2019-11-04 1683 瀏覽
食物的味道OK,但種類非常少,地方也很細,只得少量熱食,湯河粉一點味也沒有,而且沒有凍飲,可選擇種類也少,甜品不好吃,而且食物盤多是零碎的食物,好似吃剩似的,有點中伏的感覺,不會再去。
2019-10-23 1691 瀏覽
話說朋友見到呢間酒店12週年自助晚餐優惠原價未計加一,一個人要四百蚊倒依家優惠每兩個人去食夜晚自助餐第二人就可以計$12蚊去食訂位仲送每人一碟花膠同一粒鮑魚計埋加一,兩個人賣單四百幾蚊倒除返開都係二百幾蚊一個人嘩,仲可以由6點食到9點,抵到呢又見到d好評有百幾個,差評都唔算多話晒酒店自助餐喎,應該都唔差嘅咪諗住試下好啦,去到點知伏到無人有見到d頭盤沙律就知奶嘢沙律菜好似放左好耐咁,變變地色又爛爛地咁得煙三文魚同長腳蟹係正常幾好味熟食都有十種選擇嘅,無架啦味道一般,不予置評刺身係出面拎同朋友拎完食左兩塊唔夠膽再食,好似放左好耐咁西冷牛扒勁細舊,每次切都勁細塊同埋唔係熱嘅,可能個一舊切左好耐啦甜品選擇少都算啦有樣熟食叫菠菜焗生蠔食左五隻,有兩隻上面都係得菠菜入面我係搵唔到粒蠔去左邊估下飲品有咩揀?得熱水、熱紅茶同埋咖啡機附上檸檬幾片同奶,冰都無粒如果你想飲汽水呀?額外加多25蚊丫唔該下???呢d基本嘢都要再加錢先飲得?食完搭車返去個陣我同朋友都搞肚痛朋友直情痛到出冷汗,返到屋企痾左一餐第一次食嘢食到咁嬲,離晒譜你可能話,二百幾蚊食自助晚餐咁平仲想點真心,情願比二百幾蚊食放題好過至少有杯可樂
話說朋友見到呢間酒店12週年自助晚餐優惠
原價未計加一,一個人要四百蚊倒
依家優惠每兩個人去食夜晚自助餐
第二人就可以計$12蚊去食
訂位仲送每人一碟花膠同一粒鮑魚
計埋加一,兩個人賣單四百幾蚊倒
除返開都係二百幾蚊一個人
嘩,仲可以由6點食到9點,抵到呢
又見到d好評有百幾個,差評都唔算多
話晒酒店自助餐喎,應該都唔差嘅
咪諗住試下

好啦,去到點知伏到無人有

見到d頭盤沙律就知奶嘢
沙律菜好似放左好耐咁,變變地色又爛爛地咁

得煙三文魚同長腳蟹係正常幾好味

熟食都有十種選擇嘅,無架啦
味道一般,不予置評

刺身係出面拎
同朋友拎完食左兩塊唔夠膽再食,好似放左好耐咁

西冷牛扒勁細舊,每次切都勁細塊
同埋唔係熱嘅,可能個一舊切左好耐啦

甜品選擇少

都算啦

有樣熟食叫菠菜焗生蠔
食左五隻,有兩隻上面都係得菠菜
入面我係搵唔到粒蠔去左邊

估下飲品有咩揀?
得熱水、熱紅茶同埋咖啡機
附上檸檬幾片同奶,冰都無粒
如果你想飲汽水呀?額外加多25蚊丫唔該
下???呢d基本嘢都要再加錢先飲得?

