真係好耐好耐都冇試過聽Live band,食西餐嘆靚酒喇!酒吧餐廳有兩層,走英倫風,下層係一個好chill嘅Dining area,啱晒三五知己坐低吹吓水嘆返杯,樓上2樓有一個好闊落嘅Live Band performance stage,每晚8:30都會有註場嘅live band和歌手現場表演唱歌,適逢當晚有客人生日,歌手更即席現場唱生日歌俾呢位客人聽,全場為他鼓掌慶生,氣氛超正呀! 來得酒吧,當然要試吓餐廳嘅特色Cocktail啦,見到個drink menu入面嘅signature cocktail,你真係會突然間笑咗出嚟,因為D名真係好搞笑😅 🔮香水有毒 見到有香水兩個字當然會諗起,呢一個一定係lady drink , 以gin 酒,荔枝syrup, 士多啤梨,檸檬汁等 混合而成的一杯Cocktail,粉紅粉紅如粉水晶般,賣相相當吸引,最特別的是會放一個古典的水晶香水樽作陪襯,裏面其實係裝住玫瑰味的梳打水,飲之前儀式儀式噴幾下,增加你的嗅覺享受,味道入口酸酸甜甜,很有果香,確實真的十分適合女士們享用㗎 🔮葡提老祖以提子茶味嘅Gin 酒,日本清酒,巨峰提子調酒,檸檬汁等混合而成的一
🔮香水有毒

🔮葡提老祖
以提子茶味嘅Gin 酒,日本清酒,巨峰提子調酒,檸檬汁等混合而成的一杯Cocktail,味道較為濃烈,而提子嘅香味會在口腔中慢慢滲出來的,到最後反而有一種甘澀的果甜味,一啖酒而已,味道卻很有層次,十分特別

🔮法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒
以迷你雪糕筒,盛住牛肉他他,上面鋪上名貴的法國魚子醬,入口非常甘香,個人覺得威化筒來裝住鈴令整體口感和味道增加了層次感,先是香脆的威化筒,繼而是軟嫩的牛肉他他,肉味清香,繼而會想到魚子醬的鮮香甜味,真的是一度大推的前菜小食

🔮美式煙燻醬燒西班牙黑毛猪肋骨
份量比我們想像中多,豬肋骨肉質非常嫩滑,自家製的美式煙燻醬,煙燻味道濃郁,以慢煮嘅形式使醬汁慢慢滲入豬肋骨入面,無論肉質和骨頭都非常之入味,確實很有美式的傳統風味,伴碟的薯條即叫即炸,香脆可口

🔮蘋果金寶杯配開心果雪糕
蘋果金寶,即叫即焗,上枱時都是熱辣辣的,蘋果粒入口清甜滿有肉桂香,再來一口冰凍的開心果雪糕,一冷一熱,真的好滋味呀~

餐廳的是認侍應們的,超級friendly ,有時還會在台下一齊同歌手唱歌;餐廳燈光環境幽暗,所以侍應們見到客人想影相嘅時候,都會自動自覺幫客人打燈,又會間唔中過嚟同客人傾吓偈,service真係好好呀!其實再到夜啲嗰陣,客人食飽之後,真係可以走出去舞台前面嘅空地位置一齊跳吓舞,輕鬆吓,整體氣氛真係好正!
葡提老祖
美式煙燻醬燒西班牙黑毛猪肋骨
香水有毒
蘋果金寶杯配開心果雪糕
2023-10-16 36 瀏覽
夜晚同屋企人去尖沙咀搵食,諗住食西餐,收工見呢間live band 餐廳幾有情調就試吓!氣氛好好👍🏻 一路食一路聽歌,感覺好Chill 😎問了員店話每晚8點半都有live band live band,而 星期五六就9點開始唱會再唱夜d!!!Dinner set@$388🦀左岸香煎珍寶蟹餅個蟹餅整到一個波咁,外型好靚!炸到好香脆,啖啖鮮蟹味,店員介紹話原來係homemake ,唔怪得味道特別好食!🥩烤美國草飼封門牛柳 8安士我地叫左五成熟,剛剛好中間粉紅色,封門牛柳肉質好腍,好食!連伴碟原隻蒜蓉都好有誠意,蒜蓉焗到剛剛好,入口即溶,細節都食出不同!🍰美式芝士餅美式芝士餅伴碗士多啤梨同三色醬好吸晴,再伴有現場live band 音樂,味覺和聽覺雙重享受😎🧁Set 外我地再加左🦐🦐香煎巨型虎蝦多士2件$158上枱時同朋友都O左咀!因為份量勁大份!蝦多士食得多,原隻巨型虎蝦型上再整成一份多士,都幾震撼!啖啖蝦肉又炸到好香!好正!碟配好多沙律菜,所以都唔怕熱氣!店員介紹他們的餸,全部都無添加味精就又真係食完無口喝!店員服務都幾好,食下道菜前又主動換碟👍🏻好熱情介紹每道菜式同叫我地聽埋live

