2017-02-24 784 瀏覽
之前食過呢度令人好滿意嘅燒海鮮放題之後, 我同朋友們都好懷念御前嘅燒海鮮。今次有朋友遲收工, 所以book左第2輪。今次終於記得影底御前嘅環境喇。裝修好有以前日本嘅氣氛。成間餐廳內外都充滿日式裝修, 都幾得意。入到門口左手面係自助區, 有兩個雪糕櫃, 俾你任拎。雖然都係普遍嘅雀巢牌子, 但款式都多, 有雪糕杯, 甜筒, 雪條, 雪米糍等等, 而且仲有豆腐花, 泡芙, 蛋糕等甜品可以拎。另外, 仲有飲品櫃, 茶, 果汁, 汽水, 連羅漢果茶都有, 真係任君選擇。餐廳仲好甜心設有熱飲櫃添!!! 自助區仲有熟食, 冷盤, 沙律同糖水生果。坐底一陣, 就送上磯燒海鮮盤, 呢盤海鮮無得免費refill, 計人頭俾嘅。同上次嘅海鮮有少少唔同, 今次係鮑魚同螺, 但大蝦同蟶子王都係一樣!!!! 一睇賣相就覺得好吸引!!! 鮑魚同螺都彈牙唔靭, 加左少少鹽, 就已經夠喇。螺就加左少少清酒~大蝦繼續好大隻, 成隻爐甘大!!!! 大蝦鮮甜爽口, 一啲都唔霉。蟶子王真係必食呀!!! 大大隻, 鮮甜又爽彈 隔離嘅黃金蜆都值得一試, 同蟶子王有得揮!!!除左燒海鮮, 仲有日式放題必食嘅魚生刺身, 朋友話吞拿魚高
今次有朋友遲收工, 所以book左第2輪。
蟶子王真係必食呀!!! 大大隻, 鮮甜又爽彈
隔離嘅黃金蜆都值得一試, 同蟶子王有得揮!!!
除左燒海鮮, 仲有日式放題必食嘅魚生刺身, 朋友話吞拿魚高質, 肥美又厚切!! 帶子同甜牙都有新鮮
上面係火炙壽司, 魚背燒左之後, 食落後, 魚油味濃, 好好味!!! 下面係御前嘅特色壽司, 細細件, 一口食得哂, 有唔同嘅配搭, 啱哂鍾意試新嘢嘅朋友
燒牛舌好好味, 薄切燒, 爽口唔靭!! 海膽手卷唔腥。必試佢地嘅海膽蟹肉粥
!!! 要自己煲架, 一定要先將白飯同上湯煲到好綿好綿, 之後離火落海膽, 蟹肉等配料, 甘個粥就好好味, 好鮮甜架喇

服務方面: 侍應佢地都會好快收吉碟, 而且會幫忙或教導點樣燒唔同海鮮!!!

