2019-01-12 16 瀏覽
跟朋友們去食川菜, 我們來到位於銅鑼灣金利文廣場的一間樓上舖, 一出電梯便見到一間叫”巢私廚”的食肆, 入到去, 裡面裝修新穎, 中西合壁, 既有中國的古香古色又有西方的富麗堂皇, 給人的感覺非常的舒適, 入到店內在闊落的卡座位坐低, 飲上一啖剛剛沖好的香片茶, 未食嘢已感覺非常relax, 店內散發住陣陣川菜特有的麻辣香, 頓時我個人食欲大振, 好想大食一餐.我們叫了幾個普通的川菜, 其中一個是秘制酸菜鲩魚,超大個豌裝住的酸菜魚上枱, 眼見到就有好多塊又大又厚的魚片, 在我的印象中, 鯇魚是多骨的, 但這間的酸菜鲩魚食起上來, 魚肉嫩滑, 好神奇的, 這厚厚的鯇魚片食起上來並不是太多魚骨, 而且啖啖肉, 魚片肉索晒酸菜的酸, 小小麻及小小辣, 超好味道! 我食完一舊魚肉后, 真的是由衷的佩服這間廚師的刀功及煮法, 將鯇魚片切到避開晒的魚骨, 竟然將個普普通通的鯇魚做得咁出色, 又嫩又滑又入味, 超正! 酸菜魚的碗底仲有好多薯粉, 材料相當豐富!一味酸菜鲩魚已經令我們對這間川菜舘的手勢刮目相看, 全部人都食到津津有味, 跟住上來的一道蟹黃豆腐, 又令我們大家覺得一碗米飯都好似唔夠喉,

一味酸菜鲩魚已經令我們對這間川菜舘的手勢刮目相看, 全部人都食到津津有味, 跟住上來的一道蟹黃豆腐, 又令我們大家覺得一碗米飯都好似唔夠喉, 因為這道菜送飯真是一流, 鮮香的蟹黃及滑嫩的豆腐令大家唔覺唔覺已扒了一碗飯落肚, 仲食到舐舐脷.

之後的勝瓜煮魚滑及椒塩排骨都非常好食, 仲有夫妻肺片, 這味地道的川菜聞起上來非常香, 有濃郁的花椒香, 但食起上來卻是小小麻, 小小辣及有小小甜, 很適合香港人的口味, 很是惹味!

大家食了非常美味又非常滿足的一餐, 大家約定會再來食, 下次會再食下這間”巢私廚”的其他菜式, 但我下次會再食酸菜鮠魚, 因為真的好好味! ha ha ha….

2019-01-12 73 瀏覽
自從暑假去咗兩個月成都之後,自己變得非常鍾意川菜,加上女朋友鍾意食辣,所以每個月有一兩日出街搵川菜食。今日去完機舖打機,見到樓上開咗間四川菜館,二話不說就同女朋友上左去。我哋坐咗卡位,一個人霸曬成張梳化,灰色牆身配上黑色家具,加上金色吊燈同配飾,整個環境顯得高貴之餘,又提供足夠嘅空間感。餐廳餐具設計非常一致。首先上菜係陳醋肴肉。豬肉部份晶瑩剔透,唔會太肥太膩 ,香酥可口。另外醋果凍令我可以直接食唔使額外蘸醋,非常方便。不過肉同醋嘅比例係1:1,醋凍的比例再少啲就更好。我女友最鍾意食水煮魚,今次點左桂魚,冇咩骨,魚片非常嫩滑。我哋叫左小辣,但整體唔係太辣,魚片份量非常足夠,另外亦有配料例如芽菜等等。呢道菜叫怪味雞翼,入口幾麻辣,每一件都煎得非常香脆。另外蓮藕片同土片都非常惹來。蟹黃豆腐真係令我食指大動,豆腐滑嫩嘅口感,加上鹹蛋黃嘅鹹香同炒香左嘅火腿,鹹中帶香,送飯真係一流。淨係呢道菜已經令我食咗兩碗飯!最後叫咗一碗豆腐魚羹同女朋友share,非常足料,魚非常鮮甜所以整體唔會太寡淡。最後仲有生果拼盤送,有菠蘿、提子同蓮霧,每款都非常清甜,證明水果非常新鮮。巢私廚係我最喜愛川菜餐廳留有一定嘅

餐廳餐具設計非常一致。

陳醋肴肉

沸騰水煮桂魚

怪味雞翼

蟹黃豆腐

淨係呢道菜已經令我食咗兩碗飯!