Dinner set@$388

🦀左岸香煎珍寶蟹餅
個蟹餅整到一個波咁,外型好靚!

🥩烤美國草飼封門牛柳 8安士

🍰美式芝士餅

Set 外我地再加左
🦐🦐香煎巨型虎蝦多士2件$158
上枱時同朋友都O左咀!因為份量勁大份!

店員介紹他們的餸,全部都無添加味精就又真係食完無口喝!店員服務都幾好,食下道菜前又主動換碟👍🏻好熱情介紹每道菜式同叫我地聽埋live band 先走!

🍱餐廳:彌敦左岸 (尖沙咀)
🏫地址: 📌尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓
是日帶媽媽去食個靚晚餐 揀咗呢間酒吧西餐廳 事緣見到佢環境幾靚 亦有想試嘅菜式我哋晚上未夠7點就到 坐在無耐之後就陸續就好多人客嚟有情侶、家人、朋友等 非常熱鬧我哋嗌咗一個dinner set share食 再散叫一道菜3 course set dinner ($388)頭盤 - 左岸香煎珍寶蟹餅點菜時 職員特意提醒蟹餅含芫茜不過我係超鍾意食芫茜 所以當然不會介意🤣蟹餅好大個 面頭鋪滿芒果粒 食落足料夠飽肚主菜 - 招牌烤黃油雞(半隻)職員表示黃油雞用上三日時間準備煮出嚟皮脆且能鎖實肉汁上碟時先畀我哋打卡 然後才用火槍燒熱及切開我哋當然睇得過癮 最後職員更向我哋展示肉中豐富嘅黃油進食時可沾沙薑汁或黑椒汁一同享用皮果然係超脆超入味 肉質亦相當嫩滑🤤🤤甜品 - 蘋果金寶配開心果雪糕進食時蘋果金寶超級熱燙 可見是即叫即製配上開心果雪糕 一冷一熱 猶如冰火兩重天🧊🔥法國魚子醬牛肉他他迷你甜筒(6件)($198)當初睇相已經好想試 結果都冇令我哋失望🤤魚子醬牛肉他他與芒果食起來酸酸甜甜配合甜筒嘅甜味 令味道昇華 非常好食😋餐廳設有表演舞台 光顧當日可惜沒有live band演出 但觀看掛在餐廳各
是日帶媽媽去食個靚晚餐 揀咗呢間酒吧西餐廳
事緣見到佢環境幾靚 亦有想試嘅菜式

我哋晚上未夠7點就到 坐在無耐之後就陸續就好多人客嚟
有情侶、家人、朋友等 非常熱鬧

3 course set dinner ($388)

頭盤 - 左岸香煎珍寶蟹餅
點菜時 職員特意提醒蟹餅含芫茜
不過我係超鍾意食芫茜 所以當然不會介意🤣
蟹餅好大個 面頭鋪滿芒果粒 食落足料夠飽肚
主菜 - 招牌烤黃油雞(半隻)
職員表示黃油雞用上三日時間準備
皮果然係超脆超入味 肉質亦相當嫩滑🤤🤤

甜品 - 蘋果金寶配開心果雪糕
進食時蘋果金寶超級熱燙 可見是即叫即製
配上開心果雪糕 一冷一熱 猶如冰火兩重天🧊🔥
法國魚子醬牛肉他他迷你甜筒(6件)($198)
當初睇相已經好想試 結果都冇令我哋失望🤤
魚子醬牛肉他他與芒果食起來酸酸甜甜
配合甜筒嘅甜味 令味道昇華 非常好食😋