• 甲羅燒
2017-02-24 684 瀏覽
夾咗好耐,終於就到再一齊大拆一餐 👏🏻👏🏻一個月前已經訂枱,三人期待已久的一餐,總算沒有貨不對辦。入座之後,每枱按人數送上海鮮拼盤,海鮮十分新鮮,尤其貝類非常肥美😋😋,蟶子爽甜,扇貝和花甲都肥大肉厚,蠔也鮮甜軟滑,一啜已經滑到喉嚨去了😅😅巨蝦有8吋長啊!蝦肉爽爽的唷!可惜的是拼盤不能追加呢😑😑有點煞風景的是,小強突然扮作特別嘉賓成為座上客,幸好我不怕它在我旁邊出現,只好靜靜的用紙巾把它給侍應送走,但食慾立刻大降🙄🙄唔抵呀😅😅特別一提那裡的服務也不錯,勤快的幫忙清骨盆,尤其是“38 嫦”,她從開始就會提醒客人注意燒海鮮的要点,好讓客人能夠嚐到最美味的海鮮;當她接過“小強紙巾”,立即以誠懇的態度跟我們道歉,反為那個經理也及不上,只來問在那裡發現小強⋯⋯會在那裡多加點葯⋯⋯。不過這裡仍是值得再次選擇的餐廳,希望陰影過後,可以再去食到回本💪🏻💪🏻
2017-02-23
2017-02-23 703 瀏覽
bk左8點40,但首先要係門口等,多人到排到後樓梯😂大約15分鐘後入座,環境好大好靚,然後水產好正👍🏻👍🏻👍🏻如果多d種類就更好,但刺身方面吞拿魚有d怪,三文魚吾新鮮,價錢合理,生日送左一板海膽態度一般,不過點菜用notebook,不用紙,環保
2017-02-22 886 瀏覽
一連幾個大節日,有晚就同人去咗觀塘嘅御前大江戶食放題,電梯大堂佈置成日本江戶時代嘅街道咁好得意。因為啱啱等入場嗰陣太多人,趁食客入晒場就影下先。入面嘅裝修同電梯大堂首尾呼應,仲掛咗紙燈籠粉飾一番。每檯都有氣體爐,可以一邊磯燒海鮮,一邊食刺身等等日式料理。呢度唔係傳統剔紙仔,而係用平板電腦叫嘢食,好處係唔會出現舉手冇人理嘅情況,仲可以翻查紀錄,睇下自己叫過乜嘢食。先嚟嘅係按人頭配額嘅海鮮,蠔同帆立貝雖然外殼開得唔太好有少少巖巖巉巉,不過都幾大隻。大蜆同海蝦等等就係任點任食嘅。檯上仲有張說明書,列出唔同食材嘅磯燒方法同時間。每隻大蜆都好肥大。我哋仲食咗啲壽司同其他嘢,海膽黃金蝦、焦糖芝士三文魚腩、黑松露北海道帶子、芝士皇帝蟹棒,我就比較鍾意黑松露北海道帶子,黑松露味好濃郁。海膽手卷同軟殼蟹手卷都係一口嘅大小,每個手卷入面嘅海膽份量都唔少,冇腥味冇臭味。鐵板蒜片牛柳粒軟腍有肉汁,鹽燒雞翼燒得較為乾身,鹽燒雞軟骨香口惹味,大江戶燒羊鞍我就冇食講唔到乜味。雖然佢哋係電子落單,不過都有少少漏單情況,有啲嘢食到我哋就走都冇嚟,例如係蟹肉海膽湯飯等等,好彩大路少少嘅嘢食就嚟得算足。
一連幾個大節日,

