2003-08-12 29 瀏覽
我去過樂道的巴西燒烤兩次, 覺得兩次都咁好味, 最正就係燒菠蘿同埋燒豬頸肉! 我一D都唔覺得D Waiter 態度差, 相反仲覺得佢o地好好添! 事關我食過一round燒菠蘿後, 大有驚為天人之感, 所以就問串燒哥哥幾時再有燒菠蘿, 跟住?就入kitchen, 成串燒菠蘿俾我, 仲問我夠唔夠添!
2003-08-09 21 瀏覽
三間巴西燒烤平均食物上已經係唔錯, 有幾樣燒烤間直係不可不食, 但講到服務態度; 樂道個間就真係衰到無人有! 我同班fd一向無定去開邊間食, 多數行到邊就腳既便去巴西食, 個晚去開九龍公園游水, 近近地係樂道巴西食, 坐落唔知點解有D"焗速"既感覺, 入到去D人已經唔係好想睬你咁款, 落order要$16任飲, 個waitress唔小心成杯橙汁照頭淋落我個fd度, 右邊膊頭以下濕晒, 個waitress只係講過一聲唔好意思; 就即刻攞布幫我個fd抹身; 又用同一條布抹檯; 一路抹下檯又幫my fd抹身; 如是者; 又抹身又抹檯; 最後個塊布都要用黎抹埋地。話大佬; 雖然倒瀉野好驚啫, 唔係咁都得呀! 奇怪當時有一個紫色西裝的男同事同一個黑色西裝的女同事企係度, 佢地只係望住我地好狼狽咁抹身; 同埋望住個waitress(好似睇佢點死咁款), 但係都無意識行埋黎幫下手or say sorry or do something? 真奇怪!相比維園同尖東廣場個兩間, 呢間D人...不提也罷!!!
相比維園同尖東廣場個兩間, 呢間D人...不提也罷!!!
2003-08-05 1 瀏覽
上星期六9:15 pm去維園泳池嗰間食dinner, 因為朋友遲咗, 點知錯有錯着, 可以啱啱食宵夜buffet. $58 per person, ok la, 生啤@$25 per person (任飲). 不過因第一次去, 唔知道實際情形, 所以走入去攞咗少少熱盤, 其實淨食waiter送來的烤肉已十分足夠, 嘩!我足足食咗14款, 有牛扒、豬頸肉、羊扒、羊肩、雞腎、司華力腸、大紅腸、雞脾菇、矮瓜、菠蘿、雞翼、金莎骨、火腿扒、脆肉瓜等,又有多款ice-cream、仲有即製Pan-Cake very good!! 熱盤就麻麻,不食也可。
2003-07-29 10 瀏覽
Overall is good. Foods are freshable and tasty.
2003-07-24 11 瀏覽
講到野食~唔可以話係好好~如果係服務既話~又唔係話好差~如果好似我地呢d十几廿几歲去既話就唔會覺得佢地有咩問題因為我去左几次~?地係几好玩~唔會話真係黑起面黎對你~我覺得用呢個價錢食到呢d野~佢地服務又唔係話好差~已經算係唔錯啦~我3月去完一次6月去一次~7月去兩次都係咁樣~冇咩問題~~個度既主管都唔差丫~成日都係用笑黎對住我地~根本就唔係話差得好緊要!
2003-07-22 7 瀏覽
可能係小弟冇乜所謂我覺得基本上都唔錯我去過呢間食過幾次我都好鍾意呢間因為有得唱歌~真係好正~~
可能係小弟冇乜所謂
我覺得基本上都唔錯
我去過呢間食過幾次
我都好鍾意呢間
因為有得唱歌~
真係好正~~
2003-07-12 10 瀏覽
呢間野D waiter勁唔店, 叫they斟番d野飲..叫左N次都唔來, 連個高級d 的人都是咁ga...仲有有條友用d極唔禮貌的手勢催我個fd食快d要收碟...呢d咩野態度er...D野來來去去都是果d野食..我唔覺有咩特別lor...用呢個價錢去食呢d野and buy d咁gei服務...希望他快d執"立"!