豆腐魚羹

巢私廚係我最喜愛川菜餐廳留有一定嘅位置,期待下次再來。
2019-01-12
陳醋肴肉
沸騰水煮桂魚
怪味雞翼
豆腐魚羹
2019-01-11 20 瀏覽
和同事一起到銅鑼灣午餐,嗜辣的同事帶我到這間川菜館。餐廳裝修很有格調,古色古香又楺合了現代風,我和同事獲安排在卡位就坐,非常舒適。午市供應的午餐款式多,有前菜,湯,主菜及飯,更可以半價享用飲品,十分超值。食品都是放在托盤上,賣相精緻,令人垂涎欲滴。海米冬瓜湯冬瓜鮮甜,每一啖都有清新的味道。口水手撕雞雞肉嫩滑,辣辣地很惹味。官保雞丁以辣椒麻辣炒香雞肉,少少辣少少麻,花生也炒得香口,與雞肉味道很匹配。魚香茄子同事點的矢餐,魚香味濃郁,有少許酸辣湯的味道。絲苗白飯軟硬適中,用作伴以主菜一起吃味道一流。四川担担麵食完午餐還未夠喉,再點多一碗担担麵,有別餐傳統上海菜,辣的味道是來自酸辣湯的辣,非常有特色。黃金炸饅頭饅頭很香脆,沾上一點煉奶有助提味。可樂吃完辣的食物,當然要飲可樂解一解辣。總括來講,食物美味,四川風味十足,有下次。
和同事一起到銅鑼灣午餐,嗜辣的同事帶我到這間川菜館。

食品都是放在托盤上,賣相精緻,令人垂涎欲滴。

海米冬瓜湯
冬瓜鮮甜,每一啖都有清新的味道。

口水手撕雞
雞肉嫩滑,辣辣地很惹味。

官保雞丁

魚香茄子
同事點的矢餐,魚香味濃郁,有少許酸辣湯的味道。

絲苗白飯
軟硬適中,用作伴以主菜一起吃味道一流。

四川担担麵

黃金炸饅頭
饅頭很香脆,沾上一點煉奶有助提味。

可樂
吃完辣的食物,當然要飲可樂解一解辣。

總括來講,食物美味,四川風味十足,有下次。
2019-01-10 576 瀏覽
今天和朋友去吃川菜,在銅鑼灣找了家新開的。店舖在金利文大廈一樓,樓梯能上,不用排長龍等電梯。裝修都很時尚,又有四川中菜特色。裝修環境挺美的,我們兩個人也能坐小卡位,卡位坐六個人都可以。位置還挺多的,我們早到,還沒什麼人。餐具都是圓滾滾的,獨家設計,超可愛!乾鍋有機花菜($88)下面有個小蠟燭保溫,很貼心。花菜脆口清甜,味道正好,不太鹹。肉片一起炒,吸了油香,味道很棒!青菜煨麵($58)我們吃川菜必點的是白飯或者清面,今天點了一晚清淡的蔬菜麵,配其他菜剛好,又有蔬菜可以吃,煨麵入口很順滑。黃金炸饅頭($25)已經很久沒吃了,是小時候喝喜酒的回憶。饅頭綿軟,蘸上煉乳更香了!辣子牛蛙($148)看起來份量跟外面的差不多,但是吃下來就知道比外面的料足。牛蛙塊大,肉多,還有麻花。我們點了小辣,辣度微微的,應該是根據香港人的口味調整了。麻花沾了麻辣味很脆很好吃。牛蛙炸得金黃,而且不油,裡面的肉還多汁,性價比很高。吃完飯經理還送了小果盤,沒想到有天桃,還挺甜的
今天和朋友去吃川菜,在銅鑼灣找了家新開的。

店舖在金利文大廈一樓,樓梯能上,不用排長龍等電梯。

裝修都很時尚,又有四川中菜特色。

位置還挺多的,我們早到,還沒什麼人。

餐具都是圓滾滾的,獨家設計,超可愛!
乾鍋有機花菜

乾鍋有機花菜($88)
青菜煨麵

青菜煨麵($58)
煨麵入口很順滑。
黃金炸饅頭

黃金炸饅頭($25)
辣子牛蛙

辣子牛蛙($148)

