦尼意粉既味道好濃👍🏻意粉好好咬口👍🏻又好大份,真係好抵食😝😝😝

總結一下,呢間餐廳真係值得推介🤣可以同朋友聚舊既一個好地方👍🏻👍🏻
想當年我住新蒲崗嘅時候都試過喺mikiki商場分店特登去食德國豬手+德國香腸+嘆住杯啤酒,超chill。估唔到搬到去將軍澳之後竟然開咗個新商場又咁多新餐廳又竟然會開依間德國餐廳喎~平日本身係有lunch set六七十蚊左右,假日都有set仲要價錢都係差唔多,不過我比較晏去所以就miss左,於是就單點~有happy hour時段啤酒$48咋!餐廳明顯有花心思裝修,例如有酒桶裝飾掛上德國旗仔,仲有露天位可以坐。餐廳表示係pet-friendly,見到有個寵物餐牌😂👓德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律 $218其實佢有好多款式嘅豬手例如傳統白豬手、鹹蛋黃豬手,又有烤乳豬等等,但我都係叫返佢嘅傳統招牌鹹豬手先。賣相靚靚好大隻脆皮豬手,睇個造型已經覺得好脆,食落去亦係新鮮熱辣辣脆卜卜,唔算好多肥膏唔會好多油好肥膩,肉身都好多,附上蜜糖醬汁同辣嘅芥末汁,伴碟仲有薯仔蛋沙律。點都係覺得幾個朋友聚餐傾偈比較適合叫個豬手同杯啤酒😇評分:7.5/10👓香草醬煙肉三文魚意粉 $128佢嘅意粉同飯款式唔算好多,唔想食卡邦尼所以就叫咗依個款式,其實依家食飯真係消費唔平,好多餐廳嘅意粉都要三位數字,不過好彩依家餐廳嘅意粉

👓德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律 $218
評分:7.5/10
👓
香草醬煙肉三文魚意粉 $128
佢嘅意粉同飯款式唔算好多,唔想食卡邦尼所以就叫咗依個款式,其實依家食飯真係消費唔平,好多餐廳嘅意粉都要三位數字,不過好彩依家餐廳嘅意粉好大碟,一定夠兩個人食都有突。意粉幾彈牙,雖然佢唔係忌廉汁嗰啲creamy醬汁,不過佢嘅香草醬有少少似青醬,偏濃味亦都好夠味,煙三文魚都好多塊,雖然唔太覺有煙肉,面頭灑有芝士碎,整體都幾好食
評分:7.5/10
2021-11-11 66 瀏覽
位於將軍澳海旁,風景好靚嘅德國餐廳,位置交通方便係將軍澳站行去只係5分鐘,餐廳附近環境清幽,餐廳座位舒適,坐喺度飲嘢、食嘢都非常寫意。情侶或者三五知己一齊去完全係賞心樂事,氣氛一流!店員推介我哋德國豬手配酸菜薯仔沙律 ,份量十足,足夠兩至三人食,熱辣辣即製,皮薄非常脆,而且肉仲好滑,豬手配酸菜食恰到好處唔會咁油膩。店員果然無介紹錯。店內職員有禮貌服務態度有善。德國餐廳係值得再去的餐廳,期待下次再去。

上次去完將軍澳食omakase今日放工去左將軍澳搵朋友食飯早排公司搞左個德國啤酒節既活動但食唔到德國豬手今次係Das Bier有得食啦是日餐湯配意大利麵包 ($28)今日既餐湯係南瓜湯南瓜湯好足料唔會好稀加左少少香草調味好正意大利麵包烘到金黃色脆卜卜用黎點湯食都唔錯德國超級香腸拼盤 ($188)食德國菜點可以唔食德國腸呢Das Bier既香腸拼盤貨源係德國空運到港三款德國腸煎到表皮好脆加埋薯條做配菜好滿足德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律 $218幾年前去歐洲旅行已經食過一次德國豬手但係香港一直食唔返當地既水準呢間德國餐廳Das Bier令我回想起當年係德國食既豬手上菜時已經切好哂肉岩哂我呢D懶人表皮烤到好脆肉質燒到剛剛好唔會過韌配菜有薯仔沙律同酸菜酸菜開胃之餘又可以解膩