餐廳設有表演舞台 光顧當日可惜沒有live band演出
但觀看掛在餐廳各處嘅相片
可見曾有不少明星包括吳雨霏、鄧紫琪、MC Jin等在此演唱
實在係星光熠熠✨期待下次光顧時可欣賞到😍
2023-10-09
2023-09-27 59 瀏覽
放工最緊要同班朋友chill chill,呢日朋友帶我來「彌敦左岸」,呢度逢星期一至六都有Live Band,氣氛超chill,配上美食,認真一流!👍🏻👍🏻酥炸巴辣脆雞粒($108)🐤🐤配有是拉差香蒜蛋黃醬,給人一種香脆多汁的口感,脆雞粒外層炸得酥脆,內部嫩滑多汁。配上香濃的是拉差香蒜蛋黃醬,增添了一層濃郁的風味和微辣感。美式暴龍薄餅($228)🍕🍕配有意大利辣肉腸、西班牙辣肉腸、墨西哥辣肉腸、香料羊肉、三色椒、青辣椒、紅洋蔥和馬蘇里拉芝士,配料組合非常豐富多樣化,有多種辣肉腸和香料羊肉,以及各種蔬菜和芝士。這讓每一口都充滿了濃郁的口味,辣肉腸和芝士的結合特別令人驚艷。美式黑松露芝士通粉($98)🍲🍲這道通粉以黑松露和芝士為主要調味,給人一種奢華的感覺。通粉的口感濃郁滑順,黑松露的香氣與芝士的濃郁味道相互襯托,營造出一道美味的主菜。肉桂蘋果金寶配開心果雪糕($98)🍨🍨這道甜點結合了肉桂蘋果金寶和開心果雪糕,帶來豐富的口感和味道。金寶的外皮酥脆,內部的肉桂蘋果餡料香甜可口,搭配上開心果雪糕的綿密口感,給人一種美味的甜蜜享受。彌敦左岸 (尖沙咀)地址:尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1

酥炸巴辣脆雞粒($108)🐤🐤

美式暴龍薄餅($228)🍕🍕

美式黑松露芝士通粉($98)🍲🍲

肉桂蘋果金寶配開心果雪糕($98)🍨🍨

彌敦左岸 (尖沙咀)
地址:尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓
2023-09-17 1030 瀏覽
🍹好耐無去happy hour喇🥳今晚即興約咗個friend搵個地方chill下😛估唔到佢公司附近有間咁正嘅酒吧餐廳🍴🥳餐廳裝修唔單止好似酒店扒房格局💯仲好特色添✅沿住條樓梯上去🪜牆上嘅壁畫充滿異國風情👍餐廳8點⏰仲有Live Band🎤🥁🎹🎼好有feel呢❤️🐔香烤黃油雞🌈果然係招牌菜呀💯烤完嘅烤黃油雞雞肉質非常之嫩滑🔥而且個鷄皮又香又酥脆唔肥膩添🈵焗完出嚟嘅顏色仲好靚❤️可見廚師嘅功力真係🤔️講得少呀👍上枱嘅時候店員仲會好貼心幫你張隻鷄剪開🔪方便你可以趁熱細細件慢慢食添✅服務一流👍🍕叉燒拼燒腩仔薄餅 🌈pizza就食得多喇🥳但係呢個叉燒拼燒腩仔薄餅就真係第一次食👅喺menu見到咁得意😍所以就叫黎試吓😂佢哋呢度嘅pizza皮係佢地自己做嘅🍕所以焗完出嚟嘅pizza皮好有質感同埋好脆口🔥pizza上面叉燒拼燒腩仔😛仲有超惹味嘅薑蓉添💯呢個cross over真係又好味🤤而又夠晒特別喔🥳🍹乜春 What spring 🌈呢杯Mocktail夠曬色彩繽紛🍹而且食材新鮮又容易入口添🍑🍓🍇🍋一邊聽住Live Band嘆杯Mocktail 🍹夠曬relax呀🥳