有晚就同人去咗觀塘嘅御前大江戶食放題

電梯大堂佈置成日本江戶時代嘅街道咁好得意。
因為啱啱等入場嗰陣太多人,

趁食客入晒場就影下先。
入面嘅裝修同電梯大堂首尾呼應,

仲掛咗紙燈籠粉飾一番。
每檯都有氣體爐,

可以一邊磯燒海鮮,

一邊食刺身等等日式料理。
呢度唔係傳統剔紙仔,

而係用平板電腦叫嘢食,

好處係唔會出現舉手冇人理嘅情況,

仲可以翻查紀錄,

睇下自己叫過乜嘢食。
蠔、帆立貝
先嚟嘅係按人頭配額嘅海鮮,

蠔同帆立貝雖然外殼開得唔太好有少少巖巖巉巉,

不過都幾大隻。
大蜆、海蝦
大蜆同海蝦等等就係任點任食嘅。
檯上仲有張說明書,

列出唔同食材嘅磯燒方法同時間。
大蜆
每隻大蜆都好肥大。
壽司
我哋仲食咗啲壽司同其他嘢,

我就比較鍾意黑松露北海道帶子,

黑松露味好濃郁。
手卷
海膽手卷同軟殼蟹手卷都係一口嘅大小,

每個手卷入面嘅海膽份量都唔少,

冇腥味冇臭味。
燒物
鐵板蒜片牛柳粒軟腍有肉汁,

鹽燒雞翼燒得較為乾身,

鹽燒雞軟骨香口惹味,

大江戶燒羊鞍我就冇食講唔到乜味。

雖然佢哋係電子落單,

不過都有少少漏單情況,

有啲嘢食到我哋就走都冇嚟,

例如係蟹肉海膽湯飯等等,

好彩大路少少嘅嘢食就嚟得算足。
蠔、帆立貝
大蜆
2017-02-22 26631 瀏覽
久仰御前大江戶既磯燒海鮮放題大名,今晚終於比我book 到試試,9點入座全院滿,一入去就比忙碌熱鬧既氣氛同陣陣燒紅蟹殼素既氣味所刺激,今晚一定要燒到夠出面放滿野飲,仲有頭盤例如沙律,卷物,熱湯,水果,仲有雪糕雪條可以自己拎。店員自動送上指定同限量款式既海鮮拼盤,今晚就有大蝦,蟹蓋燒,螺,蟶子王同活鮑魚! 海蝦,刀貝,大蜆等可以無限追加。燒大蝦同活鮑魚好新鮮,放上爐上鮑魚仲會郁架對不起鮑魚,我會滿帶感謝地好好吃掉的,味道很鮮,彈牙又不會韌,好食蟹蓋燒有蛋,蟹肉同蟹膏混合,亦都好香蟹膏味。大蝦非常大隻,仲長過個爐,仲有牛油粟米,金菇包,菠蘿之類蔬菜可以燒。 蟶子王好大隻,肉質非常爽甜,洗得尚算乾淨,回味無窮。可惜今日沒有蠔,連元貝都已經派哂點解唔係每日每人有架....到刺身環節,選擇還頗多,最推介是吞拿魚toro, 竟然是粉紅色腩位,不是深紅的那種,水準不錯,值得安哥,三文魚亦好靚好鮮味,其他赤貝,甜蝦,帶子,北寄貝,油甘魚亦不錯。壽司時間叫左係元氣最愛既燒左口魚邊,油脂豐富好好味,仲有黑松露油甘魚亦是很搭配既組合。天婦羅即炸熱辣辣上枱,用紫蘇葉包起海膽黎炸,非常特別,海膽炸完口感更實在。
蟹蓋燒有蛋,蟹肉同蟹膏混合,亦都好香蟹膏味。
點解唔係每日每人有架....
海膽手卷可以無限追加,海膽很鮮甜,紫菜非常脆,安哥安哥!!
可惜是熱食料理既選擇比較少,可能是集中火力做燒海鮮同刺身啦!朋友說要做一道秘制菜比我地品嚐,將海膽蟹肉湯飯進化成risotto 版!! 果然十分好食同獨特,連店員經過都讚佢煮得好靚,大家都可以弄弄看!