吃完飯經理還送了小果盤,沒想到有天桃,還挺甜的
2019-01-10
乾鍋有機花菜
辣子牛蛙
2019-01-09 402 瀏覽
原來最近又有一間過江龍靜悄悄地喺銅鑼灣開左店,唔係朋友講都唔知,佢今晚就帶我黎話食下正宗川菜因為我地早到,餐廳未算多人,可以坐到梳化位,店員服務態度亦唔錯花雕醉雞本來猶豫緊叫口水雞定醉雞,但因為我地點左好多辣既餸所以就點個醉雞 花雕味好濃郁好香,雞肉滑嫩,好入味秘制酸菜桂魚因為唔想吐骨所以叫左桂魚,少骨不特止仲好滑好滑 魚片唔會切得太薄,保持口感 我地點左中辣,一入口唔算太辣,但到喉嚨就開始feel到 酸菜湯味好香,撈飯一流 而且本身有啲粗薯粉墊底,所以係好夠飽既香辣海虎蝦超岩我呢啲懶人,虎蝦預先開左邊,唔駛用手都可以食到 蝦肉爽口鮮甜,一碟仲有好多隻,性價比高上湯菠菜諗住是但嗌個菜中和下啲辣同健康啲,點知呢個超有驚喜,菠菜好入味,配搭上湯好好食 仲有啲蟲草花養下生最後仲有生果送

花雕醉雞
花雕味好濃郁好香,雞肉滑嫩,好入味

秘制酸菜桂魚
因為唔想吐骨所以叫左桂魚,少骨不特止仲好滑好滑
魚片唔會切得太薄,保持口感
我地點左中辣,一入口唔算太辣,但到喉嚨就開始feel到
酸菜湯味好香,撈飯一流
而且本身有啲粗薯粉墊底,所以係好夠飽既

香辣海虎蝦
超岩我呢啲懶人,虎蝦預先開左邊,唔駛用手都可以食到
蝦肉爽口鮮甜,一碟仲有好多隻,性價比高

上湯菠菜
仲有啲蟲草花養下生

最後仲有生果送
2019-01-05
2019-01-08 52 瀏覽
天氣寒冷,特別想吃川菜。在銅鑼灣走着走着,看見這間樓上川菜,便決定試試。餐廳應該是新開張,星期日過了午飯時間,人客不多。但地方夠舒適,不太嘈吵。毛血旺($168),點了小辣。香噴噴的毛血旺,一上菜就口水直流。小辣和其他餐廳相比不太辣,有點麻,但覺得還可以更辣。材料有銀芽,豬腸,牛肚,魷魚,鴨血等。很出色,特別是鴨血,很滑,而且很夠味道。麻婆豆腐( $78 ),係傳統嘅四川菜,如果要試一間四川餐廳好唔好食,最好就試吓佢嗰個麻婆豆腐,整體上賣相不錯,會令人有食指大動的感覺,豆腐也很滑溜配上肉碎, 十分下飯。不過,如果能夠更麻更辣就好了,可能是餐廳特意迎合香港人的口味吧。搶白蓮($88),有點油,但炒得很香。微辣帶酸,有點花椒香。我們點了兩個白飯佐菜($15個)。必須留意茶芥是要額外收費的,餐廳也收加一服務費。吃過香辣的飯菜,最後還有水果贈送,相當細心。

吃過香辣的飯菜,最後還有水果贈送,相當細心。
2019-01-08 67 瀏覽
辦事完畢,銅鑼灣在兩點鐘後覓食會輕鬆很多,我去入冇咁熙來攘往的謝斐道選擇也不少,看見金利文廣場門口的大餐牌,我就很想食擔擔麵,上到一樓安座。原本想吃擔擔麵,打開餐牌就發覺除了擔擔麵,還想吃很多添!點算好?一個人午餐眼闊肚窄喎!終於有决定,我楝好黃金大蝦球兩隻$176&四川擔擔麵$58。先亮相的兩隻黃金大蝦球,侍應温馨提示:趁熱品嘗!我都很客氣,請相機食先....跟著我就唔客氣啦!!!起沙鹹香蛋黃汁包裹超級大蝦仁,吃得滿口甘香,啖啖爽脆肉,用刀叉品嘗更具風味。香味撲鼻而至的擔擔麵,先令嗅覺得到滿足,眼前的擔擔麵麵條細滑,佐料有芝麻醬、肉碎末、脆花生碎、川冬菜、蒜末、和蔥花,吃得一口油香少麻微辣!吃到飽飽,再嘆吓中國香茶,我像擁有著無限的滿足........