🐔香烤黃油雞

🍕叉燒拼燒腩仔薄餅

🍹乜春 What spring

• 香烤黃油雞
2023-09-13 96 瀏覽
呢間酒吧餐廳樓高兩層,用上英倫復古裝修,燈光昏暗有情調,基本上每晚都會有live band演出🥁,啲樂手亦好識得搞氣氛,客人仲可以點歌,好有互動性,成個場面氣氛好高漲🔥!餐廳嘅菜式選擇好多,扒類、烤肉、薄餅、意粉呢啲都有齊,自家製嘅甜品花款都好多!叫咗主食,仲可以加多兩杯雞尾酒,調酒師仲可以根據客人口味,調配出獨一無二嘅雞尾酒🍸,chill爆!------------------------------🐂◖美國特級穀飼牛封門柳◗ $278有8安士同12安士,仲有多款特色自家製醬汁可以揀!今次揀咗8安士,都有兩舊份量都唔少,五成熟煎出嚟啱啱好,外層有少少焦脆嘅感覺,裏面嘅肉質呈粉紅色🥩,切開佢啲肉汁已經流晒出嚟🤤,肉汁超豐富!配上胡椒乾邑牛肉汁作一個簡單調味,牛肉軟腍,肉味香濃!🍕◖港式叉燒拼燒腩仔薄餅◗ $188呢個港式fusion薄餅鋪上叉燒同燒腩仔,加上煎蛋,成個黯然銷魂飯咁,好新奇特別!喺啲肉上面加上薑蓉,味道有少少鹹,好特別但又唔會好怪,係熟悉嘅港式風味!唯獨是個薄餅好似有少少over cook,冇乜嗰種鬆軟嘅口感,食落偏硬身😥~🥧◖肉桂蘋果金寶配開心果雪糕◗ $98肉桂同蘋果
🐂◖美國特級穀飼牛封門柳◗ $278

🍕◖港式叉燒拼燒腩仔薄餅◗ $188

🥧◖肉桂蘋果金寶配開心果雪糕◗ $98
肉桂同蘋果呢個組合真係冇得輸,今次仲要加上開心果雪糕,另外仲有啲餅乾碎,一凍一熱食落好正😳,口感好豐富有層次,又唔會太甜,呢個甜品真係幾高質!自家製嘅甜品即叫即焗,要預早少少叫定~

🌟Encore指數:8.7/10
呢間餐廳糅合左live band同西餐元素⛲️淨係個設計已經夠晒賞心悅目😍放假同朋友happy hour夠哂chill👀==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🐣X.O醬水牛城雞翼 雖然包裹住滿滿嘅醬汁🤤但係依然咬到入邊香脆 雞肉厚身而嫩滑Juicy 廚師應記一功💯拿捏到全熟而唔韌唔係易事👏🏻🍕X.O醬手撕雞薄餅 見到呢個餡料咁特別梗係要試吓 少許辣到令到手撕雞更加惹味😍配埋芝士食落去口感豐富 估唔到呢個配搭可以咁好👍🏻重要餅底批便非常好食 個邊邊係脆😊就算擺耐咗都唔會有硬嘅感覺💯🍝珍寶帶子X.O汁扁意粉 又香又辣非常好食🌶️嘢食相對上比較濃味 一般攞嚟送啤酒真係絕配👍🏻==============================📸集live band &美食於一身 咁特別嘅餐飲體驗 推介大家試吓💁🏻‍♀️
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

2023-09-08 151 瀏覽
最近喺尖沙咀發掘咗一間有live band嘅酒吧餐廳🎸餐廳分地下同一樓兩層 地舖座位面向大街 有大屏幕睇吓波 happy hour一吓🥂而樓上一樓嘅裝修行優雅放鬆嘅格調 比食客chill住咁食吓野聽聽歌🍷除咗星期日之外 每一晚都有樂隊駐場獻唱🎤氣氛放鬆輕快 整體環境都唔錯呢😆✨️香脆巨型虎蝦多士 $158虎蝦多士係餐廳其中一個招牌小食😋虎蝦真係好大條 長過我隻手掌🍤蝦肉份量十足 新鮮彈牙 仲有少少蝦膏添🤩因為粘咗有麵包糠 整體炸得十分酥脆💥一人一件都已經飽咗一半了🤤🍴Dinner Set $388✨️左岸香煎珍寶蟹餅蟹餅包住滿滿嘅蟹肉🦀炸粉薄而脆 咬落啖啖蟹肉絲😋配上酸甜嘅芒果莎莎醬 清新又解膩🥭一款令人好滿足嘅前菜🥰✨️美式煙燻醬烤西班牙豬肋骨半份配薯條一個人完全唔會食得晒 大大份嘅豬肋骨配薯條😛豬肋骨應該有經過慢烤 豬肉好輕易就同骨分離到🍖肉質唔會乾柴 仲有少少脂肪提升香味🐷味道方面 主要靠外層嘅煙燻醬調味 唔會太濃味蓋過豬肉鮮味🍴✨️蘋果金寶配開心果雪糕熱到燙口的蘋果金寶🥵配上雪得超硬的開心果雪糕🧊直接倒埋一齊食 食到最後都會有冰火相交嘅口感😋蘋果金寶鋪面的脆脆烤至金黃色🔥底部的蘋果蓉煮

