2019-09-09
一般餐廳食一個意粉,平均都要$60-$80,有時會更貴。而位於彩明街市內這一間「平靚正西餐」,真的同個名一樣,又平﹗又靚﹗又正﹗性價比無得輸。大部意粉類別都可以選擇跟扁意粉、長通粉或飯,只有個別一個不能轉飯。而在基本意粉餐上,可以追加其他配料,如帶子、溫泉蛋、肉丸、大蝦等等,選擇非常多。揀好心水食物,就可以畫落單紙,一個意粉餐一張落單紙,好清晰,唔會混亂落錯單。所有食物都係即叫即造,保證新鮮熱辣。蘑菇野菌扁意粉 $38意粉軟硬適中,蘑菇汁creamy,有香濃嘅蘑菇味,而且有好多野菌,真材實料。芝士咖哩蜆肉意粉 $48 追加帶子 $15咖哩味較特出,有泰式風味,少少辣,好開胃,咖喱配蜆肉&帶子,風味十足,配合彩椒一齊炒,賣相吸引。招牌柚子雞翼 $28雞翼炸到外脆內嫰,配上柚子醬,酸酸甜甜,沒有油膩感,好開胃。香脆蒜蓉包 $12一般嘅蒜蓉包都只係搽左層蒜香牛油,而「平靚正」嘅蒜蓉包,面層有粒粒嘅蒜蓉,增加麵包嘅蒜蓉香味,雖然係叫外賣,但蒜蓉包返到屋企後仍然香脆鬆軟。芝士煙肉薯角 $23呢個薯角感覺無炸薯條咁熱氣,薯角面淋左好多芝士,薯角配芝士味好夾,真係邪惡之選~~~~
蘑菇野菌扁意粉 $38
蘑菇野菌扁意粉