食完搭車返去個陣我同朋友都搞肚痛
朋友直情痛到出冷汗,返到屋企痾左一餐

第一次食嘢食到咁嬲,離晒譜
你可能話,二百幾蚊食自助晚餐咁平仲想點
真心,情願比二百幾蚊食放題好過
至少有杯可樂飲下丫
12週年優惠,都唔係hea到咁丫嘛
完全係無誠意嘅酒店
2019-10-22
  • 長腳蟹
2019-10-22 4804 瀏覽
上次同朋友黎食Tea既時候留意到,酒店呢度既自助晚餐都有做梗promotion,折左之後成人平日既人均都300蚊左右,價錢非常相宜啵加上睇到呢期呢度既buffet主題係花膠鮑魚,聽到都覺得滋陰又養顏,所以呢晚就專程同埋家中既女皇大人入黎進補下先首先,當然唔少得有一般大眾都喜愛既冷海鮮,當晚仲有龍蝦同長蟹腳添喺沙律冷盤區入面,常見既沙律冷盤都好齊全西式、泰式同日式既冷盤涼拌都有得食另一邊亦有幾款刺身由店員即切架當晚既重點就係每位客人都會有一份花膠炆鮑魚!!!!花膠厚身黏口,鮑魚彈牙入味仲有中式既燉湯可以無限添飲之後就去左熟食區拎下各款既熱莗食下先,當中有唔少菜式都加入左燕窩同花膠,令到成件事都即刻upgrade左咁身為一個小甜魔,食完一大輪咸食,飽左六、七成……咁就緊係要去進攻主食(甜品)啦除左有常見既朱古力噴泉同新鮮生果之外,當然都有唔少既蛋糕撻點啦大部份既甜點質素都幾好,女皇大人更盛讚呢個班蘭蛋糕香而鬆軟,味道唔會過甜,見佢encore左兩三次呢度更有六款不同口味既 哈根大斯雪糕任食!!!!小甜魔表示呢晚既甜胃係獲得絕對既滿足呀

喺沙律冷盤區入面,常見既沙律冷盤都好齊全

西式、泰式同日式既冷盤涼拌都有得食

另一邊亦有幾款刺身由店員即切架

當晚既重點就係每位客人都會有一份花膠炆鮑魚!!!!
花膠厚身黏口,鮑魚彈牙入味

仲有中式既燉湯可以無限添飲

2019-10-06 2840 瀏覽
難得平日有假放,專程同好姐妹入左黎汀九呢邊嘆返個“港女高茶”先好姊妹知我一向愛食雪糕,突登揀黎呢間酒店,因為今期酒店同“哈根大斯”做crossover呀,所有即使遠少少都無有怕酒店四處都有大型既雪糕擺設,打卡一流!而窗外更有美景觀看,環境非常唔錯本身以為係酒店嘆個tea要四五百蚊先落到樓,但原來呢個afternoon tea set又唔貴,HKd$280+10% for two,包埋2 drinks,價錢相當合理啵TeaSet一共有三層,總共有10款食物,5款鹹點 5款甜點,每款兩件-成個teaset入面既食物質素都唔錯,當中有幾款仲幾有驚喜添!!!就好似呢兩個綠色既迷你雪糕筒咁,本身以為係抹茶雪糕,但原來係用上脆筒盛載住牛油果蓉混合辣肉醬整成既小球體,幾有驚喜之餘,食落都幾惹味“他他煙三文魚蛋白撻”同“意式巴馬腿蜜瓜筒”呢d不敗既組合當然係一貫既滋味啦,特别欣賞當中既撻底做得唔錯,即使影完一輪打卡相先食都依然夠脆身而呢個“開心果仁香檸紅花炸意大利飯團”又係另一個小驚喜,第一次食炸既意大利飯,口感外脆内綿,炸得香口而不油膩!幾款甜點既水準亦唔差,蛋糕卷蛋保持到鬆軟唔乾身整體既甜點都無過