上次去完將軍澳食omakase
今日放工去左將軍澳搵朋友食飯
早排公司搞左個德國啤酒節既活動但食唔到德國豬手
今次係Das Bier有得食啦

是日餐湯配意大利麵包 ($28)
今日既餐湯係南瓜湯
南瓜湯好足料唔會好稀
加左少少香草調味好正
意大利麵包烘到金黃色脆卜卜
用黎點湯食都唔錯

德國超級香腸拼盤 ($188)
食德國菜點可以唔食德國腸呢

肉質燒到剛剛好唔會過韌
配菜有薯仔沙律同酸菜
酸菜開胃之餘又可以解膩
2021-11-07 84 瀏覽
西餐一向是我最鍾意嘅,而將軍澳是我常到地方,因有間donki donki 買日本野, 今日再來到有電器鋪買雪櫃,之後肚餓當然要食西餐,有間德國餐廳在海天晉廣場, 便較為靜啲,假日來都啱呀!小食有款好驚喜:熔岩焗芝士麵包薯條 真係好邪惡,但芝士確係靈魂之作,啖啖食完又再食的感覺!另外豬手方面簡直係皇牌作, 外面燒至卜卜脆, 但入面肉質仍鮮嫩多汁,是我最愛!德國餐廳 (海天晉匯) Das Bier將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓102號舖

小食有款好驚喜:
熔岩焗芝士麵包薯條
真係好邪惡,但芝士確係靈魂之作,啖啖食完又再食的感覺!

德國餐廳 (海天晉匯) Das Bier
將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓102號舖
2021-11-07 74 瀏覽
我住觀塘十年, 但少去將軍澳搵好野, 最近老婆說將軍澳新開了一間德國餐廳真的值得一來再來呀!除了室內位置,如果常欣賞室外位置仲可以坐露天茶座,我們有帶寵物便更加要來享受生活啦!乳豬配鴨肉薈飯外皮脆卜卜的乳豬,內肉軟軟的,真心好味😋加上薈飯都煮得出色,芝士味剛好,濕濕軟軟的飯粒配鴨胸肉都好正呀!羅馬生菜包牛小扒用新鮮生菜包著一口口牛粒,加上特配辣醬,有點像泰式生菜包肉碎好特別德國餐廳 將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓102號舖

乳豬配鴨肉薈飯

德國餐廳
將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓102號舖
2021-11-07 56 瀏覽
室內同室外環境都唔錯,有户外座位好chill,好闊落坐得舒服👍🏻最啱飲返杯Cheers🍻呢度嘅招牌一定係德國鹹豬手,有唔同食法,今次試咗鹹蛋黃豬手($248),配上兩款唔同芥末醬及酸菜,一定有你鍾意嘅味道😋鹹蛋黄係以醬淋落去,有少少淡,而唔係連鹹蛋黃一齊炸。整體炸得好香口,好脆,廚房有細心切埋送上,因為都有少少難切😂都算幾好味,下次我應該會試返原味炸豬手熔岩芝士麵包配薯條($88)——又係香口野,要黎送酒🍻芝士可以拉出絲,但係整體唔係好濃有啤酒做緊特價,得閒可以黎chill下🤩

有啤酒做緊特價,得閒可以黎chill下🤩
2021-11-06 80 瀏覽
今日去開將軍澳,見到有間餐廳幾chill又有set lunch食,所以就決定入去試下,佢有set lunch同holiday set💁🏻‍♀️喺將軍澳海濱長廊附近,環境幾chill,有户外位對住草地同海,如果帶埋毛孩,職員就會安排你坐戶外(當然無毛孩都可以要求坐出面😝),大家有機會經過都可以去試下。👅特色牛扒意大利包 本來想叫牛扒,但係又想有啲澱粉質落肚,見到餐牌有呢一個就即刻揀咗,可以一次過滿足晒兩個願望😂個包好重牛油味,仲好脆,幾鍾意個包嘅質感。牛扒唔會好乾,中間仲有塊蕃茄,清新啲,無咁油膩☺️另外個薯條好有驚喜,全部都係新鮮炸出嚟,出緊煙脆卜卜嗰種,呢個真係加左分😳。👅班尼迪蛋配煙三文魚 呢個仲可以揀配風乾火腿,不過今次試下煙三文魚先。上枱好靚😛三文魚份量好多,隻蛋都有流心,個包又夠脆,個人認為above average😛所有套餐加$18都有餐湯加是日甜品佢嘅餐湯係南瓜湯,佢唔算好水,類似南瓜蓉,鍾意南瓜嘅話應該會鍾意呢個湯😛😛佢今日嘅甜品係朱古力布朗尼,細細舊,中和返頭先成餐飯嘅鹹味。另外如果你嘅飲品係咖啡既話,呢個甜品送咖啡都係好夾🥰因為佢嘅咖啡有浸炭燒味,有回甘😳👍🏻