✨️香脆巨型虎蝦多士 $158
香脆巨型虎蝦多士

🍴Dinner Set $388
✨️左岸香煎珍寶蟹餅

✨️美式煙燻醬烤西班牙豬肋骨半份配薯條
美式煙燻醬烤西班牙豬肋骨半份配薯條

✨️蘋果金寶配開心果雪糕
熱到燙口的蘋果金寶🥵配上雪得超硬的開心果雪糕🧊直接倒埋一齊食 食到最後都會有冰火相交嘅口感😋蘋果金寶鋪面的脆脆烤至金黃色🔥底部的蘋果蓉煮到好軟焾 十分香甜🍎

總結:
氣氛環境不錯的酒吧餐廳🍷live band主要唱英文的情歌 令到氛圍較relaxing😌而食物菜色方面都幾有誠意 質素都優勝過唔少酒吧餐廳😆店員服務態度都好友善 會主動介紹餐牌 同客人互動🙆‍♀️無論朋友/情侶放工後嚟聚一聚都好適合👭

2023-09-06
香脆巨型虎蝦多士
美式煙燻醬烤西班牙豬肋骨半份配薯條
  • 香脆虎蝦多士
  • 美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨
餐廳有地下同樓上兩層,我地被安排坐樓上既band stage前面既位置,可以近距離睇live band😍 當晚大概8點半左右會有live Band🎸,咁啱當晚有客人生日,主唱仲會唱生日歌俾壽星女聽,侍應仲送上寫咗「Happy Birthday 」同插咗蠟燭既甜品🍰(應該係壽星女男朋友準備既驚喜),非常sweet👩🏻‍❤️‍👨🏻。法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒 6件 $198用芝麻脆筒載住牛肉他他,牛肉他他上面有充滿咸鮮味既法國魚子醬,芝麻脆筒好脆口,食落甜甜地有芝麻香味,同牛肉他他既味道好夾,充滿驚喜既一道小食🥰。香脆巨型虎蝦多士 2件 $158巨型虎蝦多士用咗麵包糠同麵粉去炸,非常酥脆可口,內裏蝦肉嫩滑彈牙🦐,配上微酸既檸檬蛋黃醬,口感更佳。叉燒拼燒腩仔薄餅 $188薄餅批邊酥脆🍕,材料有叉燒粒、燒腩仔切粒、薑蓉、尖椒、芝士🧀️同煎蛋🍳,融合咗中西style既pizza。燒腩仔既咸香🐷同尖椒既微辣最突出,煎蛋既蛋黃好香濃。📍 彌敦左岸 (尖沙咀)尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓

法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒 6件 $198

香脆巨型虎蝦多士 2件 $158

叉燒拼燒腩仔薄餅 $188

📍 彌敦左岸 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓

香脆巨型虎蝦多士 2件
叉燒拼燒腩仔薄餅
  • 法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒
2023-09-04 58 瀏覽
今日趁打風前去尖沙咀chill 一chill,朋友book左彌敦左岸,去到見到有夾band設備,侍應仲同我地講8:30有live band,好令人期待!我地叫左套餐,有前菜、主菜同甜品,另外仲可以用優惠假加配小食或湯法式洋葱湯洋蔥湯有芝士多士係上面,吸收晒洋蔥湯既精華!洋蔥焦糖化左好香牛肉他他多士牛肉他他調味得恰到好處!多士夠鬆脆蝦多士蝦有手掌咁大,好彈牙,多士好酥脆封門柳5成熟,肉嫩又多汁!蘋果金寶配開心果雪糕金寶鬆化,有蘋果同提子乾live band有得點歌仔,好有情調,一大班人慶祝又岩,兩小口撐枱腳都好有feel!

法式洋葱湯

牛肉他他多士
牛肉他他調味得恰到好處!多士夠鬆脆

蝦多士
蝦有手掌咁大,好彈牙,多士好酥脆

封門柳
5成熟,肉嫩又多汁!