酒店四處都有大型既雪糕擺設,打卡一流!
而窗外更有美景觀看,環境非常唔錯

幾款甜點既水準亦唔差,蛋糕卷蛋保持到鬆軟唔乾身

整體既甜點都無過甜既情况,當中既“紅豆綠茶奶凍配柚子啫喱”做得尤其出色,抹茶奶凍香滑帶有些少回甘,配上微甜既紅豆蓉一齊食,味道平衡得岩岩好

話明同哈根大斯做crossover,咁就當然唔少得佢地既雪糕啦,底層仲有餅碎墊底,令香甜富密度既雪糕多左一層脆脆既口感添

飲品方面,我地兩個都要左teaset入面所設特飲:青檸薄荷梳打特飮,味道好fresh好清新

呢個set除左有得食,仲有得拎xppp
每個set都會附送埋一把會遇水變色既縮骨遮同內頁都係彩印既 schedule book,夠曬實用
下午茶
2019-09-15 2441 瀏覽
中秋節同屋企人黎左呢到食晚餐自睇餐。主題《鮑魚 花膠 海鮮》食物方面:海鮮種類唔多算多。唔知係咪人多關系,龍蝦,龍蝦鉗一轉就冇晒。至於花膠,行晒成個場都搵唔到邊到有。鮑魚就佢每人派一隻。食物種類唔多,又係一個可以食晒所有野既自助晚餐。甜品都幾好味。至少有Haagen-Dazs 雪糕。環境方面:地方好細,呢到有另外一間房。被安排去個到既,就行得比較遠。服務方面:員工有禮貌,食完好快就會有人收碟。衛你生方面:都算ok既,等一隻飛飛。
中秋節同屋企人黎左呢到食晚餐自睇餐。
主題《鮑魚 花膠 海鮮》

食物方面:

至於花膠,行晒成個場都搵唔到邊到有。

鮑魚就佢每人派一隻。

食物種類唔多,又係一個可以食晒所有野既自助晚餐。

甜品都幾好味。至少有Haagen-Dazs 雪糕。

環境方面:
地方好細,呢到有另外一間房。被安排去個到既,就行得比較遠。

服務方面:
員工有禮貌,食完好快就會有人收碟。

衛你生方面:
都算ok既,等一隻飛飛。

2019-09-11 1794 瀏覽
好耐未試過一家人一齊去酒店食buffet,平時搭車經過屯公,已經好想一睹帝景風采,今次終於齊人可以去帝景酒店!位置偏僻,反而適合不喜歡人潮嘅我!但竟人煙稀少到職員都吾見一個!老公開車開到酒店門口,我地落晒車之後,再慢慢起後尾箱拎架bb戰車出來;與此同時,酒店shuttle bus 亦同時到達酒店門口,頓時酒店門口有d人潮,但亦未見有concierge/保安等職員出來提供協助。我只好跑到reception問酒店車位情況,receptionist 即刻幫我打電話問,問左幾分鐘,就再問我入住定餐飲,我如實答覆後仲要等左陣先有答覆:吾可以泊室內wor,得室外!為何不直接問:請問室外可以嗎?明顯沒有受陪訓吧!室外當然沒問題!我便跑到門口跟老公就泊室外,再指示他方向,突然覺得自己做了職員!上到餐廳,setting set埋bb位,吾錯!做緊加$12多一位優惠(需提前預約和付款),食物種類得少很!是我食過最少食物的一次,我們8人中,年輕的,靠甜品飽,長輩級的,靠食米面飽肚,飲品方面,茶,水,咖啡,奶,完!刺生位置在餐廳外的走廊,怪。餐廳職員服務便不錯,有位waiter留意到老公問我有無見到辣椒醬,我

上到餐廳,setting set埋bb位,吾錯!做緊加$12多一位優惠(需提前預約和付款),食物種類得少很!是我食過最少食物的一次,我們8人中,年輕的,靠甜品飽,長輩級的,靠食米面飽肚,飲品方面,茶,水,咖啡,奶,完!刺生位置在餐廳外的走廊,怪。餐廳職員服務便不錯,有位waiter留意到老公問我有無見到辣椒醬,我還未開口未,他已答覆馬上拎來,呢點藉得讚揚!