就係將之前燒蜆既汁儲起少量倒入湯飯,加入牛油粟米,煲到d飯脹脹地,大約半小時,其間要不時搞伴防黏底,然後再加入海膽蟹肉煲一陣,最後加入蛋漿同蔥花搞至risotto 狀態就完成。呢個飯完全俘虜左我地味蕾,再飽都要食啦! 多謝朋友辛勞制作
海膽蟹肉湯飯
最後一個雲呢拿甜筒作結,滿足滿足。
海膽蟹肉湯飯
2017-02-21 627 瀏覽
今晚來到了最近享負盛名既御前享用晚餐,果然真材實料、名不虛傳,聞名不如見面。餐廳氣氛十分熱鬧,雖然人頭湧湧,也沒有感到過於焗促擠迫。日式佈置簡約有特色,還設置箱房適合多人聚餐。無論三五知己,或是多人聯誼,到御前都會是不錯的選擇。雖然御前主打海鮮燒烤,但所提供的前菜及飲品卻琳琅滿目,絕不馬虎!飲品方面除左各式氣水及紙包飲品外,還提供荔枝紅茶,冬瓜茶、峰蜜綠茶和難得一見既奇亞籽飲品。除此之外,更有老牌涼茶,自家靈芝雞骨草及羅漢果茶以供降火,十分體貼,真係燒幾多野食都唔怕熱氣。前菜方面有螺肉、八爪魚、泰式鳯爪、壽司卷物,仲有老火湯。不過為了留肚食磯燒海鮮,就没有一一品嚐了。主菜出場,餐廳首先會奉上一個海鮮併盤。併盤有大蝦、巨型蟶子,海螺、鮑魚及蟹膏甲羅燒。磯燒海鮮,原汁原味,賣相經已冇得輸。每桌都設有海鹽、清酒及七味粉供調味。值得一讚的是服務員在百忙中仍會主動過來落手教我們怎樣燒,實在難得。鮑魚非常新鮮,反轉燒過後的鮑魚邊十分甘香惹味,鮑魚肉則爽口鮮甜,讚。至於蟹膏甲羅燒,鮮味濃郁,配飯一流。燒大蝦有幾香真的不用多說,蝦肉肥美彈牙。個人認為超甜粟米是必點之選,好味程度令人再三回味。巨型蟶子仲

巨型蟶子仲高過罐飲品,認真真材實料,童叟無欺。好鮮甜呀!
若果一個海鮮盤不夠,還可追加蝦及貝類等食物。我們追加了黃金蜆及刀貝,鮮甜好味,又有嚼勁
鍋物點了清酒煮蜆及海膽蟹肉粥。海膽蟹肉粥好甜,又一不能錯過的推介。
除了磯燒食物,仲有刺身壽司,各式串燒、天婦羅小食任點任食,真係可以大快朵頤。
壽司款式不少,賣相及味道都不錯,軍艦壽司及手卷的紫菜上桌時仍然爽脆。
飽嚐一頓之後,呢個故事還未完結,因為仲有最重要既甜品環節。實在太厲害勒。甜品有雪糕、甜筒、大腳板、脆皮雪條、乳酪、雪米糍、生果、豆腐花,仲有各式自家制甜品。二百幾蚊就可以任意品嚐咁高質既美食,實在超值,難怪友人要登門造訪才book到位。
2017-02-19 622 瀏覽
見到ulifestyle報導呢間放題,已經好多年冇食過放題就心思思試下,最得意是磯燒加放題,磯燒每枱送1個名貴海鮮盒,有鮑魚,蠔,螺,大蝦,甲羅燒,好新鮮,份量唔多,但勝在每樣試到d , 如果encore就要收費;放題本身免費的食物種類都ok , 刺身款略少,值得讚是員工,會主動埋黎幫你燒,睇下熟唔熟,全部人都好快手,落單用ipad唔駛遞手,整體唔錯,環鏡太焗,對住個燒爐塊面有d 熱,希望d 通風做好d, 結論是都會recommend比d friend try try !!!
2017-02-17 667 瀏覽
食物質量評價蟹殻應該係全晚最正的一項有蟹肉,蛋,蟹膏,蟹子,幾樣一齊搆混後燒用匙一啖食落口,直情香氣撲鼻,但係因為都係7個人得3份,咁每人可分到一匙,幾好食都無用啦,其他貝殼類呢,可能我們燒烤技術麻麻地,所以食唔到鮮味同咸味,好像咬橡筋的感覺,不過生日送果板海膽都超高cp,雖然不致好甜,但一定新鮮既,仲有一款好特別的海膽天婦羅,係其他地方比較少機會食到,刺身水準就好差了,同超級市場沒分別,其他因為都無上台就唔知係點?因為成晚只係玩燒貝殼囉,同埋漏單都漏到唔知追定唔追,轉頭好像雞翼黎n次咁點算,姐係種類少仲要食唔齊款,下次2個人再試下,餐廳總評價我唔知道係我地7個太多人原因,定係咩?埋單7個人$2141,7個人食放題都無個飽,全晚海膽手卷只上過3個,咁每位跟的海鮮原來又每台唔同?有蟶子就話無鮑魚,但事前完全唔知?咁確實眼見咁多海鮮好像好抵食,但當7個人用2個爐,仲要係gas爐叫你用細火,燒哂d跟餐海鮮已經last order,全晚唯一沒有漏單就係雞翼,你叫幾多真係足幾多,um,如果2個人食應該都可以既,海鮮不夠爐,導致張台完全放不到熟食,裝海鮮的冰溶到成張台係水,如果無留意會全身濕哂,食
食物質量評價
蟹殻應該係全晚最正的一項
有蟹肉,蛋,蟹膏,蟹子,幾樣一齊搆混後燒