黃金大蝦球

2019-01-08
黃金大蝦球
2019-01-07 79 瀏覽
寒流🌀🌀又到,最好食辣🌶🌶暖下身銅鑼灣新開川菜館,在內地已經超人氣,標榜真材實料,正宗四川風味👍🏻👍🏻 裝潢很花心思,最吸引我是綠白花的年代地磚,很有味道先來個開胃菜貴妃葡萄🍇,每粒又圓又大,裡面其實是冬瓜以冬瓜仿葡萄,用紅酒🍷加雪碧浸泡,味道獨特,隨時好食過真葡萄架😋雞絲粉皮手拆雞肉同粉皮,用香滑麻醬混食,加上青瓜絲,清新又不太油膩 推介以毛肚百葉為主料的重慶名菜「毛血旺」,不論主菜配菜都同樣辣得出色,,愈食愈惹味最後點一個勝瓜魚豆腐,畢竟吃太多味濃食物啦

寒流🌀🌀又到,最好食辣🌶🌶暖下身

裝潢很花心思,最吸引我是綠白花的年代地磚,很有味道
貴妃葡萄

先來個開胃菜貴妃葡萄🍇,每粒又圓又大,裡面其實是冬瓜

精品毛血旺

勝瓜上湯魚腐

最後點一個勝瓜魚豆腐,畢竟吃太多味濃食物啦
2018-12-20
貴妃葡萄
精品毛血旺
2019-01-06 50 瀏覽
一到冬天就想食辣嘢,今次就去咗食川菜😎係銅鑼灣c 出口,好近,好快就到環境清幽,坐落都好舒服😌蒜辣小龍蝦🦞10隻 (中款)$15/隻好少餐廳有小龍蝦可以食,見到難得有小龍蝦都心思思。呢度小龍蝦有分三個size,大中細。細款就$10隻,價錢都好合理。有唔同嘅味道可以揀,之前睇開電視,見到好多人都揀麻辣或者蒜辣。今次就揀咗蒜香,好多好多蒜泥。佢唔會好似麻辣咁辣,醇香入味,色澤都好誘人,蒜泥香噴噴,好正。小龍蝦細細隻,其實就冇咩肉,但勝在香味,一邊食一邊睇電視真係一流。饞嘴牛蛙 $148我哋叫咗微辣,牛蛙就係田雞。呢一道菜係麻辣味,之前食過好多次嘅麻辣食物,覺得今次嘅醬汁係比較濃郁,潔身。食落去麻味比較重,覺得花椒味多,食得好過癮。同埋個田雞,肉質滑嫩,入味。入面材料都好豐富,有木耳、萵筍、節瓜等,食得耐就越入味。黃金炸饅頭 $25/3個突然好想食炸饅頭加煉奶。見到黃金色嘅饅頭都好開心,呢個炸饅頭底面好香脆,饅頭身就比較軟熟,識落唔會覺得好熱氣。巢炒桂花 $128一直唔知呢一個係咩菜式,見到原來係雞蛋、洋蔥、粉絲等材料炒,睇落好似一個鳥巢咁。食完仲有時令水果有蓮霧、車厘子🍒、同提子🍇好新鮮,
一到冬天就想食辣嘢,今次就去咗食川菜😎

係銅鑼灣c 出口,好近,好快就到

環境清幽,坐落都好舒服😌

蒜辣小龍蝦🦞10隻 (中款)$15/隻

饞嘴牛蛙 $148

黃金炸饅頭 $25/3個

巢炒桂花 $128

食完仲有時令水果
有蓮霧、車厘子🍒、同提子🍇
好新鮮,可以清下喉嚨
2019-01-05 56 瀏覽
見到銅鑼灣有間新的川菜, 餐廳開業不久, 人不算多, 環境優美, 座位非常寬敞,特別是兩人都可以坐大型卡位本身鍾意食麻辣,所以今日要試下水煮桂魚, 當中有桂魚同鯇魚揀。上桌時仍是熱騰騰的, 桂魚非常大片厚切, 鮮嫩味道,而且份量足,辣得開胃。下次可以試下水煮牛肉, 店員介紹牛肉嫩滑的原因是烹調的方法,原來並非以熱油炒熟,而是以麻辣湯燙熟的上湯峴菜好有蒜香味, 只係油左少少。order咗個蟲草花燉烏雞, 湯甜松茸好香, 好滋補最後餐廳送上水果refresh一下,當中有蓮霧青提,好清甜