貴為一間4星酒店,前台服務簡直可恥。
2019-09-10
今日其實先係呀媽正日生日,老豆貪平所以book左山卡喇嘅酒店buffet,但其實每人都要300幾蚊,lee種質素,lee個價錢真的一點也不值👎🏻👎🏻👎🏻酒店入口係汀九橋下面𥚃面餐廳簡直細到不堪,又焗,人又多,睇下lee到自助餐嘅擠迫情況🤦🏻‍♀️刺身係門口出面拎,味道同格局同某唱k地方嘅自助餐刺身有得揮,一d都唔新鮮🤢塊牛扒🐂un到牙都崩,傢私鋪cafe都比佢好食lollipop chicken🐔正常,係好似擺左好耐咁舊蒜蓉焗蠔隻蠔細粒到唔知食左d乜🙄好難得熟食咁難食,得d菜接受到,未到真係好似小學去camp d飯堂咁之後揀左最穩陣嘅叻沙,可以幫助你食飽個芝士蛋糕🍰似街買葡達係凍嘅,擺左好耐咁朱古力蛋糕🍰只可以話係比較上ok嘅最後送咗隻鮑魚,啲豉油鹹到.....lee間嘢真係免了👎🏻👎🏻

酒店入口係汀九橋下面

塊牛扒🐂un到牙都崩,傢私鋪cafe都比佢好食
lollipop chicken🐔正常,係好似擺左好耐咁

舊蒜蓉焗蠔隻蠔細粒到唔知食左d乜🙄

之後揀左最穩陣嘅叻沙,可以幫助你食飽

個芝士蛋糕🍰似街買
葡達係凍嘅,擺左好耐咁
朱古力蛋糕🍰只可以話係比較上ok嘅

最後送咗隻鮑魚,啲豉油鹹到.....

lee間嘢真係免了👎🏻👎🏻
2019-09-08
2019-08-28 1082 瀏覽
之前陪朋友食呢個朱古力下午茶唔鍾意食朱古力嘅我表示都好彩唔係全部都係朱古力英式鬆餅+士多啤梨果醬就正常Tea Set都有架啦自己可以喺8款茶入面揀1款飲我鍾意試特別嘅嘢,試咗太妃糖烏龍茶包,真係幾特別有9款鹹點+甜品有青瓜蟹籽沙律意大利軟包、焗蘑菇菠菜忌廉撻、加州蟹肉餅配芫荽芒果醬、粟米芝士釀南瓜花天婦羅、核桃杏仁布朗尼蛋糕、柚子紅寶石朱古力慕絲蛋糕、血橙朱古力蛋糕、雙色朱古力慕絲、焦糖拖肥朱古力鏡面蛋糕佢個配搭令啲朱古力唔太苦,我唔太鍾意食朱古力都會食到食完仲有Sample送!260$兩個人算好平啦~
之前陪朋友食呢個朱古力下午茶
唔鍾意食朱古力嘅我表示都好彩唔係全部都係朱古力
英式鬆餅+士多啤梨果醬就正常Tea Set都有架啦
自己可以喺8款茶入面揀1款飲
我鍾意試特別嘅嘢,試咗太妃糖烏龍茶包,真係幾特別

