2005-07-17 22 瀏覽
有日因為我去探院關係, 夜晚到上環個頭食飯, 跟住我D親戚話呢間幾好味, 咁我就去試吓啦~由於果陣我地冇胃口, 因此叫個煲仔粥吃, 上環雖然是海味區, 沒想到連D粥都落足花膠, 我地當時叫了個北菇花膠魚標煲仔粥, 覺得味道不錯, D粥夠火喉, D料十足~之後同男朋友仔偶然都會來, 男朋友仔喜歡吃, 爽脆鯇魚皮(還記得第一次叫時, 嚇了一跳, 因被個名誤導以為是炸魚皮), 來到了是一碟好似是生的魚皮咁(是冷盆), 但是點豉油連花生香蔥一起吃, 幾香口的, 幾好味(之後出去其他地方食過,不知是否因為「先入為主」,覺得沒有這間咁好味), 其他小菜都OK~但環境方便, 多人個陣十分擠迫, 衞生程度.......見仁見智啦(因為此終只是一間街邊的小小粥店, 不會抱太大其望), 服務方便, 老闆幾好人(年紀大, 有少少大頭蝦), 伙記就.....一般咁啦>_< 整體都幾滿意~ ^^P.S 前身是七喜, 因拆夥改名為常滿, 兩者我也去過, 沒有什麼改變, 一樣好味^___^

整體都幾滿意~ ^^