餐廳總評價
我唔知道係我地7個太多人原因,定係咩?埋單7個人$2141,7個人食放題都無個飽,全晚海膽手卷只上過3個,咁每位跟的海鮮原來又每台唔同?有蟶子就話無鮑魚,但事前完全唔知?咁確實眼見咁多海鮮好像好抵食,但當7個人用2個爐,仲要係gas爐叫你用細火,燒哂d跟餐海鮮已經last order,全晚唯一沒有漏單就係雞翼,你叫幾多真係足幾多,um,如果2個人食應該都可以既,海鮮不夠爐,導致張台完全放不到熟食,裝海鮮的冰溶到成張台係水,如果無留意會全身濕哂,食物選擇少,但漏單超級嚴重,刺身要追,海膽果d唉,仲有7個人得3個蟹膏殻?不過職員就位位都超有禮貌,um,我估2個人撐台腳才會再去,我其實已經叫細食,燒完海鮮實際無咩食過,生日有海膽送,但要對身份証,總括說,廣告多,其實係平時300元都無咩地方食到咁多野,但係如果300元都好像只有肚餓的感覺,我寧願比多小小再食飽d,不過我會再試既,不過一定係2個人好啦,人多絕對唔化算
2017-02-15
20 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2017-02-16 706 瀏覽
呢間餐廳係好耐之前朋友係甘推介噶,約左好耐,終於約到時間去食,提前一個星期book,好彩有位。8點半去到,就算係有預約噶果條隊都長到見唔到龍尾,好誇張阿。我地排到差唔多9點先入到去。一坐低,我地就開始落order啦,呢度好好,係用平板電腦落單,好環保阿,值得一讚。海鮮拼盤好快就到,有元貝,海蝦,翡翠螺,生蠔,仲有個蟹味甲羅燒。全部睇落都好新鮮,樣樣都好大件架。waiter幫我地開爐,又講解d海鮮要點燒,亦有店員開咪講解一次點燒,同介紹檯面上噶配料,好好。每樣海鮮都好新鮮,完全唔腥,個元貝好鮮甜,蝦肉都唔霉,螺肉都唔錯。我地立刻追加其他海鮮,刀貝同青口都好味,特別係刀貝,好鮮甜。每種貝類都好大隻,真係見到都開心。因為朋友唔食生野,所以刺身我只係叫左小小,但質素唔錯,三文魚都好厚,我都有encore。海膽蒸蛋,好滑,入面料都幾多,有冬菇,蟹柳,同蝦。朋友好中意,之後encore左兩個。鹽燒雞翼都唔錯,雖然唔太夠味道,但燒得唔乾,仲有肉汁噶。呢度噶壽司出乎意料噶ok,我叫左芝士三文魚壽司,芝士蟹柳壽司同海膽蝦壽司。味道唔錯,我都有再encore。燒菠蘿,必點,最後食可當消濟。最後當然係甜品啦