最後餐廳送上水果refresh一下,當中有蓮霧青提,好清甜
2019-01-04 76 瀏覽
見到銅鑼灣開咗呢間新嘅川菜叫巢私廚,個名好得意去到啲碗碟都有一啲雀仔嘅圖案,好得意而且餐廳都算幾大,環境舒服,侍應都非常之有禮貌,招呼周到我哋唔係食得好辣,所以冇嗌啲好辣嘅食物。叫咗個巢辣牛肚,黎到好大窩牛肚分量好多,而且仲非常爽口個湯底少少辣,唔算好辣,個底仲有啲粉,加埋一齊食好惹味好好味另外叫咗蟹黃豆腐,勁多蟹黃, 富有蛋黃味,豆腐滑,撈飯食一流 可以食幾碗飯酸菜龍利魚呢個好抵食,又好多龍利魚,而且滑個湯底又係有少少辣,配少少麵喺入面正呀。 食物嘅辣味調教得好好味,鍾意食辣嘅朋友一定要嚟試
見到銅鑼灣開咗呢間新嘅川菜叫巢私廚,個名好得意
去到啲碗碟都有一啲雀仔嘅圖案,好得意
而且餐廳都算幾大,環境舒服,侍應都非常之有禮貌,招呼周到

牛肚分量好多,而且仲非常爽口

巢辣牛肚

可以食幾碗飯

蟹黃豆腐

酸菜龍利魚呢個好抵食,又好多龍利魚,而且滑

酸湯龍利魚
巢辣牛肚
酸湯龍利魚
2019-01-03 36 瀏覽
近日天氣冷,令我和朋友都想食川菜,聽說巢私是新開的,環境正味道傳統正宗,果然非同凡響。餐廳環境很開寬,燈光明亮,座位非常舒服。絲苗白飯$30白飯粒粒晶瑩剔透,細長細長的煮得很到位,很香。乾鍋有機菜花$88有機的菜花很新鮮脆脆的,口感很好,要是加點辣味道更好。秘制酸菜鯇魚$188酸菜有一點點酸,剛好去鯇魚的腥味,鯇魚很入味,肉質很嫩滑口感很好。餐廳送水果! 正!今晚呢一餐令我對川菜有全新的體驗,酸酸辣辣十分過癮,美味佳餚也。

餐廳環境很開寬,燈光明亮,座位非常舒服。

絲苗白飯$30
白飯粒粒晶瑩剔透,細長細長的煮得很到位,很香。

乾鍋有機菜花$88
有機的菜花很新鮮脆脆的,口感很好,要是加點辣味道更好。

秘制酸菜鯇魚$188

餐廳送水果! 正!

2019-01-02 15 瀏覽
班舊同事約極都約唔到上深圳吃喝玩樂,唯有起香港搵下有咩中菜好食起openrice見到銅鑼灣新開左間樓上川菜,一於去試下裝修都幾靚,係高級中菜既感覺餐牌有滿滿既一本,而且好多圖,可以睇圖選擇我地決定先要一個近期大熱既酸菜桂花魚,睇下同深圳既有咩唔同上枱已經好吸引,辣椒冇其他餐廳既咁多,但都有輕微適中既辣酸菜同魚肉都夠哂多,個湯飲落微酸辣好開胃魚肉大大塊去哂骨,食起黎好過癮魚肉下面仲有麵條,夾起時掛起少少湯,食落好夠味麵條有少少似狗仔粉,食落好滑好彈牙炒菜花,成個穫上夠哂穫氣,下面仲有火暖住,唔會食食下就凍哂,唔錯再要左半隻燒雞,燒得外皮香脆,裡面嫩滑,而且食起黎唔乾,幾juicy仲要左個炒麵同魚滑,份量適中,剛剛好夠我地幾個人食呢到性價比幾高,食物、服務質素都唔錯Like!
起openrice見到銅鑼灣新開左間樓上川菜,一於去試下

裝修都幾靚,係高級中菜既感覺
餐牌有滿滿既一本,而且好多圖,可以睇圖選擇
我地決定先要一個近期大熱既酸菜桂花魚,睇下同深圳既有咩唔同

上枱已經好吸引,辣椒冇其他餐廳既咁多,但都有輕微適中既辣
酸菜同魚肉都夠哂多,個湯飲落微酸辣好開胃
魚肉大大塊去哂骨,食起黎好過癮
魚肉下面仲有麵條,夾起時掛起少少湯,食落好夠味
麵條有少少似狗仔粉,食落好滑好彈牙

