2023-05-06 250 瀏覽
紅橋米線舖頭眾多,價錢能夠平民化實屬少之又少!屯門某間米線舖做旺了生意,開了多間分店後!價錢更越黎越貴,不是平民能夠負擔得起...幸好川味閣這一間有良心的小店就算開了數間分店後,價錢還是走大眾化路線!兩餸米線加凍奶茶 才50元!若果某間分店的米線的價錢 我相信70元左右但論味道來說,川味閣湯底實屬一般!要求不高的還算過得去吧!辣度方面算中規中矩!只覺得酸味太淡!米線份量比較多,略勝其他米線店舖餸菜方面則不算驚豔,沒有其他怪味已經滿足凍奶茶方面,總覺得茶味不夠突出!但加7元 不能要求太多!總括來說, cp值不差,我會經常來幫襯
紅橋米線舖頭眾多,價錢能夠平民化實屬少之又少!
屯門某間米線舖做旺了生意,開了多間分店後!
價錢更越黎越貴,不是平民能夠負擔得起...

幸好川味閣這一間有良心的小店
就算開了數間分店後,價錢還是走大眾化路線!

兩餸米線加凍奶茶 才50元!
若果某間分店的米線的價錢 我相信70元左右

但論味道來說,川味閣湯底實屬一般!
要求不高的還算過得去吧!
辣度方面算中規中矩!只覺得酸味太淡!

米線份量比較多,略勝其他米線店舖

餸菜方面則不算驚豔,沒有其他怪味已經滿足

凍奶茶方面,總覺得茶味不夠突出!
但加7元 不能要求太多!

總括來說, cp值不差,我會經常來幫襯

2023-01-17 142 瀏覽
今次叫左寬粉小辣+雞絲😋$40有找熱辣辣夠哂大碗,一個女仔都可以食飽雞絲本身冇咩味,索哂湯汁就唔錯,都唔會太韌,幾易入口!可惜既係個湯底較一般,食落單一,冇咩層次
今次叫左寬粉小辣+雞絲😋
$40有找
熱辣辣夠哂大碗,一個女仔都可以食飽
雞絲本身冇咩味,索哂湯汁就唔錯,都唔會太韌,幾易入口!
可惜既係個湯底較一般,食落單一,冇咩層次
2022-03-05 281 瀏覽
話說依家好懶成日都叫外賣諗唔到食咩嘅時候 又想食啲粉面就會嗌川味送過嚟都好快 半個鐘頭內就到 啲嘢食仲係熱辣辣今次就嗌咗麻辣中辣湯薯粉 豬頸肉男朋友就嗌咗豆卜雞絲腩玉湯米線 麻辣小辣 因為要湊免運費 叫多左兩個小食 皮蛋同埋口水雞湊完再加埋優惠券 都係$130左右 超級抵食味道方面就一如以往 配方都係冇變中辣唔會變咗小辣 皮蛋係黃金皮蛋 男朋友好鍾意食 我就一般口水雞好夠味 底下有豆芽墊底汁唔會好辣 有少少酸meimei食到辣嘅時候 可以食一啖啲豆芽解辣
話說依家好懶成日都叫外賣
口水雞好夠味 底下有豆芽墊底
汁唔會好辣 有少少酸meimei
食到辣嘅時候 可以食一啖啲豆芽解辣
2021-11-30 176 瀏覽
呢間可能新開冇耐,燈光夠,環境同餐具都乾淨,叫左個腩肉少辣酸辣米線,呢間既少辣都幾辣🤪但味道唔錯,腩肉連皮上,有啲咬口,但肥多肉少,整體都幾好,湯底唔會好多肥肉係到,唔會好膩,價錢都好經濟,份量好足,絕對夠飽,下次試吓口水雞,睇個樣都幾靚