鹽燒雞翼都唔錯,雖然唔太夠味道,但燒得唔乾,仲有肉汁噶。
燒菠蘿,必點,最後食可當消濟。
最後當然係甜品啦,不過不失啦,不過都可以一試噶。
2017-02-15 20815 瀏覽
是日... 好朋友生日因為好朋友唔係肉而我地又唔係好想食素既關係我地就簡左呢間磯燒放題同佢慶祝一下御前大江戶分開2段時間6:00PM - 8:30PM 8:45PM - 11:15PM星期一至星期四 每位$278 + 10%星期五至星期日 每位$298 + 10%御前大江戶係亞太中心既8樓我8:30 到... 排隊入場既人多到要排到去後樓梯有WALKIN 既.. 但9:00PM先可以入場所以有心黎食.. 最好就BOOK定位8:45PM 準備安排到坐位比我地呢到地方好大, 日式既裝潢 感覺置身日本每一張枱上都會有一個燒爐見到呢個爐.. 即諗返起之前同屋企人去OSAKA 食磯燒既情景好多日式放題..都係比客人填紙仔ORDER呢到就好先進..每張枱都有部平板電腦比客人點ORDER咁樣做環保好多.. 唔洗浪費咁多紙張我地點好野食喇...朋友就到出面既前菜吧拎D小食雖然呢到係食日本放題..但口水雞都好正好喇,,,主角到喇海鮮盤係指定會有既食物呢個盤入面既海鮮如果要再ORDER 就要加錢而蟹蓋就2個人一個..第1 round  先燒左蟹蓋同蠔蟹蓋味道好濃郁..2個人一隻... 其實好唔係好夠燒蠔好
是日... 好朋友生日

我8:30 到... 排隊入場既人多到要排到去後樓梯

有WALKIN 既.. 但9:00PM先可以入場

所以有心黎食.. 最好就BOOK定位
8:45PM 準備安排到坐位比我地

呢到地方好大, 日式既裝潢 感覺置身日本
每一張枱上都會有一個燒爐

好多日式放題..都係比客人填紙仔ORDER

呢到就好先進..每張枱都有部平板電腦比客人點ORDER

咁樣做環保好多.. 唔洗浪費咁多紙張
我地點好野食喇...

朋友就到出面既前菜吧拎D小食

雖然呢到係食日本放題..

但口水雞都好正
好喇,,,主角到喇

海鮮盤係指定會有既食物

呢個盤入面既海鮮如果要再ORDER 就要加錢

而蟹蓋就2個人一個..
第1 round  先燒左蟹蓋同蠔
蟹蓋味道好濃郁..

2個人一隻... 其實好唔係好夠
燒蠔好鮮甜
好大隻蝦.. 肉質彈牙
刀貝係任叫ITEMS...

大大隻.. 超鮮甜
除左磯燒食品外,

佢地既魚生亦好新鮮
熟食亦好多款式..

味道亦一流
不過呢D SUSHI..

我自己就覺得好麻麻喇
海膽粥, 粥底味濃, 好食
而飲品、甜品及雪糕選舉多

令人花多眼亂

而餐廳亦好細心

有一張教學係枱上教客人們燒每種野食既時間需要幾耐時間
最後..值得一讚..佢地既待應真係好有禮服

佢地好忙.. 但見到我地好似攪唔掂會主動走過黎幫我地

加分

呢間放題係會再帶人黎試的
2017-02-08
15 分鐘 (堂食)
2017-02-15 722 瀏覽
就係睇相,真係好吸引!其實想試好耐,因為磯燒海鮮任食真係好吸引。情人節終於食到啦~好FULL!平時BOOK位唔使落訂,但今晚要俾$500訂,個場真係好爆!懷住期待既心情嚟試,點知係失望。我地食8:45果轉,失望位有幾個:第一,上菜速度真係好慢,唔知係咪因為太多人。第二,野食上唔齊,最初以為漏單啦,喧我地再點多次,點知都係無,後來我地叫服務員跟單,佢先同我地講食物已經賣曬,真係搞錯!第三,真係太多野食賣曬,離譜!本身任食既選擇已經唔多,仲要有幾款都賣曬,真係唔得囉!我地諗住叫個海膽刺身,都無!第四,只有一盤雜錦海鮮拼盤係送既,其他再叫要逐隻計錢,最平既都$38,性價比唔高。另外,刺身、壽司都唔係好特出,無咩特別唯一覺得真係好味既只有蟹蓋同埋軟殼蟹手卷同埋甜品種類多!不得不提,座位真係好迫
就係睇相,真係好吸引!

