2022-02-12
好想食壽司,行經深水埗嘅時候見到有呢間日本菜餐廳,有好多人等緊外賣,味道應該唔錯,就入去買外賣返屋企同屋企人一齊食,三文魚忌廉芝士卷(8件)$78Cream cheese份量好足夠,所以入口會好creamy好濃郁,配埋三文魚同蟹子,食落好滿足。迷你魚生飯餐 (套餐)有幾款魚生飯揀,我就揀咗$118嘅迷你火灸三文魚腩丼。雖然話係迷你魚生飯,但其實飯嘅份量都唔少。有兩片火灸三文魚腩,食落油脂感好重,有驚喜。另外仲有刺身5件、火灸壽司5件同埋飲品。刺身有三文魚2件、北寄貝1件、赤蝦1隻、帶子1片。質素唔錯。火炙壽司就分別有三文魚腩、三文魚、鰻魚、左口魚邊、熟蝦各1件,食落惹味,我最鍾意就係左口魚邊。飲品可以自己去雪櫃嗰度拎,我就揀咗解茶。花之卷(2件)+$20叫左套餐可以加$20要唔同嘅小食,我就揀左兩件花之卷。每件都有兩三片三文魚包住,只係$10一件好抵食。火灸壽司冷麵(套餐)$85同迷你魚生飯餐一樣有火炙壽司5件同埋飲品。另外就有一個冷麵。冷麵有青瓜、蟹柳同埋蟹子,另外有胡麻醬可以自己決定加幾多落去,撈埋好好食。
三文魚忌廉芝士卷(8件)$78
迷你魚生飯餐 (套餐)
另外仲有刺身5件、火灸壽司5件同埋飲品。
飲品可以自己去雪櫃嗰度拎,我就揀咗解茶。
花之卷(2件)+$20
火灸壽司冷麵(套餐)$85