2003-07-10 5 瀏覽
d人久唔久就拎唔同o既肉黎,to me,款款差唔多..都係佢地一舊舊一片片咁落黎,我都唔記得d名喇,多數見?送到黎咪要少少試下味囉.saland bar o個頭好似冇乜野食咁..全晚食得最多就係三文魚魚生~所以o個晚我罕有地唔係飽到就死咁走..朋友話咖啡味雪糕好食到喊喎~唱歌o個兩個人唱同彈得幾好丫~?地逐台去唱,不過只限大台~我呢d table for 3仲要o係兩條柱之間就冇份玩~我聽到佢地唱生日歌~去慶祝就o岩啦~話時話,其中一個女廁都幾多格~又乾淨~個waitress o係toilet聽到我地傾計仲搭線,出toilet時仲講埋多謝幫襯添..好好service..@@"星期五晚去,每人$110左右啦
星期五晚去,每人$110左右啦
2003-07-07 3 瀏覽
我去過一次, 係去視察環境, 因為我地本來想攪個40人左右o既gathering...但因為我地未firm人數, 我地就得左餐廳o既同意, 話我地可以隨時加人減人, 佢都會安排一個夠坐o既獨立房俾我地...去到食o野唔錯, 環境氣氛都幾熱鬧!所以我地就book左地方落左訂.但點知後來我地想改50幾人, 佢就話要分兩間房, 而且我地去睇過, 每間房只可以放一張15人左右o既table...後來叫佢退訂, 佢又唔肯,....所以奉勸各位, 千祈唔好去呢度book位book左位都係晒氣兼呃錢!
去到食o野唔錯, 環境氣氛都幾熱鬧!
所以我地就book左地方落左訂.
後來叫佢退訂, 佢又唔肯,....
所以奉勸各位, 千祈唔好去呢度book位
book左位都係晒氣兼呃錢!
2003-07-06 5 瀏覽
本來這間餐廳都幾好, o的食物ok, 加上間唔中有人拿住o的串燒上桌, 都幾新鮮, 最重要是有幾個mexico feel 的人逐台逐台唱歌助興, 仲可以點歌tim. 同friends慶祝生日最正.不過, 食完第二日即肚痛, 仲唔止我一個. 我的friend有幾個都中招, 令我第日都唔敢去.
2003-06-22 11 瀏覽
甜品唔多, 得一兩款, 太多雞肉多........反而豬頸肉出得好少, BUT 同D STAFF 講聱, 一有又記得拎過黎, 都幾搞笑.D LIVE BAND 好煩她嘈.
D LIVE BAND 好煩她嘈.
2003-06-16 11 瀏覽
某星期五晚去此餐廳,去到才知頭場時段是6:30 ~8:30,但之前試過尖東果間是到9:30的,其實都無所謂,食完就走啦。但到8時左右,個經理就不停提醒我地8:30要走,隔五分鐘就提一次,然後不停有人話要幫我地收拾杯碟,慌死我地唔走咁!食到趕頭趕命,幾乎哽死。仲有每次有新出爐燒烤都是由頭一張檯開始分派,而且多被分完,所以我們座在中間餐桌的,就等極都無野食。一定列入黑名單,永不幫襯!
2003-06-11 3 瀏覽
本人分別去過樂道和銅鑼灣兩間巴西燒烤的分店, 兩間服務水準都係勁差, 每次走埋來問要唔要食物都係非常黑口黑面, 非常"悔" 氣. 食物味道又普通, 熱盤更是不好味. 唯獨得芝麻雪糕好食.
2003-06-09 5 瀏覽
我上次同d friend食都好地地, 擒日我特登帶屋企人去食, 唔知係咪因為星期日, 竟然叫左佢「唔該俾幾杯水我地」三次, 都無人肯俾水我地飲。如果佢係因為想d飲品(汽水啤酒紅酒)生意好d可以賺番d錢而故意係咁做的話, 我會覺得佢地有問題。一係我俾錢飲水好無?唔係個個都中意佢d飲品架!
我上次同d friend食都好地地,
擒日我特登帶屋企人去食, 唔知係咪因為星期日,
竟然叫左佢「唔該俾幾杯水我地」三次,
都無人肯俾水我地飲。
一係我俾錢飲水好無?唔係個個都中意佢d飲品架!
2003-06-07 5 瀏覽
並沒有預先通知客人交檯時間卻要求客人於限定時間離開