懷住期待既心情嚟試,點知係失望。

我地食8:45果轉,失望位有幾個:

第一,上菜速度真係好慢,唔知係咪因為太多人。

另外,刺身壽司都唔係好特出,無咩特別
唯一覺得真係好味既只有蟹蓋同埋軟殼蟹手卷
同埋甜品種類多!

不得不提,座位真係好迫
2017-02-14
10 分鐘 (堂食)
晚上放工,又到附近亞太中心吃放題,同事一早已經book好枱了。 早幾日在街上易拉架看到廣告,看似不錯。 上來時已經很多人等入場,幸好有book。 我們有點像大鄉里一樣,原來現在點餐都是要自己入電腦!!方便又不用等,最重要不會漏單~同事揀食物,我到外面四周看看,環境廷大的,外面有小吃、甜點、凍熱飲品都有,很多選擇! 回座位已經來了一盤刺身海老、帶子、三文魚都是我的最愛,還有象拔蚌、北寄貝、赤貝都比較少放題可以吃到爽口清甜又夠新鮮, 品質不錯~在來,待應放下了一盤靚靚又肥美海鮮,是包了的有聖子、生蠔、大蝦、甲羅燒、扁貝 .... 每個Size都大大份吃進咀絕不欺場,味道超正其實最開心是有得吃又有得燒平時去吃浜燒,都不敢自己燒,生怕燒壞了,又貴又不好吃想不到這次吃放題也可以吃到自己燒的浜燒太正了吃完餐廳提供的海鮮盤,還可以自己點中蜆大螺海鮮沒有送的選擇多,但大蜆、青口、螺的份量及質素都足量,味道keep得到! 肥味大蜆,沒有沙,又大又多汁我都燒得有一手,沒有燒焦就是了!另外點了其他小吃羊架 - 沒有羊騒味,易入口又夠腍,好吃! 最後點了個海膽蟹肉湯飯由清湯、落飯、到調味品都可以一手一腳自己落
晚上放工,又到附近亞太中心吃放題

同事一早已經book好枱了。

早幾日在街上易拉架看到廣告,看似不錯。

上來時已經很多人等入場,幸好有book。
我們有點像大鄉里一樣,原來現在點餐都是要自己入電腦!!

方便又不用等,最重要不會漏單~

回座位已經來了一盤刺身

海老、帶子、三文魚都是我的最愛,

還有象拔蚌、北寄貝、赤貝都比較少放題可以吃到

爽口清甜又夠新鮮, 品質不錯~
在來,待應放下了一盤靚靚又肥美海鮮,是包了的
有聖子、生蠔、大蝦、甲羅燒、扁貝 ....

每個Size都大大份

吃進咀絕不欺場,味道超正
其實最開心是有得吃又有得燒

平時去吃浜燒,都不敢自己燒,生怕燒壞了,又貴又不好吃

想不到這次吃放題也可以吃到自己燒的浜燒

太正了
吃完餐廳提供的海鮮盤,還可以自己點中蜆大螺

肥味大蜆,沒有沙,又大又多汁

我都燒得有一手,沒有燒焦就是了!