仲要左個炒麵同魚滑,份量適中,剛剛好夠我地幾個人食

呢到性價比幾高,食物、服務質素都唔錯
Like!
2018-12-31 66 瀏覽
我和朋友都是吃貨,今天又發現了一家非常地道又實惠的餐廳,這是不僅東西美味,而且乾淨 - 巢私廚。碗碟也很講究👍🏻水煮牛肉$148香噴噴一鍋水煮牛肉,讓人一看直流口水,牛肉很薄質感很好,鮮嫩味道很好,而且份量足,辣得開胃。鮮椒拌腰花$98腰花一看就是下了功夫,處理得很好,香甜的鮮椒可謂是色香味俱全,腰花口感很脆,好吃。白飯$30 配上一人一碗白飯,又香又暖胃,非常滿足。最後餐廳送上水果,香甜。環境優美,味道地道,真是令人吃嘛嘛香,這種感覺真好,令我不期然喜歡了川菜。

碗碟也很講究👍🏻

水煮牛肉$148

鮮椒拌腰花$98

白飯$30
配上一人一碗白飯,又香又暖胃,非常滿足。

最後餐廳送上水果,香甜。

2018-12-31 60 瀏覽
今午和表妹在銅鑼灣行街, 行經 謝斐道金利文廣場 , 看見一樓有間新餐廳,  巢私厨川菜, 大家心思思都想試下, 門外牆畫介紹好吸引.  入門第一眼看見金鳥籠, 好靚.  好特别 !接著眼睛又被那閃爍的櫃檯吸引.裝飾好古雅.步入餐廳, 卡座餐桌闊大, 配大型梳化座位, 好舒適. 座位多, 有方桌長檯, 部份座位間隔寬闊, 自成一角. 每一用餐區都有不同燈飾和擺設, 設計好用心.內有 VIP 房.     燈飾, 燈光, 掛畫都令人想一看再看. 餐具印花以小鳥為主題, 配合店名之餘, 更帶來輕鬆感.表妹好鍾意那鳥形筷子座 ,  好  cute !!   餐牌印刷清晰,  食物豐富, 有四川名菜, 有辣有吾辣.   價錢中等.我先點了, 豆腐魚羹 ,材料豐富, 包括鮮味嫩滑魚肉, 滑溜嘅滑豆腐, 芫茜粒, 加少許胡椒味, 唔錯! 怪味雞翅擺碟好靚, 色香味齊!   一見便想試試怪味是如何 ?雞翅熱辣辣, 煎得香.   大大隻.  怪味是來自醒胃加麻辣調味, 剌激食慾又惹味, 用了蓮藕及土豆片墊底, 令此道菜帶些爽口又有層次口感.蟹黃豆腐.金黃色的蟹膏,  伴上鮮香蟹肉, 放在白色心形盛器內
大家心思思都想試下, 門外牆畫介紹好吸引.
入門第一眼看見金鳥籠, 好靚.  好特别 !
接著眼睛又被那閃爍的櫃檯吸引.
裝飾好古雅.
步入餐廳, 卡座餐桌闊大, 配大型梳化座位, 好舒適.
座位多, 有方桌長檯, 部份座位間隔寬闊, 自成一角.
每一用餐區都有不同燈飾和擺設, 設計好用心.
餐具印花以小鳥為主題, 配合店名之餘, 更帶來輕鬆感.
表妹好鍾意那鳥形筷子座 ,  好  cute !!
餐牌印刷清晰,
食物豐富, 有四川名菜, 有辣有吾辣.
價錢中等.
我先點了, 豆腐魚羹 ,
怪味雞翅
擺碟好靚, 色香味齊!   一見便想試試怪味是如何 ?
用了蓮藕及土豆片墊底, 令此道菜帶些爽口又有層次口感.
蟹黃豆腐.
金黃色的蟹膏,  伴上鮮香蟹肉, 放在白色心形盛器內, 好吸睛.
混合滑溜溜的豆腐一起食, 加上啖啖蟹的鮮香, 好美味.
嫩雞煨麪
連同菜粒與雞粒, 好好食, 奶白色的湯底好香滑.
麵條煨得微微的糊口, 越食越愛.
午餐完畢, 正準備埋單, 部長送來玻璃果碟, 有青提子及士多啤梨, 新鲜青甜, 服務真的貼心 !
此餐廳師傅 廚藝好, 食品選擇多, 有辣有吾辣,  環境好舒服,   店員服務週到, 會再來, 因為仍有喜愛的美食啊!
  • 豆腐魚羹
  • 怪味雞翅