2022-09-29
📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒❝慶祝生日🎂✨法國菜fine dine dinner🇫🇷🥂特價Staycation package包住宿好抵食😍❞前排係網上見到做緊staycation package promotion😍Hugo’s 2人dinner連酒店住宿同早餐buffet都係$2600🍾✨知道本身Hugo’s晚餐都唔止呢個價 趁男友生日即book😎成個體驗都好好😚(不過相信宜家開始大家會少左staycation啦😜)🍴𝐇𝐮𝐠𝐨’𝐬 𝐂𝐡𝐞𝐟 𝐄𝐫𝐢𝐜’𝐬 𝐀𝐮𝐭𝐮𝐦𝐧 𝐓𝐚𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐌𝐞𝐧𝐮< 𝟓-𝐜𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞 > $1288 pp.麵包好食🥰有個蒜蓉法包好正!🧄🥖▪️🦆𝘍𝘰𝘪𝘦 𝘎𝘳𝘢𝘴 𝘈𝘶 𝘛𝘰𝘳𝘤𝘩𝘰𝘯 | 鴨肝凍 鴨肝醬充滿鹹香 淡淡酒香 好creamy軟滑!🤤配brioche軟包多士🍞同blueberry jam🫐▪️🐚𝘚𝘩𝘦𝘭𝘭 𝘍𝘪𝘴𝘩 𝘔𝘢𝘳𝘪𝘯𝘪𝘦𝘳𝘦 | 法式海鮮湯 好有鮮味既白酒海鮮湯!🥣有青口同蜆 唔會好腥 但食到有少少沙…😥▪️🐙𝘔𝘦𝘥𝘪𝘵𝘦𝘳𝘳𝘢𝘯𝘦𝘢𝘯 𝘖𝘤𝘵𝘰𝘱𝘶𝘴, 𝘗𝘢𝘯 𝘚𝘦𝘢𝘳𝘦𝘥 𝘒𝘪𝘯𝘨 𝘚𝘤𝘢𝘭𝘭𝘰𝘱 | 地中海八
❝慶祝生日🎂✨法國菜fine dine dinner🇫🇷🥂
特價Staycation package包住宿好抵食😍❞
< 𝟓-𝐜𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞 > $1288 pp.
麵包好食🥰有個蒜蓉法包好正!🧄🥖
▪️🦆𝘍𝘰𝘪𝘦 𝘎𝘳𝘢𝘴 𝘈𝘶 𝘛𝘰𝘳𝘤𝘩𝘰𝘯 | 鴨肝凍
▪️🐙𝘔𝘦𝘥𝘪𝘵𝘦𝘳𝘳𝘢𝘯𝘦𝘢𝘯 𝘖𝘤𝘵𝘰𝘱𝘶𝘴, 𝘗𝘢𝘯 𝘚𝘦𝘢𝘳𝘦𝘥 𝘒𝘪𝘯𝘨 𝘚𝘤𝘢𝘭𝘭𝘰𝘱 | 地中海八爪魚香煎皇帝帶子
配上pesto青醬🌿同無花果❤️八爪魚燒得香口偏硬身爽口(男友好中意 我自己中意腍身少少😬)帶子嫩滑👍🏻
▪️🦌𝘙𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘝𝘦𝘯𝘪𝘴𝘰𝘯 𝘓𝘰𝘪𝘯 | 烤黃麖柳
係鹿肉😳🦌Chef推介medium✨食落好似牛肉呢😆好腍身帶肉香 配鹹香既接骨木花汁 有d炒菇同炸牛油麵條😙(開頭以為會炸千層薯塊…)
▪️🍎𝘈𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘦 𝘛𝘢𝘵𝘪𝘯 | 法式焦糖蘋果撻
呢個甜品好高質我中意🤤佢似係apple danish好香脆 中間勁大舊蘋果🍎熱辣辣 配上香梨sorbet🍐✨
▪️🧀𝘚𝘦𝘭𝘦𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘰𝘧 "𝘓𝘦𝘴 𝘍𝘳𝘦𝘳𝘦𝘴 𝘔𝘢𝘳𝘤𝘩𝘢𝘯𝘥" 𝘈𝘳𝘵𝘪𝘴𝘢𝘯 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 | 精選法國手工芝士
佢會推成架trolley車過黎 有5款芝士staff會逐款介紹 再揀3款😌揀左款hard cheese, soft cheese同一款帶鹹辣既 配自家製既orange jam🍑
▪️最後既Petit four係vanilla icecream chocolate lollipop🍨🍫present得好靚一開蓋爆d乾冰煙出黎😶🌫️完美句號😆
整體黎講 我會想再黎試番佢最出名既brunch😬有salad/ dessert trolley架😍又抵食d✨如果冇staycation package我未必會夜晚黎🙈不過慶祝係好有feel🥰
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍 Hugo’s 希戈餐廳
尖沙咀河內道18號香港尖沙咀凱悅酒店大堂
🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_尖沙咀
🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式