有9款鹹點+甜品
佢個配搭令啲朱古力唔太苦,我唔太鍾意食朱古力都會食到

食完仲有Sample送!260$兩個人算好平啦~
2019-08-23 1603 瀏覽
🔺帝景酒店 - 帝景軒見好耐無食過自助餐 就上網睇下最近有咩自助餐好食🤨小編要求最緊係cp值高😆😆 又俾我揾到帝景酒店做緊東南亞‧鮑魚海鮮自助晚餐 只係$279 一位 (星期一至五) 酒店黎講價錢真係幾平😯.汁燒鮮鮑魚🐚岩岩坐低服務員即刻送上每人一客鮑魚鮑魚爽口彈牙 炆煮得都幾入味👏🏻.燒牛肉🐄即叫即切 牛肉味濃 必試推介👍🏻.喇沙湯麵🍜話明係東南亞美食主題又點少得喇沙湯麵😆湯底有濃濃嘅椰汁香味 唔算好辣岩晒唔食得辣嘅朋友仔👅自選菜式任匀選擇👍🏻.Häagen-Dazs雪糕最正嘅係有得任食Häagen-Dazs雪糕🍨當中仲有平時好少見到嘅香蕉味🍦黎到記得食多幾杯👅.總括黎講食物款式唔算好多 食物質素中規中矩吧 叫做對得住個價錢🤔
🔺帝景酒店 - 帝景軒
黎到記得食多幾杯👅
總括黎講食物款式唔算好多
食物質素中規中矩吧 叫做對得住個價錢🤔
2019-08-16 8010 瀏覽
二百幾三百蚊自助餐有咩好選擇⁉️今次同朋友入左汀九食dinner buffet,原來喺荃灣地鐵站,搭shuttle bus入去好快㗎咋,15分鐘都唔洗就已經坐定定開動👍 今個暑假,哩個buffet以東南亞及鮑魚做主題,啱哂最鍾意去東南亞旅行既香港人🤩 加上價錢勁抵食,平日三百蚊都唔洗就可以大擦一餐啦🤗😋-餐廳地方唔算好大,而《東南亞·鮑魚海鮮自助晚餐》所提供既種類都幾多🤤 一坐低已為每人呈上一客汁燒鮮鮑魚🐚 鮮嫩鮑魚以清酒慢煮,配上秘密日式照燒醬汁,底下係香脆既鍋巴,令味蕾及口感相當豐富!·新鮮海鮮有我最喜歡既蟹腳及凍蝦🦐 沙律方面有較特別既泰式鮑魚粉絲沙律及青木瓜鮮果沙律,味道清新並酸酸甜甜,不禁令我立即懷念泰國的味道😋😋 刺身及凍肉盤亦應有盡有👍·至於熱葷方面,最為特色嘅有新加坡辣椒炒青口及即製喇沙粉麵🤤 很喜歡大廚即場為我淥製既喇沙,湯底加上酒店秘製既辣椒醬,更加惹味👍另外,甜品種類亦很多,當中既藍莓芝士蛋糕及自家製泡芙猶為出色,令我第二個胃感到非常滿足😋 最後食返杯有多款不同口味選擇既Häagen Dazs雪糕,整個自助餐就十分圓滿啦🤗·📍帝景軒荃灣汀九青山公路353號帝景酒店2
二百幾三百蚊自助餐有咩好選擇⁉️

• 海鮮
  • 雪糕
  • 刺身
2019-08-11 757 瀏覽
女仔貪靚又貪吃點算好⁉️美女們有福了💕 由即日至8月31日,荃灣帝景酒店 同 ETUDE HOUSE 聯乘推出靚靚Tea set《瑰麗香吻下午茶》,啱哂同閏蜜嚟嘆返下👭 Tea set以珊瑚粉嫩色系為主調,令中女既我亦即時爆發少女心💓💋 價錢仲要超吸引,2人都只係260蚊,趁假期快啲嚟打個卡做個美麗pinkpink小公主啦👸🏻❤❤·成個Tea Set共有10款鹹甜點,當中5款甜點以化妝品爲靈感,造型非常神似,幾可亂真!·精緻繽紛甜點包括~♡ 夢幻粉色朱古力唇膏♡ 紅桑子紅唇慕絲蛋糕♡ 柚子軟芝士餅♡ 日本水蜜桃慕絲蛋糕♡ 新鮮草莓忌廉杯·當中我最喜歡 ☆夢幻粉色朱古力唇膏💄 唇膏幾乎同真嘅一樣,仲有埋唇膏套同蓋,唔講真係以為係真唇膏!唇膏其實係幼滑既mousse,粉色得嚟帶有微微朱古力味,十分特別😍🤩·而鹹點亦同樣出色,包括玫瑰煙三文魚配三文魚子法式小食、香辣雞翼鎚、脆皮糖醋魚手指、迷你黑毛豬柳漢堡及燒甜椒三文治。個人好欣賞迷你黑毛豬柳漢堡😋 漢堡外型小巧的的骰骰,啱哂怕肥既女士們細味品嚐😚 黑毛豬肉味濃郁有口感,不錯的👍·另外,Tea set仲包兩杯特飲,有可以揀草莓梳打或蜜桃梳打特飮
女仔貪靚又貪吃點算好⁉️
瑰麗香吻下午茶