蘋果金寶配開心果雪糕
金寶鬆化,有蘋果同提子乾

2023-08-31
2023-08-31 57 瀏覽
同朋友黎到尖沙咀搵食,揀咗呢度主要係聽聞有live band註場~ 成晚都一邊聽住live band唱歌,一邊又食又飲~ 食物質素高之外,環境氣氛都滿分~ PS 成晚都聽到好多首生日快樂🤣好多人黎慶祝生日🥢精選海鮮拼盤雖然價錢看似有進擊,但食落就物超所值。- 新鮮原隻龍蝦:肉質勁爽勁彈牙- 即開生蠔🦪:夠晒蠔味同海水鮮味- 日本珍寶刺身帶子:滿滿口感好滿足- 凍海螺:唔太韌又彈牙- 新鮮青口:藍青口質素- 鮑魚:兩隻都好彈好夠味- 珍實蝦🦐咯嗲:勁大隻好彈牙🥢香烤招牌黃油雞(1/2隻)店員介紹係皇牌菜之一。經過特殊方法烤製,外皮夠脆之餘,保持到肉質嫩滑。汁醬配上沙薑同黑椒汁,惹味好食~🥢炸甜薯真材實料~ 份量勁多勁脆。入口啖啖甜味,配沙律醬或者茄汁都已經好滿足。用黎送啤酒真係一流🥤Lime Soda揸車就迫住冇酒飲。個lime soda冇另外加糖~,入口超fresh~

PS 成晚都聽到好多首生日快樂🤣好多人黎慶祝生日

🥢精選海鮮拼盤
雖然價錢看似有進擊,但食落就物超所值。
- 新鮮原隻龍蝦:肉質勁爽勁彈牙
- 即開生蠔🦪:夠晒蠔味同海水鮮味
- 日本珍寶刺身帶子:滿滿口感好滿足
- 凍海螺:唔太韌又彈牙
- 新鮮青口:藍青口質素
- 鮑魚:兩隻都好彈好夠味
- 珍實蝦🦐咯嗲:勁大隻好彈牙

🥢香烤招牌黃油雞(1/2隻)

🥢炸甜薯

🥤Lime Soda
2023-08-24
2023-08-24 1002 瀏覽
入到餐廳見到個勁大舞台可以容納整隊band就覺得好有驚喜,因為小編好耐已經冇去過有live band嘅餐廳食嘢。他們大約8點會有live band,但小編有事不能留咁耐,今次冇緣要留在下次。今次主要試吓他們嘅小食,所選嘅三款都非常精彩,尤其他他。◇ 法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒(6件)𝘍𝘳𝘦𝘯𝘤𝘩 𝘊𝘢𝘷𝘪𝘢𝘳 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘔𝘪𝘯𝘪 𝘊𝘰𝘯𝘦𝘴試過好多次將一樣嘅食物以不同嘅方式呈現會有不同嘅味覺享受,這碟以雪糕筒載牛肉他他,咁有創意嘅做法,真係令小編震撼,只令喜愛他他嘅小編更喜愛,必食◇ 香煎左岸蟹餅|芒果金不換莎莎及他他醬 𝘗𝘢𝘯-𝘧𝘳𝘪𝘦𝘥 𝘚𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘊𝘳𝘢𝘣 𝘊𝘢𝘬𝘦 | 𝘛𝘩𝘢𝘪 𝘉𝘢𝘴𝘪𝘭 𝘔𝘢𝘯𝘨𝘰 𝘚𝘢𝘭𝘴𝘢 & 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳 𝘚𝘢𝘶𝘤𝘦一般蟹餅做法就係將蟹肉攪蓉之後煎香,但這碟加入莞茜將蟹肉一齊攪蓉,蟹肉鮮味混合獨特莞茜香味,味道立刻加倍提升,餅面配上芒果莎莎提供一點甜味,味道更豐富更吸引◇ 香脆巨型虎蝦多士|檸檬蛋黃醬 𝘊𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘛𝘪𝘨𝘦𝘳 𝘗𝘳𝘢𝘸𝘯 𝘛𝘰𝘢𝘴𝘵 | 𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯 𝘔𝘢𝘺𝘰超級巨型虎蝦,大到需要用刀叉去享用,虎蝦包上麵粉去炸,
今次主要試吓他們嘅小食,所選嘅三款都非常精彩,尤其他他。

