2019-05-14
之前成日都同啲朋友去恆安街市食下少食咁, 今次收工返到去一丁友去食下米線入到去因為肚餓既原故我叫左個小食同因為諗唔到食咩餸既關係我叫左個大王米線先黎個小食,係涼拌海蜇我叫左小辣。如果鐘意食辣既朋友一定要叫辣啲,佢少辣有啲野味,海蜇爽口加埋辣咁食真係口水都流埋之後到個大王米線食完我都介紹左俾朋友話下次一定要黎試下,因為性價俾真係好好一黎到首先真係見到好多餸之後每樣講下啦。先講個湯底,我叫左麻辣湯底,bb 辣,湯底好味好吸引, 下次再叫會試下辣啲因為我覺得鐘意食辣既話一定食少,中辣都無問題而且佢個湯越辣應該越吸引響鈴:佢係脆口,絕對唔係平時有時餐廳放到淋哂個啲,我食到後尾聽到有對情侶黎食,有個女仔叫米線個陣揀左兩份響鈴可想而知,佢地響鈴係好食之後到豬腩肉,佢半肥半瘦,口感軟身唔"un", 而且吸左啲微辣既湯底,令到個肉咬落去個陣都有湯汁流出黎,成件事係幾配口然後冬菇,冬菇滑身,爽口,處理得好好貢丸同墨魚嘴丸,口感都係好彈牙,貢丸味道濃啲食落口更出眾豆卜唔洗多講啦 吸湯食一流成碗野真係又大碗又好食又好飽下次再食食下薯粉先
涼拌海蜇
大王米線
一黎到首先真係見到好多餸之後每樣講下啦。
然後冬菇,冬菇滑身,爽口,處理得好好
貢丸同墨魚嘴丸,口感都係好彈牙,貢丸味道濃啲食落口更出眾
豆卜唔洗多講啦 吸湯食一流
成碗野真係又大碗又好食又好飽下次再食食下薯粉先