精緻繽紛甜點包括~
♡ 夢幻粉色朱古力唇膏
♡ 紅桑子紅唇慕絲蛋糕
♡ 柚子軟芝士餅
♡ 日本水蜜桃慕絲蛋糕
♡ 新鮮草莓忌廉杯
瑰麗香吻下午茶

另外,Tea set仲包兩杯特飲,有可以揀草莓梳打或蜜桃梳打特飮,好喜歡草莓梳打酸酸甜甜,唔會有藥水味,啱哂夏天咁熱既天氣飲🤤 平時唔飲梳打有氣飲品既我都飲左大半杯☺😊
貪靚既我最開心就當然係,每個Tea set仲每人送ETUDE HOUSE護膚旅行套裝一份,包括護唇膜及植物纖維面膜💋 喺今個Summer就可以keep住靚靚啦💕

📍帝景軒
荃灣汀九青山公路353號帝景酒店2樓
供應日期:即日至8月31日
下午3時15分至5時15分
價錢:$260兩位用 另加一服務費
2019-08-09
2019-08-04 893 瀏覽
今天是我的農曆生辰那出一篇甜蜜的瑰麗香吻下午茶為自己賀一賀吧!吃點就在Royal View Hotel內的帝景軒,這趟酒店跟甜美玩味的ETUDE HOUSE合作,以動人的唇膏作主題推出是次的香吻下午茶! 粉紅嬌美的主調正是瑰麗香吻下午茶的光芒,絕對是美不勝收引人入勝呢!!推廣期由即日起至2019年8月31日,收費只是$260/兩位還有護膚旅行套裝乙份送贈太划算了吧! 下午茶配飲是充滿夏日風情的果味特飮!包括有草莓梳打和蜜桃梳打,喝下凉浸浸的好清爽啊~ 而下午茶甜點以ETUDE HOUSE Better Lips-Talk磁石唇膏系列作靈感,餅廚分別設計出不同色調的迷人嘴唇甜品,光是那像真度極高的唇膏甜點已教人驚為天人。 中層放上了三款鹹點分別是香辣雞翼鎚、脆皮糖醋魚手指、和迷你黑毛豬柳漢堡,而底層還有玫瑰煙三文魚配三文魚子法式小食和燒甜椒三文治,件件份量十足女生們來吃真可省卻了晚餐耶! 鹹點中我最喜歡脆皮糖醋魚手指和迷你黑毛豬柳漢堡,前者以鱈場炮製而成香滑不油膩,沾上糖醋汁伴吃更是開胃又滋味,另黑毛豬柳漢堡包身鬆軟豬柳淋滑又香口,吃罷真的很滿足耶!

這個下午茶的甜點絕對是粉色控的菜耶!!最突出的必數夢幻粉色朱古力唇膏,質感像慕絲但吃下正是朱古力的味道很特別,嬌俏的紅桑子紅唇慕絲蛋糕酸微微很醒神,另外柚子軟芝士餅以及日本水蜜桃慕絲蛋糕也是甜而不膩,最後有新鮮的草莓忌廉杯作結令這下午茶徒添甜美結局!!

現凡惠顧下午茶兩位即可獲贈ETUDE HOUSE護膚旅行套裝乙份!包括有甜美滋潤的凝膠唇膜,以及到店換領的皇牌0.2mm超薄植物纖維面膜,姊妹們這個夏季一於要雙唇和肌膚都同時水潤靚靚喔!

今年貪心點想用埋農曆生日願望!祝願香港人能平安、訴求得以如願、不再有人傷亡!!