超級巨型虎蝦,大到需要用刀叉去享用,虎蝦包上麵粉去炸,表面酥脆而內裏蝦肉嫩滑,佐以檸檬蛋黃醬,口感更滑更香
2023-08-20 102 瀏覽
推薦尖沙咀一間適合下班和朋友chill一下的地方,晚上會有live band,唱的歌都很好聽。Set Dinner $388🥗Appetizer: Ham & Melon 義大利火腿裹上蜜瓜,簡直就是絕配,另外再搭配上一些黑醋沙拉菜,兩種不同的滋味。🥩Main: Hanging Tender 8oz封門牛柳搭配了賓尼士醬,肉質鮮美多汁,搭配上烤好的蒜頭🧄充分的激發出牛肉的香味。🍨Dessert: Apple Crumble 上桌的時候還是新鮮出爐的,上面蓋了一層堅果碎,底下是還冒著熱氣的蘋果金寶,把冰淇淋倒上去就可以一口體驗冰火兩重天的感覺。🍕Pizza Margherita $188薄底披薩最經典的肯定是Margherita,用料很足,芝士可以拉的非常高,推薦!🍠Sweet Potato Fries $108用蕃薯炸出來的,真材實料,如果喜歡吃脆一點的建議可以等稍微冷卻一點的時候吃,香香脆脆特別適合下酒。🍺Edelweiss $75🍹Melody $78📍 尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓💰人均400-500

Set Dinner $388

🍹Melody $78

📍 尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓
💰人均400-500
2023-08-14 88 瀏覽
除左星期日,晚晚都有live band,未夠鐘就有大螢幕播mv聽歌,好有氣氛!點左一個3 courses set dinner $388,有齊頭盤、主菜同甜品!👉🏻季節黑松露生牛肉他他配多士 新鮮生牛肉撈生雞蛋,質地鮮嫩,配酥脆的多士,淡淡黑松露味湧上,非常開胃!👉🏻烤西班牙杜洛克天然穀飼黑毛豬鞍 10安士10 安士,well done,夠厚實,有肉汁,配菜係有梗車厘茄,好甜!👉🏻法式蟹肉龍蝦湯 (+$38)擺盤靚,湯底濃稠,勁濃郁,幾乎每羹都有蟹肉,好鮮!👉🏻蘋果金寶配開心果雪糕蘋果切片粒狀,撒上一層酥脆嘅肉桂粉,酸甜交融,而開心果雪糕好有堅果嘅香甜,質地滑順!👉🏻港式叉燒拼燒腩仔薄餅 $188中西crossover,叉燒同燒腩仔切粒,增添左一種鹹香感!配薄餅嘅酥脆,馬蘇里拉芝士亦有拉絲效果,真係好有風味!

👉🏻季節黑松露生牛肉他他配多士

👉🏻烤西班牙杜洛克天然穀飼黑毛豬鞍 10安士

👉🏻法式蟹肉龍蝦湯 (+$38)
擺盤靚,湯底濃稠,勁濃郁,幾乎每羹都有蟹肉,好鮮!

👉🏻蘋果金寶配開心果雪糕

👉🏻港式叉燒拼燒腩仔薄餅 $188
2023-08-14 96 瀏覽
夜晚同朋友想搵個地方chill下上網搵到呢間有live band表演嘅餐廳😍無論係環境定係食物質素都好有驚喜🥹好正.💎 $388 3 courses.💎 Parma Ham Caesar Salad這道凱撒沙拉以帕爾馬火腿同哈蜜瓜為主要配料🤩搭配埋新鮮的蔬菜超好食食落口感清爽火腿既鹹香同哈蜜瓜既清甜相互融合好正😍.💎 Signature Roasted Yellow Chicken (half)這道烤黃雞係餐廳招牌之一以半隻烤黃雞為主要食材佢經過特殊既烤製方式保持左雞皮既酥脆同雞肉既嫩滑同多汁🥳每一啖都充滿左豐富的香氣和美味.💎 Tiramisu呢個經典既義大利甜品擺盤好靚咖啡浸泡既蛋糕同可可粉既組合好好食每一啖都帶黎濃濃既咖啡同香甜既意式風味😆.💎 $218 羊肉薄缾平時好少見既羊肉薄缾羊肉味道香濃😎食入口肉質鮮美佢經過左特殊既調味同烹調方式保留左羊肉既原汁原味配埋pizza既香脆批底🥰口感好正.💎 $78 Fruitea Jelly有啫喱既果茶入口好有口感味道清新 好好飲🥳
夜晚同朋友想搵個地方chill下
上網搵到呢間有live band表演嘅餐廳😍