另外點了其他小吃羊架 - 沒有羊騒味,易入口又夠腍,好吃!
最後點了個海膽蟹肉湯飯

由清湯、落飯、到調味品都可以一手一腳自己落煲
感覺其實很warm很有趣,也很特別
最後煮出來的份量大概有2-3碗

不多不少

味道鮮,不會很咸

有蟹粥的味道
整個任點任吃的放題,咱們都專注燒海鮮、煲湯飯

當然也有點其他的小吃

總括味道、食材、份量都很出色!
2017-02-12 654 瀏覽
Weekday Lunch有定食比起附近既工廠西餐,呢間價錢算幾抵食五六十蚊食到一個lunch我通常都選個香蔥切角魚生丼,配一個小食,麵豉湯同一個飲品。食物中上,但服務就麻麻。食物黎啲唔黎啲,waiter嗌極都無乜反應。。。
Weekday Lunch有定食
比起附近既工廠西餐,呢間價錢算幾抵食

五六十蚊食到一個lunch
我通常都選個香蔥切角魚生丼,配一個小食,麵豉湯同一個飲品。

食物中上,但服務就麻麻。
食物黎啲唔黎啲,waiter嗌極都無乜反應。。。
2052 瀏覽
2017-02-11 594 瀏覽
大家記得早一點訂位呀…真係好多人,平日一至四訂位就比較容易。我訂了六點,五點九到都要排隊排到上後樓梯。準時六點入座。二人份量的磯燒海鮮比較少,但就很新鮮,如另外再order就要比錢啦……虎虾好新鮮大隻,再order就細好多,但就是免費的。鮑魚及蠔超正,再order就$38一隻。點餐是用平板,超方便又清楚,睇到自己叫咗d咩食物及幾多錢服務很貼心,一開始便用喇叭介紹如何燒磯燒海鮮,亦有職員周圍看看,睇吓有無人唔識燒(即控制時間翻轉及火力是否過大)。現成牛及廣島蠔就欠佳,牛比較un。廣島蠔就超細,但味道很好加返分另外有兩款自己燒的蜆很新鮮及鮮甜,但我忘記什麼名。亦有很多熟食、甜品及飲品提供。整體來講兩個半鐘是有足夠時間,大家不用急食急叫,可慢慢嘆。但要留意準時就要交枱,如果食飽飽的話可早幾個字走,因超多人接近同一時間走的。
。準時六點入座。
虎虾好新鮮大隻,再order就細好多,但就是免費的
。鮑魚及蠔超正
,再order就$38一隻。
磯燒海鮮
點餐是用平板,超方便又清楚,睇到自己叫咗d咩食物及幾多錢
另外有兩款自己燒的蜆很新鮮及鮮甜,但我忘記什麼名
。亦有很多熟食、甜品及飲品提供。
2017-02-07
15 分鐘 (堂食)
磯燒海鮮
2017-02-11 596 瀏覽
放新年假前同一班fd約埋黎試依間勁多廣告嘅舖頭,我諗好多人都睇過個條片😂一收工即刻趕過去,因為之前book 左都唔洗點等。一坐底就即刻去左拎野飲,真係多選擇到嚇左嚇只係飲品都已經有幾個大雪櫃,對面就有好多前菜小食。順便睇埋有咩雪糕 拎完野飲返到去落單等野食。D職員好好人,雖然因爲太多人成日都見唔到我地,但會教我地點燒,咩已經熟可以食。主角其實我無食到,但影相好靚😂海鮮好新鮮,仲全部都大大隻好好味。另外叫左好多熟食,都好好味,不過太多野食唔得閑影😂加埋一都係3百頭一個人,真係勁抵🤤🤤
一收工即刻趕過去,因為之前book 左都唔洗點等。

一坐底就即刻去左拎野飲,真係多選擇到嚇左嚇
只係飲品都已經有幾個大雪櫃,對面就有好多前菜小食。

順便睇埋有咩雪糕

拎完野飲返到去落單等野食。
主角其實我無食到,但影相好靚😂
海鮮好新鮮,仲全部都大大隻好好味。
另外叫左好多熟食,都好好味,不過太多野食唔得閑影😂

加埋一都係3百頭一個人,真係勁抵🤤🤤
2017-01-20
5 分鐘 (堂食)
  • 燒海鮮