2019-07-29
下午茶
2019.06.06 😊【父親節平價自助晚餐之選】食在荃灣在慶祝母親節過後踏入6月份 不忘為不辭勞苦的爸爸慶祝父親節👷‍♂️已經不知道第幾次來到帝景酒店很喜歡他們家的舒適環境、熱情的服務態度雖然自助餐談不上款式花巧 非常豐富勝在踏實 價錢經濟 而且很高興看到一次比一次進步適逢父親節 酒店就為辛勞的爸爸們帶來以肉食及海鮮為主題的「澳洲和牛.黑毛豬海鮮自助晚餐」😊每位客人更可獲贈小驚喜照燒和牛西冷及黑毛豬柳一客而今期啤酒更可享買一送一等優惠🔸冷盤: 日式刺身、中華沙律、煙三文魚、大蝦鮮果沙律、德國薯仔沙律、三色藜麥豬頸肉沙律、邊豆玉米仔沙律、越式扎肉粉絲沙律、意式薄切黑毛豬配吞拿魚醬、蟹肉芒果牛油梨等除了常備的前菜冷盤外 還有新鮮的日式刺身在一眾的刺身花枝片、鯛魚、吞拿魚、三文魚當中🐟小妹每次都鍾情於前者花枝片 爽口又彈牙而酒店的沙律類一向以心思、款式豐富見稱是次推介蟹肉芒果牛油梨 小小的一盤 精美又不太飽肚🥑蟹肉鮮甜 加上清新芒果 跟炎熱的天氣相襯🔸海鮮: 加拿大翡翠螺、龍蝦鉗、阿拉斯加鱈場蟹腳、智利青口來自世界各地的凍海鮮類可是回本的首選🦞🦀大人小孩個個都不能抗拒如果好似小妹走得慢也不用
2019.06.06 😊
【父親節平價自助晚餐之選】食在荃灣

在慶祝母親節過後
踏入6月份 不忘為不辭勞苦的爸爸慶祝父親節👷‍♂️
已經不知道第幾次來到帝景酒店
很喜歡他們家的舒適環境、熱情的服務態度
雖然自助餐談不上款式花巧 非常豐富
勝在踏實 價錢經濟 而且很高興看到一次比一次進步
適逢父親節 酒店就為辛勞的爸爸們
帶來以肉食及海鮮為主題的「澳洲和牛.黑毛豬海鮮自助晚餐」😊
每位客人更可獲贈小驚喜照燒和牛西冷及黑毛豬柳一客
而今期啤酒更可享買一送一等優惠

除了常備的前菜冷盤外 還有新鮮的日式刺身
在一眾的刺身花枝片、鯛魚、吞拿魚、三文魚當中🐟
小妹每次都鍾情於前者花枝片 爽口又彈牙
而酒店的沙律類一向以心思、款式豐富見稱
是次推介蟹肉芒果牛油梨 小小的一盤 精美又不太飽肚🥑
蟹肉鮮甜 加上清新芒果 跟炎熱的天氣相襯
🔸海鮮: 加拿大翡翠螺、龍蝦鉗、阿拉斯加鱈場蟹腳、智利青口
來自世界各地的凍海鮮類可是回本的首選🦞🦀
大人小孩個個都不能抗拒
如果好似小妹走得慢也不用怕
每樣海鮮都補充速度快 而且無限量供應
不過我還是最愛飽滿結實的加拿大翡翠螺

🔸熱食
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   --中式: 椰子雞腳湯、芝士焗黑毛豬扒飯、椰菜花炒蝦仁、蘿蔔炆牛筋腩、咖喱三文魚頭、椒鹽黑豚軟骨、帝景燒春雞、花膠黑木耳雞煲、蒜蓉燒帆立貝、各式粉麵等
-西式: 蘑菇湯、叻沙、芝士菠菜焗蠔、海鮮長通粉、鹽燒牛舌香草鮮茄汁、香草鮮茄煎龍脷柳、蕃茄羅勒煮青口、燒澳洲牛肉眼、香煎法國鵝肝多士配意大利黑醋等
在熱食上 以中式料理佔多數 是次款式亦貼近家庭口味👨‍👩‍👧‍👦
例如港人常見的雞煲、蒜蓉燒帆立貝等
特別是後者蒜蓉燒帆立貝 一出場就香氣撲鼻
肥美的帆立貝微煎至金黃色 加上惹味蒜蓉碎
肉質鮮甜彈牙 吸引不少吃貨
叻沙
另帝景的叻沙亦不容錯過🍲
自選的配菜 加上香濃而不太辣的湯底 適合一家大小享用