👅特色牛扒意大利包

👅班尼迪蛋配煙三文魚

所有套餐加$18都有餐湯加是日甜品

5 分鐘 (堂食)
2021-11-06 51 瀏覽
德國餐廳冇講錯啊依家餐廳真係德國餐廳為名,環境舒適不特止仲有德國嘅感覺今日女朋友放假當然係要試吓,好耐冇食過德國餐啊絕對係喺疫情之下最期待嘅餐廳最期待嘅當然就係得個德國白啤酒啦夠飲落去麥味真係好純好香,好好飲啊簡直係難得一飲另外試埋佢哋去德國豬手果然唔就係好,兩個人食都絕對係夠食,佢哋份量帶到無與倫比香腸都好出色,分量大又好味😋最鍾意佢哋嘅雞肉腸,肉質鮮嫩好味😋下次都好想試吓佢哋唔同嘅菜式😍
德國餐廳

下次都好想試吓佢哋唔同嘅菜式😍
呢排疫情飛唔到,終於有時間俾我做吓資料蒐集!俾我搵到呢間位於將軍澳名叫德國餐廳🇩🇪可以俾時間我同男朋友去拍下拖之餘,仲好似去咗轉外國咁!本身餐廳位置都近海,而且附近冇好高大嘅建築物,如果係晏晝嚟食嘅話一定可以望住個海景🌉享受來自德國嘅美食🤤我哋叫咗佢好出名嘅原味德國鹹豬手同埋包牛肉🥰德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律 $218我哋知道呢度嘅鹹豬手都係即叫即做,所以我哋一度餐廳嘅時候就已經落咗單先,費事要等好耐🤤最後等左大概15分鐘左右就到左😈一上到黎嘅時候已經feel到暖笠笠💓佢炸到個皮好脆口🙆🏻‍♀️就算因為影相遲咗食都唔會淋左🤭而且已經幫我哋切好晒一嚿嚿,豬手d肉十分鮮嫩多汁,唔使用佢個 Mustard Sauce都好滋味。羅馬生菜包牛小扒 $108喺豬手上咗嚟一陣,牛小扒都跟着上菜🥳佢個辣醬汁有一種獨特嘅味道,有啲似韓式辣醬嘅感覺🤔而且肉質嫩滑,配上生菜🥬成個感覺好似Crossover左韓國燒烤咁🤤呢一個價錢再加埋呢一個氣氛,簡直物超所值,如果有機會來食一定要叫佢個鹹豬手!

羅馬生菜包牛小扒 $108

2021-11-04
15 分鐘 (堂食)
羅馬生菜包牛小扒
近排將軍澳都開咗好多新餐廳 今次同朋友去到呢個新商場 見個景幾靚就入左呢間德國餐廳餐廳有個好大既露台 望出去係一大片草地 感覺開揚同舒適 可惜今日露台有event被人包左台 冇機會坐出去 甘荀湯配意大利包 $28首先叫左個甜甜地既甘荀湯 開左個胃先 配個個意大利包烘左幾好食 可以沾湯食Erdinger Dunkel $72 黑啤德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律 $218呢個豬手比想像中出色 上菜嘅時候啲肉已經切好 唔需要自己再慢慢切 皮好脆一啲都唔硬 豬手好香 配埋芥末醬相當開胃 不過酸菜略嫌偏淡香草醬煙肉三文魚意粉 $128意粉煮得岩岩好 唔會太腍或太生 三文魚不過不失 餐廳係寵物友好既 見到露台都有好多狗狗一齊食野 好開心啊

甘荀湯配意大利包 $28

Erdinger Dunkel $72