🔸甜品: 葡式燕窩蛋撻、核桃杏仁布朗尼蛋糕、木糠布丁、班蘭蛋糕、朱古力噴泉、啫喱、芒果布甸、椰絲蛋糕、藍莓芝士餅、冧酒朱古力蛋糕、雙色朱古力慕絲、哈根大師雪糕、雀巢雪糕、各式鮮果等🍰
甜品時間來了 小妹每次都會第一時間來一杯木糠布丁
布朗尼蛋糕 質感濕潤 選用了比利時64度黑朱古力
苦甜味濃郁 回味無窮
最後當然不會錯過一杯哈根大師的香蕉口味雪糕
這個特別的口味 不是四處都有喔

澳洲和牛、黑毛豬海鮮自助晚餐
帝景軒 💌
荃灣汀九青山公路353號帝景酒店

🍚 openrice: yee6192004
2019-06-06
叻沙
葡式燕窩蛋撻
2019-06-14 2001 瀏覽
和牛·黑毛豬海鮮自助晚餐之前試過帝景酒店既Buffet都幾抵食😝,依家做緊和牛同黑毛豬主題,一入座已經送上每人一份照燒和牛西冷同黑毛豬柳。凍盤有齊蟹腳、凍蝦、螺等,沙律凍盤亦有幾款可以選擇,好似意式薄切黑毛豬配吞拿魚醬、蘋果合桃沙律、凍什菜拼盤、凍肉拼盤等,一於食黎開下胃先!佢地既刺身都幾厚切嫁😛今次都換上不少主題菜式,例如蘿蔔炆牛筋腩、日式照燒牛仔骨、巴西式燒黑豚排骨、椒鹽黑豚軟骨、芝士焗帆立貝等,岩哂一眾食肉獸😎唔夠仲可以烚返碗叻沙湯麵添😆當然要留肚食甜品啦😌,6款哈根大師杯裝雪糕任食😍,仲有椰子撻、藍莓芝士蛋糕、燕窩葡撻、布朗尼、咖啡慕絲蛋糕、泡芙、班蘭蛋糕等,K就最鐘意佢地個藍莓芝士蛋糕,口感札實,忌廉芝士味道超濃郁😍K都食左2件吖😝以酒店黎講,做呢個價都係過下自助餐癮都抵😆
和牛·黑毛豬海鮮自助晚餐

2019-06-06 1502 瀏覽
今日想同個friend過黎食好野,就選擇咗呢間餐廳。這裡原來好像係食西式自助餐的,餐廳環境挺好的,裝修精緻,座位也比較寬敞。4款賣相好體的鹹點青瓜蟹籽沙律龍蝦意大利軟包焗蘑菇菠菜忌廉撻加州蟹肉餅配芫荽芒果醬粟米芝士釀南瓜花天婦羅味道very good!非常鐘意呢款焗蠔,配料都好夠 雖然黑松露同芝士味都幾重,但都食到蠔嘅鮮味冰鎮海鮮呢個buffet主打係海鮮,有多款來自世界各地的海鮮,包括啖啖肉的阿拉斯加鱈場蟹腳鮮味的加拿大翡翠螺及爽口的智利青口等凍海鮮,全部無限任食,海鮮控不能錯過呀!味道:这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。服務:服務態度好,店員臉上常有笑容。 環境ok,消費有比較親民。

4款賣相好體的鹹點
青瓜蟹籽沙律龍蝦意大利軟包
焗蘑菇菠菜忌廉撻
加州蟹肉餅配芫荽芒果醬
粟米芝士釀南瓜花天婦羅
味道very good!

冰鎮海鮮
呢個buffet主打係海鮮,
有多款來自世界各地的海鮮,
包括啖啖肉的阿拉斯加鱈場蟹腳
鮮味的加拿大翡翠螺及爽口的智利青口等凍海鮮,
全部無限任食,海鮮控不能錯過呀!

味道:这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。
2019-06-04
用餐優惠